LED reflektory ve sladkovodní akvaristice
Za ty prachy jsem to chtel vyzkouset.A vysledek me prekvapil.
že jsem nepočkal, nemusel jsem to pracně kopírovat v tabletu
ale vypadá to za ten peníz dobře
v penny jsem dneska viděl podobné, 10W 650 barva a 650lm. Cena necelých 300Kč.
To nevim jestli z peny ale urcite z ciny.V penny jsem je nekupoval.Ja je koupil v cine ale jak jsem koukal tak je maji na aukru a dokonece levnejsi.A jeste se nemusi cekat 30dni.
to jsou ty reflektory z penny? Dneska jsem na ně koukal v obchoďáku
S tim bodovym svetlem mas pravdu.Bude to chtit jeste jeden ten reflektor a pak to bude snad ok.Jeste to musim nafotit bez tech krycich skel ktery tam nebudou.Misto nich tam bude perlinka aby nahodou nejaka potvurka nevyskocila.Perlinka bude ta s oky 10x10mm.Tak snad to nebude moc stinit.konstrukce je udelana tak abych mohl soupat s tema svetlama nahoru dolu a podle toho jak to bude optimalni tak ji teprve seriznu a vymyslim neco aby to tak nemlatilo do oci.
Možná, že oproti zářivkám je to trochu bodové osvětlení , ale ta konstrukce je boží
Ahoj tak dnes jsem zapojil misto led trubice 3x led reflektor 10w a tady je vysledek.
Starší reakce
Dobře, dík za reakci. Najdu silnější.
650lm při deseti watech je fakt bída , běžně se prodávají s 900-1000lm na 10w ale i tak to moc nesvítí, stačí srolovat na starší příspěvky , už se tu tu řešilo
Ahoj. Chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti s led reflektory. Našel jsem reflektor 10W,6500K a 650lm. A právě ten světelný tok by mě zajimal jestli neni malo? Mám 95l AQ a 40cm vysoké.Chtěl bych 2ks. A nevím jestli porostou i naročnější rostlinky, které plánuji. Děkuji za reakce.
Starší reakce
Tony2013 napsal: Teplo nesala ze zdroje(jen minimalni) Teplo sala z te 10w ledky.Ta je nalepena na chladici a ten hreje.Led je napajena 12V a cca 900mA.U toho reflektoru je jen vse v jednom svetle.Vicemene je reflektor s led a k nemu pridelan zdroj v krabicce.Do krabicky leze 230v a z krabicky leze 12v do ledreflektoru.Cily z toho plyne ze vse je na 12v akorat to je v jednom nebo oddelene.
Tak oprava ledka ma 26.7V mA se me nechtelo merit jelikoz se me nechtelo pajet
Teplo nesala ze zdroje(jen minimalni) Teplo sala z te 10w ledky.Ta je nalepena na chladici a ten hreje.Led je napajena 12V a cca 900mA.U toho reflektoru je jen vse v jednom svetle.Vicemene je reflektor s led a k nemu pridelan zdroj v krabicce.Do krabicky leze 230v a z krabicky leze 12v do ledreflektoru.Cily z toho plyne ze vse je na 12v akorat to je v jednom nebo oddelene.
Starší reakce
Ano,je to bezpečné napětí.Ale jiná výhoda mě nenapadá,snad jenom že teplo ze zdroje nesálá přímo z reflektoru,ale zase musí být ten zdroj extra.Ty 12V jsou asi dobrý k použití v autě...
no když ti ten 12V spadne do vody tak tě to nezabije
OK, a mají ty 12V nějakou přednost, kvůli které by se vyplatilo uvažovat o nich spíš než o 230V?
Existují led reflektory buď na 12V nebo přímo na 230V - ty zvládne připojit každý trochu znalý elektriky,např.stačí el.čokoláda(svorkovnice) a kabel do zásuvky.
Záleží na tom, jak to budeš maskovat. Já jsem dokoupil flexošňůru se zástrčkou a propojil čokoládou.
0 24.05.2014 14:36 Gladilaf Tak na doporučení Yirka uvažuju o 3-4 těchto:
www.ledsviti.cz/…
Do akvária 120d x 40š x 50v
Jako alternativu bych viděl buď 2x20W nebo 1x30W ... tam, předpokládám, by se asi hodil ten větráček...
Mám takový opravdu "lame" dotaz - když si ten reflektor objednám, jak ho potom zapojím? Díky
Starší reakce
souhlas, je to krám, co málo svítí.
Tak som to zmeral. Ten môj, s udaným príkonom 10 W, má na chladiči 40 °C, tj. o 18 viac ako okolitá teplota. Je voľne zavesený nad akvárkom.
100lm na watt nemají podle mě šanci ty diody na obrázcích toho výrobnu udělat.
No právě mě zaráží těch 100lm, to by bylo strašně málo. Myslel jsem jestli to neni 100lm/1W, to by pak už trochu svítilo, ale i tak...
použij větráček z PC to nežere tařka nic, stačí když to napojit na nějaky stary zroj -+6V .. ja použil zdroj od zesilovače anteny ( možná bude stačit stará nabiječka na mobil),,větráček nejede na plny výkon takže není takřka slyšet.
Zkušenosti s tím nemám, ale když vidím na obrázku že je to složené z klasických LEDek ani ne z SMD čipů tak já osobně bych do toho nešel, protože reálnou efektivitu bych tomu dával na úrovní T8 zářivkových trubic, ne-li horší ....
Uvádějí: Luminous flux: 100lm na 7,2W? To jako celé to světlo má jen 100lm no to je příšernost 13,8lm na watt
Reflektor trochu hřeje ale ruku na tom udržím
Těch reflektorů by bylo tak 5-6 kusů... Co takovej větráček spapá elekřiny? Jdu se na to podívat
Edit: už jsem našla, že maličko
A co použít nějaký větráček k reflektoru.
0 19.03.2014 17:27 TonyRo Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tímto osvětlením?
dx.com/…
Hmmm, stojan je ve výklenku ve zdi, takže ze tří stran zeď a zpředu má být dřevo. Achjo... To bych se do toho asi raději pouštět neměla.
Já ho mám volně zavěšený nad nádrží. V zakrytování problém nevidím, ale určitě je třeba aby mohl kolem reflektoru a hlavně jeho chladiče proudit vzduch.
Takže 10 nebo 20W by mohly být OK? Mám obavy právě proto, že to bude zakrytý
Bohužel na zářivky to bude mít blbou délku - 140 cm, to bych měla kraje ve tmě.
Mám nad nádrží tenhle typ jen 30W a překvapilo mně jak málo hřeje. Teď jsem na něj sahal a i po osmi hodinách svitu na krycím skle reflektoru bez problémů udržím ruku.
A další
No jo,zrovna tyhle...ale já viděl za tu samou cenu i s tušim 900 nebo 950lm,ale nevim už kde...ale stačí prohledat net.
Jen 750lm oproti 900-1000.
No asi tak
No to jo,ale kdo jich bude kupovat deset?Jasně že někdo jo,ale když to chce člověk na jedno akva?Leda tak na kšeft...A to nemluvim o záruce
Dvojnásobná cena.Při deseti kusech,je rozdíl značný.
Lidi brzděte!Vždyť už i u nás se dají takovéto led reflektory sehnat za rozumné peníze!
www.heureka.cz/… Soukromníku!
Všichni máme akva pro svojí potěchu,ale jen někteří pro potěchu oka i ostatních
.
Ale opravdu jsou obě super
A díky za odpověď.
v tom že jich koupil 1000ks z číny a dostal množstevní slevu ,, pochybuji že by to delal nekdo jiný než čína a za tyto peníze,
To asi určitě,ne
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 18
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 25008x