Jaký je to Ancistrus?
0 09.11.2021 06:14 Daniel – Ancistrus
Zdravím potreboval by som poradiť o aký druch prisavnika ide ?
Starší reakce
0 03.11.2021 16:01 Patrik – Prísavníci
Dobrý deň,
rád by som sa spýtal, mám v akváriu
dvoch prisavnikov . Každý je kupovaný z iného obchodu. Všímam si, že sú každý typovo trochu iný. Jeden sa mi zdá skôr oblejší a druhý viac užší ,ale za to dlhší. Chcel by som sa spýtať, že či sú títo prísavníci rôzneho druhu alebo samička a samec alebo dokonca aj rovnaký druh. Ďakujem za odpoveď.
Prikladám 3 fotky (1.prisavnik, 2.prisavnik a obaja spolu na fotke)
Starší reakce
0 11.04.2020 15:34 Pe – Jaký je to ancitrus
Starší reakce
Starší reakce
0 25.08.2018 13:32 Xapatan – Je to Megalancistrus?
Dobrý den, dostal jsem tohoto sumečka, je to Megalancistrus? Jaká jeho cena? Má cca 40cm. Děkuji.
Starší reakce
Najdi si ve zdejším atlasu ryb Ancistrus sp. Tam se o něm vše dočteš.
0 06.07.2018 15:58 Andy238 – Prosím jaký druh ancistruse to prosím je?
Omlouvám se za špatnou kvalitu fotky, snad to půjde poznat, zatím má 4 cm a chovám ho v 60 litrovem akváriu, je možné že ještě doroste?
Starší reakce
Klasickej, obyčejnej ancistrus sp.
To pošli a lepší
0 21.01.2018 12:11 Henry – Jaky je to Ancik
Kdyžtak pošlu další fotky.
Starší reakce
Stresove urcite ne
Stresové zbarvení...
Výlov, převoz, nová nádrž... Stres od začatku do konce. A jestli se mu u tebe třeba nelíbí voda nebo dno, tak se z toho stresu třeba ještě nedostal...
Já jsem s mojí ženou 13 let a taky mám pořád stresový zbarvení...
Takle jsem ho koupil je v akvariu asi mesic a ma porad stejne zbarveni. Proto si nemyslim ze by se jedno o stresove zbarveni.
Ano, viz popis z atlasu:
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
"Zbarvení je hnědé až tmavohnědé se světlými nepravidelnými skvrnami. Břišní část je světle šedozelená nebo hnědá a po celém těle jsou bílé tečky, které můžou mít u každého jedince jinou velikost."
Je to ancistrus sp.? Nejsem si jisty podle tech svetlejsich skvrn.
Starší reakce
Starší reakce
V podstate sú po väčšinu času ako na druhej a tretej fotke - orandžové.Ako píšeš kopec robí i osvetlenie nádrže - podľa toho sa vyfarbujú.Tmavá nádrž,tmavšia kamufláž.Niekedy sú naopak také tmavé práve pri vylovení,obranné sfarbenie pri strese.
Libore tentokrát s Vámi musím ve vší úctě nesouhlasit. Řešili jsme to spolu před dvěma lety a nesouhlasil jsem úplně stejně, i když jste mě tenkrát malém zvyklal... Za ty dva roky jsem nikde neviděl (ani lidé, ani na fotce) opravdu červeného (v tom odstínu co popisujete) Reda, takže mě to jen utvrdilo v tom, co jsem tvrdil už tenkrát...
Zrovna tyhle ryby dělám taky (viz hlavní fotka jeho karty). Selekcí a krmivem se dá dosáhnout tmavšího odstínu oranžové (záleží i na osvětlení nádrže kde bydlí, jak jsem vypozoroval), ale pořád je oranžový...
Vím, že nefotíte, ale dokud neuvidím alespoň fotku Reda, co je skutečně Červený, tak budu tvrdit, že ancistrus sp. Red má být oranžový...
Takže i Truly má reda!
I bezně prodávané skaláry Red devil, mají tu palici spíš tmavě oranžovou a pořád jsou to devilové. Terčovec marlboro taky nemá přesně ten odstín krabky marlborek... Jistě chápete
, kam tím mířím. Ancistrus sp. Red se červený jenom jmenuje, ale ve skutečnosti je oranžový...
Pokud ne, ukažte mi někdo alespoň jednoho opravdu červeného!!!! Prašanův chovný na fotce je "nejtmavší", co jsem zatím viděl a pořád je oranžový...
riadna banda v tom vedre
0 27.09.2016 18:17 - Tie pozostatky farby je badať ak sa prizriete na druhej fotke kde je ryba na riase.Konkrétne akoby pružky na chvostovej plutve.
Mám ich doma asi 40 a cez dalších xy som ich už rozpredal.Zmenu sfarbenia u nich badám neustále.Pretože je to podmienené faktom čo som spomenul.Nebudem sa hádať ale sú buď silno alebo slabo orandžové.Red je vlastne len obchodný názov aby sa to lepšie predávalo.
Až to TRULY bude futrovať astaxanthinom a artémiou ,prípadne krmivom s obsahom karotenov,tak tá ryba farbu mať bude.
Nebude mať farbu ako si napísal vyblitú,lebo takú mávajú bežne ak sú na svetlom dne alebo nemajú poriadnu stavu.Mierny rozdiel tam pri selekcii dosiahneš ale nie je to také,že by sa dalo hovoriť o red či vyblitom žltom.Už vôbec nie ako si napísal o krížencovi s albínom.Pretože pokiaľ viem sa tu albín na kríženie nepoužil.
Ak to takto przníš ty,tak zbohom.
Ja na fotke stále vidím Ancistrus sp.red.Ako som písal mám a odchoval som ich už dosť veľa.Niektoré škvrnky mávajú iné sú naopak úplne bez škvŕn.To sa dá redukovať selekciou.Ono to ani nie sú škvrny ale len také akoby pozostatky farby na červenom,,orandžovom,, tele.Aj takéto ryby majú krásne červené potomstvo bez škvŕn.
1.fotka -moje chovné ryby
2. ryba pri iných svetelných podmienkach
3.rovnaké ryby na úplne inom dne, osvetlení strave
Červené asi v Jižní Americe moc nebudou - je to vyšlechtěná barva - ale jinak máte pravdu... Červená ale je buď červená, anebo je to barva pro mne vyblitá, s červenou nemající nic společného...
tak ten moj okrem malinkej skrvny pri chvoste nema ziadnu inu skvrnu nikde inde.
Asi mozeme polemizovat nad rozdielovat medzi red a suoer red a co je cervene a nieje a co ma byt a nieje.
Na druhej strane mi je jasne ze eozdiel medzi red u nas a niekde v juznej amerike bude asi zjavny. Behal som po nete a youtube a ted red je tam siroky pojem. Lenze to bude asi ako u vsetkych ryb v europe a inde ktore su dovezene krizene atd atd
Je vidět, že už ani Slovensku jste dlouho neviděli opravdu červeného ancistruse, když jste schopen rozvíjet tyto pochybné teorie... ale není se co divit...I u nás není moc lidí, kteří mají opravdu červené ryby... a bez skvrn!
Je to ancistrus sp.red
Red black je pôvodne z Ancistrus sp.brown.Z red blacka je vyšlachtený red resp.super red.
Redko býva menšie nie ako bežný ancík.Takéto mierne škvrnky redká mávajú.Výraznosť sfarbenia ide ruka v ruke hlavne s potravou a prostredím v ktorom žijú.
Pri exotoch ako často v akvaristike stretávam sa už určite našiel prznitel a dáva to od buka do buka k sebe.
Originál red black má dosť dlho svetlé brucho a na ňom tmavé bodky ,ktoré sa neskôr zlievajú do škvŕn.Ancistrus sp. ako ho poznáme roky či miešance s ním majú bruško tmavé a škvrny svetlé.
S ohledem na to, že jsou ti červení dražší, tak se jako červení prodává ledacos...
Minule som googlil a nasiel som RED s presne takymi jemnymi skvrnkami twsne pred chvostovou plutvou. Tak fakt neviem uz co to mam doma
cakal som nejaku kombinaciu ale az troj nie
Zeby red s black a nakoniec generacia s albin?
Red black koli skrvnam na chvoste?
S goldem křížený red-black... nejspíš...
0 26.09.2016 21:49 TRULY [164] Ahojte. Pred mesiacom som doniesol zopar ancistrusov. Boli tam tmave, albin aj red?
Ked mali okolo 3 cm tak tie red boli pekne oranzove az do cervena.
Momentalne som soravil foto a pridu mi nieco ako medzi albin a red.
Je to nejaky mix alebo je to nejaka konkretna varieta? V tme su viac oranzove.
Sorry za kvalitu, (HonorX3)
Starší reakce
0 24.08.2016 16:04 Lukas – Co je to za druh
Ahoj koupil sem si krunýřovce a přesně nevím co je to za druh prosím o radu
GIF
Starší reakce
Prosím o určení. Díky.
Starší reakce
No ja ti neviem moj neni farebny ma take ostne na bocnej strane chrbta presne ako,ten pardal si si isty ze to je to co narastie na 70 cm ?
Mam to za 4 euri tak neviem
Já na to poránu...
No ja ti neviem moj neni farebny ma take ostne na bocnej strane chrbta presne ako,ten pardal si si isty ze to je to co narastie na 70 cm ?
Mam to za 4 euri tak neviem
.
Starší reakce
Ano, naprostý souhlas. V odkaze jsi zalinkoval moje ryby, které byly F1 a jejich mláďata měla vyrovnané zbarvení, barva dospělců byla také stejná - tmavě hnědá s lehce načervenalou hlavou. Vousky samců nebyly větvené.
To, co se prodává jako "brown" teď, jsou ale kříženci s různými rybami Ancistrus a to jak tvarovými, tak barevnými formami. Barevně a tvarově jsou mláďata nestabilní a nemá cenu je ani jako "brown" označovat. Je to jen barevná forma Ancistrus sp.
Viz ty moje odkazy na welse.com - rozptyl barev u dnešních "brownů" je opravdu velký.
Velikost, barva, tvar ryb, ploutví, větvení vousků - chaotický mix. Zeptat se chovatele na ryby má smysl pokud má čistou linii ryb. Proto ten můj tip na nějakého křížence s brownem.
Ale pokud má precan kontakt na prodejce nebo chovatele, není co řešit. Třeba to bude něco úplně jiného. U tak malých rybek se musí počkat až vyrostou a vybarví se.
Nebudem hádať.
Poznámka k reakcii kolegu.Ancistrus sp.braun je základ pri rybkách predávaných ako 2 color,red black,LDA16,red resp. super red.
Často ide i o krížence s ancistrus sp.
Takto dvojfarebne sú zväčša len v mladosti a neskôr tmavnú.Jedine,že konkrétny chovatel tam mixol viac šlachtených rediek a mohli by ostať takto flekaté i v dospelosti.To len tipujem.
LDA16 má za mlada biele bruško a na ňom čierne škvrnky.Všetko ostatné čo má skôr tmavé bruško a svetlé škvrny je už často kríženec s Ancistrus sp.
Ancistrus sp.red/super red je šlachtený s Ancistrus sp.braun (LDA 16).
Všetko flekaté na internete je mladá rybka.Také typické sfarbenie dospelého jedinca viď.foto odkaz.
www.catfish.cz/…
Osobne si ale myslím,že nejde o ani jedno s popísaného.
Asi by som zapátral po predajcovi a opýtal sa konkrétne jeho čo Vám to vlastne predal.
0 14.03.2016 20:35 precan – Zbarvení
Dobrý večer, tyhle krasavce jsem si přinesla z burzy, ale zapomněla jsem ten název (číslo) co měl pán na tom akvárku, řekl by mi někdo něco o tomto zbarvení? jak se tomu docílilo nebo jaké typy křížit aby vznikli takové barvy?
Starší reakce
Přidat reakci
[1] ...... 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6809x