Jaký je to Ancistrus?
Já si myslím že ano, jenom se maskuje podle podkladu.
a toto vie niekto sa mi nezda za by to bol obycajny
Díky moc
trošku jsem si to myslel.
Zdravím, poznáte někdo rybky na obrázku? Je jich vyfocených víc (ale snad jsou všechny stejné politické příslušnosti), nepodařilo se mi totiž nějak rozumně vyfotit jednu víckát, ač jsem seděl u akvárka přes dvě hodiny. Předem díky.
Starší reakce
Na doplnění článek od Jardy Hofmanna na AQUATABU, který píše o tom samém:
www.aquatab.net/…
No a o znalostech a vědomostech takového člověka, jako je "Rudolf" snad není třeba polemizovat.
Z ancistrusů sp. co mám jsou kupovaný pouze dva, byli kupovaný spolu, ještě mylí asi 3-4cm a třou se stále, zbytek je vlastní odchov a třou se taky - jsou to nezmaři
v atlasech by nejspíš neměly být kraviny
nebo jo?
to je fakt dneska raděj každej sedne k netu:(, řekl bych ale, že překladů do češtiny moc není, pár knížek doma mám, ale nejvíc co jsem se o tom dozvěděl tak bylo z odbornýho časopisu akvárium
www.klub.akva.sk/… On je problém, že mnoho lidí má potřebu se nějak zviditelnit a tak na netu opisují kdejakou kravinu, aniž by měli nějaké zkušenosti. Potom začínající akvarista často po několika neúspěších skončí a přitom zbytečně. Není lepší místo mnoha zbytečností investovat raději do KVALITNÍ literatury napsané lidmi co o tom něco ví? V tomto případě sumců třeba knížka od Ingo Seidla L-Welse, ale i mnoho dalších, skutečných odborníků. Bohužel ale, dnes není v módě něco číst, lepší je plácat na netu.
Tak jim ten květináč nedávej půlenej, ale celej, jenom pohozenej na substrátu. Zlepši jim jídelníček ať je co nejpestřejší a nech to na nich.
Edit:
rybicky.net/forum/3996 asi bych řekl že to je fakt kus od kusu, kolega v práci má 100vku, skoro nicím nekrmí jen občas když si vzpomene tak tam hodí tropiku suchý krmení a třou se pořád, vodu navíc ani nemění jen dolívá jednou za 14 dní kýbl za tu co se odpařila
možná bych řekl že je problém úkrytu, jestli nevyžadujou pevnou část úkrytu ze spodu i shora, mám květináč i kokos ale spodek vždy tvoří substrát
Možná mýtus, ale pýše se v každém atlase
i zde na rybičkách
půlpy napsal: ano, ale je asi meší pravděpodobnost výtěru, než když vyrůstaj spolu
Že by tření, či vznik "citové závislosti" ancistrusů, bylo závislé na tom, zda ryby spolu vyrůstají "odmala", to je mýtus rovný svěcení kočiček či radám televizních věštců. Ba dokonce nevzniká ani větší pravděpodobnost výtěru. Pokud mají ryby vhodné podmínky a máte samce a samici, pak se jednou vytřou. Někdy dřív, někdy později. Ovšem může tam být dán nějaký antagonismus, který znají jen ryby samé a nepoznáme my z fotky. Co strava? Co jim nabízíte ke tření?
ano, ale je asi meší pravděpodobnost výtěru, než když vyrůstaj spolu
0 13.07.2012 22:47 - Ani jedno ani druhé nemusí byť i keď je tu väčšia pravdepodobnosť.Stačí dať samostatne pár a pripraviť podmienky.Skôr či neskôr sa vytrú.
no, já četl spíš, že musí být spolu od mala
někde na fóru jsem se taky dočetl, že kromě delšího pobytu v jedný nádrži se sobě navzájem taky musej líbit
... kdoví co je na tom pravdy
pobavil jsi mě
v dobrým.... to víš, bejt naprosto stejny, tak z gayů nebo lesbiček toho asi moc neodchovám
mně z počátku štvalo, jak tu čtu. že každému se třou, já je měl přez půl roku a stále nic
pak jsem se jednou nemohl po několik dní dohledat samečka
a pak to začlo !!!! jsou to nezmaři skoro jako okružníci, okružáci a levatky dohromady (to jsou sice šneci) pokud nebudeš mít odbyt, tak mladý neodlovuj, stejně se Ti někteří odchovaj
kam se hrabou Paví očka nebo jiné živorodky
Stejný nejsou, samec má ty viditelný fousky, kdežto samice je má buď minimální, nebo žádný a to bych viděl, že přesně na Tvoje ryby pasuje.
romant napsal: Podle mě to pár máš Som toho istého názoru
údajně by jako měli bejt stejny
ale ale... díky za info
zkusim tu vodu snad se vymrousknou
Podle mě to pár máš. Zkus jim změnit podmínky, třeba častější výměnou vody. Ale je dobrý mít na paměti že čím víc chceš, tím míň to jde.
Podle foto poraďte. Jde o samce a samici stejného druhu i když je samice tmavší? Ne a ne se vytřít
Starší reakce
máš pravdu
já ten "nos" nebral jako součást ryby, ale součást rostlinky za ní
omlouvám se - stane se
Ja chovám tiež len Ancistrusy, s takýmito obrami skúsenosti vôbec nemám
Sera napsal: Ja osobne si tiež myslím, že to je ten prvý. Vyskúšaj si "vygoogliť" nejaké ďalšie fotky, aby si mal istotu. Aj keď prasan v tom má určite viac skúseností, takže možno to predsalen bude H. plecostomus.
Ani nie.Z dôvodu nedostatku miesta ich nechovám.
presne tak!hlavne že sa im darí-sú nádherný!v podstate je to jedno aký je to presne poddruh.vďaka všetkým za názor
Hlavné je, že sa im darí. Veľa zdaru
ťažko povedať ktorý je to naozaj.medzi hypostomus sp. a hypostomus plecostomus sú tak malé rozdiely
To bude určitě hypostomus. Máš je krásné
Chválím
Ja osobne si tiež myslím, že to je ten prvý. Vyskúšaj si "vygoogliť" nejaké ďalšie fotky, aby si mal istotu. Aj keď prasan v tom má určite viac skúseností, takže možno to predsalen bude H. plecostomus.
Hypostomus mení sfarbenie podobne ako ancistrus.Sú svetlé aj tmavé jedince.Ja by som to skôr tipoval na Hypostomus plecostomus.
na 100% je to ten prvý.tá fotka je úplne identická s tými mojími.
krásna ryby.dakujem všetkým za radu
Tie vedia riadne narásť.
Foto ilustračné.
Hypostomov je kopec,určovanie je obtiažné.Myslím,že ten úplne na pravo je hypostomus.Soniae(L137 blue eyes)/ plecostomus? Presne ti to nepoviem.Musíš popozerať.
Ano v pravo je hypostomus a ti s tou výraznou kresbou jsou giboušové
na tej poslednej fotke?vpravo je hypostomus?
Hypostomus a gibbiceps.Ak dobre pozerám.
pozrite sa mi do prezentácie na poslednú fotku kde sa krmi skrumáž ancitrusov.úplne vpravo je vidieť neznámi a síťovaní vedla seba.ten rozdiel je obrovský
siťovaný to asi nieje tie mám,ked sa pozreš na foto č.2 tak ho uvidiš vzadu pri pozadí-iba kus hlavy.ten je tak isto nahnednutý ako aj na fotke z atlasu čo si dal do linku.tieto sú skoro čierne
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6809x