Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ostrava - prodejny

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Ostrava - prodejny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 17:56 Muž FranzFritz [207] - Tetry
Dnes jsem se byl podívat do Zverimexu vedle Lasa. Nic moc, spíše nic než moc :) Bída by bylo lepší označení ano Zbytečná ztráta času tam chodit.
Nakonec jsem to zkusil v Tropicu na Nádražní. Asi nejlépe zásobena, na počet druhů ryb, prodejna v Ostravě. Vedoucí je zkušená, ale když tam není, alespoň se člověk pobaví s dvěmi mladými trdly ;-) Většinou tu seženu, co potřebuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 16:02 Muž GAGAL [452] - HalančíciRe: NHKG
Je to přesně jak píšeš......prodejna p.Sovy byla perfektní,škoda že ji předělal jen na mořskou akvaristiku. Myslím ,že na Slévarenské už není. Navštívil jsem ji totiž na Dvorní v Porubě. (je to kousek od burzy).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 11:06 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: goblizek
Pokud myslíte prodejnu na Slévarenské, tak co já vím, ta tam stále je. Akorát se specializuje výhradně na mořskou akvaristiku.
Je to škoda. Byla to poslední slušná akvaristika s velkým výběrem druhů ryb, o které jsem v Ostravě věděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 09:40 Muž goblizek [31]
prosím poraďte kde teď sídlí zooprodejna petra sovy z mariánských hor??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 13:28 HansH1 Re: Lukasson
To jako fakt? Já jsem tam byl minulý týden a vystřelil jsem odtama jak ještě nikdy... Tak zaprasené akvárka jsem ještě nikde neviděl. Skla ušmudlané ani na ryby nebylo vidět, samá řasa, dno sám detrit, jakoby to odkalovačku ještě nevidělo. Mezi rostlinama i totálně uhynulé kusy, no fuj. Vůbec tam byl děsný puch a ten prodavač (nevím jestli to byl majitel nebo ne) co vylezl vypadal jak homeless, který se ta právě vloupal sklepem. nekoupil bych tam ani vločkové krmivo, fakt ne. Chtěl jsem to vyfotit mobilem ale bylo mi to trapné... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 10:28 Muž agent007 [47] Re: Lukasson
No tverimex u Lasa býval dobrý, ale dnes tam výběr moc není. Výběr ryb i rostlin skoro žádný. Obchod na nádražní x muglinovská je celkem dobře zásoben rybama, ale jde tu vidět krupička, mrtvé rybky v akvárku ... kdyby to před otevřením prodejny dali do pucu bylo by to lepší. Já bych si tam rybky nekoupil. Půjdu se podívat do toho TESCA. A teď je nový obchod i v tom OC u telekomunikačního učiliště.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 09:45 Muž Lukasson [40]
Má zkušenost s akviristikou v Ově je následující. OC Karolína (Zvěrokruh) v celku v pohodě, jen ty nádrže jsou trochu nezvhledné. OC Futurum klasická velká prodejna, jsou tam holky, které se tomu snad i trochu zabývají. Nejlepší a nejpříjemnější zkušenost mám s malým zverákem u Lasa(PRIORU) před vjezdem do podzemky. Chlapík je tam dost informovaný (nejspíš i majitel) vše co jsemtam zakoupil je za přijatelnou cenu a navíc bez potíží. Mohu určitě doporučit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 09:44 MartinPHX Re: NHKG
Taky přidám svoji zkušenost s prodejnou TROPIC, jsou tam dvě mladé holky které o akva, terra, atd. neví vůbec nic. Do prodejny přišel mladý klučina a chtěl ancíky long fin, jedna z dívek mu řekla, že je nemají a jenom na objednávku. Přitom je tam měli a na akvarku je měli akorát pojmenované česky. A já jsem tam třeba chtěl membránu na dávkovač CO2 a místo ní mě cpala membránu do vzduch. motorku. Když jsem se začal smát, dívka zrudla.
Už to není, co to bývalo. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 07:54 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: guzii
Pokud jsi z Ostravy, tak se zajdi podívat do Tropiku na Nádražní a do Teska v Třebovicích. Pokud vím, tak jiné prodejny se solidním výběrem ryb v Ostravě nejsou. Ale stejně doporučuju koupit ryby přs internet a nechat si je poslat vlakem. Nebo možná ještě můžeš zkusit ty 2 nové akvaristické akce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 17:39 Muž Pete [10]
Čus Ostraváci! Kdo schání Neritinu, najde teď pěkný kousky v Akvaristice Tesco-Poruba. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 19:52 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy
No taky přidám trošku svých zkušeností, v OV jsem se prvně setkal s Hornbach nabídkou, jelikož jsem akva zařizoval v době kolem vánoc, tak toto byla jediná varianta díky které se mi akva dosti prodražilo, konkrétně bych zmínil rostliny, stav rostlin sice celkem ujde ale ty ceny rostlin, za to by je měli zavřít, no ostuda, vlastně ony všechny ceny ohledně akva jsou dosti někde jinde než v reálném světě, ale výběr ujde :-) Taky mám zkušenost s prodejnou Živa v centru u Prioru, tato mi přišla na tu lokalitu dosti malá, avšak super byla variabilita, vzádu měl prodavač dokonce i nějakou tu živou potravu pro rybky, myslím, že to byly patentky, co tam tomu pánovi prodával, taky jsem si tam všiml rostlinek z vlastních přebytků za super cenu, ale výběr byl dosti chabý, asi už to měl vyprodané :-) Jinnak co se vybavení týče docela slabota a ryby taky nic moc výběr, ale něco málo se zde jistě pořídit i v těchto oblastech dá. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 19:14 Muž Yirka [9123] Re: guzii
Není tvoje žádost až příliš troufalá? Stačí si je najít v sekci obchody a spojení máš. Kdo to za tebe bude hledat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 11:28 guzii
Nezkusil by prosím někdo ze zdejších navštěvovatelů zmíněných prodejen zjistit mail na jednotlivé obchody?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2008 15:47 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: marek
Do té první (TROPIC) jsem chodíval až do konfliktu s novou zapšklou a protivnou prodavačkou.
Moje zkušenost s akvaristikou TROPIC:
rybicky.net/forum/6136
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2008 13:03 marek – prodejny
V seznamu prodejen od "Mapuli" je vedle sebe TROPIC v Ostravě Přívoze a ASSEN.Do té první jsem chodíval až do konfliktu s novou zapšklou a protivnou prodavačkou. Navštívil jsem novou prodejnu Assen v Pískových dolech. Paráda.Mladý nadšený prodavač je snad z příštího století. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2007 14:44 rolandmynar Re: wojwodoff
To mohu potvrdit, jsou trochu znalejší, neboť prodávají taky mořské ryby a živočichy a je to mimo jiné ta firma (když už jsem u toho) přes jejíž majitele jsem si objednával a kupoval vše pro moře. Mohu vřele doporučit. Sídlo firmy je v Havířově na hl. Třídě a je tam i relativně velký výběr mořských živočichů k okamžité koupi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2007 14:41 Muž wojwodoff [0]
Včera jsem se opět přesvědčil o neskonalé rozmanitosti sortimentu v Ostravských akvaristikách!Hrůza můžu jen podotknout,že jediná akvaristika ve ,které vám něco řeknou aniž by jste se museli vyptávat a kde je jakž takž nabídka ryb je TROPIC v přívoze.Zdravím..... :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2007 18:25 rolandmynar Re: xxsharkxx
Samozřejmě jsem to neobjednával osobně, ale přes známého obchodníka. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2007 17:58 Muž xxsharkxx [19] Re: rolandmynar
mořské? coze vždyť na to je potřeba povolení cites a k tomu se dostane malo kdo.Pro normálního smrtelníka neřešitelná věc tedy pokud neni domluven přimo s dovozcem který má potřebné dokumenty a povolení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2007 11:21 rolandmynar Re: Nik
Do značné míry bych s tebou souhlasil, akorát existují druhy živočichů i rostlin (např. kaktusů) které by nikdo nekupoval dražší a přitom je to jediná možná záchrana jejich populace. Co se týče např. kaktusů, jsou druhy (a u zvířat taky), které jsou už jen v zajetí a vdomácích sbírkách.

Mimoto bych podotknul, že ryby jsem si nechal poslat od chovatele a mořské přímo z Thajska, právě proto co tady píšeš, že jsou u nás opravdu v obchodech drahé a přes půl světa to vyjde levněji než u tuzemských chovatelů. Samozřejmě když se to přidá k větší zásilce. coze ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2007 08:18 Muž Nik [191] Re: kuba
No ta cesta není zadarmo a kvalita ryb po cestě se určitě kvalitě ryb chovaných v tuzemsku a uvyklých na vodu taky nevyrovná. Problém je to, že ten "mezičlánek" nehledí na kvalitu, ale kvantitu a cenu. S tímto problémem se bohužel potkávám nejenom v této branži, takže se asi jedná o celkovou chybu systému. Když bychom to vzali do detailu, tak nemocné ryby živí spoustu dalších firem, které vyrábí léčiva (ne levné), filtraci, UV lampy a jiné drahé hračičky, které ryby zbavují pouze tak akorát imunity, protože z jejich prostředí dělají sanitárně sterilní prostor.
A tak by se dalo pokračovat pořád dále a dále. Konec konců, kdyby rybičky stáli více peněz, možná by lidé před tím, než si je pořídí, více studovali a necpali všechny ryby dohromady s tím, že však přežijí jen ti nejsilnější, ne? Samozřejmě z obchodního hlediska je to nesmysl, protože by se pak prodala možná pětina ryb, čímž by se zákonitě nevyplatilo, ty ryby draze dovážet přes půlku světa a možná by konečně přišli na řadu chovatelé v Česku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2007 06:53 kuba Re: GAGAL
A je tu ještě jeden prblém a to je dovoz ryb z asie,tam nemají žádné náklady a chovají ryby venku v rybnících ,což tady nemůžem konkurovat a drží ceny nízko sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 18:18 Muž GAGAL [452] - HalančíciRe: kuba
Naprosto s tebou souhlasím. Pravda je,že v Ostravě je výběr ryb opravdu žalostný. Nemyslím jen druhově, ale kvalita hodně upadla já už ve zverimexech nic nekupuji. Pokud se nic nezmění tak opravdu v ČR budeme za kvalitní akvaristikou dojíždět. (Papík,Vivárium atd..) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 15:23 kuba Re: sharon
No třeba to je tím,že chovatelů ubývá,protože se to nevyplatí,ceny rybek jsou stejné jak za komunistů a přitom náklady stouply o 300 procent.A v obchodech si také stěžují ,že se jim to nevyplatí,takže by se měla česká akvaristika zamyslet nad tímto problémem?Lidi kupují akvária a vybavění za tisíce či desetisíce a na rybky nemají? :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 15:16 rolandmynar Re: sharon
To je fakt. Proto jsem taky všechno koupil přes internet. vč. ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 15:13 Žena sharon [126] Re: rolandmynar
akvaristik hafo, ale nabídka čím dál ubožejší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 13:17 rolandmynar Re: wojwodoff
Výstav je málo, ale akva prodejen je v Ově hafo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2007 12:54 Muž wojwodoff [0] – Akvaristika v Ostravě všeobecně!
Lidi vás neštve,že v Ově nejsou už téměř žádné burzy a vůbec,že akvaristika rapidně ustupuje do ůstraní před teraristikou?
Proč tomu tak je? :-|

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 09:04 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Ivanovič
Když potřebuju rostliny,tak si jezdím přímo do Aqua-Daho...naposled jsem tam bral nějaké echinodory a vallisnerky celkem 6 rostlin z toho jeden mateční echinodor a platil sem 150kč. :)

Není to obchod je to pěstírna u Šumperku(Vikýřovice) www.aqua-daho.cz/… Posílají i poštou,ale ceny jsou pak o něco vyšší. Nicméně pořád lepší než ty tři rostliny z HORNBACHU skoro za tři kila. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 08:57 Muž Nik [191] Re: Ivanovič
260 za 3 rosltinky coze To je teda zlodějna... tone ...každý se živí jak umí, co? Se vsadím, že jsou ještě jen terarijní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 08:37 Ivanovič Re: Radka
až do teď jsem si myslel že ta cena je normální 3 rostlinky mně vyšly na 260 kč ale když si to tady prohlížím tak zjišťuji že je to přehnané.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 08:20 Radka Re: Ivanovič
Teď v Hornbachu začali prodávat rostlinky jen od firmy Dennerle.Košíček stojí kolem 130kč coze .Přijde mi to hrozně přehnané.Sice všichni tvrdí že tahle firma je super kvalita,ale myslím si ,že 3-4 x kvalitní(soudím podle poměru ceny) než Rataj nebo Aqua-Daho už snad není ani teoreticky možné. Jedině by snad musely být submerzní,ale slyšela jsem že nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 23:57 Muž Lala [0] Re: Ivanovič
Ahoj, perfektní malá akvaristika je v Příboře. Je to asi 25 km od Ostravy. Je to přímo v rodinném domě a ten člověk to dělá minimálně 15 let.Nikdy jsem tam neměl jediný problém a vždy se mi věnoval naplno.Takže pokud se tam vydáte, tak v Příboře směrem na Kopřivnici a před vlakovým přejezdem nechte auto.Když se postavíte k tomu vlakovému přejezdu a rozhlednéte se tak tu prodejnu nemůžete přehlédnout. Má tam bilboard jako blázen. Je to firma AKVAHOL.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 22:19 Ivanovič Re: Mapuli
no já sem v tom Hornbachu kupoval zatím jen Rostliny a díval jsem se i na Rybky výběr slušný ale je to jak říkáš,viděl jsem tam i pár mrtvých rybek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 22:11 Mapuli Re: Ivanovič
Ahoj, v Hornbachu nikdy rybky nekupuj!!! Dříve či později ti stejně uhynou (vlastní zkušenost), většina z nich je tam nemocná a uhynulá a na těch zbývajících se nemoc objeví posléze u vás doma. Dají se tam koupit bez nějakých velkých obtíží rostliny.
Co se týká akvaristik v Ostravě:
1. Super akvaristika (nejlevnější rybky v Ostravě) - obchod Živa, centrum, u Prioru (bývalé Laso), poblíž Kuřího rynku
2. Prodejna Tropic - Ostrava - Přívoz, poblíž Sadu Boženy Němcové
3. Prodejna Akvaristika - Assen - Ostrava - Zábřeh, poblíž Pískových dolů, aut. zastávka: Závoří
4. Prodejna Akvaristika - Stanice mladých přírodovědců - Ostrava Poruba - součástí této velké budovy je i prodejna rybek.
5. Prodejna U papoucha - Ostrava - Poruba - poblíž prodejny č. 4
6. Prodejna Akvaristika - Ostrava - Zábřeh - tramv. zastávka Zábřeh vodárna (přízemí - je součástí panelového domu)
7. Prodejna Akvaristika - centrum Ostravy, tramv. zastávka Stodolní
8. Prodejna Akvaristika - je součástí obch. centra Carefour Ostrava (autobus. zastávka: Dům vodohospodářů)
9. Prodejna Akvaristika - je součástí obch. centra Karolína (tramv. zastávka: Dr. Malého)
Příp. další informace rád zodpovím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 18:43 Ivanovič Re: Radka
Radko máš pravdu teď jsem odtamtud přijel koupil jsem si 3 rostlinky a přesně jak říkáš byla tam jedna ženská,která se taky nějak nesnažila (mněla toho hodně).Vůbec mi o těch rostlinkách nic neřekla když jsem po ní chtěl méně náročné rostliny tak mi řekla že je to jedno.Mám aspoň od toho lístky s názvem tak se to teď pokusím tady najít ať vím co a jak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 16:34 Radka Re: Ivanovič
Pokud se potřebuješ poradit,tak raději napiš tady.Už jsme tu četli plno hrozných nesmyslů ,co radili v akvaristikách.V Hornbachu se ti moc věnovat nebudou,je tam většinou jen jeden člověk ,který má práce nad hlavu,takže když chceš po něm rybku nebo rostlinku,tak to vypadá že hrozně zdržuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 16:27 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Ivanovič
..stačí jen trošku hledat a vyjede ti obchodů,že je ani nestačíš za jedno odpoledne oběhat. www.akvarko.cz/… ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 15:35 Ivanovič Re: Radka
ve špalíčku jsem byl včera a ty dvě prodavačky se mi nějak nezdály,jako bych je otravoval.Proto jsem chtěl zkusit Hornbach je to blíž než jezdit do centra,tam by na mně mohl mít někdo čas.A hlavně si to tam můžu v klidu prohlédnout.Jenom mně zajímalo jestli není někde poblíž nějaká "příjemná" akvaristika třeba i malá kde jsou v pohodě prodavači,kteří mi poradí.Jinak centrum moc neznám i tak děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 15:07 magda Re: Ivanovič
hm, já znám akorát zverex nebo jak se to jmenuje, ulice tyršova. je to v centru jak je tam ta velká komerční banka (ul. nádražní) poblíž je kino vesmír. když jdeš průchodem od komerčky, tak je to skoro hned naproti. ten prodavač (možná majitel) vypadá, že tomu dost rozumí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 14:11 Radka Re: Ivanovič
A co takhle akvaristika ve Špalíčku naproti poliklinice v Hrabůvce.V Hornbachu kupuj ryby jen když ti je dají z čerstvě přivezené várky(nejlépe ještě z transportních pytlíků),jinak riskuješ zavlečení plno nemocí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 14:04 Ivanovič – Ostrava
Můžete mi někdo poradit nějakou akvaristiku v OV jsem z Hrabůvky tak někde poblíž.Napadá mně jenom Hornbach ve Svinově tam jsem toho viděl docela dost.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 3217x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17334-ostrava-prodejny?od=201