Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Permanentni test CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Permanentni test CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 12:30 Zuza Ka – složení roztoku z balení permanent test CO2
Prosím o pomoc, nevíte z čeho se skládá ten roztok z balení Permanent Test CO2 JBL? Potřebovala bych to zjistit, děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2013 08:06 simako Re: threat
Také jsem do testu od sery nalil vodu 4kh a test je stále modrý cca 1b/s. V akvariu mám vodu bez bublání 3kh takže to puvodně ukazovalo stale moc co2. Má někdo zkušenosti?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 19:12 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Ciffik
Je to komercni,komplet z Dropcheckerem(referencni 30 mg/l + indikacni roztok )ale dost drahe skoro $50. :-) Klasicky namychany (4dKh + BM.)tak vydrzel 2-3 mesice,co pamatuji.

greenleafaquariums.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 18:17 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Kamilstrom
4-6 měsíců? to vážně? to je komerční nebo míchaná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 17:18 Muž maikiss [4] Re: Kamilstrom
4-6 měsíců jedna nápln supr. řasa je prevít :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2013 17:09 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: maikiss
Neznam sice Dennerle,ale obycejne,kdyz tekutina vybledne(nebo se v ni objevi nejaky "bordel",ja uz tam nachytal i rust rasu :-) )tak se vymeni za cerstvou.Roztok od roztoku se ruzni,me vydrzel vetsinou 4-6 mesicu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 15:37 Muž maikiss [4]
Dennerle dlouhodobý test CO2

jak dlouho vydrží tekutina ve skleněné bance než přestane ukazovat, jak poznám že už je špatná?? díííky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2013 15:30 Muž ludvik [1082] Re: Burik
Já je mám také, na zkoušku v jednom akváriu. JBL mi přijde, že reaguje rychleji - při výměně vody se dostanou na vzduch oba (dennerle dokonce dřív) a zmodrá jen JBL, dennerle se skoro barevně nehne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2013 18:55 - Re: LinaDee
4dKH ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.11.2013 18:53 Muž matlala [798] - RostlinyRe: LinaDee
psát že je přesnější než kapičky + voda z akva je obrovsky zcestné. To s tou akvarijní vodou o neznámé alkalitě je přímo věštění z křišťálové koule a za předpokladu ne moc se měnícího se složení vody z akvária jen na tendence.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2013 18:28 Muž Burik [727] - AquascapingRe: maikkis
Já mám JBL i Dennerle náplně a fungují oba stejně a předpokládám,že dobře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.11.2013 18:08 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: maikiss
Já mám ten od dennerle a nemůžu si ho vynachválit. Jejich indikátor vydrží fakt dlouho a je přesnější, než kapičky, co se míchají s akvarijní vodou.
www.zoohit.cz/…
Je tam cena za celý set i za samotné náplně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2013 18:04 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: maikkis
JBL
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2013 17:52 Muž maikiss [4]
čao
mužete mi doporučit nějaký permanentní dlouhodobý test na CO2
díííky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 18:09 - Re: Davik59
www.jbl.de/…
Dole sa dá stiahnuť PDF.

JBL Test-Set CO ₂ / pH-Permanent

Princíp testu:
V plastovej nádobke sa nachádza indikátorová tekutina, ktorú od vody v akváriu oddeľuje vzduchová vrstva. Do tejto tekutiny difunduje cez vzduch kysličník uhličitý (CO2) rozpustený vo vode v akváriu až do dosiahnutia rovnováhy parciálneho tlaku CO2 v akváriu av testera. Tento určuje, pokiaľ nie sú vo vode rozpustené nejaké kyseliny, I pH hodnotu vody. Tú odpočítame porovnaním zafarbenia indikátorové tekutiny s farebnou škálou, ktorú prilepíme zvonka na stenu akvária blízkosti testera prípadne priamo na tester.
Použitie ako permanentný CO2 test:
Z pH hodnoty danej obsahom CO2 a uhličitanovú tvrdosťou vody je možné na farebnej škále odpočítať aj obsah vo vode rozpusteného CO2. Podľa súčasnej uhličitanovej tvrdosti je potrebné na zodpovedajúcom políčku farebnej škály posúdiť, ak je obsah CO2 vo vode správny. Testom uhličitanovej tvrdosti stanovte najskôr túto hodnotu a potom vyberte príslušné farebné políčko na škále, ktoré farbou zodpovedá optimálnej koncentrácii CO2. Ak je napr uhličitanová tvrdosť v akváriu 6 ° d, je potrebné nastaviť prívod CO2 tak, aby farba indikátorového pole testera po niekoľkých dňoch zodpovedala farbe políčka s hodnotou tvrdosti KH 4 - 6.
Políčko s údajom +! znamená príliš veľa CO2 a naopak políčko s údajom -! znamená pre rastliny nedostatočný obsah CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 18:03 Muž Davik59 [0]
Zdravím, mám zakoupen JBL Permanent test CO2 plus pH. Přesně tohle: www.svetzviratek.cz/…. Mám to od známého, ale bohužel bez návodu. Neměl by ho někdo? nevím přesně co s tím, co s těma nálepkama atd. Díky jestli někdo poradí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 19:11 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Designer
Fotka k příspěvku To michani v drop checkeru uz tu zkouseli,davali tam kulicku z loziska,ta pak korodovala,nerezova z magnetem nespolupracuje a pak meli kulicku obalenou v plastu atd. :-) a nejak to utichlo.Drop checker z ph sondou jsem si uz sestrojil,ale reakcni doba byla strasne dlouha,vymyslelo se pouziti CO2 sensoru(mereni CO2 ve vzduchu) a umisteni na hladine v plastove krabicce a taky to utichlo,neco je ale treba vymyslet.Prikladam foto meho drop ch. z Ph sondou a 4 dKh roztokem. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 19:01 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: slavko
Psal jsem sice o dobrem meraku Ph (za coz kapkove testy rozhodne nepovazuji)treba dvoubodove kalibrovanou Ph sondu a pro Kh lepsi kapkove testy jsou ok(barvu meni z modre na zlutou,easy go).
A to jak hodne je ovlivneno Ph v akvariu,jak jsem psal pokud nepouzivame treba specialni substraty ktere okyseluji vodu(i ty casem strati tuto moznost)a nemame v nadrzi cerstve koreny(vymenou vody se taky redukuje jejich vliv)a jine vecy co zasadne muzou ovlivnit Ph,tak rozdil v Ph je minimalni.
Osobne pouzivam Ph controllery(mam drop checkery-z nostalgie a ze byly drahe :-) )a neresim barvy a koncici lahev me uz taky nedesi.
Pokud pouzivate CO2 nonstop tak to jde vychytat na jehlovem ventilu a bude tam asi konstatni obsah plynu,ale pokud se vypina na noc a pak zapina pred rozsvicenim svetel,tak pokud mate kvalitni jehlak tak asi ano,jinak ten mene kvalitni(pozdeji) pokazdem zapnuti zacne propoustet trochu jinak a obsach CO2 muze byt jiny.Ph/Kh tabulka se mi zda jako nerychlejsi reseni,urcite neni nepresnejsi.Pokud neresite rasy ktere muzou prosperovat diky kolisani CO2,tak ten drop ch. je dobry taky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.09.2013 14:17 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Kamilstrom
Neviem ako iní, ale ja nemením dávkovanie CO2 každú hodinu, takže informácia z dlhodobého indikátora je pre mňa postačujúca. V neposlednom rade, ako jeho našský názov napovedá, nie je určený na ukazovanie presnej hodnoty, ale na indikáciu (stavu). Považujem poskytnutú informáciu za rozumný kompromis medzi presnosťou a pohodlnou obsluhou/odčítaním.

Okrem toho, zabúdate na jeden dôležitý detail, a to, že ak sú obe merania cca zhodné u vás, neznamená to, že to tak musí byť všade. A skúsenosti iných, popísané aj na tomto webe, hovoria, že rozdiel je častý a nepresnosť odčítania (kvapkových testov) až nebezpečná (pre obyvateľov nádrže).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.09.2013 12:09 Muž Toník [396] Re: Designer
Designer napsal: A presne v okamziku, kdy takoveho cloveka sezenes, zjistis, ze ma tolik prace, ze na blbosti fakt nema cas (i kdyby 1000x chtel)...
Možná by ten čas našel, kdyby ho nepromrhával plkáním na netu a podobnými aktivitami. :-D
(Taky píšu obecně a ze svých zkušeností. :-))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 11:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kamilstrom
On by drochecker mohl vypadat trosku jinak, nez normalne vypada a jeho rychlost reakce by mohla byt uplne jinde. Stacilo by zajistit, aby se obe hladiny v nem slusne hybaly. Umistuje se u skla, takze by to slo zaridit michanim s pomoci magnetu, jak uz se to nakonec u chemikalii dela snad od pradavna. Dale by se dala umistit pH sonda do dropcheckeru, nebo by se dalo vyuzit modrou a zlutou LED a snimat pomer dvou prochazejicich monochromatickych svetel a v obou pripadech by se pak dalo primo jim davkovani CO2 i ridit. Se zpozdenim si pak poradi PID regulator. Obe reseni maji problem, jedno s degradaci pH sondy, druhe s nutnosti menit roztok v dropcheckeru. Oboji ma sve pro a proti.

Vlastne udelat dobre reseni davkovani CO2 neni az tak slozite, nejakou peci akvariu venujeme tyden co tyden tak jak tak, takze ani obcasna udrzba by nemusela byt problem.

Jen to chce zaroven byt manualne zrucny, umet elektroniku, byt programator, umet pocitat, a nebat se studovat nove veci spolu se schopnosti experimentovat. A presne v okamziku, kdy takoveho cloveka sezenes, zjistis, ze ma tolik prace, ze na blbosti fakt nema cas (i kdyby 1000x chtel), protoze je zasypavan zadanimi vseho druhu ze vsech stran :-D . Pisu obecne, nemyslim tim sebe, je nas na svete vic, asi tak 5, a vyznacujeme se tim, ze jsme vsichni desne skromni smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 23:57 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Designer
Jeste by se melo dodat,ze drop checker je v akvariu celkem zbytecna vec,diky tomu ze ukazuje ze zpozdenim az 2-3 hodiny,takze kdykoliv se na nej podivas tak vis,ze si mel pred 2-3 hodinama tolik a tolik,ale kolik mas ted to nevis(a to muze byt zasadni a muze dojit k otrave).Proto je lepsi merit Ph a Kh a pouzivat tabulku(ackoliv jsem stim drive nesouhlasil).Ono to Ph v akvariu muze byt ovlivneno hodne vecma,ale z mych pokusu,kdy jsem meril Ph uvnitr drop checkeru mi vyplinulo,ze rozdil mezi Ph v drop checkeru a Ph v nadrzi byl uplne minimalni,takze v nadrzi kde neni nejake"specialni" dno,par korenu(zabehlich) a par kamenu je vetsinou Ph ovlivneno minimalne.Takze dobry Ph merak a Kh test + tabulka a technicky znate mnozstvi CO2 v nadrzi.Jeste nezapomenout,ze Kh 5 a vice(dKh) neni uplne cele tvoreno uhlicitany,takze CO2 bude vzdy mene nez ukazuje tabulka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:12 Muž Dejmon [64] – Co2 Leak Detector
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 09:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
Jeste doplnim jednu vec. Ono se sice rekne, pouzij nejake kapky k mereni pH, jenze ony jsou to kombinace latek, aby to co nejlepe barevne ukazovalo, aby se to dalo co nejlepe poznat, jake to pH je a ve vetsim rozsahu, nez jednotlive indikatory umoznuji. Jako dukaz "smesi" beru, ze samotna bromthymolova modr nepujde do cervene pri nizkych pH:
tetuteacher.weebly.com/…
ale kapky pro stanoveni pH casto pri pH 5 a mene ukazuji cervenou.

Takze je dobre se u pouziteho testu podivat, jaka barva (odstin) urcuje jake pH, nemusi to byt vzdycky uplne dokonale stejne. KH v dropcheckeru zname, mame ho 4, tedy se podivame do konkretniho radku Tillmanovy tabulky. Kdyz se mrkneme treba sem:
www.akvarista.cz/…
(na webu je to mockrate)
najdeme radek pro KH=4 a klidne vezmeme pastelky, a dokreslime si tam svoje barvicky k pH. Vezmeme treba levny BEN TEST pH, barvicky jsou treba zde:
www.akvarko.cz/…
a vidime, ze chceme CO2 v rozsahu 11 az 21mg/l (vzal jsem to doporucene, muzete chtit treba jinak), tedy v dropcheckeru pH 6.8 az 7.1. Z testu vime, jake to jsou barvicky, ty jsme si domalovali. Vyrazane zloutnout nam bude tenhle test ale az pri pH pod 6.2, ale to uz pri KH 4 znamena CO2 84mg/l, a to je moc.

S cim ale mohu pracovat, je uhlicitanova tvrdost (KH) vody pouzite v dropcheckeru. Pokud si ji namicham z destilky a jedle sody tak, aby mela KH jen 2, dostanu se u zmineneho testu k lepsi prehlednosti barev (pro mne lepsi). KH 4 se nejbezneji pouziva, ale dogma to snad neni, stejne jako co znamena odstin barev v dropcheckeru ohledne CO2 ve vode. Protoze CO2 se predava mezi dropcheckerem a akvarijni vodou bez jejich miseni, ta barva pracuje jen s parametry vody v dropcheckeru, meri se jeji pH, ne pH vody v akavriu (kde pH ovlivnuje nejen CO2).

Mozna to pisu zmatene, zkusim to zjednodusit. Namalujte si (nejjednoduseji prekopirovanim barev na PC z fotky pouziteho testu) do Tillmanovy tabulky barvy k hodnotam pH. Urcete si, kde to nejlepe barevne rozeznate, to co chcete, jaky rozsah obsahu CO2 ve vode, a namichejte si KH vody do dropcheckeru primo k tomu. Proste nemusi to byt jen o tom, ze modra je malo, zelena akorat, zluta moc, muze to byt klidne jinde, tam kde Vam ty barvy nejlepe pro Vase oko k rozeznani vyhovuji.

Na co jsem ale chtel hlavne upozornit, at uz to vezmete jakkoli a jak moc se dopoustim zjednoduseni ci chyby, vezmete jakykoli test, prikapete do vody s KH 4, ono to neni jeste ani moc zlute a ryby jsou davno mrtve, otravene CO2. A proc? Protoze pouzity test se se zmenou pH az tak rychle do zluta nebarvi, je tam sotva svetle zelena, a ryby maji dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:37 Muž ssendy [0] Re: Designer
Cece zloutne to.Mas pravdu.Dekuji moc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.09.2013 20:30 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
Vem si slamku a minutu pres ni do toho vydechuj. Zezloutne to, bude to vylozene zlute, dostanes do toho CO2. Aspon si overis, ze to funguje. Pak to nech na vzduchu a uvidis, jak to zase zelena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:16 Muž ssendy [0] Re: Designer
Tu spodni zelenou 7.0.Ale tu barvu to ma uz po nakapani ph testu.Jakoze pred ponorenim do akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
Tak jake to ma podle barvy pH?
mslavenda.com/…
www.sciencebuddies.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 19:10 Muž ssendy [0] Re: Designer
Tak sem to tam nakapal a mam to zelene.Nema to byt modre?To bude asi spatne ze?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:56 threat Re: Designer
Díky moc.Jako vždy vše perfektní!!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
Meris pH, tady mas navod:
www.akva-tera.cz/…

Pisi 7 kapek na 3ml, v dropcheckeru prece taky meris pH, takze jak je uvedeno v navodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:37 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
Vis jak casto obsahuji ruzne chemikalie vselijake primesi? Vlastne vzdycky, jen se to procentuelne lisi. Nemysli si, ze kdyz to budes delat ze sody na prani, ze to bude buhvi co. Nekdo to nahazel do pytlu lopatou zamazanou od buhvi ceho. V jedne pixle peroxodisiranu sodneho jsem nasel chemikalii, ktera se mu zhruba priblizovala, ale urcite to byla smes s necim. Dnes beru vetsinou chemikalie p.a., tedy pro analyzu, jsou cistejsi.

A pro tvuj klid, vzdyt to zkus, zmer tomu pH ;).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:34 Muž ssendy [0] Re: Designer
Dik.A jeste prosim te kolik tam kapes toho ph testu?Jednou sem cetl 3 kapky a podruhe 9 tak nevim.Mam ph test Dajana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Ja to tedy jeste doplnim, at to nemusi zjistovat kazdy zvlast.

Mnozstvi jedle sody v mg se podeli magickym cislem 12 a vyjde mnozstvi destilovane vody k rozpusteni v ml. No a z toho se pak vezme 1ml a smicha se s 99ml destilky.

Prikladem:
960mg/12=80ml

nebo:
910/12=76ml

Ze se drobne zanedbavaji, neni to dokonale presne, ono to staci, stejne to nikdo dokonale presne strikackou nenabere a tady ta presnost i tak staci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:25 Muž ssendy [0] Re: Designer
Takze to pujde v pohode i z te druhe?Ja sem tam cetl ,ze to obsahuje i sladidlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ssendy
960mg rozpustit v 80ml, zbytek je stejny. Jde jen o to, ze mame presne navazenou tu jedlou sodu, kolik to je konkretne, to je prece fuk, umerne tomu se da destilky ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:19 Muž ssendy [0] Re: threat
No oni uz je asi neprodavaj me tak pripadlo.A v lekarnach maji pouze ty co sem dal odkaz.Podle me by to melo bejt to same,ale nevim ted ten pomer protoze je tam napsano Obsah NaHCO3 v jedné tabletě: 960 mg.A on ma 910mg.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:17 threat Re: ssendy
Taky jsem dnes jezdil po marketech,které tam mají uvedené jako prodejce a nikde to nemají,ani v drogerii.Tak budu hledat dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:07 Muž ssendy [0] Re: Designer
Cau.A da se to taky z teto tabletkove sody udelat? www.vitar.cz/…
Tu co si odkazoval ty sem nikde nesehnal.Dik Ales
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 14:11 Muž Dejmon [64] Re: Designer
Tak to jo, já ji viděl asi tak před měsícem, mám zato že v P...Y a tam byla za 35 Kč !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 14:06 Muž Miso [470] Re: Designer
jedine ze by to ovplivnilo vysledok testu, ale to moc nepredpokladam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 13:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Dejmon
Hornbach ma destilku za 10Kc 1l lahev. Kupoval jsem ji maximalne tak pred 14ti dny. A jinak tady destilka pro technicke ucely staci, protoze v tom permanentnim testu je ji tak malo, ze i kdyby v ni cokoli bylo, nestaci to k tomu, aby to akvariu jakkoli ublizilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 13:06 Muž Dejmon [64] Re: Designer
10 korun ? To tak možná za totality.........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Problem je vetsinou s potrebou vazeni a spotreba destilky je zbytecne vysoka (pro pozadovanou presnost, i kdyz stoji 10Kc za lahev). Proto jsem spocital tenhle postup, kde se nemusi nic vazit a staci injekcni strikacka za par malo korun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   03.09.2013 10:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Rybka
Koupis jedlou sodu v tabletach.
www.vitar.cz/…
U teto jedna tableta obsahuje 910mg jedle sody. Rozpustis to v 76ml destilky, coz nameris injekcni strikackou. Tablety jsou urceny k polykani, takze se rozpousti spatne, trva to snad pul hodiny. No a pak naberes 99ml destilky a doplnis 1ml z toho roztoku. Mas KH presne 4 a nepotrebujes nic nez dve velikosti injekcnich strikacek (malickou a velkou, at to mas presne, 1ml totiz velkou odmeris hur/nepresne). Spotreba destilky je takto necele 2 deci.

Pro jistotu jsem vysledek zmeril, sedi to, 4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.09.2013 10:14 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Rybka
dej 200,- Kč za 5 ampulí a máš na rok vystaráno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 09:59 Rybka Re: matlala
A jak mám udělat ten 4kh roztok aby to bylo přesné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 21:11 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Ganjamir
jo, souhlas. Mám s nimi stejné zkušenosti. Jsou nejlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.09.2013 20:36 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Rybka
Já doporučuji do checkeru tuhle náplň, v balení jich je jen 5, ale jednu už tam mám přes 2 měsíce a zdá se že měří furt stejně ... www.rostlinna-akvaria.cz/…

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 22455x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1733-Permanentni-test-CO2?od=325