Zastřižení a úprava rostlin
Je to normálne u všetkých zastrihnutých rastlín.
Když zastřihnu stonek ludwigie nebo limnophily, začnou z konců utíkat bublinky. Asi tak 1 bublinka za 5 sekund a dělá to už 4 dny. Stříhal jsem nůžkami. Je to v pohodě? Přestane to? Má se s tím něco udělat?
Starší reakce
0 27.09.2009 18:48 GP – Re: TomasOxx
cim mene ma oddeleny kousek listu, tim pomaleji se rozroste, asi lepsi strihat "na dvakrat"
Mam s anubiasy zkusenosti jako s velmi odolnou rostlinkou, hlavni stonek bez problemu rozdelim po par cm a roste dal
Dokonce i stara cast stonku ze ktery nerostou listy, kdyz uz je trs moc velky, oddelim, nastipu po 1,5cm +- a zahrabnu do jemneho sterku. Asi po mesici zacnou vyrustat malinke listky a stary stonek se jakoby ozivi a vznikne znej nova rostlina. Akorat zmych zkusenosti upozornuji, ze je to extreme pomalu rostouci rostlina, takze i kdyz se zda ze neroste (treba ten holy stonek bez listu lehce zahrabnuty) nezasahovat, nepremistovat, nechat tak a po mesici i dele se ukaze ze roste
Pohode
Ja vzdy odstrihnem novy lusok stonky, ktory mi zavadzia v AQ. Tie kusky su CCA 2-3cm a vzdy sa pekne rozrastli
Starší reakce
Z poškozených buněk se uvolňují rafidy šťavelanu vápenatého. Ale nevěřím tomu, že se jedná o množství nebezpečné krevetkám (natožpak rybám). Zkušenosti mé i zkušenosti dalších to potvrzují.
0 31.01.2009 16:07 Rebbie [71] 0 31.01.2009 15:58 benny já jsem si jeden velkej trs roztříhal na čtyři menší a zbavil podstatné části listů. Trsy teď vypadají mnohem lépe a ryby a hlavně krevety žijou, takže se do vody zřejmě žádné škodliviny neuvolnily.
ahoj, tak anubiasy si myslím, že stačí rozdělit jako kmínek na několik menších částí ale asi jen 2,3 kusy a pak by se měli rozrůst. ale asi to musí být zdravé a silné matečni rostliny. A musí pak mít i dobré světlo. Tak aspon tak ti poradím. a s tím že něco vypouští fakt nevím, možné něco natom bude, ale já to ještě neslyšel.
0 31.01.2009 15:38 karolO – ako strihat anubias?
Prosim poradte mi ako mam strihat listky anubiasu a ako ho rozmnozovat. cital som ze po odstrihnuti vypusta nejake jedovate latky . je to pravda? Vopred dakujem.
Starší reakce
Děkuji, dceřinná rostlinka je zatím ještě drobek, ale kořínky už má. Děkuji všem za rady
Docela jsem se zasmál, když jsem si všimnul negativního hodnocení mého předminulého příspěvku - nějak na těch dvou stručných konkrétních větách nemohu najít nic špatného...
???
Než oddělíte odnož, měla by dceřiná rostlinka dostatečně narůst (tak 1/3 mateřské rostliny), aby to oddělení zvládla a bez problému zakořenila.
Cibulka to opravdu není, je to hlíza a listy opravdu nezakoření, rozmnožuje se odnožemi + květ je samosprašný, pokud já vím a co tady čtu. Takže můžu stříhat, díky Horáci za radu. A ještě jeden dotaz - co se týče té odnože. Co teď s ní, můžu ji zatím nechat tak, jak je, nemusím ji oddělovat od mateřské rostliny?
Cibulovka to opravdu neni.
A oddelovat list u zeme je opravdu chyba.
Stříhat můžete, narostou nové. U lotusu doporučuju stříhat asi v 1/3 ode dna - zbytek se rozpadne. Pokud ustřihnete těsně u dna, nedělá to dobrotu.
Chtěla jsem se zeptat, můžu stříhat listy tiger lotusu? Do akvárka byl zasazen v listopadu a zatím téměř všechny listy rostou na hladinu. Roste krásně, rychle, vše je super, dokonce už má i odnož, jen bych ho chtěla mít nižší. Stříhat nebo nestříhat a jak nízko?
Starší reakce
spíš popřemejšlet co tam zasadíš za kytky - zarostlý akva není problém, pokud je plný takovýho toho plevelu, co se musí každej tejden prostříhat. Podle mě je lepší už dopředu sadit kytky, co nerostou před očima, a dokonce to i vypadá líp jak plný akva bacomby
nie len pretrhat ale nejake napady ako umiestnik inak rastlinky tak,aby to bolo viac efekt...
Mluvíte o mě?
Od Rataja nekupuju nic,až na vyjímky když mi nic jinýho nezbyde.Ale do ted max. 3 výrobky,o víc věcěch nevím.
no to jo
Já myslim, že Rataj kupuje od něj
...
tak to máš dobry
mne normalne predavacka poradi svyberom niecoho sa vyzna do akvaristiky,mi povie ked nieco potrebujem chod si vybrat do skladu
si vyberem ak nemaju tak sa dohodnem s majitelom,ten mi povie narovinu kedy to pride kto to dovaza cize ci bude meskat a tak
S těma prodavačkama se nedá mluvit,si vždycky něco sepíšu a zajedu do sklorexu,aqualife do Brna a hotovo.Vždyt prodavačka neví ani jak se ta ryba jmenuje a pak co kytky......Možná to jedině domluvit s majitelem,ale toho jsem ještě neviděl.
U nás neberou kytky ani ryby.
podla mna mi vezmu lebo dobre poznam predavacku a veduceho
jestli ti je v akvaristice vezmou tak proč ne-prodej jako prodej
bucliik mozem potom prebytky predat do akvaristiky? ale take vecsie rozrastene nie?
nějak jsem nepochopila smysl tohoto dotazu-tak je to teda o tom jak to upravit, nebo kam dát přebytky?
upravit nůžkama, přebytky prodat nebo darovat. co je na tom k řešení?
nic moc,objem akva je jenom 120l.Nevím kde byly skaláři,protože jsem nebyl měsíc doma a když jsem přijel,tak jsem jenom zíral,nic jinýho.
další
a ještě jedna
myslim ze ti nieco podarujem,ty mas toho nejak pomenej
Můžu zapůjčit křoviňák Husqvarna.. Tý jo to byl Shake.
a mozno by som tochcel aj inak naaranzovat...su nejake napady???
ved hej postrihat pretrhaat,ale nemam ich uz kam zasadit
Može tam pustit ty tvoje Závojnatky
.
nic ine ako obtrhat alebo obstrihat nemozes
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13606x