Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina a neni to najas (recanka)?
Dostal jsem jí před půl rokem, když jsem kupoval krevetky. Byl tam jeden vrcholový řízek, aby si na něj mohly nalézt, tak jsem ho zasadil, a sleduji co z toho bude...
Mne sa E. najas tiež moc nedarilo ale po presadení sa zakorenil a teraz rastie aj 2cm denne
E. Densa to není určitě. E. Najas by to být možná mohla. U mě má listy tak 1,5 cm dlouhé, 3-6 listů v uzlu, uzly od sebe 1-2cm (pokud se natahuje za světlem tak i víc), moc se jí nedaří. Vytahuje se do výšky.
To hej, my sa asi nedohodneme
možny to je ale taky to muže byt neco jíneho a spíš bych řekl že to bude neco jineho...třeba nekdo ešte sikulovi poradí
ale nema tolik zubate listy
egeria to podle me nebude ani 1
Egeria najas, možno densa
. Skôr mi to ale pripomína najas
má to takový zubatý listy
Netušíte někdo jak se to jmenuje?
Starší reakce
Jsem si myslel, že je to něco hluchavkovitého a on to popenec
Ne tak to nemám...ale nějak mi uniká, jak to myslíš s tím zakořeněním zběhovce toliko mimo rybníček. Připouštím, že se mi pod vodu poprvé dostal takto kořenící, což mne zaujalo a vedlo k tomu, zda tu vodu nebude mít rád víc. A protože mám v jednom menším rybníčku udělanou příbřež pro Calla palustris, tak jsem ten jeden šlauch natáhl až tam přes vodu a odtud se pro nedostatek místa vydala zmíněná Aujga na všechny strany a zcela běžně opět pod vodou, z ní vyčnívá. Takto ale jen občas je stonek stonek s květem. Mimo vodu kvete mnohonásobně více. Ale rozhodně takto roste bez zjevných problémů víceméně od jara do zimy.
Crassula Helmsii?
Edit: sakra, pozdě
U nás rastie močiarna Gypsophila muralis, toho som sa chytil
dobre ja
To je přesně ona.
Zde sem posílal fotku květu
rybicky.net/forum/4023…
U nás roste příbuzný druh, který se vyskytuje na obnažených písečných dnech rybníků. Tento Tasmánský druh byl do Evropy dovezen na začátku minulého století a na mnohých místech se stal poměrně problémovým. Takže bacha co kdo vyhazujete z akvária.
Gypsophila se u vod vůbec nevyskytuje. Elatine je spíš podobný Hemianthus callitrichoides.
Opravdu bych se držel těch "sukulentů".
Elatine triandra ?
Alebo nejaká Gypsophila?
Výjimečně bych hledal mezi "vodními" rostlinami.
Nene.. držel bych se asi nejdůležitější indície.
..je hodně tuhá, dalo by se říct až sukulentní.
Vodný sukulent
Ne, hledaná rostlina je hodně tuhá, dalo by se říct až sukulentní.
mě zas jak nějaká řečanka, i když ta vypadá jinak, ale vždycky chcu něco tipnout a pak si nadávám že jsem to nenapsala
mě to přijde podle obrázku jako žebratka bahenní...
Vůbec si to není příbuzné.
Typově mi to připomíná bacopu, ale nemůžu žádnou podobnou najít. Náhodou to není něco příbuzného?
Tu sem ani neznal. Tahle kytka je z úplně jiného soudku.
pro Larix: Ne, takhle vypadat má. Není to žádná špatně rostoucí kytka.
Vyťahaný Didiplis ?
Tak zkusím třeba - Microcarpaea minima?
Starší reakce
V tom akváriu, kde je, tak je tam 28°C, ale hodně světla. Jo, bez jakýchkoliv problémů.
Naše kytky v akváriích snášejí teplotu úplně v pohodě. To, že ne, vzniklo v zimě, když se nesvítilo. Teď je běžné, že nad akváriem je světlo s kterým se svítí a tak jediný problém je, že naše kytky rostou strašně rychle.
proč nezkusit rostlinky z našich vod,i když tu vysokou teplotu vody asi každá nepřežije.Jak se daří tomu kalužníku u tebe v akva?...podle mě,naše rostliny v akva... to je "exotika"
a ty se vyžíváš v pěstování rostlin pocházející z Evropy Já bych rád pěstoval něco exotického, ale když on je tak malej výběr a něco sehnat je spíš o štěstí.
Co to? Napadá mě jen Ranunculus inundatus a to je tak profláklá kytka, že ty to bylo hodně rychlé.
Ale ve zdejším atlase chyběj stovky kytek.
Mám pre teba tip - v atlase nie je a má ju Sid a od neho keydoc
Příště budu muset zase nějakou, kterou sem ještě do atlasu nepřidal.
Larix mi napověděl...
a ty se vyžíváš v pěstování rostlin pocházející z Evropy
ne?
i když je v atlasu emerzně,tak si je částečně podobná
Jakto, že vždy, když si myslím, že se jedná o těžkou kytku, tak to někdo takhle rychle uhodne.
Velmi zajímavá rostlina pro biotopní akvária "Evropy". A je blízce příbuzný Didiplis diandra.
Ano, mám jí od léta v akvárku.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x