Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina vaaclav napsal: Tak to je trefa do černého. Jak to poroste v akváriu se teprve uvidí. www.zimbabweflora.co.zw/…
To jsem zvědavý, jestli vítěz soutěže bude první na řadě až se budou rozdávat oplégry.
Dostal jsem jí od kamaráda a ještě další, ale ty asi pod vodou moc dobře neporostou.
Připomíná mi to velkou ammanii sp. bonsai. Je to nádherná rostlinka. Kde jste ji sehnal?
To vypadá dost dobře , hlavně ty fota jak roste v trsu
Přesně tam jsem se na ní koukala
strelim Rotala filiformis
MonterMonty se trochu trefil je to Rotala a je původem z Afiky, Zimbabwe.
Tak to jsi jí měl hodně bídnou, ale jinak samá voda.
podobně u mě vypadala Rotala rotundifolia , když měla málo světla
0 18.04.2014 14:29 erik1982 [23] - rastlinne Ahoj
Viete mi poradit co je to za rastlinu?Ja som ju dostal od kamosa a ani on nevie co je to za rastlinu.
Vopred dik
Starší reakce
No také rovnaké lístky,žilkovaté má aj ten môj.
Tak tady je fotka meho coffeefolia, mne to prijde stejne
.
Môj má akosi belejší ten kalíšok.Neviem.
Ako tak pozerám do tunajšieho albumu,tak kvety mi pripadajú rovnaké na viacerých.
Caffefolia mi jeste nekvetl, ale podle listu ten muj vypada stejne, taky je ma tak promackane u zilek. Ovsem ted mi kvete zlaty a kvet mi prijde stejny jako ze Tve fotky.
No nic, pockame na nekoho znalejsiho
.
0 04.04.2014 18:02 -
Starší reakce
Tak to máš dobrý,já ho mít víc,dal bych ho i do velkýho akva...ale zatim bohužel
zahradnici dávám za 1*
,jak se chytne tak jede jak blbej,teda aspoň mě,za chvilku nebudu vědět co s ním
To teda je,ona Marťa je taková zahradnice
A tenhle je taky pěknej,ona to bohužel není moc rozšířená rostlinka,já jí vypiplal z takovýho něčeho mrňavýho,co se nedalo ani určit
nevykvetl,sem ani nevěděl,že kvete,ten emerz od petulinakk-y je super
Tak koukám že dneska už je těžký určit prvomajitele
Ale vypadá to zajímavě ať je to co je to...
Asi od ní, já Ti to neodkývala, protože nevím. Mám ho od Martinky taky totiž
To je ale OT.
Nicméně poupě vypadá tak, jako má Martina v prezentaci toho miníčka asi dvě fotky vedle té, na kterou jsem sem dala odkaz. To na Tvojí fotce bude podle mne rozvíjející se list a ne poupě.
Tak to je ale emerzní
,i když krásnej kvítek,to vidim prvně
Ale teď ses prozradila,že to asi nebylo od tebe,ale právě od Martiny
a taky už ti takhle vykvetl?
Mě chcípl.
Už je rozlousknuto
A tady ještě jedna fotečka
ano,je vodní
A je to vodní rostlina,jo?
Tak zatim samá voda
Ale živá rostlinka to je
Řekla bych, že to je Pogostemon helferi.
Někdy se mi podobně zblázní L.aquatica
taky bych řekl limnophila
Jéé, konečně také hádanka.
Ale je to živá kytka, že?
Tipl bych si na Limnophila sessiliflora či pokud můžu mít druhý pokus, tak Pogostemon helferi?
0 28.03.2014 07:09 amrtin – hádanka
Takže se borci ukažte,kdo uhodne co a hlavně od čeho to je,k čemu to patří?
Později dodám důkaz(celou fotku
)
mám obě, obě mi rostou občas nad hladinu a musím říct, že i emerzní listy si pořád zachovávají podobný tvar jako submerzní, tedy palustris kratší kulatější, repens protáhlejší a víc do špičky. ta tvoje fotka mi přijde jako palustris, jak vypadá pod vodou?
Emerzní forma,ale čeho tedy?
Přidávám ještě jednu fotku. Ale nechal bych popis na Palustris. Díky.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x