Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Ne
Zkusím si tipnout, Ludwiga?
0 27.05.2013 18:07 jamajcan – Co je to?
Kdo ji pozná
Starší reakce
0 04.05.2013 13:14 jimmyn Bacopa amplexicaulis
Starší reakce
tesne vedle
a tak václav vyhrál
0 21.04.2013 20:55 romel ano nejspíš máš pravdu je to myriophyllum_hippuroides
prosim o radu, koupil sem a zapomel co mi to prodejce rikal, omlouvam kvalitu fotky nasadil sem si to dozadu a blbe se to foti
Starší reakce
Starší reakce
Ano,emerzní.Vůbec to nebylo mýšleno urážlivě.Je to smajlík pro NE
Prosté ne by asi stačilo, nepřipadala bych jako takový pitomec.
Alternanthera reineckii?
řekla bych, že Ludwigia peruensis
0 11.03.2013 14:25 jamajcan Co mi to roste v 54ce?
/jen cca.15l vody/
Starší reakce
0 03.03.2013 20:07 jamajcan Bohužel,ani jedno.
že by Ludwigia palustris ?
Starší reakce
To byla rychlost
Narazila jsem na to náhodou... takže pokud jí má někdo třeba v akvárku v kanceláři, při známkách únavy šup s bacopou do čaje
www.polgara.cz/… Bacopa monniera (brahmi)
Mám tu hádanku trochu jinak položenou: na kterou rostlinu (která se dá pěstovat submerzně i emerzně) se hodí tento popis:
"...je známá nejen pro své vysoce antioxidační účinky, ale i pro svůj vliv na posílení paměti a schopnosti koncentrace. V ajurvédské medicíně se používá jako nervové tonikum, lék proti astmatu, epilepsii a duševním chorobám. V tradiční čínské medicíně je používána jako Yang-tonikum při impotenci a revmatismu. Celkově očišťuje organizmus od škodlivin a toxických látek, které nás ohrožují každý den"
Starší reakce
No vypadá teda rozhodně zajímavě, takže mi to nedalo a musela jsem ji zkusit najít
. Moc přeju, ať se jí u Tebe daří!
Ano. Domnívám se, že Hydrodictyon reticulatum. Moje nová oblíbená řasa.
Ty oka jsou víc jak 0,5 cm velká.
to už je blíž jak Cladophora. Tahle řasa může dělat problémy v čističkách. U nás ve vyskytuje v rybnících s průhlednější, ale na živiny bohatou vodou. Tato je zrovna z eutrofního a vodními kytkami pěkně zarostlého potůčku mezi poli.
Viděl sem jí vždy jako ksindl, ale tato (asi nějakej poddruh) se mi hodně zalíbila. Už se pokouším o její pěstování.
Zaručuju, že už jste jí určitě viděl.
Je to zelená řasa, ale Cladophora ne.
Risknu, že všichni přestanou mít chuť zjišťovat co to je.... Je to sladkovodní makroskopická řasa rozšířená skoro po celém světě.
není
Ale je to podobné velikosti.
Starší reakce
Nenašel jsem vhodné vlákno a nechtěl zakládat nové. Pokud to vadí tak příspěvky odstraním. Asi neodstraním...
Asi to bude, taky dle popisu "Bohužel k vytvoření rostlinného koberce není příliš vhodný, vzniká totiž často velký chumel do sebe často i nad sebou rostoucích rostlinek a údržba takového trávníku dá spoustu práce a příliš častého zasahování do akvária" . Ještě jednou díky.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x