Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Též bych tipoval Vrbinu penízkovou.
Penízková. Ano
Viděl jsem ji u tebe v prezentaci schválně neříkám ve které teď jsem to asi prozradil
ale zkuste se nedívat a hádat ať je to spravedlivé
Je to ta Spirodela polyrhiza, co psal Smetany.
Kdyby jste ji někdo chtěl, poštu klidně i poštou.
vodnankovec ?
nebo pistia
vic me nenapada (ale to urcite nebude ani jedno
)
To drobné je okřehek
, ale co je to větší?
Maq napsal: Poznáte kobercovku a tu druhou rostlinu?
Kobercovka je Elatine hydropiper. Je to příjemná zkušenost, protože (1) se mi ujala jako in-vitro v mladém akvárku be sycení CO2, (2) je to opravdová kobercovka, plazí se těsně pod substrátem a jen lístky vyčuhují; nedělá žádnou matraci, která se musí udržovat a redukovat a ták. Ve zdejším atlasu chybí.
Druhá je Littorella uniflora. Taky ji mám rád. Rozrůstá se strašně pomalu a i jednotlivé lístky tvoří spíš svátečně. Na druhou stranu listy drží a netrpí mi žádnými neduhy. Má habitus nápadně odlišný od sagittarií a helanthií. Moc pěkná rostlina. Ve zdejším atlasu - ovšem pouze v něm - je označená jako rostlina naprosto nevhodná pro akvária.
Za jak náročné tyhle rostliny považovat, těžko říct. V mých podmínkách vody málo mineralizované, s nízkým obsahem organických látek a lehce kyselé, jsou to držáky, bez problémů. Doporučuji hlavně elatine jako ohromnou kobercovku.
Taky myslím, že Littorella.
Tu druhou nevím, ale kobercovka je Elatine?
1 17.04.2019 13:54 jamajcan –
Re: Maq Litorella a Glossostigma
0 17.04.2019 13:20 Maq Poznáte kobercovku a tu druhou rostlinu?
Starší reakce
Ty jo, tak držím palce, aby se to podařilo.
Ano, jsou to ony. Jestli se chytnou, ještě uvidím.
To jsou malé Otelie? Všimla jsem si, že tu samou fotku máš v prezentaci právě u Otylky. Ale není u ní napsané (asi schválně), čí semenáčky to vlastně jsou...
Hm?
Starší reakce
Ano!
Phyllanthus fluitans? Jen hádám nikdy sem jí na živo neviděl.
Jaké rostlině patří tyto kořeny? Barva je skutečná, rozměry jsou silně zvětšené.
Starší reakce
Netuším. Zatím jsem se k ní choval něžně
.
To mě těší, že jsem to trefila. Zajímalo by mě...je pevná jako Egerie nebo křehčí jako Najas?
Tipuju Přeslenici vodní (Hydrilla verticillata), ale nikdy jsem jí na živo neviděla, takže střílím od boku...
Není to ani růžkatec/ceratophyllum, ani řečanka/najas.
Na fotce zhora - ten výhonek, co je nejmladší - ten už vyrostl u mě.
vypadá jak růžkatec - řečanka
Podobné egerii, ale s většími rozestupy mezi listy ...
Úplně stejnou mám také, ale nevím jak se jmenuje.
Jeden pohled z boku, druhý zhora.
Starší reakce
Už som si prečítal. To ma mrzí. Pôjdem ju zajtra vrátiť, ale u nás v ramene je jej na kilá
To aby som ju zajtra vrátil
Škoda. To, že je do akvária nevhodná nevadí, ale keď je chránená
Zrovna jsem to chtěl napsat. Navíc lodyhy jí většinou rostou nad hladinou.
Teď jsem koukala, že je chráněná a do akvária nevhodná.
Hurá!!! Ani nevíš jak jsem se zapotil, než sem to zjistil
Áno. Som zvedavý ako sa jej bude dariť v mojom akváriu
Poslední nápad :(
Prustka obecná
Bohužiaľ. Je to európska rastlina
Nie. Je veľmi jemná na dotyk
Ani ani
Je to z ramena
Že by žil v Dunaji?
(něco takto hustého nebude mít Cyklohentán z akvária)
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x