Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Bioflow 3.0

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr Bioflow 3.0
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.10.2020 20:31 Muž Shimi [204] Re: Ondra
Safra, to je otázek :-) , tak jdeme na to.

A) Bude, ale je to zbytečně drahé. Na Cirax se vykašli, je to jenom marketing. Řeknu to jednoduše, do horního koše úplně nahoru dej bílou vatu a do celého zbytku dej modré jemné kostky biomolitanu (jsou součástí balení, ale musel bys jich ještě pár přikoupit, protože originální počet by ti nestačil. Nicméně stojí pár drobných, takže pohoda). Mimochodem, modrý hrubý molitan je v balení jen jeden, zbytek jsou jemné.

B) Dává. Vatu bych já osobně nečistil, ale vyhodil. Stojí pár kaček, takže nějaké propírání nemá smysl, nic neušetříš a stejně to už potom není ono. Zbytek filtru vydrží v poho půl roku jako nic, záleží jak budeš mít zarybněno. Tohle se řeší podle situace (pokles výkonu, atd.).

C) Jde to, sám jsem to nedávno řešil, ale připrav se na to, že do toho filtru potom už nedáš topítko, protože tam pro něho nebude místo. Respektive se musí uříznout jeho držák, aby se tam vešlo čerpadlo, které se musí otočit o 180 stupňů. Zároveň se musí vyvrtat nová díra pro výstup z toho čerpadla. Vím, zní to jako sci-fi, ale v reálu je to brnkačka a zvládne to každý alespoň trochu zručný jedinec. Filtr bude fungovat naprosto bez problémů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2020 19:12 Ondra – Náplně správně a přesun vlevo dozadu
Ahoj,

kupuju Rio Juwel LED 180l, původně jsem podlehl výkřikům, ať filtr vyhodím a koupím externí, nicméně po pročtení zdejších příspěvků jsem se rozhodl, že si vystačím s již vloženým juwelovským Bioflow 3.0 M. Chci mít společenské akvárko (neonky, pancéřníčci a něco většího k tomu - asi párek čichavců), které nepřerybním a budu tam mít dostatek nenáročných rostlin.

S ohledem na předchozí příspěvky jsem došel k závěru, že co se náplní týče, nemám se řídit juwel návodem, ale dát naspod cirax a nahoru místo aktivního uhlí a nitraxu jen hrubou houbu. Můžete mi, prosím, potvrdit, že má úvaha je správná, když si filtrační náplně sestavím (seshora) takto:

Vata - 3x modrá hrubá houba (1. místo biocarbu, 2. místo nitraxu a 3. standardní) - 1x jemná houba - 1x cirax. . A) Bude to, prosím, takto ok?

B) Co se údržby tohoto setupu týče, tak každý týden proplachuju (vodou z akvárka) / měním vatu nahoře a ostatní náplně propláchnu akvárkovou vodou 1x za 6 - 12 měsíců. Opět, dává to takto, prosím, smysl?

C) V neposlední řadě poslední dotaz - filtr je defaultně vpravo vzadu, mně by víc vyhovoval vlevo vzadu kvůli poloze akvárka v místnosti. Borec z juwelakvárií mi říkal, že když to vezmu u nich, jsou schopní mi to doleva dozadu přehodit. Když tuto změnu umístění udělám, nepokazím si tím něco a neohrozím tak nějakou funkci / vlastnost filtru?

Díky moc za pomoc :-)

P.S.: Prosím vás, nepiště mi tipy, ať se na to celé vybodnu a sestavím si něco vlastního - jsem v těchto věcech strašný tragéd, proto si kupuju setové řešení, ideálně mi zkuste odpovědět na dotazy a-c.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2020 11:00 Muž Roger [1245] – Náplně
Ahoj, pletu se nebo už Juwel nedělá kroužky do filtru, vloni jsem je v nabídce viděl, byly v té krabičce stejně jako cirax, teď hledám a nemohu najít, jejich pozici obsadilo jakýsi aktivní uhlí carbax.

www.juwelakvarium.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2020 22:51 Muž Zdendasss [15] Re: Magic
To by neměl být žádný problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2020 13:59 Muž Magic [808] - RostlinyRe: Zdendasss
Budeš časom potrebovať hodne dlhú štetku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.02.2020 13:17 Muž Zdendasss [15] Re: Zdendasss
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Tak jsem si nakonec vyrobil flétnu sám :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2020 03:21 Muž 1965 [27] Re: Zdendasss
Číst se Ti nechce ? Tady strana 3 je tam nějaké foto
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2020 23:58 Muž Zdendasss [15] – Rampa
Dobrý den. Nevíte někdo, kde bych sehnal takovou tu roztřikovaci rampu pro bioflow 3.0? Děkuji.

Edit: A máte někdo zkušenosti s jejím připojení na filtr? Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2020 09:24 Muž Zip [276] Re: aquafan
Carbax - aktivní uhlí se používá většinou po přeléčení AQ nebo nárazově při nějakém problému.
Trvalé umístění v AQ se většinou nedoporučuje, může zachycovat i prospěsné látky, např. humidové látky.
Navíc má v AQ omezenou životnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2020 00:50 Muž aquafan [1] Re: Zdendasss
ahoj, já mám ve spodním koši přidaný ten Cirax + teď jsem tam dodal v síťce Matrix (místa je tam dost)a v horním koši mám přidaný ten Carbax, ale psali tady že to uhlí je zbytečný, tak až bude potřeba vyměnit, tak tam dám něco jiného, jinak nahoře měním jenom tu vatu (originál)a filtr zatím bez problémů, voda průzračná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2020 23:51 Muž daktari [146] Re: Zdendasss
Zdravím, určiťe bych přidal cirax do volné pozice ve spodním koši. Případně ještě druhým ciraxem nahradil jednu modrou houbu, tak jsem to měl já.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2020 23:41 Muž Zdendasss [15] – Bioflow 3.0
Fotka k příspěvku HD Dobrý den koupil jsem si Rio 180 mám tam ten bioflow 3.0 se základními filtračními médii ale nevím jaké tam mám ještě dokoupit, výrobce uvádí o 4 médiích které se dají dokoupit měli by se tam vejít ještě dvě. Podle toho co jsem četl většina lidí si dokoupi ten cirax.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2020 21:26 Muž aquafan [1] – filtrace
Ahoj, ta bílá krabička od Ciraxu nebo Carbaxu jde otevřít nebo se to musí nějak odříznout? Jde mi o to, že až ho budu měnit, jestli to jde použít ještě na znovunaplnění např. někakými kroužky nebo Matrixem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.01.2020 12:19 Muž Zip [276] Re: Starej Fotr
Osobně jsem doplnit jen Cirax, jinak vše původní.
Filtrační bílou vatu kupuji originál, ale proplachuji. Měním ji až když se rozpadá.
Mám dost kytek a méně ryb a pohoda.
Biomolitan proplachuji tak 1-2x ročně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 12:16 Muž Shimi [204] Re: Roger
Bez skel je to 156 litrů. Jinak Juwel v podstatě nelže, to akva má opravdu reálných 180 litrů (100x40x45 = 180).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 12:10 Muž Roger [1245] Re: Shimi
Takže hrubý objem je cca 160l mínus písek atd.. tomu se říká klamavá reklama :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 12:04 Muž Shimi [204] Re: Roger
Já vám to chlapci ulehčím, je to přesně 41 cm ode dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.01.2020 11:42 Muž Roger [1245] Re: Anthrax
Fotka k příspěvku HD Není rozměr jako rozměr, 180l nemá ani náhodou, odečti si od hrany k čárce a pochopíš že sice má akva na výšku 50cm, ale faktických je o tento kus méně
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.01.2020 11:14 MatyMaty Re: Starej Fotr
Ahoj, mimochodem slušný jméno ;-). Filtr je dostatečný a výměna čerpadla není nutná. Poskládej filtrační hmoty podle sebe...veškerá voda ve filtru teče zhora a není nutné dodržet skladbu filtračních hmot podle Juwelu. Dole v koších Matrix, Penza, nebo něco takového a nahoře houby od nejhrubší po jemnou. Jeden dílek vaty úplně nahoru a každý týden vatu vyměnit....pak do filtru nebudeš muset téměř vůbec zasahovat. Tak at se daří ano Popsal jsem to za sebe ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 11:08 R Muž Anthrax [3574] Re: Roger
Jestli chce normální akva? Myslím, že mu to bude stačit, tak jako je a není potřeba utrácet. Jen můj názor.:-)

Nevím z jakého infa čerpáš. Podle infa prodejce je ten filtr ideální do 100 litrů.

Kolik filtračního materiálu tam je? 1,5 l? Kdybych si to sestavoval sám, tak bych volil tento objem dvojnásobek. Ale Když už ten filtr má, tak bych to s ním zkusil. Jen bych asi vyndal tu vatu a nahradil ji třeba molitanem.

Mám stejné rozměry akva a když jsem napoustel napočítal jsem 170 litrů a to mám silnější sklo. :-) Já mám zhruba 4 litry molitanu a je to v pohodě.

Edit: Tak se omlouvám. Špatně jsem pochopil údaj o objemu filtrace. Prodejce uvádí objem 3 l. Ale myšlen je jen objem hmot, považoval jsem to za objem celé filtru. stydim
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 11:07 Muž Shimi [204] Re: Roger
cca 3,5 litru filtrační hmoty. Ono ale hodně záleží, jak to má kdo poskládané, protože třeba ve spodním koši chybí v "originálním nastavení" jedno patro. Takže pokud si dotyčný nedokoupí další houbu nebo Cirax, tak se zbytečně připravuje o filtrační objem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 10:30 Muž Roger [1245] Re: Anthrax
Když vymění jemnou houbu za cyrax tak by si měl polepšit ne?

Edit: ptám se jen ze zvědavosti, moc se v tom neorientuji, ale přijde mi, že filtračního materiálu je tam dost, když to porovnám s houbou ve vedlejší 200l která by měla stačit dle infa do 450l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 09:57 R Muž Anthrax [3574] Re: Starej Fotr
Myslím že ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 09:35 Muž Roger [1245] Re: Anthrax
Nezapomeň že voda není zdaleka po okraj, nepočítal jsem to ale 180l to není ani zdaleka, počítám že hladina je -10cm, pak odečti písek a sklo a budeš rád za 160l :-) možná ještě méně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 09:14 Starej Fotr Re: Anthrax
Díky moc za info, ještě poprosím o názor, zda by bylo účelné zvýšit výkon toho filtru výměnou za silnější čerpadlo a zároveň vyměnit molitany za lepší média s větším povrchem, třeba od seachem..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 08:06 R Muž Anthrax [3574] Re: Starej Fotr
O síle to ani tak není. Spíš o objemu filtrační hmoty. Je pravda, že na 180 litrů ten filtr není žádný zázrak. Hodně zbytečného plastu a filtrační hmoty relativně málo. Ale pokud budeš čistotné druhy ryb v rozumných počtech, dostatek rostlin a občas vyměníš část vody, tak by to mělo fungovat. UV není pro běžné akvárko potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2020 21:52 Starej Fotr – Rio 180 jsem teprve nedávno koupil.
Akvo jsem měl naposledy, když se v něm ještě svítilo i topilo jednou 60 w žárovkou.tak prosím o radu, jestli ten filtr bude stačit pro nenáročné ryby a kytky. Hodně čtu rady vyřezat, vyhodit, koupit silný vnější filtr, UV a já nevim co ještě, ale smrdí mi to všechno komercí. Pamatuju, že akvárko bylo nejhezčí, když se jen pravidelně čistilo sklo, ryby občas hladověly a vyžíraly kdejaký zbytek, vodu jen dolívat co se odpařila. Voda byla křišťál jen trochu byla cítit po rybách, jak jinak

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 08:17 Muž Roger [1245] Re: Zip
Vím, taky jen čistím vatu, a když už je slabá dám novou, měnit náplně je jen zlaté ryto pro Juwel. Ale nesahal jsem na to skoro 7 měsíců tak si říkám že se dolů na ten Cirax podívám a když už bude venku tak ho vyčistím, tak mě zajímalo jak ho čistíte vy. Díky, udělám jak píšeš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.01.2020 08:06 Muž Zip [276] Re: Roger
Mám RIO180 4 roky. Jediné co občas vyměním po pár měsících je filtrační vrchní vata. Jinak ji jen proplachuji. Ostatní náplně proplachuji tak 1x za 6-12 měsíců.
Cirax je proklepu ve vodě.
Měnit pravidelně náplně dle prospektu Juwelu je podle mně zbytečnost.
Ale záleží co máš za AQ, rostliny a osádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2020 22:46 Muž 1965 [27] Re: silviebaris
Máš pravdu , ale na NO3 je amorax
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2020 22:38 Muž 1965 [27] Re: Roger
Juwel píše po prvním vložení do filtru , asi myslí po založení aq když jsou N nejvyšší 3 měsíce a pak nový .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2020 22:36 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: Roger
Půl roku je ideal na proplach všech náplní. Tak to mám nastaveno i já. Samozřejmě proplachovat postupně a né všechny najednou v jeden den. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2020 22:25 Muž Roger [1245] Re: brukiz
Super, díky za odpověď. Mrknu se na něj, za celou dobu jsem ho neměl venku, vlastně celý spodní koš musím zkontrolovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.01.2020 22:10 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: Roger
Ahoj, čistím ho jenom protřepem v kýblu akva vody, to bohatě stačí. Pak klidně hned zpět do filtru. Vzhledově je sice nahnědlý a kdo ví jak jsou na tom póry, ale za 3 roky jsem nepoznal problém s bakteriemi a hladinami NO3, NO2 či NH4. Vše pořád funguje jak má. Pokud Cirax nebudu nějakou dobu používat, třeba dočasné nahrazení za jiný médium, tak ho nechám nějakou dobu v roztoku sava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2020 21:57 Muž Roger [1245] – Cirax
Ahoja, vy co máte Cirax, čistíte ho nějak, já ho tam mám od června, tak si říkám že se na něj mrknu jak vypadá. Ale netuším jestli se nějak čistí a nebo se mění za nový

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 23:09 Muž Atomret [40] Re: MatyMaty
Já mám rejdivý rybky a platinum, takže mám to jemný ,, to,, ve vodě furt.-) Jo , ale , co se týče kytek tak v platinu to fakt funguje.Ale to je OT,.-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 23:07 Muž Atomret [40] Re: Apollo
Já to mám v origo síťce, ale můžeš koupit jakoukoliv. Výhoda tohohle matroše je , že se dá vyprat v Savu, potom vymáchat třeme v Primu a jedeš dál.-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 21:01 MatyMaty Re: Atomret
Asi je jedno kam ho člověk vloží, já jsem sázel na zachycení takového toho jemného ve vodě :-) ...vždyť víme, povedlo se. Dole je v našich filtrech menší proudění (četl jsem), ale Purigen funguje všude dobře ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 12:20 Muž jarovo [1474] Re: Apollo
Dajú sa kúpiť sieťky - rôzne veľkosti - dáš to do nej a je po probléme. ;-) Napr. www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 12:13 Muž Apollo [3] Re: Atomret
Koukal jsem že to je dost jemný. V čem to máte aby vám to neběhalo po celym akváriu? Standartní plastová krabička např po cyraxu nebude stačit ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 11:31 Muž Atomret [40] Re: MatyMaty
Já mám Purigen úplně dole pod Ciraxem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 08:03 MatyMaty Re: Apollo
Do horní části mezi filtrační houby, před tu jemnou, kterou mám na konci vrchní řady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 22:41 Muž Apollo [3] Re: MatyMaty
Do jaké části filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 21:52 MatyMaty Re: Apollo
Já jsem do filtru přidal Purigen, jinak vše tady popsáno ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 20:40 Muž Roger [1245] Re: Apollo
Psal jsem ti to zde, komentář 14.10. ve 20:48. Přečti si to ;-) Nijak ;-) až když je to zapotřebí, tzv. neřiď se návodem ;-) když už filtrace nemá proud respektive se viditelně proud značněji sníží a vyčištění vaty nepomůže pak se přejde k postupnému vymačkání jednotlivých hub. Časté čištění totiž je kontraproduktivní, narušuješ tím rovnováhu jelikož se zbavuješ toho dobrého ve filtru co se tam pracně vytváří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 18:12 Muž Apollo [3] Re: Roger
Zbytečně nečisti:-) A jak se tedy čistí správně?:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 17:31 Muž Roger [1245] Re: Apollo
Mám originál náplně, krom nitrax a aktivního uhlí, nahrazeno houbou, dole k jemným přidán origo cirax koš. Netřeba si komplikovat život, funguje mi dobře ;-) mám Bioflow 3, spíše se orientuj na rady níže a zbytečně ho nečisti krom vaty a nech ho dělat svojí práci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 15:11 Muž Apollo [3] Re: MatyMaty
Změřil jsem pak hodnoty NO2/NO3 a byly v pořádku. Jinak ostatním rybkám se daří dobře a to včetně párečku cichlidek kakadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 15:09 Muž Apollo [3] – :-)
Ahoj,

jak ho máte vyladěný? Používáte originální náplně? Pokud ne tak jaké medium poradíte jako "vylepšení"? (přece jen seříznout něco do tvaru houby co by seděl nebo vyrobit košík s jiným mediem nevypadá jako nějak velký problém)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2019 21:43 MatyMaty Re: Apollo
Možná že se ryby lekly ( třeba náhlá změna světla ) pokud jsi je měl nové. Mě se osobně do filtru XL 8 napasovali tři mladí tlamovci a tím jak se prorvali tou mřížkou, tak to nepřežili. Nikdy bych nepředpokládal, že se ryba takové velikosti procpe tak malým otvorem. Bylo to druhý den, kdy jsem ryby přivezl od chovatele a rozsvítil více než byly zvyklý.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 6 7

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 6456x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/16724-filtr-bioflow-30