Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k větším cichlidám?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k větším cichlidám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 19:51 R Muž romant [27987] Re: Tragett
A co třeba Tetra Konžská?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 19:48 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: katterinecka
...Celková tvrdost by snad neměla být menší než uhličitanová, ne?...
A co si představujete pod takovým pojmem "celková tvrdost"? :)
Běžné amatérské testy testují tvrdost, tedy obsah dvou ("hlavních") kovů alkalických zemin - Ca a Mg. Test na alkalitu, (nesprávně uhličitanovou tvrdost), zase alkalicky reagující anionty.
Proto může nastat situace, kdy tvrdost bude třeba i "nulová" a alkalita vysoká.
EDIT: Rozpusťte si v destilované vodě trochu jedlé sody a změřte "UT" a "CT".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 19:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Tragett
Neonky jsou taky tetry ;-) Staci se kouknou tady do atlasu, je tam plno druhů, jejich velikost a jaka jim vyhovuje voda. Nejbeznejsi jsou asi tetra krvava, cervena, cerna, medena, modra...ale je jich mnohem vic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 19:33 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: katterinecka
To jsou udaje ktere jsem nameril testy :) tak nevim :) jinak neonky vim, ze jsou takove divne tady se jim opravdu nedari. co se tyce teter, tak to by se mi libilo, vicemene zivorode rybky bych nerad, myslim zivorode ve smyslu gupky, black molly atp. poradte tedy nejake tetry, jestli se da nejaky halancik ci tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 18:55 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Tragett
Celková tvrdost by snad neměla být menší než uhličitanová, ne?
A tyhle parametry by neonkám nemusely zas tak vadit. Jinak místo nich jakékoli tetry, některé snesou i tvrdší vodu (i když ve směs mají rády měkkou), ale stejně už jsou po tolika letech akvaristiky zvyklé na kdeco.
Tvrdší voda nevadí živorodkám, ale nevím jak si budou rozumět s kančíky (myslím že i většina živorodek a kančíci jsou ze střední ameriky, nevím jestli ze stejné oblasti), ale ty netvoří zas tak hejno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 18:37 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Kančík zelenooký + hejno
Dobry den, poradte prosim hejnovitou rybku ke kancikovi zelenookému, mam 6ks, 200l akva, chtel bych nejake mensi hejno k nim, neco co se s nimi snese, krome neonek, ty nam tu nefunguji, je na ne spatna voda :) jinak parametry: PH 7.0, UT: 11, CT 10

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 12:12 Mira Re: nikuska
Pro zamíšlenou osádku je toto akvárium malé.Jak již někdo psal, akary hnědé plus ostatní popsané ryby.Pokud se rozhodnete pro akary modré, tak toto akvário je v hodné max. pro 6 mladých ryb.Jak ale začnou vytvářet páry je naprosto nedostačující.Sám jsem choval jeden pár ve 225 litrovém akváriu a bylo to tak akorát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 15:40 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: nikuska
Drž se Akar hnědých, dej jich tam třeba 8 kusů a až se vyberou páry tak tam nech 1 nebo 2 páry. K tomu pár teter ať není nuda a na dno nějaké pancíky + podle rostlin ancistruse a máš pohodovou osádku. Na modré je to skutečně malé, i když 1 pár by tam asi existovat mohl ale už nic jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 15:34 Cyril Re: nikuska
Chov akar je jednoduchý,ale konkrátně modré akary mohou dorůst až do velikosti 20 cm.Mám obavy,že 140 litrové akva by pro jednoho samce a dvě samice bylo příliš stísněné. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 14:52 RAP Re: nikuska
Trochu málo na 4Akary modré rybicky.net/atlasryb/akara_modra
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 08:38 nikuska – Akary hnědé a modré
Dobrý den mám dotaz jestli můžu mít ve 140ti litrovém akváriu 4 akary modré a 2 akary hnědé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 01:44 Muž 2lizard [7] Re: Romy
Tak přítelkyně bohužel v tomto směru vychovat nejde - její rčení "Když oni jsou tak krásné".
Snažil jsem se jak Čichavce, tak i Skaláry podarovat a bohužel je nechtěli ani v akvaristice, ani soukromníci na netu.

Dravé rybky bych rád i proto, že jsou mi sympatické. Není nic kouzelnějšího, než když si najezený Bichir vozí v bříšku nejednu rybičku.
Ohledně velikosti nádrže pro Bichira - nejen zde /http://rybicky.net/atlasryb/bichirek_kalabarsky/, ale i na jiných portálech, včetně zahraničních, je psáno, že chov je vhodný při počtu 4-6ks v nádrži min. 200l. Proto jsem volil u nádrže velikost dna 120x50 (na větší jsem nesehnat plast.kryt).

Kančíci a Hadohlavec mi pro proštudování taky neseděli (nedám jen na radu několika jedinců) - myslím tím velikost mé nádrže zohledněné k počtu chovaných jedinců, proto se tu také dotazuji a nejdu je bezhlavě koupit.

Tlamovce (Tanganika/Malawi) nechci - jsou mi sympatické asi tak jako skaláry a čichavci, krom toho se mi líbí nádrže osazené rostlinstvem s minimem kamení, což by s tlamovci moc nešlo (kamarád je vlastníkem), tak vím, jak s nimi dokáží zatočit.

Parametry vody neřeším, jediné co měřím je CO2 a zřídka NO2 - nejsem akvarista chovatel, ale uživatel. Množení je pro mě na obtíž (nemám na to nejen znalosti, ale ani čas).

Edit: Tlamovce nemám v lásce z důvodů jejich změny barev - koupíte modrého, dáte jej do akva a on zežloutne/zbělá ap. I když velmi milé je na nich jejich hierarchie - je-li jich moc, sami se zredukují palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 00:30 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: 2lizard
Co takhle raději začít přítelkyni vychovávat a vzdělávat,kdo bude doma nosit kalhoty,se raději dohodněte...,jinak zařve víc ryb.
Myslím že by ses měl také vzdělávat,pro bichiry,a ještě pro pět,je 300 l žalostně málo,na kance je to na jeden pár s velmi odřenýma ušima.Na hadohlavce je to také nevhodné,malé.
Chceš míchat ryby z různých vod,které mají jiné parametry.Na vyslovené dravce máš malou nádrž.
Pokud chceš barvu a pohyb po nádrži,i jistou dravost,utvoř nádrž pro africké tlamovce.Pak bys mohl mít i víc jak 6 kusů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2010 23:34 Žena Nerina [7] Re: 2lizard
Nejsem žádný velký odborník, ale skoro bych řekla, nic tam nedávej. Pořizovat si dravé ryby pro to, aby mohla přítelkyne bez rozmyslu házet do akva další chudáky, kteří mají před sebou tak akorát kariéru živého krmení...to mi nepřijde úplně v pohodě. Nebylo by jednodušší vysvětlit přítelkyni, aby zapojila mozek, když ty ryby nakupuje?????? A upřímně řečeno, tvůj způsob, jak se zbavit skalár...když je nikdo nechce, mohl jsi je odnést někam do akvaristiky, určitě by si je někde vzali :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2010 22:39 Muž 2lizard [7] Re: rover
Fotka k příspěvku Nechci zakládat nové téma, proto se dotazuji zde.
Mám 300l akva (120x50x50) viz. foto.
Po zkušenostech s přítelkyní (popíši níže) jsem se rozhodl změnit osazenstvo akvária, pokud to budou odporující si požadavky, prosím nekamenujte mě.

Osazenstvo, které bych rád zachoval:
- Bichirek Kalabarský 5ks (2x50cm + 3x20cm)
- Ancitrus "Obyčený" 5ks(2x dospělý pár, 1x střed.velikost samice, 2x prckové)
- Pancéřníček Kropenatý 5x - spíše dospělý

Rád bych akvárium osadil většími rybami, ale nemohu se pořád rozhodnout, neb co akvarista, to jiný názor, ale nakonec (i když se nebráním jiným variantám) skončil u Hadohlavců a nebo Kančík Červenohrdlý/Eliotův.
Neb mé požadavky jsou, aby to byli spíše dravé ryby, min. počet cca. 6ks, ale zůstalo zachováno výše popsané osazenstvo. Dále by neměli moc likvidovat rostlinstvo a byli barevní (kvůli přítelkyni). Jen dodám, že nemusí být velikosti Kančíků, mohou být i menší, ale za to ve větším počtu.

Proto se na Vás jako odborníky obracím s dotazem - CO TAM DÁT?

A teď k problému s přítelkyní - občas zajde do akvaristiky a zalíbí se jí nějaká rybka, kterou pochopitelně přitáhne domů a umístí do nádrže - naposledy to bylo 5ks čichavců a 5ks skalár (díky bohu jsem se již za pomoci dravých ryb od kolegů akvaristů zbavil - prosím nekamenujte mě, ale nikdo je nechtěl ani darem).
Díku tomuto osazenstvu jsem měl výrazně přiotrávenou vodu NO2 i přes odbenní odkalování vysavačem EHEIM a od čtyř denní výměnu vody.

Z tohoto důvodu preferuji spíše dravé ryby - když už něco přinese, tak ji definuje do potravního řetězce.

P.S. V akva jsou i dva raci "modrý" (přesný název neznám), o ty bych také nerad přišel.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2010 21:28 Muž Feferonek ® [14] - AmerikaRe: rover
Podle mejch zkušeností: Kančík červenohrdlý je mírumilovná ryba, nikdy mě nic nezpapala ;-) Na to že vyroste trošičku víc:? za to nemůže :-D ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2010 20:54 rover – kancik
Kancik cervenohrdly je mirumilovna ryba, jedna z nejkrasnejsich cichlid. Mam 240l a spolu s neonkama skalarama a nikdy se nestratila jedina zdrava ryba. Jedine co zere jsou sneci- Nemam jedineho ziveho v cele nadrzi. V kazde narzi kterou jsem kdy mel nebyl problem. I pavi oka pokud jsou vzrostla necha bejt. Nechapu co proti nim nekdo muze mit... Samozrejme pokud se Vam vytrou v akv. zivorodky, tak zadna nezbude, ale jinak bezproblemova ryba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 20:40 Pitrigo Re: Vlastimil Kotyza
Tak v pohodě :-) Vzal jsem si parek a vse je v klidu. potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 19:19 Vlastimil Kotyza Re: Pitrigo
Zkus si je vzít na zkoušku a pak se uvidí,ale myslím ,že by to mohlo fungovat,ale vžádném případě je nerozděluj byla by to škoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 17:49 RAP Re: Pitrigo
Ale jo, mohlo by to fungovat. Záleží jak je zařízené akvárium.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 16:19 Pitrigo – Perleťovka brazilská k dalším rybám
Zdravím akvaristi :-)
Dostal jsem ted nabídku na darování Perleťovky brazilské 2 ks(cca 20cm)
Zvažuju zda je pustím do své nádrže 600 l kde momentálně mam 1 Sumečka žraločího cca 35cm,
dále jsou zde 4 Kančíci červenoocí (15cm), 6 čichavců zlatých (velcí, dospelí, 4xparmičky čtyřpruhé. Vše momentálně žije v naprostém poklidu a mezi rybami vládne naprostá nevšímavost.
Nádrž je velká a místa by bylo až dost i na nové větší cychlidy Perleťovky brazilské.
Znamy mi rikal ze se mi budou možná prat s Kančíky...ale zase si ríkam nádrž je velka tak by hrozilo ze ty Perleťovky budou teritorialní jen při tření...jinak jsou klidné...Ten co mi je chce darovat rikal, že mi nemusí dat cely parek, ze mi klidne da jen jednu...co si myslite? Nebude v akvárku válka?:-) Díky za názory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2010 21:37 RAP Re: Eva
Tak maximálně samičku, ale s dost nejistým výsledkem :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2010 17:28 Eva – Co k akaře potoční
Prosím o radu v akvárku 100x40x50 máme 4 letou mohutnou AKARU POTOČNÍ s jedním krunýřovcem.
Rádi bychom akvárium doplnili a oživily ještě nějakou rybou či rybami. Můžeme si to v tomto případě vůbec dovolit? a pokud ano, jaké rybky v tomto případě koupit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 12:38 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: Tudy
Ve 100l nemůžeš mít dva páry jakýchkoliv větších cichlid. Pozabíjí se ti navzájem. Dej tam jen kančíky, perlovky úplně vynech, jsou to šílení devastátoři. Zničí ti akvárko během chvilky. Doplň to klidně ancistrusy, pancéřníčky, nebo nenším hejnem teter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 09:24 JagerMaister Re: Tudy
Mal som perlovky asi týžden, hned sa vytreli a odchovali mladé. Bola radosť pozriet ale iné obyvatelstvo akvária bolo zdecimované. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 08:41 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Tudy
Buď místo perlovek další pár kančíků, nebo alespoň 200L akva. Do takto menších akvárií když už to musí být více párů...tak spíše klidné akary, malé cichlidky atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 05:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tudy
Nic moc, oba druhy cichlidy jsou dost teritoriální (perlovky více) , akvárko malé, takže to bude dost mazec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 05:28 Muž Tudy [330] - Krevetky – Perlovka červená vs Kančík příčnopruhý
1 pár Kančíků a 1 pár Perlovek ve 112 l akva + 3 Ancistrusy sp. Co si o tom myslíte?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 23:57 Muž klm007 [114] Re: havex77
Mně endlerky spolehlivě likvidovaly krevety, takže nad kančíkem se musím jen usmívat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 20:18 RAP Re: maio777
Stačí se podívat na rozdíly v e velikosti. rybicky.net/atlasryb/kancik_zelenooky a rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2010 20:11 kreten Re: maio777
mají taky menší tlamu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 19:47 maio777 Re: havex77
Ja mam parik ramireziek s krevetkami a zatial si ich nevsimaju,mam ich tam asi mesiac...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2010 18:24 R Muž Silent [5949] Re: havex77
Sežere. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2010 18:23 RAP Re: havex77
Klidně si zobne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 18:22 havex77 – Kančík + Krevetky?
Nesežere kančík zelenooký krevetku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2010 07:16 havex77 Re: Michal1987
To je možné,jsou tam 4 dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 18:13 Muž Michal1987 [21] Re: havex77
C. Sajica mám len krátko, ale podľa mňa by si zaslúžili oveľa viac priestoru, aj keď sú tam sami. Je iné, keď obývajú územie o objeme cca 40L z 200L akvária a keď sú v 40L akváriu.
Ako dlho sú v akváriu? Možno sa len nestihli zabývať...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 17:46 havex77 Re: Michal1987
Mám tam pouze 3 kančíky..akva má cca. 40l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 17:28 Muž Michal1987 [21] Re: havex77
A aké druhy sú v akváriu s nimi? Prípadne koľko litrov má akva? V prípade agresívnejších spolubývajúcich sa môžu držať v úzadí, stačí im oveľa menšie teritórium, ako ostatným "kančíkom". Aspoň u mňa je to tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 16:14 havex77
Mě se ryby neustále schovávají,nikdo je neruší a sebe si nevšímají,co stím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 15:31 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: Quellmanassy
Ne.Betta odpočívá na dně,pokud nemůže,vysílí se,zvlášť běžná závojová forma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 14:40 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: Quellmanassy
Kdyz uz chces smichat dve rybky z jinych biotopu tak spis bych doporucil bojovnici s necim jinym dost ryb z rodu cichlid je v dospelosti agresivnich i mimo treni. K bojovnici spis nejake cichavce,rajovce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 12:02 pepone11 Re: Quellmanassy
Jine akary, nez hnede, bych tam nedaval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 11:59 Muž Michal1987 [21] Re: TTTomas
Tak to je dosť podstatný rozdiel, A. modrá a hnedá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 11:21 TTTomas Re: Quellmanassy
ahoj, myslim ze by v tom nemel byt nejak velky problem, akaray dokud nejdou do treni jsou se da rict mirumilovne ryby. ale jakmile se zacnou trit, tak si sjednaji poradek, ale jeste se mi nikdy nestalo ze by mi rekneme umlatili nejakou rybu a to je mam s tetrama. ale ja mam akary hnede,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 11:06 RAP Re: Quellmanassy
Tyto dva druhy bych k sobě rozhodně nedával ne . Už jen rozdíl ve velikosti v dospělosti. Mimo to Akary se relativně lehce rozmnožují a při tom dokážou rozpoutat doslova peklo. Beťák by byl chudák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 10:26 Quellmanassy – Akara modrá a bojovnice?
Chtěla bych poprosit o ujištění, zda-li se tyto dvě rybky k sobě hodí či ne...nikde se mi nepovedlo nic konkrétního najít (někdo říká, že jsou to bezproblémové rybky někdo zase ne) a velmi nerada bych, aby se pak rybky oždibávaly :) Předem moc děkuju za Vaše odpovědi!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2009 19:18 RAP Re: rejnok
Taky to není šťastná kombinace. Např. Sharon má společně rybicky.net/atlasryb/kancik_hrbohlavy s rybicky.net/atlasryb/tetra_zhava a funguje to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2009 18:58 rejnok Re: Semtex
Jako první jsem měl skaláry a bojovnice, pak jsem k nim přidal kančíky a skaláry jsem musel dat pryč, protože byli terčem neustálých útoků, co se týče bojovnic, ty mi spí buď za filtrem nebo někde v rožku akvária, skoro nejdou vidět, jako bych je tam ani neměl :-O :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2009 18:45 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: rejnok
Fotka k příspěvku Já měl u nich v průběhu roků různé ryby.
Tetry černý, Dánia, Ancistruse, i skaláry, čichavce, dokonce i bojovnice. Vždy bylo vše OK, jen v době kdy měli mladé, se sem tam prohnali.
U těch bojovnic ale jdnou jeden sameček byl tak Temperamentní, že se kančíků nebál a směle se jim postavil čelem. viz. foto
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 8 9

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8715x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1635-jake-ryby-k-vetsim-cichlidam?od=151