Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Plachost ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Plachost ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 16:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DavidDizzer
Ja cetl: "Mé rybičky jsou velice placaté" a chtel jsem napsat, ze to nektere nase taky smich . Ted mame ryby nemocne, takze to taky neni zadny zazrak, neloudi tak moc jako obvykle, ale ani tak nejak moc plache nejsou a i 14 dni stare platy uz umi loudit. Nebude to vycvikem? U nas totiz kolem akvarka radi 2 mali kluci, takze obcasne zemetreseni, rychle pohyby, ojedinele otresy... ani Cichavci perletovi uz si toho nevsimaji a ze Ti se normalne leknout umi. Jestli ty Tve ryby nemaji az prilis klidu, ze nejsou na spolecnost lidi zvykle. Asi blbost, co? Pises, ze uz ten problem mas dlouho, a byly nekdy jine? Treba v te nadrzi chybi ryby, ktere by tu plachost rostiply. Ja mam vetsinou problem s tim, abych odhanel zvedave ryby od hadice, kterou odkaluji, specialne jeden Tercovec mi pomaha tak, ze ho skoro az odstuchuju prstem a rict si stejne neda a Tetry cisarske mne obcas dobnou az se leknu, rybi depilace :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 16:17 Muž DavidDizzer [26] Re: goblizek
Ve společenské nádrži mám pár narozených, ale to klidně počkám až vyrostou, nebo je odlovím.
Díky za radu, zkusím, uvidím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 16:15 Muž goblizek [31] Re: DavidDizzer
Ahoj. Myslím, že to není tím že by se tě bály a nebo byly ve stresu. Myslím že je to tím že je jen překrmuješ. Zkus jim dát 2 dny dietu a potom krm jen jednou za dva dny.
Nemusíš se ničeho bát máš dobře živené ryby a ty bez problémů vydrží i delší dietu palec
Pokud tam nemáš vysloveně potěr nebo hrozně mladé ryby které potřebují žrát několikrát denně!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 16:07 Muž DavidDizzer [26] – Mé rybičky jsou velice plaché
Dobrý den - ahoj.
Mám již dlouho problém ten, že moje rybičky jsou ,,řekl bych,, opravdu hodně plaché. Např. Když jen vejdu do místnosti, tak rybičky v odchovničce okamžitě s sebou cuknou a zaplavou pod kořen. I během krmení se neodváží připlout ke krmení, dokud neodejdu od akvárka. Stačí jen trochu malý pohyb a už se schovávají.
Ten samý problém je i ve Společenské nádrži (112 litrů), kde sice nejsou až tak plaché, ale jsou plaché také dost. Mají tam opravdu mega rostlin, když to tak řeknu, proto mají dostatek úkrytů a plaché by neměly být. Opravdu nevím, čím to je, ale podmínky mají takové, že by měly být opravdu klidné a ne plaché.
- Pokud jsem již založil opakující se téma, omlouvám se, ale zde jsem nenašel nic na tuto otázku...
- Za každou radu budu vděčný, díky moc - mějte se
DavidDizzer :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 22:08 Žena Dinamit [68] Re: Milosek
Myslim že výrobce udává jednou za 3 měsíce. Já ho zhruba tak často čistím a žádné problémy mi zatím nenastaly :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 21:46 KME Re: Milosek
stmievac>>> pandatron.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 21:42 Milosek Re: Dinamit
Tak jsem dal na radu, vyndal oblásky, mušle a dokoupil ještě dvě rostliny a rybky světlo snášejí o něco líp. Možná bych pro ně časem pořídíl větší akvárko, když už jsem si je koupil. palec Ještě se zeptám jak často by se má vyčistit molitanový filtr, pokud tedy vůbec, jediné co vím, že by se měl prát ve vodě odebrané z akvárka a né obyčejné z kohoutku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 12:09 Žena Dinamit [68] Re: Milosek
Spokojené ryby neskáčou z akva. Já taky nemám kryt a všechny tetry si krásně plavou ve vodě. Zatim je nenapadlo skákat :-D.
Zkus všechny ty tetry co tam máš někomu podarovat, nelépe někomu, kdo už má hejno. Taky tam zkus dát více rostlinek, aby se rybky měli kde schovávat, potom by jim to světlo nemuselo tolik vadit ;-)

Příde mi ještě, že máš moc hrubé dno (zdání ale může klamat), v tom se nebude moc dařit rostlinkám.
Nevim už, kdo tady psal tu úvahu, ale ten dotyčný se zamýšlel nad mořskými mušlemi v akvárku. Došel k závěru, že jedna nevadí, protože ten vápenec se nerozpouští tak rychle. Takže na základě této úvahy bych hned nenadávala za tu mušli, spíše se pozastavit nad tím, zda mořská mušle opravdu patří jako dekorace do sladkovodního akvária X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 11:42 Milosek Re: Štěpán
No máš pravdu...asi tak 5 ryb by bylo pro to akvárium akorád tak max, neonky vyskočil protože mi pravděpodobně chybí kryt sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 23:29 Muž vena [52] Re: Milosek
Dovolím si poznámku k tomu vyskočení.
Údržba: Jednou týdně výměna cca 20% vody, odkalení dna, vyčištění vnitřních stěn akvária magnetickou stěrkou a umytí vnějších strany akvárka přípravkem na čištění oken. Nemohl se ti ten přípravek na okna dostat do vody?

Proč nemáš krycí sklo? Chováš bettu, ta se chodí nadechovat k hladině a bez krytí nádrže hrozí nachlazení dýchacího ústrojí ...

A drobet prober osádku, nechal bych tam toho bettaka a přikoupil jednoho pancéřníčka a šmitec, je to fakt malé na společenskou nádrž.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 22:42 Štěpán Re: Milosek
Nemají nějaké moc světlé dno? Svícení se obvykle ovládá spínacími hodinami...

Teď jsem se podíval o jaké akvárium se jedná a měl bych několik výhrad:
- krunýřovec do tak malého akvária vůbec nepatří
- neonky a pancéřníčci jsou hejnové ryby, po jednom kuse moc spokojené nebudou, ale hejno se do tak malého akvária nevejde
- neobsahuje dno vápník? zkouší se to tak že se podezřelé (bílé) kamínky dají do octa, kys. citronové (nebo jiné kyseliny) a zkouší se, jestli nešumí. mušle do akvária nepatří
- těch rostlin je v tom akváriu pořád málo - je potřeba nejméně tak pětkrát víc
- zajímaly by mě hodnoty NO2 - dusitanů, je potřeba koupit test a změřit to

- Chemie: Jednou týdně aplikace směs živých čistících bakterií bio-kultury Sera NITRIVEC do filtru. Občas nepravidelni předávám TetraAqua CrystalWater na průzračně vyčistěnou vodu. Nepoužívat chemii!!

- Krmení: Zatím podávám pouze krmivo TetraPro Colour MultiCrips ve dvou malých dávkách za den. Chtělo by to pestřejší

- Topení: Nepřitápím, v aquariu je stále pokojová teplota cca 22 stupňů C. Tropické rybičky by se mohly třeba ve 24 stupních cítit lépe

- Voda: Použita klasická voda z vodovodu, kterou nechám odstát a ošetřím chemicky než ji přidám do akvárka. Nepoužívat chemii

- Vzduchování: Ano, vzduchovací motorek ELITE 799 napojený na filtr uvnitř akvária. Vzduchovací motorek je napojený na cyklovač, který spouští vzduchování vždy po půl hodině a v časovém rozmezí 8-16 23-5 hod běží vzduchování nonstop. Co je to za blbost? Motorek má běžet bez přestání!

Poznámka: Od založení akvárka jsem průběžně přišel o dvě neonky, které vyskočili z akvária a jednu neonku "jumbo", která samovolně umřela. Proč vyskočily?

www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…

Dokázal bys mi po přečtení těhle věcí říct, kolik by ve tvém akváriu mělo být ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 22:28 Milosek – Ryby se bojí osvětlení
Mám 20ti litrové akvárium, snažím se pravidelně svítit. Používám úspornou trubici 9W, ale jak rozsvítím většina ryb se rozprchne schovat budto do kytek nebo kamkoliv jinam. Přijde mi že jim to světlo vadí, nemám ho ubrat a nebo snad si ryby musí zvyknout? :-(

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 4 ...... [5]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6505x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16245-plachost-ryb?od=201