Přihlásit se RYBICKY.NET »

Instantní rybičky

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Instantní rybičky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Muffy Re: Semtex
Dobrý den,
našla jsem inzeráty, kde nabízejí vyjíčka medak. Zajímalo by mě proto, zda bych mohla nasbíraná vajíčka také nějakou dobu uchovat bez vody a pak je dát všechny najednou vylíhnout. Jak se mají uchovat - v nějakém substrátu, při jaké teplotě, jak dlouho?
Děkuji za informace
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wernerka – začátek
ahoj, chtěla bych začít s halančíky, živorodky už mám dlouholetě odzkoušené... prosím potřebuji nějákou dobrou radu s jakým halančíkem začít a jaké kytky do akvárka, prosím pište do vzkazů, moc děkuji za rady X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MoonBlade
Tak se těším na fotky :) Jinak bych touto cestou moc poděkoval za rady Gagalovi a Semtexovi. Akvárko úspěšně běží a ryby se třou. Momentálně mi v akvárku plave malý A. gardberi a australae. Jikry N. rachovi mám v krabici připravené na dlouhé zimní večery. Taky bych měl mít objednány N. guentheri, abych trochu zpestřil osádku.

Všem tyto ryby velice doporučuji!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL
Na nmg.nothos.org byly přidány nové fotografie z expedic
Kenya 2012 (KAV 2012) Guiseppe Amato-Stefano Valdesalici
Tanzania 2011 (K 2012) Kiril Kardashev - Iva Ivanova
Kiril chytil pár zajímavých novinek tak uvidíme kolik se jich udrží, nějaké jikry od něj již mám.
Fotka k příspěvku N.korthausae red (alfa samec)

Fotka k příspěvku N.guentheri

Fotka k příspěvku N.foerschi

Reagovat na tento příspěvek 4  - GAGAL
Fotka k příspěvku Pokud má někdo zájem o jikry Nothobranchius foerschi, guentheri, korthausae (red, yellow) můžu mu je předat na Ostravské aquaburze nebo poslat poštou. (všechny druhy vhodné pro začátečníka!!!)

Reagovat na tento příspěvek 0  - MoonBlade
Tak teda pánové nevím kdo tu tvrdil, že jsou Gardneráci pohodové rybky rozzureny :) ze 4 pavích ok byla přes noc večeře. Byl to nerovný souboj 3 cm vs. > 5 cm. Jen mi řekněte jestli by tolerovali A. australe. To nejsou ryby, ale velryby. Taky bych se rád zeptal na zkušenosti s F. sjostedti, trochu jsem po něm pokukoval, ale radši si to rozmyslel
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: Semtex
Těžko říct. zatím je to sp. a než to někdo zařadí tak asi dlouho bude :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: GAGAL
Pěknej, to jo, ale není to zas jen další mutace Rachovi?
Taky by to mohl být kříženec N. Rachovi s N. Palmquisti stydim
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku Zase jeden Nothobranchius z Tanzánie který nemá chybu :-) Odchyt v roce 2010 ruskou expedicí (Shidlovskiy, Torgashev, Streltsov)

Reagovat na tento příspěvek 0  - KAKTUS1010
Zdravím mam otazku. AKo to robíte ked mate nepomer pohlaví ja mam 25samcov a 5 samíc Notho. Korthausae, zaujíma ma ako to riešite alebo kam prebytočne ryby davate???

Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mialan – sháním jikry
Kdyby měl někdo jikry nebo kontakt na někoho, dejte prosím vědět, dík moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: pepik
Na to Vám nikdo nebude schopen odpovědět. U některých druhů halančíků je převaha jednoho pohlaví běžnou věcí. Při dalším odchovu již můžete mít i samice nebo naopak jen samice. (U mne např. N.sp. Nyando odchov z jednoho sáčku 80 samic 4 samci, druhý sáček zalitý za cca měsíc 12 samců 1 samice. Hodnoty vody ani nic jiného jsem záměrně neměnil)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: Gec
Záleží i na populaci, ale mi se víc líbí furzeri.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
Dobry vecer, chtel bych se zeptat, proc mam u malych gardneraku jen samce :-O . Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GecRe: GAGAL
A jaký druh je atraktivnější?Notho. furzeri nebo orthonotus? palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: Semtex
Takto mi to poslal kolega něco již asi k mání je, ale jak ty ryby vypadají netuším. Fotky se časem na netu někde objeví :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: Gec
Orthonoti jsou velmi zajímaví :-) Větou ,že jsou těžcí bych se příliš nezabýval. Měl jsem populaci MZCS 122/08 ti šli docela pěkně. Vyhořel jsem na nepoměru pohlaví (30 samců se fakt nechtělo vytřít) Pak jsem měl populaci MZCS 365/10 a u těch to opravdu skřípalo velmi těžce jsem odchval potěr. Jinak jejich potěr je velmi velký a odchvává se dobře. Pokud si je pořídíte tak je dobré je třídit podle velikosti jsou "draví" dost se žerou a vždy zůstane v akva jeden velký samec popř. samice.
takže super sprava :-D dnes som dal do 5l pohara s lignocelom samčeka a 3 samičky (notho. korthausae) a čo to nevidím, tru sa ako dive :-D :-D
Kde jsi vzal ty ceny?
To je už k mání?
Jdu do toho, jeden - dva druhy bych vzal. Jen by to chtělo něco fotek.
NOTHOBRANCHIUS SPEC. 1 KIANDERE K 2011-19 $50 (new small species - red and white, beautiful!) tenhle mě zajímá, malé druhy beru.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: Gec
davidkilli.blog.cz/…

Počkej až se tu ukáže David - GAGAL ten jej měl jak vidíš v odkaze výše.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gec
Moc se mi líbí Notho. orthonotus,ale všude píšou,že je odchov velmi těžký,tak jsem se vás chtěl zeptat na vaše zkušenosti s tímto druhem??? potlesk
Už se těším na fotky, jsem zvědavej jak ty čudle vypadají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlk9Re: GAGAL
díkec palec
Výlety jsou zde: www.nmg.nothos.org doufám ,že se tam objeví co nejdříve i ten poslední.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlk9Re: GAGAL
tichá závist výletníkům :-( jsou někde dostupné info o jejich výletě (článek, fotky apod)? Já dostanu k Vánocům syna, takže o rybičky si asi ani nemá cenu psát :)
No tak ja budem písať ježíškovi tiež a ešte mam aj narodeniny. To bude darčekov :-D hlavne tejto oblasti :-D :-D
Je vidět ,že se jim dařilo a že měli krásný výlet :-)
NOTHOBRANCHIUS RUUDWILDEKAMPI DARAJA K 2011-35 $15
NOTHOBRANCHIUS SEEGERSI KANYONZA K 2011-23 (the most colourful population of seegersi)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. JANPAPI PAKACHA K 2011-39
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. JANPAPI ENEO K 2011-44
NOTHOBRANCHIUS SPEC. LAKE VICTORIA KAZI KAZI K 2011-09 $65 (the next 5 fish are just gorgeous!)
NOTHOBRANCHIUS SPEC. LAKE VICTORIA MUGETA K 2011-18 $65
NOTHOBRANCHIUS SPEC. LAKE VICTORIA KIANDERE K 2011-19 $65
NOTHOBRANCHIUS SPEC. LAKE VICTORIA MASALA K 2011-21 $65
NOTHOBRANCHIUS SPEC. LAKE VICTORIA MACHUNGA K 2011-22 $65
NOTHOBRANCHIUS SPEC. 1 KIANDERE K 2011-19 $50 (new small species - red and white, beautiful!)
NOTHOBRANCHIUS SPEC. 2 MPANDA K 2011-25 $50 (new species - red tail, yellow and black band on the anal; taeniopygus type; gorgeous!)
NOTHOBRANCHIUS SPEC. 2 ILOBA K 2011-28 $50
NOTHOBRANCHIUS SPEC. 3 MPANDA K 2011-25 $100 (new electric blue species with red dots and splashes - words are not enough!)
Novinky z roku 2011 od zahraničních kolegů, kteří byli lovit. Už vím co budu psát Ježíškovi :-)

NOTHOBRANCHIUS NEUMANNI MOANZA K 2011-01 (finally, the real N. neumanni is available for purchase)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI AGHONDI K 2011-02 (Itigi type)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI BONDE K 2011-05 (Itigi type)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI MAPACHA K 2011-06 (Itigi type)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI MAKONDO K 2011-08 (Itigi type)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI RUBUGA K 2011-12 (Tabora type - red)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI MAGU K 2011-14 (Lake Victoria type - new species, never available before)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI KALEMERA K 2011-15 (Lake Victoria type - new species, never available before)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI KIANDERE K 2011-19 $85 (Serengeti type - new species, never available before - gorgeous!)
NOTHOBRANCHIUS SP. AFF. NEUMANNI RUAHA K 2011-30 $65 (Mbeya region - new type, never available before - gorgeous!)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: KAKTUS1010
Já možná tak za týden, možná.
Zdravím nema niekto z Vas ikry Notho. Palmquisti??

Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: Mialan
Mail nebo i SZ
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MialanRe: Semtex
bylo by fajn, kdyby šlo oboje, zkusíme se domluvit tady nebo mám napsat na mail? Jinak jsem kousek od Teplic, takže osobní odběr asi moc nehrozí :-(
Vyzkoušejte
Všiml jsem si, že si jsi už dal inzerát na jikry.

Jikry jdou posílat i v zimě. Já např. loni si nechal posílat jikry převážně z Thajska, JAR ale i Holandska. Některé jikry přišli i když byl venku mráz -10°C a mám je do teď. Myslím ryby.

Navíc, krátká doba v tomhle mrazivém počasí zkrátila vývoj jiker jen na 10-21 dní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: robo111
Já to nezkoušel, tak možné to je jak píšeš :-) A pokud by byli mladí Halani přidány k dospělím Oryziasům, asi by zo bylo bez problémů od začátku.

V podstatě mají podobné nároky na velikost nádrže. Něco jiné bude, když po Oryziasich budeme chtít mladé.
Jde o to, jestli nebudou Halani zobat jikry Oryziasům.
Mladé určitě.

Reagovat na tento příspěvek 0  - robo111Re: Semtex
ja si myslim, ze s kombinovanim notho a oryziasov by nemal byt problem - ja chovam nejaky tyzden N. rachovii a A. nigripinnis s boraraskami (do 2 cm) - ziadna boraraska nepadla - kaprozubky su na ne pripomale - dnes uz sa ich ani nepokusaju lovit :-), ako to bolo prve dni.
Poštovné se řídí dle ceníku České Pošty. Je možné už od 12,- Kč.

Teď momentálně moc jiker nemám, jen asi A. australe Hjerseni, ale to musím prověřit.

Můžu nechat dát třít i N. ruudwildekampi (korthause, fotku dal Kaktus).
Možná bych ti i mohl nechat nějaké dorůstající N. palmquisti, pokud by jsi byl z okolí Brna, BV.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: robo111
Oryziase a Nothose bych dohromady nedával. Snad jen s Fundulosoma thierey (ty mám taky), jsou to malé drobné rybky.

Oryzias woworae není nijak zvlášť náročný na podmínky. Stačí jim menší nádrž, čistá voda, trochu plovoucích a jemnolistých rostlin. Živá nebo mražená strava, sem tam i slupnou nějakou sušenou, granule i vločky.
Myslím že pro začátečníky by byli i vhodné. Pokud se o ně bude dobře starat, tak i plno mladých může mít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - robo111Re: Mialan
z toho co ma Semtex by sa dali napr. nakombinovat N. ruudwildekampi a Oryzias woworae (aj ked neviem, v tom mam hokej, ci oryziasy nie su duhovky...)- nenarocne druhy, ktore by mohol dat aj zaciatocnik, "kazdy so svojim zivotom", t.j. nemali by si vzajomne prekazat. Gagal ma uz tych druhov zas o daco viac:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MialanRe: Semtex
a zakolik prodáváš a máš poštovný?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KAKTUS1010Re: GAGAL
Dakujem za radu. Vyskušam :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL Re: KAKTUS1010
Nic natírat nemusíš. Vem černý igelit a akvárko postav na něj tak to mám já:-)
Preto ich idem oddelit. Inak mam bohový pomer pohlaví :-D 5-10samíc a 20 možno viac samcov... takže to bude zaujímave :-D Asi to dno aj ja natriem. Aku farbu alebo čo si použil na to natrenie??
Tak to ano, je to pravda, že pokud ryby mají tmavé dno (já mám většinou holé, ale natřené na černo), tak jsou max. vybarvené.

A třít se ti budou tak od velikosti 2cm. S tím bych ale počkal až budou mít tak 4 cm.
Ty nejstarší mám už 10-tý měsíc. Ale jsou to asi poslední dva páry. Ze tří páru bylo tak cca 350 jiker. Moc jsem je nemnožil. Ale už mám dva nové mladé páry a asi 20 kousků kolem 1,5 cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KAKTUS1010Re: Semtex
rybicky.net/nadrze/13540 tu možeš pozret zvyšne fotky. :-D
Chovat vícero druhů Halančíku je možné. Například v Břeclavské SuperZOO jednu větší nádrž mají i s odhadem 5-6 druhy Halančíků.
Chovat pospolu jdou druhy Aphyosemion, Chromaphyosemion a Fundulopanchax. Většina jsou stejně velcí, nároky na teplotu i rozmnožovací. Já mám např. pospolu A. australe s A. bivittatum. Určitě se nekříží.
A. australe mam dvě barevné varianty Cape Lopez a Hjerseni.
To je ten lignocel od teba. Dal som ho tam lebo ked mali hole dno tak sa strašne plašili a neboli ani tak vyfarbený. Teraz už v pohode. A ak chcu možu trenovat :-D Ale pochybujem lebo samičky su ešte dost male a idem ich oddelit do druheho akva aby ich samce tolko neprenasledovali a aby dorastli.
Pěkné kousky. Tu rašelinu tam máš už kvůli tření?

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 6 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13154x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16077-instantni-rybicky