Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Požírači řas

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Požírači řas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2011 09:04 Žena weron [2] Re: vlacek
Hmmm, vŕta sa v miestach vzdialenejších od prísunu potravy... a tabletku ancíci nedostali už dlhšiu dobu... fakt netuším čo by tam mohlo byť, potvora, skúsim ešte porozmýšľať... je to ale v miestach, kde je dosť rastliniek a teda tam veľmi do hĺbky neodkalujem, no ktovie, keď už nič iné, tak hádam prečistí aj to. Vďaka, zatiaľ teda skúsim zohnať ďalšie štyri a uvidíme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2011 08:58 Muž vlacek [402] Re: weron
Ja bych rekl, ze pet bude stacit. Ani pri vetsim poctu nepocitej s tim, ze ti vsechny rasy sezerou. Vzhledem ke sve velikosti a vaze se nedostanou na jemnejsi rostlinky a hure dostupna mista, kde ti rasa zustane. Tech pet na sklo, kameny a nejake rostliny by melo stacit.Byt tebou se po mladych jedincich moc nedivam, ze zkusenosti (a nejen moji) ty mensi se hure aklimatizuji a umiraji. Pokud ti ale hrabe ve dne, vypada to, ze tam je neco lakavejsiho nez rasy na skle. Nemas tam nejake zbytky treba z tablet pro anciky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2011 08:51 Žena weron [2] – neritina
Ahojte, vzhľadom na nechuť čistenia čelného skla som sa rozhodla zaobstarať si neritinky, zatiaľ mám jednu (viac ich vtedy nemali) - asi tri týždne, videla som ju tak trikrát, naposledy včera - ŽIJE (čo je podstatné) - zahrabáva sa ale dosť do štrku, ale to je dúfam len jej vec (či nie je niečo v poriadku?)... Čo by som ale hlavne chcela vedieť (ideálne z vašej praxe): koľko cca by bolo pre mňa vhodných - chcela by som tak od 5 do 10 (mám 360l akva ale s dosť veľkou plochou: 180x50x40 dxšxv, s riasou to nie je tragické, ale nájde sa) - bude to stačiť na čiastočné vyčistenie rias? Nevyhladujem ich? Existuje nejaký jednoduchý väčšinu faktorov zohľadňujúci postup ako si to vypočítať? Akože ak tam nejaké tie riasy zostanú tak ma to nerozladí. Predpokladám, že ruduchu nedajú, ale tej tam mám tak tri mini chumáče, či??? (viď atlas: konzumují řasy všech druhů včetně vláknitých)... A ako pri nákupe zistím, že kupujem mladé jedince? Či to zbytočne veľmi riešim? stydim :-D V každom prípade za odpovede ďakujem ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 03:57 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: xkiller
Platy zerou rasy, potrebuji zelenou stravu ke svemu zivotu, ozobavaji rasu. Ale jestli je to mysleno ve smyslu, zda ocisti neco od ras, tak ani nahodou. Vyberou si ty pro ne nejlakavejsi rasy, ty odobou a to je asi tak vsechno. Navic se to tyka jen nekterych druhu ras, ze by do sebe ladovaly vlaknitou, tak to ani nahodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2011 21:02 xkiller – živorodky
Myslíte že platy tiež požierajú riasy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2010 13:43 Muž grego [1] Re: xkiller
Dobrí požierači rias zo skla sú aj ancistrusáci (prísavník) ja som sklo zvnútra ešte od založenia akva nečistil cca 1,5 roka :), robia to za mna a sklo je stále čisté bez rias. Ale záleží aj kde máš akvárko umiestnené a kolko a ako dlho svietiš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2010 21:09 Muž klm007 [114] Re: xkiller
I já tvrdím, že nejlepší jsou neritiny. Při počtu 1 neritina na 10 litrů objemu, nenajdeš v akva jedinou řasu a ještě budeš muset šneky přikrmovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2010 12:39 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: xkiller
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2010 12:38 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetkyRe: xkiller
Lepší je neritina (tedy šnek) ta vyluxuje sklo jak nic :-) pro rybu je to problematické :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2010 10:59 xkiller – živorodky
Ludia nepoznáte nejaké ryby ktoré požierajú riasy na skle?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 14:31 jandy
Tak jsem to tady pročetl, ale stejně z toho nejsem moc moudrej. S řasama zatím problém nemám ale plánuji časem preventivně nasadit nějakýho řasožrouta. Co by ste my doporučili do mého akva 54l (viz. profil) Parmičku černopruhou a přísavku thajskou jsem zamít kvůli velikosti a rozhoduji se mezi otíkem a neritinou. Co by ste zvolili a v jakém počtu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2010 14:33 Muž BarbarOSA [6] Re: Jasnovidec
Ampularie moc na riasu niesu a casto sa vydavaju na vylety mimo akva, ak nie je zakryte..
Na riasy zo slimakou bud neritina, alebo okruzaci..
Z ryb sa mi osvedcili SAE, Black Molly, trosku prisavnik..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 17:32 Muž Jasnovidec [-3] Re:
díky oboum, Neritiny zkusim někde sehnat, ikdyž měl jsem tam okružáky a nějak vymřeli, už je tam sem tam jeden dva víc nic, ztratili se, tak nevim jestli se Neritinám bude dařit lépe.

Špejli jsem vyzkoušel a něco vytahal, ale ty drobnější chomáčky v písku se nechtějí přichytit.

Tak uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 12:15 Muž ondra [168] - ŽivorodkyRe: Jasnovidec
Nejúčinější je mechanické odstranění na špejli. Obyčejnou dřevěnou špejli otáčíš v chumlu řasy a ona se ti namotá jak cukrová vata. A pak samozřejmě odstranit příčinu přemnožení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 11:16 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: Jasnovidec
Mně se jako nejlepší požírač řas jednoznačně osvědčila Neritina, akorát když řasy dojdou, tak zajdou i neritiny : X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 10:38 Muž Jasnovidec [-3] – řasou zamořené akvárium
Fotka k příspěvku Zdravím, potřeboval bych poradit jak na tuhle řasu, porostla mi skoro celé dno, kameny a dekoraci, nevadila by mi, kdyby také nedusila rostliky, v podstatě všechny vyhubila. Zkoušel jsem Algumin od Tetry, ale moc to nezabralo. Poradil by někdo nějakého požírače této řasy?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2009 23:10 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Sid
U mna to pomohlo celkom rychlo. Vychadzal som z toho, co tu na fore uz bolo 100krat spominane. Objavila sa mi vyse mesiaca po zalozeni akva, a po pravidelnych vymenach vody, odkalovani a odstranovani napadnutych listov tam uz po mesiaci nebola ani stopa po nej...

Pisal som to hlavne preto, lebo ide o relativne novozalozene akva, a skoro kazdy tu ma taky isty problem...a stresuje a otvara stale nove temy do fora o tom istom. A pritom riesenie je jednoduche a staci si prelistovat forum na temu "Rasy" ;-) Tipujem, ze v blizkych tyzdnoch tu bude dalsia nova tema od toho uzivatela, tentoraz na temu "Poradte mi rasozruta na rasu XY" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2009 20:19 Muž Jrk [143] Re: ustavprochore
Chtěl jsem pouze interpretovat Sidovu metodu s prosperujícími rostlinami a místo toho jsem napsal hloupost. Mě osobně tato metoda v boji proti řasám pomohla, chtěl jsem ji předat dále, bohužel se mi nepovedlo toto podat přesně, čímž jsem popsal "Sidovu metodu" špatně a ještě navíc spojil s jeho jménem (v dobrém úmyslu, abych se nechlubil cizím peřím) za což se omlouvám. Špatně jsem se vyjádřil, už mi to asi nemyslí... Zkrátka - jak se mi povedlo přimět vyšší rostliny ke zdárnému růstu, měl jsem od řasy pokoj. Osobně hnojím pouze KNO3 (mám nedostatek NO3) a Fe - DTPA (železo neměřitelné) a to v takovém množství, aby se mi toto nehromadilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2009 12:39 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: ustavprochore
Sid se pro zjednodušení kdysi dávno "dopustil" opakování zažité téze, že prosperující rostliny odebírají živiny řasám etc. ... :)
Taky jsem už několikrát upozornil, že "problém" má poněkud "složitější řešení".
Jenže jeden z diskutérů, který chtěl na toto téma reagovat, začal mým údajným citátem, který mi podsunul. A nebyl to první případ a první oponent.
A protože debaty tohoto druhu nemám rád, tak se jich dál nezúčastňuji.
Tož asi tak. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2009 12:19 Žena ustavprochore [567] Re: Jrk
Pokud by platilo tohle tvrzení, že kytky vezmou živiny řasám, jak potom vysvětlit situaci, kdy mám v akváriu měřitelnou koncentraci živin - N, P, Fe a dalších a přesto se tam řasám a sinicím nedaří? ;-)

BTW: Není mi z toho vašeho příspěvku úplně jasné, co jste psal vy a co Sid.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 22:37 Muž Jrk [143] Re: NHKG
Velice pěkný příspěvek palec

Co takhle zkusit "Sidovu metodu": Zdárný růst vyšších rostlin způsobí to, že pro rostliny nižší (řasy, sinice) nezbyde dostatek živin pro jejich zdárný růst...
Problém je ovšem v tom, že vyšší rostliny potřebují pro přizpůsobení se novým podmínkám dobu řádu týdnů, ale řasy a sinice se přizpůsobují v řádu hodin. Zkrátka nevyplácí se provádět razantní změny (zejména v krátkých časových intervalech), protože z těchto profitují zejména nižší rostliny - pro rostliny vyšší je toto "šokem", ze kterého se relativně dlouhou dobu zpamatovávají. Ovšem jak se rozrostou, nemají nižžší žádnou šanci. Zkrátka: "Čím víc se do hov.. rejpe, tím víc smrdí!"

Není také řešením dávkovat přehnané množství různých hnojiv, které by dodaly živiny v takové míře že by je vyšší rostliny nestihly spotřebovávat (pro koho by potom dávky hnojiv zbývaly?) - hnojení spíše opatrně a VŽDY JE POTŘEBA VĚDĚT ČÍM HNOJÍM A PROČ TOTO HNOJIVO PŘIDÁVÁM .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2009 20:40 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Moucha
Taky jsem měl po založení akvária ruduchu skoro všude. Časem zůstala pouze na místch s větším prouděním vody a asi po roce úplně zmizela a objevily se zase jiné druhy řas. Zkust snížit proud vody a jinak doporučuju čekat, případně si hrát s jinými věcmi než rybí osádkou (osvětlení, množství rostlin, hnojení, krmení, atd).
Problém s řasožrouty je ten, že většina ruduchu nežere a i ti co ji žerou ji sežerou pouze pokud už nenajdou cokoliv jiného jedlého (krmivo, jiné řasy, ...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 20:39 Muž fantuomas [35] - RostlinyRe: Moucha
..mne sa na riasu najviac osvedčili rastliny, skúšal som malých affinisov (- sú to krásne rybky), japonici, heteropody, slimákov...všetky tie živočíchy zjedia riasu..niekedy aj s dobre viditeľným účinkom (napr. ampulária vedela doslova "vyčistiť" sinice...) no riasa sa mi zväčša vrátila..resp. vždy, zdravé rastlinky a dostatočný počet, a plávajúce rastliny trebárs..majú podla mňa zásadný efekt, "riasožrúti" sú fajn maximálne ako dočasná pomoc al. doplnok "kdyby neco" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 14:37 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Andrez
ja jsem mel ruduchu asi pul roku, jediny kdo ji likvidoval byla ampularie (se zlutou ulitou, s prouzkatou ulitou desne likviduje kytky).. viz moje nadrz "odchovna"

pricina byla jednoducha... hruhej substrat a v nem vzduchovaci opona.... tim se vyril kal ze dna a ruducha prosperovala, po odstraneni opony ruducha zacala stagnovat a uplne vymizela po vymene dna

takze bych zkusil jinak umistit ty dva vzduchovaci sutry co poustish na noc, ci je odstranit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 14:06 Andrez Re: assasincz
No ja bych doporucil ty parmičky siamske (cernopruhe)... U mne po nasazeni zlikvidovali i tu trochu co jsem mnel na listech (ted uz chudaci nemaji zadnou rasu)..

Spise je otazkou proc tu ruduchu najednou mas?? Treba o tom ,ze jsi zacal pridavat CO2 se tu ani nezminujes...
Presneji receno, ze jsi dal do 0,5l lahve hrnek cukru a ctvrt pytliku kvasnic a obsah Ti vybublalo do akvaria a mnel si z vody burcak A tak jsi pred 14dny vymenil uplne vsechnu vodu v akvariu se taky nezminujes...

Takze se Ti to mzna i spravi samo... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 12:59 Muž Roman [100] - Cichlidy
Glo jsou fakt nej smich ,ale vzhledem k tomu že mám starší rampu na 4ks 75cm trubice, tak se opravdu špatně hledá.Takže Sun glo jako nejlevnější atyp na trhu s akvaristikou vede.ostatní je fakt na osvícení cirkusu. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 12:23 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: assasincz
Co to máte za zářivky? Taky jste podlehl "reklamě", že GLOGLO jsou "vlastně docela dobré zářivky, vhodné pro fotosyntézu a dokonalé vybarvení ryb"?! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 12:20 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: protein007
...Ked sa (rovnováha) ustali, tak ruducha zmizne sama. Prve mesiace by som to moc neriesil...
Dost odvážná rada. :-O Nevím, koho by bavilo dívat se řadu měsíců na ruduchou zařasené akva...
Je nutné hledat, kde se stala chyba a tuto se snažit napravit. Náprava ovšem není to, snažit se přidávat do akva živočichy v naději, že řasu sežerou. To není řešení problému ale pouze následku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 07:03 Muž Roman [100] - CichlidyRe: pancéřníček
Neritiny štětičku požírají,ale ne zase tak jak si každý představuje.Pokud má možnost nacpat se něčím jiným, tak se ji obloukem vyhne.Každopádně mě vyčistili kdysi kameny že jsem jen koukal, ale to bylo tak do 2týdnů po nasazení, tak předpokládám že měli opravdu energetický deficit a museli ho dohnat bez ohledu na výběr stravy.Každopádně dieta rybek a čistota nádrže je prvním krokem k nápravě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.12.2009 00:40 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: assasincz
Mas akva este len 3 mesiace, pravdepodobne este (alebo mozno ze aj uz) nemas ustalenu rovnovahu v akvariu. Ked sa ustali, tak ruducha zmizne sama. Prve mesiace by som to moc neriesil - proste dodrziavaj klasicku "hygienu" akvaria (vymena 30% vody raz tyzdenne + riadne odkalenie zaroven, krmit presne tolko co ryby zozeru a hnijuce/zariasene listy odstranovat z akva). Kupovat ryby/slimaky iba na pozieranie rias je zbytocne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2009 00:30 Muž grizly [145] Re: jajaapaja
Několikadenní dieta a parmičky černopruhé po ní pojedou jak po uzeným. :-) To že by jí žraly neritiny jsem si nevšiml.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 22:19 Muž pancéřníček [168] Re: jajaapaja
Pokud by byly opravdu tak účinný,tak si každej při problému s řasama dá do aq pár neritin a brzy má po starostech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 22:05 Muž jajaapaja [174] Re: pancéřníček
Až nebude jinde dá se i do tý na rostlinkách.Pokud máš rostlinky tvrdší tak se dají vykoupat v rozředěném savu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 22:00 Muž pancéřníček [168] Re: jajaapaja
Problém je ten,že neritina si moc nevšímá rostlin(a z těch potřebujem ruduchu hlavně dostat). Spíš konzumuje povlaky. Že by šla po ruduše se mi nezdá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:57 Muž jajaapaja [174] Re: Silent
Neritina žere pouze řasu.Pokud ji nemá umře.Nic jiného neveme.Vlastní zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:54 Muž pancéřníček [168] Re: assasincz
Mě se parmička černopruhá na ruduchu vyplatila.Je ale pravda,že čím je starší,tím jí chutná méně.Taky ale hodně záleží na tom,jak hodně se krmí ryby a kolik potravy si parmička dokáže ukořistit pro sebe.Pak dává přednost běžnému krmivu před řasou.V tom případě je nejlepší nasadit klidně týdenní půst a řasa zmizí(ovšem musí se dodržovat další doporučené postupy boje proti ruduše,aby se nemohla jen tak vrátit).Ale v tom případě doporučuju na dobu půstu vylovit ancíky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:50 R Muž Silent [5949] Re: assasincz
Obávám se že černou štětičkovou řasu (ruduchu) dobrovolně nikdo žrát nebude. Na tuhle řasu platí nejlépe hadice, kbelík a čistá voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.12.2009 21:47 Muž jajaapaja [174] Re: assasincz
Čtyři kousky šneka Neritina a uvidíš ten fofr.Parmička černopruhá ozobává jen řasu na rostlinkách v malém množství.A až trochu zestárne tak si ji vůbec nevšimne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:43 Muž assasincz [9] Re: Kačulka
Proto říkám, že černopruhé údajně jsou řasožrouti, ale na štětičkové moc ee
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:32 Kačulka Re: assasincz
Nevím,ale nepleteš si Parmičky čtyřpruhé a Parmičky černopruhé?Čtyřpruhé asi moc černých řas nebaští :-O .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:30 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: assasincz
Ampularie, zrala i ruduchu, jen pozor chuti ji i nektere rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 21:14 Muž assasincz [9] – řasožrouti
Ahoj, v akvišu se mi docela drsně začala rozrůstat štětičková řasa - mám 10 parmiček čtyřpruhých, 3 ancíky, 10 neonek a 3 cichlidky papuščí. Výměny vody i nekrmit jsem zkoušel, i zmírnit průtok filtru - bez reakce. Prosím poraďte dobrého řasožrouta, hodícího se k těm rybám. (126 l 40W světlo).
Ptám se proto, že jsem se v diskusi dočetl že černo¨pruhým parmičkám štětičková řasa nechutná, tak proto se ptám znova.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2009 20:28 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: grizly
napodobne, a to sem jich mel vic v AQ, pres 10 a ani neryli...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2009 18:34 Muž grizly [145] Re: Pigeon
Mam jich v kazdem akfa si tak 5 a nesezraly mi jeste ani jednu rostlinu. Treba jim ty moje nechutnaji. smich Fakt si nevymyslim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2009 07:39 Muž Yirka [9126] Re: Sanka
Jak jsem psal již ve svém prvním příspěvku, konečné rozhodnutí bude vždy na tobě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 20:41 Muž Sanka [10] Re: Yirka
No,tak jsem rád za rady,ale teď teda nevím co.. :) Jak si vybrat,co je nejlepší? hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 20:34 Muž Yirka [9126] Re: Sanka
Ale co se týče soužití s ostaními obyvateli nádrže je ancistrus jednoznačně přátelštější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 20:29 Muž Sanka [10] Re: karpek
No radši bych teda tu přísavku,Ancitrus vypadá jak podvodní čert..nahání hrůzu! coze :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 19:41 karpek Re: Sanka
Jenže než doroste do takovejch rozmněrů, tak to trvá. A říkal si, že budeš mít větší akva. Ancistrusy ti tak vyrostou, to si nevybereš. Záleží na tobě co si koupíš. Ale v malém akva toho prostě moc nevymyslíš.
Edit: Hele, věř zkušenej. Jestli uvažuješ časem o podstatně větší nádrži, tak ji kup. Prodávaj se o velikosti tak 5cm a než ti doroste do 15cm to si počkáš. ahoj Tíc ti radit nebudu. At ti plavou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 18:08 Muž Sanka [10] – Re: Sid
Srovnávám prostor pro tu rybu..

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] 6 7

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 18047x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1536-poziraci-ras?od=151