Přihlásit se RYBICKY.NET »

Flourish Exce, Easy Carbo a CO2 Vital

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 9 Žádná další stránka   1  
Flourish Exce, Easy Carbo a CO2 Vital
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT Re: AmorFati
Mozna by se nas seslo vic na nejakou hromadnou obednavku...?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmorFati Re: PT
Koukal jsem na eBay, jak by se to dalo vyzkoušet, ale nejlevnější s dopravou vychází na 350 korun... Než uvalím částku jako za pěkný velký kořen, něco si o tom zkusím načíst a uvidíme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT – Flourish Excel
Tak jsem se na zahranicnich webech docelt o pripravku Flourish Excel, jez ma pomahat rostlinam podobne jako CO2 - www.seachem.com/…
Vsechny rostliny potrebuji zdroj uhliku a obvykle jim je CO2, ale muze byt rovnez ziskan z jednoduchych organickych sloucenin (napr. z "photosynthetic intermediates" hadam ze meziprodukty behem fotosyntezy). Pouziti bud pridavani CO2 nebo Flourish ExceluTM se vzajmene nevylucuje, bla bla bla - kdyz to zestrucnim, tak vsechny ty procesy jedou paralelne. Flourish Excel rovnez ma redukcni schopnosti, takze podporuje stav Fe2 ... (tady jsem asi neco ztratil v prekladu, ale jestli tomu rozumim dobre, tak by asi mel zname Fe3 pretvaret na Fe2?) Dale pisou ze je vhodny zejmena do akva s nizkym pH, kde by dalsi pridavani CO2 mohlo byt jiz nevhodne.
Ma nekdo s timto zazrakem nejake zkusenosti? Pripadne kde se da v CR sehnat? Na eshopech jsem ho nikde nenasel...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 8 ...... [9]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 8191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15164?od=401