Flourish Exce, Easy Carbo a CO2 Vital
Ježiš vždyť ti tu psali chemikálii ze které jsou všechny přípravky ala kapalné CO2. Tak googli, informací je o tom dost.
Stejně nejlépe furt vychází plyn.
Chce to i jiné informace, než jen ty vaše.
Pokud vím, tak rostlinám to nevadí. Jen mechům by to mohlo vadit, co vím z mých informací.
Pokud byste se rozhodla pro tu "kapalnou verzi", opravdu si o ní, (o glutaraldehydu), něco zjistěte.
Ne všechny rostliny (a hlavně mechy) z ní budou nadšené.
No ještě si počkám jak se tato debata vyvine. Jestli je to tak zázračné jak tady píšete tak si na zkoušku lahvičku objednám
Ale zatím tomu nevěřím
On to bude zase "jen" glutaraldehyd, tentokrát v novém obalu s novým názvem.
Tak se zkuste mrknout po zkušenostech lidí s glutaraldehydem a/nebo na jeho bázi prodávanými komerčními přípravky.
Valisnerie som mavala vzdy ale len som ich dokupovala. Teraz ten problem nemam... Nie su to narocne rastliny, to viem, ale akosi sa im u mna nechcelo rast. Svietim 12hodin denne 2x24w trubicami, pridavam len ten kvapalný uhlík a listy mandlovnika.. Nic ine a rastliny sa pekne chytili a prosperuju...
Valisnerie mi rostou i bez hnojení jsou sice menší ale to je způsobeno slabším světlem. A o kryptoškách ani nemluvím ty rostou bez hnojiva bječně. Tohle jsou nenáročné rostliny na hnojivo rostou skoro všude
Být tebou zkusím napřed namíchat jak tady kolega radí burčák. třeba míň do větší flašky ať si to vyzkoušíš a pak uvidíš co rostliny. Hnojím jedno své akva bombou s co2 a tam to roste jak divé.
Pouzivam CO2 vital uz 3mesiace a som spokojna.. Travim vela casu v praci a kazdodenne streknutie do akva mi pride pohodlne a popravde netrufam si na klasicke CO2,nie som technicky typ. Mozem poznamenat, ze aj lahkopestovatelne valisnerie mi nikdy nerastli, no teraz idu ako dive a vyhonky su po celom pravom rohu akvaria. Cryptocoryne balansae pomaly odumierala,ale odkedy mam CO2 vital,tak sa spamatava a anubias pusta nove listy a korene..ja osobne som s tymto pripravkom absolutne spokojna. Mozem len odporucit...
Když si domů na zkoušku nesu novou rostlinu, tak s názorem, jak se jí daří, čekám nejméně 3 měsíce (ideálně 6). Občas totiž kytky rostou, rostou a najednou, protože se jim něco nedostávalo, chcípnou. Sice se některé změny dějí rychle, ale jejich původ může být hodně dávný.
Takže 4 dny se mi zdají trošku "směšné".
Hele. Ten růst rostlin, který jsem za tu dobu spozoroval má určitě na starosti něco jiného. Buď záložní substrát nebo kombinace bioflor + co2 vital. Eleocharis vivipara, která patří k těm náročnějším roste fakt skvěle. Růst jehliček je opravdu rychlý. Během dne cca 1-2cm.
Čau pane za 4 dny toho moc nepoznáš to se ještě rostliny nestihly ani pořádně zbrchat. Když napíšeš 14 dní bude to reálnější.
Já ho koupil nedávno. Slyšel jsem jen kladné recenze. Prý s bioflorem je to zázrak. Mám oboje. Akva od 29.8. myslím a rostliny jedou. nevím jestli je to zrovna tím, ale fakt se rozrůstají. Glossa, limnophila sessiliflora, micranthemum micrathemoides, eleocharis vivipara, rotala rotundifolia, marsilea hirsuta, anubis barteri var. nana. Tyto rostliny rostou. jde to poznat. Pokud chceš znát názor od lidí, kteří to mají, tak se zeptej Petera. Jmenuje se tu Peter3103. Na aquapage Mily. Oba hodnotí kladně.
Pokud vám jde o přidávání CO2, přidávejte přímo CO2 a né "kapalné CO2".
Ahoj, nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím kapalným CO2 Vital od Rataje ? Našel jsem tu na fóru pár lidí co to zkouší, ale nikde jsem nenašel nějakou recenzi na to. Dík moc
Starší reakce
Mě to náhodou moc pomohlo,jediné mínus se týká toho mechu.
Tak bolbitis tam mám taky a tomu to vůbec neublížilo,nádherně roste.Řikáš flame moss?Zkusim ho zítra sehnat na burze
Já dávkuju Easy Carbo do akv s Flame moss a zatim mu to nijak nevadí zdá se,ale když jsem použil Easy Carbo v jinym akv. proti ruduše tak to dost odskákal bolbitis.
Dost o tom pochybuju. U mne to byl Triangle moss, zustalo jen par prirostlych snitek na korenu, ktere se vzpamatovaly. I tak mi toho mechu ale zbylo desne malo, chvili potrva, nez se rozroste.
Beru to tak, ze sice jsme rad kdyz rostliny rostou, nebranim se pouzivani ruznych novinek, ale zase neberu to jako dostihy. Tohle mechum vadi (alespon mne o tom me 2 pokusy dokonale utvrdily) a ja bych mech rad, rostliny rostou i bez toho, tak proc to tam lejt...
Díky za reakci.Mě opravdu ostatní rostlinky začaly šíleně růst
.Zkusim přestat dávkovat(stejně se mi blíží dovolená) a pak uvidíme.A neexistuje nějaký podobný mech,kterému by to PMFE nevadilo?
Tahle svinstva, jak se zda, Ti mech znici vzdycky. Zkousel jsem EasyCarbo 2x, 2x to mech odnesl. Mne uz to do akvarka nesmi. Takze asi jsou dve moznosti. Bud to davat, nebo mit mech. Alespon ja si to myslim.
0 27.07.2013 15:10 amrtin – PMFE (Flourish Excel) a jávský mech
Zdravim,nechci zakládat nové vlákno a tak se ptám:jakou máte kdo zkušenost s touto kombinací?Mě totiž PMFE (Flourish Excel) vytlačilo dokonale řasu(která vznikla přesvícením) a všechny rostlinky se úplně zbláznily a rostou doslova jak z vody.Ale jávský mech(neřešme prosím přesný název,vím že je jiný) docela dost strádá.Existuje jiná možnost,než PMFE vysadit(což stejně zkusim)?Jaké jiné požadavky má tenhle mech(mikro/makro prvky...)?Jedná se o mech na fotce-takhle vypadal před dvěma měsíci,na začátku přidávání PMFE.Teď je ho sotva polovina a nemá moc zelenou barvu.
Starší reakce
Ahoj, zkušenost s tím nemám, ale řekl bych, že je to stejný výrobek jako Seachem Flourish Excel, Easy Life EasyCarbo nebo PMFF.
Ahojte,
chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s novinkou od rataja CO2 VITAL. Idem ho objednať a rozmýšlam že dohodím ešte nejakú peknú rastlinu poraďte akú
dík
Starší reakce
Vláknitou i Cladophoru jsem posléze zlikvidoval pomocí "burčáku".
A trochu té chemie.
Me na Cladophoru nikdy Excel ani GA nefungoval. Na tu skvele funguje zvyseni CO2 (chce to bombu, s kvasnicemi to moc nejde).
U vlaknite rasy tez zvyseni CO2, ale i davkovani Excel nebo GA do celeho akvaria.
Bodova aplikace opravdu funguje dobre jen na ruduchy a (bohuzel) mechy.
Možná až na kolegu ČichavceToma?
Ne - to je fór. Musím se mrknout do toho jeho návodu. Pokud jsem to zvencnul, rád se mu omluvím.
Na dlouhou vláknitou a nějakou Cladophoru taky bez efektu; asi dělám něco špatně...
Nebóóóó... Co mi to vlastně ČichavecTom prodal?! Puchlo to specificky.
Tak název zkuste ještě pohledat. Spirogyru sem akárku ještě nepotkal.
Koukám, že se tento název od jistého data z jistého článku neustále šíří. Pro mě důkaz, opisovat či přepisovat se nemá.
Nikdy jsem nikde necetl, ze by nekdo doporucoval Excel ci GA na sinice. Na ty tak antibiotika.
Ne, nedělal. Tak schválně, jestli to najdete ;o) Jsem si tím téměř jistý.
Na ruduchu funguje velice dobře i celkově (lokálně ovšem nejlépe)
Teď v současnosti jsem EC zkoušel na Spirogyru.
Na ní ovšem funguje,jako hnojivo
A nedělal jste tady někde (nebo v tom průvodním letáku) GA reklamu, že funguje i na sinice? (Nechce se mi to hledat.
)
Nojo, jenže sinice není řasa... jsou to bakterie.
osobně jsem nezkoušel účinek GD na sinici.
Na sinici platí lepší a jednodušší zbraně.
Ruduchu mám taky vyzkoušenou, tam je účinek zřejmý. Zlikvidoval jsem přímou aplikací z injekční stříkačky (ne)oblíbený jelení paroh.
Co se týká spálených listů, tak s tím nemám zkušenost. Dával jsem to na stonkovky přímo neředěné injekční stříkačkou ponořenou v akváriu s vypnutým filtem a vše v pohodě, kromě řasy.
Je ale známý třeba likvidační účinek na některé citlivější mechy, Aponogeton a Microsorium Widelovi. Zajímavé je, že třebas jiný druh Microsoria je OK - teď z hlavy nevím který...
U originál FE a EC jsou podobné likvidace vybraných druhů citlivých rostlin naprosto stejné jako u GD...
Sinice pokrývaly většinu dna a potahovaly velkou část rostlin - těžko si představit přímou aplikaci na postižená místa.
(Tato "kauza" už je ale minulostí - zafungovala jiná opatření.)
A zkusil jste primou aplikaci? Me excel fungoval pozdeji jen pri prime aplikaci na postizene misto,je pravda ze na sinice jsem ho neaplikoval,ale na ruduchu takhle ucinkuje a taky jsem uz par listu anubiasu "spalil".
Můj další nedávný pokus s glutaraldehydem jako prostředkem k likvidaci sinic nedopadl (opět) nejlépe...
Už při doporučeném dávkování evidentně negativní vliv na stonkové rostliny - v porovnání se standardní situací (bez přidávání glutaraldehydu) předčasné opadávání starších listů Rotala rotundiifolia, Ludwigia (palustris, repens), Alternanthera splendida, Hygrophila siamensis.
Ovšem na sinice vliv zanedbatelný...
Pánové na Slovensku realizují porovnání EC s GD:
www.akva.sk/…
Výsledky jsou překvapivě podobné...
Starší reakce
na zaraseny mechy fakt bacha, 15min. lazen v PMFE dle navodu a moc se jim to nelibilo. kdyz to rozdejchaj tak to bude zazrak
Starší reakce
Prvni(nebo po vymene vice nez 40% vody) davku dle navodu(pisu zde o excelu) a potom 3 az 4 nasobek denni davky po dobu 10 dni,aplikovat pri vypnutem filtru(nebo cerpadle)aspon na 30 min. a pred zhasnutim svetel.Samozdrejme to neresi pricinu rustu ras a navic mam pocit,ze se rasy pozdeji jakoby staly vice rezistentnimi vuci davkam Excelu!!!
to zamýšlým. Jak můžu upravit dávku? Kolik max?
Doporučuji přímou aplikací stříkačkou na postižené místa.Má to největší/nejrychlejší účinek.
easy carbo mám a mohu doporučit.Udělala se mi po celem akva vláknitá řasa a s tímto přípravkem se mi ji téměř podařilo vyhubit.Na pomoc s řasou je to vynikající prostředek.Pak už zbývá "jenom" vytvořit rovnováhu a prakticky ho lze přestat používat.Co se týče jako zdroje uhlíku-jsem nezaznamenal nějaký velký přínos,možná je to tím,že sytím vodu co2.
o tom je celé toto vlákno
Ahoj.Chci se zeptat zda-li a jaké máte zkušenosti s EasyLife EasyCarbo?Hnojivo dodávající uhlík v kapalné formě
www.aquascape.cz/…
děkuji
Edit: abych to upřesnil.zamýšlim ho jen do minyAQ pro pár rostlin(zejména Ludwigiu a něco na břidličný kámen)říkal jsem si že to stávající rostliny "osvěží"když už jim místy třeba hnědnou kraje apd.
Plne se ztotoznuji,v nadrzi z dostatkem co2 neni videt zadne zasadnejsi zlepseni a na ruzne druhy ruduch to zabere(na cas)jen pri prime aplikaci (a vypnuti filtru na 30 min,pred zhasnuti svetel,ale komu se to chce porad delat,ze jo
) jinak trochu zbytecne utraceni penez(a to mam toho doma jeste 3 litry,ale byla sleva,tak nekup to ne?
)
No, já jsem je dostal od jednoho kolegy z Ostravy (s rostlinami), a jsem si jistý, že když se do nich pustím stylem, který mám zažitý, odporoučí se.
To jen s tím PMFE jsem na ně nestačil...
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 8
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 7932x