Jaký je to mech?
Určitě? F. antipyretica mám tedy zřejmě třikrát a pokaždý vypadá trochu jinak
Fontinalis hypnoides a Fontinalis antipyretica.
Tady jsou oba
Starší reakce
Sice ho mám, ale moc mě nejde takže bohužel není ani větvička nazbyt ... jinak bych ti teď do LBC přivezl ...
Ale vypadá to že v nedávno založené 12L se mu bude dařit ťuk ťuk
... ale nesmím to zakřiknout
Starší reakce
v akvariu mam jen mrenky nadherne, anciky a cichavce... osvetlene je fajn a vubec nehnojis?
Ja mám skúsenosti len s klasickým Java mossom a ten je celkom nenáročný, najlepšie sa mu darí v dobre osvetlenom akváriu. Obžierajú ho SAE, z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že so SAE dlhšie ako mesiac mach neprežije.
Zdravim,
v mechach se zatim nevyznam, a tak potrebovala bych poradit vhodny mech na koreny... nejlepe asijsky, ale neni podminkou do tohoto akvaria - vic info v prezentaci.
nejlepe nenarocny na ziviny, nechci hnojit. nasla jsem vhodne rostliny rostouci bez hnojiv, takze bych nerada narusila prostredi.
a take ktery by neukusovala osadka :]
dalo by se neco takoveho nalezt?
edit: mam rada delsi travnate...
Starší reakce
Já bych řekl, že je to jávský mech, čili Taxiphyllum barbieri.
Starší reakce
Ďakujem
0 09.02.2013 11:35 Ad@m [1051] Starší reakce
taky se mi docela líbí, jen je budu muset protrhat aby jich nakonec nebylo moc a uvidim jak to bude pokračovat
Koukám na to na gůglu a je to určitě ta potvora, dík které jsem jako dítě klouzal po kamenech v řece.. Jak já to nenáviděl..
Přesně to mi na kořenu taky roste. Sice jen malé trsy, ale vypadá to super.
prosím o pomoc s určením, na jednom kořenu mi začal růst tento mech - řasa. Jen na jednom kořenu v celém akváriu. trsy mají v průměru cca 2cm. Foto není nic moc zítra zkusím dodat lepší.
Starší reakce
Javsky to urcite nieje.Ten som dal do akva az ovela neskor.Skusim dat lepsie foto.Dakujem.
Tak ten jeden byl klasickej jávskej a druhej? No, u toho druhého jen vím, že ho neznám. Je to v řízení a až ho určím, dám určitě vědět.
Ahoj, náhodou jsi nezjistil co to bylo za mechy u těch krevetek? Abych měl alespoň malou představu co to vlastně mám..
Mechy jsou si hrozně podobné, nějak nejsem schopen určit druh..
Nejspíš na tom vůbec nezáleží, ale jen tak ze zajímavosti..
Starší reakce
dík, dneska se to pokusím udělat
nějaký dětský mikroskop mám, zkusím porovnat s fotkama v atlase, určitě jich je dost.
A díky
rybicky.net/nadrz/10574/416.jpg - Flame moss - Taxiphyllum sp.
rybicky.net/nadrz/10574/413.jpg - tu zatím považuj za Ves. montagnei - prakticky všechny pěstované a více rozšířené mechy jsou dle mého různé klony tohoto druhu. Už se ke mě dostal asi pod 10ti názvy a to i druhů, které se normálně pěstují. Takže dokud nebude pořádně rozrostlý a dobře vyvinutí, nemusíš víc řešit. Jinak v tomhle stavu se to můžeš pokusit určit jen pod mikroskopem.
podľa mňa je to vesicularia reticulata mám niečo podobné aj ja
0 12.09.2012 23:08 matlala [798] - Rostliny Starší reakce
no jako vsechny zminene mechy jsem mel nebo mam
vsechno ze zahranici. bohuzel tady se mi to nejak pomichalo.
kolik potrebujes na identifikaci? staci rozvetvena koncova cast?
Vzorkům pod mikroskop se nebráním, ale aby to nevedlo ke zklamání. Člověk pak zjistí, že toho v ČR zas tolik není.
nebo nechce nekdo vzorky pod mikroskop??
asi se mi pri navazovani trochu pomotaly mechy a ted babo rad co tam je...? weeping moss urcite, pak by tam mohl byt creeping nebo peacock ... ?
Starší reakce
Tak na tenhle mech jsem taky koukal, ale ten asi ne. Ten je dost podobný tomu stringy moss.
No podezření mám na brachythecium. Zkusím si pro něj zase jít do parku javorka a uvidím jestli tam bude nějaká shoda.
Za tu zapomenutou informaci se omlouvám.
Možno,ja som sa s ním nestretol.
Až na to, že willow jde najít taky v potoku.
Vedieť,že ho máš z potoka tak tu nemrsknem ani willow ani stringy.Akékoľvek akva machy nájdeš tu
www.aquamoss.net
Mach z potoka ti môže a nemusí vydržať.Je problém s teplotou vody.Najskôr by sa prispôsobil ak by si ho prehodil na emerz a späť na submerz.Skúšal som mach z potoka ,no po pár mesiacoch v akva odumrel.
Submersní fotku nikde nenajdeš. Musíš si dát kytku pod mikroskop nebo pozorně pozorovat pod lupou a srovnávat znaky s popisem. Mikroskopické znaky totiž zůstávají skoro stejné (nebo alespoň podobné).
bryoweb.bf.jcu.cz Zapomněl jsem tu informaci napsat. Jinak nevím jestli to není to brachythecium, nikde nemůžu najít fotku submerzního mechu, já sám jsem měl ten mech jen v emerzu.
Nemyslíš, že je to dost důležitá informace?
zkus se mrknout na Brachythecium rivulare
Nebude to z nějakého potoka?
Ten mech, co mám je tenký jako nit. Spíš bych řekl, že by to mohl být fissidens zippelianus, ale nevím.
Podľa foto sa to dosť ťahá(dosť riedky) mrkni Fontinalis antipyretica (Willow moss)
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13716x