Hezký den, loni jsem dostal krevetky a u nich pár ,,větviček,, nějakého mechu. Nepozná někdo co je to za druh ? Hezky se mu daří čas od času vyhazuji - nebo daruji - spoustu tohoto mechu...
Nepozná někdo co je to za mech?
Dokáže mi někdo poradit, co je to za mech? V Invitalu prodáno pod Christmas moss, což si nemyslím, že je.

Ahoj, s darovanými rostlinami jsem obdržel nezamýšleně mechorost. Poradíte prosím, o který by se mohlo jednat? Je jemnější než ten, co mám v AQ (Vesicularia dubyana).Je to asi nějaký poddruh Taxiphyllum, zdá se mi, že roste spíš vzhůru, ale nemám ho zatím v AQ usazený, viz.foto z nádobky. Ani nevím, jestli v malém AQ míchat dva druhy mechorostů.
Viete mi povedať aký je to druh machu, ktorý je v atlase? Kúpil som ho pod názvom: Vesicularia Creeping Moss tu: www.invitalshop.sk/… Nenachádza sa v atlase.
Chystám uprage článku v záhlaví. Ještě úplně nevím v jaké podobě. Pokud tam něco někomu chybí (na co se zaměřit apod.), tak ať napíše do komentářů k článku či mě. Pokud to bude v mých silách, pokusím se vyhovět. Zatím je v plánu fotogalerie a časem nějaký ten text.
Viz článek v záhlaví ;). Taxiphyllum (ať už je to opravu on či směs různých i jiných rodů, ale pro zjednodušení pro akvaristiku bych to tak nazýval) se vyznačuje úzkými buňkami, parafíliemi, často zubatými listy a listy ploše na lodyze rozloženými. Vesicularia (opět ať už je to jeden rod či více) se vyznačuje širšími buňkami, většinou celokrajnými listy a listy jako by prostorově po lodyze rozloženými. (V. dubyana má sice listy zubaté, ale na druhou stranu se dá krásně poznat podle toho, že spolu s V. montagneii v akváriích často vytváří štět s tobolkou. To už v akváriu dělají jen některé klony Leptodictium riparium, takže jednoduchý a dobře poznatelný znak.)
Zdravím, díky moc!

Ahoj všem, prosím o pomoc s určením mechu z obrázků, který jsem dostal od kamaráda [PetrO].
Prosím o určení mechu, který mi roste v paludáriu. Přinesl jsem si ho nechtěně s rostlinami, protože se prvně objevil v jejich kořenech. Je to velmi efektní mech a tak bych o něm věděl víc. Děkuji.

Na vápencovej mini skalke mi vyrástla játrovka/pečeňovka. Túto jeseň šiel pokusne kúsok do pohára s vodou a začal rásť. Tak išiel do akvária a tam pomaly rastie ďalej.

Dostal jsem nějaký mech v akvaristice zdarma. Neví někdo, co to přesně je? Samohledáním se rozhoduji mezi loděnkou a měchýřkou...[1] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13816x