Z akvária se ztrácejí ryby
Já jim dávám denně tabletky a nebo na plátky nakrájenou okurku (to se mi osvědčilo nejvíc)a na rostlinky mi nejdou.Určitě bych jim dávala ty tabletky na dno,to jim bude stačit.Krásně po tom rostou jako z vody,jen jsem si téměř jistá,že kdybych jim ty okurky dlouho nedávala,že mi pořádně "očistí" echinodorus
chtěla bych se zeptat,zda je něčím krmíš...
U mna je to naopak.Ked som im daval zeleninu tak mi zacali zrat rastliny,teraz som ich naucil na chipsy a tablety....rastlinky si vobec nevsimaju.
0 16.04.2009 20:50 judas2406 – Re: vak
dakujem za radu.skusim to vyskusať.
2 16.04.2009 20:38 Vak. – Re: judas2406
Lebo im chutia!
Možno by pomohlo prikrmovanie zeleninou,ja ňou kŕmim a ancistrusy rastliny nežerú
0 16.04.2009 20:30 judas2406 – Re: glumča
nevedel by si mi poradiť prečo mi likviduju ancitrusy rastliny?
Přesně tak,jsou dost malí na to,aby se poznalo pohlaví.Vytírat se určitě ještě nebudou.Mám také ancistrusáka- cca 8 cm a je dost plachý,ve dne nevylézá vůbec- narozdíl od golďáků.Kontroluju ho až v noci,kdy vylézá ze skrýší pochutnat si na okurce.Když jim tam šoupneš po zhasnutí něco dobrého a chvíli počkáš,určitě se objeví
Myslím, že v této velikosti ani nemůžeš vědět zda máš samce či samičky. Mladé tedy určitě nehlídají, ledaže by sami sebe.
0 16.04.2009 11:59 Ivulik1 – Re: Ipetr
Zkus hodit na dno tabletu, oni prijdou
Nebo okurku, meloun...
to jsou oprvadu maličcí ty budou někde v jeskyňce nebo v kořenu.Samec hlídá v dutině jikry ovívá je ploutvičkami, ale množí se větší rybičky aktivní bývají večer jak radil červík mrkni se večer do akvárka.
nejspíš to bude tak, že je schovanej někde za kořenem, zkus se podívat třeba na večer, jestli nevyjede. Ti moji to dělali, no a když budeš chtít mít opravdu jistotu, tak jedině prolézt akva a někde ho najdeš...
Občas se to asi stane. V starém bytě se nám ztratil albínek...byl menší než Růženka (obyč. ancistrus)...najednou v akva nebyl, pak jsme ho hledali a nic. Nepíšeš, jak jsou tví hubáčci velcí. Včera jsem se na chatu dověděla, že se ancíci rozmnožují tak od roku. Když měl původní partner Růženky starost o jikry bylo to nepřehlédnutelné, ještě jsem ancíka neviděla se zahrabat. S těmi jikrami by byli spíš někde v jeskyňce nebo škvíře. Kostru bys asi nenašel - obvykle ty rybky spolubydlící zlikvidují (během prázdnin mi vždy něco beze stopy zmizne). Ale měli jsme jiný problém s prvním ancíkem před léty - vyskočil z akva a ulovil ho náš kocour
Podívej se jestli nevyjeli z akva - akvarista nám říkal, že se to občas stává - nutno zkontrolovat vodu.
Mám dotaz, za posledních 14 dnů mi v akvárku zmizeli postupně 2 Ancitrusy. Tak před 10 dny jeden a tak před třemi dny další. Říkám si, jestli nejsou schovaní někde pod kořenem a nehlídají potěr. Jejich mrtvolky ani kostry jsem totiž nikde nenašel.
Starší reakce
Nemohli ti zaplavat za pozadí. Pokud ho máš.
Jak byli velcí skaláry a neonky. Pokud skaláři větší a neonky menší, tak si mohli zpestřit jídelníček.
nemáš šneky? Vím, že mi šneci dokázali ohlodat během noci uhynulou rybu na kostřičku a ta se pak hůř hledá.
Zapomnel jsi jeste aby se podival do filtru
0 24.05.2008 21:42 Tereza Máš akva přikryté? Neonky často vyskakují, mně vyskočily dvě mezerou cca 1 cm.
0 24.05.2008 21:38 fanda – mizející ryby
Asi před 2 měsíci jsem založil nové 240l akva, po osázení rostlinami jsem postupně do akva vypustil : 34 neonek,10 razbor,5 skalár,4 mečovky,5 malých ancistrusů,5 malých panceřníčků,2tetry černopruhé a 1 ampulárii. Postupně uhynuly 3 skaláry a 4 razbory jsem pro jejich stav ( bílé ploutve ) vyhodil.Během posledního měsíce jsem v akva nenašel žádné uhynulé ryby a stav neonek je dnes 14 a razbory 2 - tzn. 20 neonek se postupně ztratilo vč. 4 razbor.Zmizeli beze stopy - je to normální ?
Starší reakce
Hm..dekuju to vyzkousim...jak to akvarko mam v te skrini tak nemuzu zjistit jestli vyskocili protoze do mezery mezi akvarkem a skrini tak 1 cm na bocich i v zadu tak tam proste nevidim
..jinak sem vcera moje zbyly dania prelovila do mensi nadrzky..jen 1 samicku a 1 samecka a pred hodinou se mi vytreli
takze mam radost akorat su zvedava jestli z toho budou maly...jinak nevim jak davate rybicky trit ale videla sem v knizce ze byly dany v sitce ktera byla umistena zhruba v pulce vysky vody v akvarku a tak sem to zkusila se zaclonou a super...jikry pekne padaly na dno..omlouvam se ze sem se tak rozepsala ale mam z toho velkou radost
ancistrus si rad pochutna na mrtve rybe, stejne tak sneci. Lovit sem je teda nevidel
Teda to ste me dostali...mam 5 ancistrusu..3 malinky porizeny pred tydnem a 2 velky asi rok a pul stary...ale danio prece neni mala rybicka ze by je sezrali a ve filtru je mit nemuzu..mam na nem kryt s malinkatyma dirkama....je to pro me proste zahada
Tak to bych taky rad videl
... mam dojem, ze budu mit totiz asi taky ancitrusy zabijaky
0 13.05.2008 22:55 waterboy videl,klidne to i natocim (kdyz bude jeste co xD)
Ještě řekni, že jsi to viděl na vlastní oči. Pak bych požádal o videu a asi bys uspěl i na You toobe.
Je velice pravděpodobné, že uhynuly a zbylé osazenstvo si vystrojilo o pohřební hostinu.
Nevíte někdo čím by mohlo být že mi mizí dánia v akváriu?měla sem hejno o 6 kusech před 2 dny jich bylo už jen 5 a dneska ráno rozsvítím a jen 4..nikde žádná mrtvolka...sem z toho celkem vedle..vyskočit taky nemohli protože mám akvárko v nábytku a ještě přikrytý sklem,kde sou jen seřízly rožky..prostě ty 2 rybičky nikde nejsou..A myslim ze je nic nesezralo mam je v aqa s neonkama,zlatyma parmickama a parem pestrencu a s 5 ancistrusama..uz se mi to jednou stalo ze zmizeli tak sem je dokoupila a ted znovu
prosim poradí mi někdo??
Starší reakce
0 10.02.2008 13:31 Alofok – Re: Alofok
Ve filtru taky není....
0 10.02.2008 08:13 agent007 – Úlalá
Situace je zvláštní, nikoliv zoufalá. Zkus různé psychtroniky, vědmy, v poslední řadě vrtulník s termovizí. Pokud nic zkusím sehnat telefon na Davida Cooperfilda.Ne dělám si srandu. Možná pošla a ostatní si z ní udělali švédský stůl. Stává se to, nebo leží někde na štěrku a nevšimla sis.
Nojo, s tim se musi clovek smirit, nekdy se proste ztraceji beze stopy. Nekdy se po case nekde najde zapomenuty nejaky zbytecek, nekdy po case vysusena na koberci, i kdyz myslime, ze to proste neslo, a nekdy nic a zustane jen zahada zamceneho pokoje.
nechci bejt krutej, ale mrtvé ryby se schovávají ještě lépe než živé. to, žes neviděla žádné známky nemoci neznamená, že nemocná nebyla. a ani nemusela být, prostě umřela, to se stává.
(a nebo trucuje někde schovaná..)
0 09.02.2008 20:49 Chaotic – Re: Alofok
A jaké další rybky máš v akvárku? Mě se takhle ztratilo postupně několik gupek. Ani kousek z nich nezůstal. Ancík a ampulárky se asi postaraly.
0 09.02.2008 15:46 Andynka – Re: Alofok
takhle se mi ztratila neonka. Když jsem měnila filtr našla jsem jí rozcupovanou mezi zářezi ve filtrovací houbě ... Opravdu jsi koukala a počítala pořádně?
0 09.02.2008 15:33 Alofok – Ztracená razbora klínoskvrnná
Dobrý den,asi před dvěma dny jsem zjistila,že mi chybí jedna razbora klínoskvrnná.Hledala jse ji všude,ale potom jsem si řekla,že je prostě někde schovaná a nechala jsem to být.Dnes jsem je spočítala a pořád je jich 5 místo šesti.Dívala jsem se všude a hledala jsem i kolem akva a nic.Nemocná nebyla.A v obchodě mi jich prodali opravdu šest.Nemáte s tím někdo zkušenost?????
Děkuju za odpovědi
Starší reakce
0 25.01.2008 11:53 rolandmynar – Re: Anicka
Klidně tam dej samiček i více. Když to AQ zakládáš, tak taky nemusí všechny přežít.
0 25.01.2008 11:51 Anicka A mame teda dokupovat dalsi samicku nebo ne? Mame ted jednoho samce a 2 samicky.
0 25.01.2008 11:47 rolandmynar – Re: Anička
Může se stát, že byla třeba slabší a sameček ji uhnal, anebo byla zrovna samečkův typ a on ji natolik chtěl, že z toho pošla. Gupčáci jsou hrozní "kanci". Kterou si vyhlídnou, tu musí mít!
0 25.01.2008 11:45 Anička Ale napřed teda musela umřit, nebo se napadaji ještě i za živa? Ja myslela, že jsou to mirumilovne rybky...
0 25.01.2008 11:43 rolandmynar – Re: Anička
Piskořky jsou "šneci" žijící ve dně. Mrtvou samičku si asi dali k svačině samec a zbylé samičky.
Přidat reakci
1 ...... ...... [10] 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11713x