Z akvária se ztrácejí ryby
Sežrat neonku zvládne jakákoli větší ryba. Takže to může být jak skalára, tak hrotočelec nebo třeba ten tlamovec (což je trochu široký pojem). Kdo ti prosím tě poradil tak příšernou kombinaci ryb do tak malé nádrže?
0 28.06.2010 16:29 pioter16 – Z akvária mi mizí ryby!!!!!!!!!!!!
Mám akvárko asi 112l a mám tam živorodky, neonky, skaláru, parmičku červenoploutvou, hrotočelce, tlamovce a asi trnovčíka (nebo sumíčka) nejsem si jistý, za jeden večer sem v akvárku nenašel skoro 7 neonek, nevím kde se poděly, a dokonce i živorodky, tak sem odložil toho hrotočelce ale myslím, že ten to nedělá, tak sem bezradný, jestli to může dělat ten trnovčík (nebo sumíček) nebo ta parmička červenoploutvá (sem si četl, že je agresivní) PROSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍMMM O RADUUU. DĚKUJI
Starší reakce
tak to me mrzi, ze jsi ho nenasla driv, ale co nadelas. novyho bych klidne koupila, jen bych si pohlidala, aby uz nemohl utect.
Hlavu hore..
Rybicky umieraju a rodia sa nove..
Len ked ich das do akvarka, treba ich trosku ustriehnut..
Viem ze sa to stale neda a vela ludom uz povyskakovalo mnozstvo ryb no co narobime..
Nech sa teda dari..
Aspon si ho nasla..
0 03.06.2010 15:02 Nelly – Re: Nelly
Každopádně všem děkuju za rady a za pomoc =´(
0 03.06.2010 15:02 Nelly – Re: Nelly
Lidi tak jsem ho právě našla. =´( přimáčkej mezi prahem a dveřma metzi mym pokojem a kuchyní =´( je mi z toho smutno
sice jsem ho měla teprve od včerejška, ale moc se mi líbil a měla sem ho ráda. Myslim že dalšího si už nekoupim
0 03.06.2010 14:59 Nelly – Re: Nelly
Vzdávám to. Celej byt sem prohledala, odtahala skříně, ale to zvíře tady prostě nikde není.
Doufám, že se tady se mnou celej den honil a zalez dycky tam kde sem to prohledala.....Mno snad to tady nebude smrdět pokavaď někde umře :/
0 03.06.2010 14:40 Nelly – Re: Linduš
Hledám tahám skříně, nenacházim :( Doufám že mi to ten brouček přežije :(
ani v mobilu?
tak třeba baterku a zrcátko
0 03.06.2010 13:36 Nelly – Re: Linduš
nemám foťák :(
někdo psal, jak hledal ampulárku. fotil místo za skříňkou a koukal pak na fotky. na obtížná místa perfektní návod
0 03.06.2010 13:28 Nelly – Re: Haimdol
mno takže za postelí není.......tak to budu muset stěhovat celou stěnu :/ páč za ní je tak 10 cm místa u zdi :/ to abych si na to zavolala stěhováky :/
Ne. Nahoru nevyleze. Takže nezbývá než zakleknou a hledat
.
0 03.06.2010 13:09 Nelly – Re: Haimdol
díky
doufám že bude někde za skříní na zemi...že nedokáže lízt někam nahoru :/ chudáček můj malej :(
Keříčkovci rádi opouští nádrže. Takže hledej po místnosti. Může se dostat až neuvěřitelně daleko od akvária. Jen spěchej, protože moc dlouho mimo vodu nevydrží.
0 03.06.2010 13:05 Nelly – Re: gaume
ještě v půl jedný ráno co sem odcházela z kompu tam byl :/ Jak daleko se tak může dostat když vyleze z akvárka?
jsou vzdycky jen tri moznosti, mrtvy, sezrany nebo mimo akvarko. jestli byl jeste vcera vecer v akva, tak sezrany nebude, to by ryby nestihly. holt hledat, tady jiny rady nepomuzou.
0 03.06.2010 12:53 Nelly – Pomoc
Pomoc, z akvárka mi zdrhnul keříčkovec žabí, akvárko jsem celý prohledala a není tam, sežranej taky bejt nemůže páč tam sou menší ryby než je on. Není ani za skříní na který to akvárko stojí. Co mám dělat? Jak ho najdu? :/ Dík za tipy
Starší reakce
0 02.03.2010 22:47 Cenda – Re: chlade
Koukal jsem na AQ a zkusil bych při odkalování prohledat všechny skulinky mezi kamenama. Protože máš kryt tak vyskočení moc nehrozí
0 02.03.2010 21:02 chlade nikde není, všechno jsem prohledal. vyskočit nemohla, není kde.
Neverím ,že by ho za tak krátky čas zožrali natoľko aby si nenašiel nejaké stopy po ňom..nemáš nejaké miesto kde by mohol zaliezť a nemohol viac vyjsť?..alebo vyskočiť z akvária??
0 02.03.2010 20:26 chlade – Re: Cenda
všechno jsem v akváriu zkontroloval, ani při krmení se neobjevila
ale díky za snahu!
0 02.03.2010 20:24 Cenda Možná bych zkontroloval okolí akvárka jeslti nevyskočil nebo všechny skrýše jestli nekde neleží mrtvej a nebo se neschovává.
0 02.03.2010 20:19 chlade – zmizení rájovce
dnes jsem přišel z práce, kouknul na ryby a bohužel sem napočítal jen 5 rájovců
měl jsem jich 6 Je možné že ji ostatní sežrali? mám tam ještě tetry a bojovnici
Starší reakce
Jj sežerou to kompletně povětšinou. Občas pak za čas člověk vidí od některých ryb vyvrhnuté zbytky. Aspoň můj sameček Pestřence červeného to dělá. A co se týče té samičky a samečka. No on ji neuštve pokud je to akvárko dost velké. Já teď mám ve velkém taky jen samičku a samečka a v klidu ho samička dává
Tak to mě se stalo právě dneska. Včera večer v deset na ně ještě koukám a dávám jim dobrou noc. Máme 360l aqua, v něm 24, vlastně už jen 23 rybiček
. 2 ancistrusky, 6 plat korálových, 10 neonek, 3 čichavce modré a teď už jen 2 mečovky, samičku a samečka. Byla jsem úplně vedle, kam tak najednou tak veliká ryba (5 cm)zmizela, ale po přečtení ostatních příspěvků jsem se trochu uklidnila. Musím koupit další samičku, jinak tu jednu ten sameček užene. Mě zarazilo, že nikde nebyla ani kostřička, prostě nic, jak kdyby se vypařila.
0 10.01.2010 14:11 čichavec27 – Re: George
Nemáš zaco, a doufám že se ti problém podaří vyřešit
0 10.01.2010 14:06 George – Re: TomasOxx
Hledal jsem, ale nic. Akvárko bylo a je zakrytovaný, takže šancí na útěk je minimálně, resp. skoro žádná. Spíš bych viděl jako rozvázání to, co psal Yirka a čichavec27 - že voda byla neměněná delší dobu (shon před Vánocema) a rybkám to prostě neudělalo dobře a pošly i přes filtraci. Pak je zezobly jejich kámošky. Nu - chybama se člověk učí.
Díky za názory.
nelezi nekde pobliz akvaria susene ? ty neonky a tetry ze umrely a neco je sezralo budiz, ale ze by zmizel bezestopy i velky cichavec... kdyz tak zadneho poradneho pojidace ryb nemas, to se mi nezda.
0 10.01.2010 13:23 čichavec27 – Re: VF
Viděl bych to tak že navině sou si sami ty mrtvé rybky,nejspíše byli nemocné nebo byla špatná kvalita vody.Rybky uhinuli a následně si nanich jen ostatní pochutnali né že je zabili.
A bojovnicy bych rozhodně nepodezříval je to mirumilovná rybka agresivní je jen vůči samcům svého druhu a zcela víjimečně při obdobý kdi se chce třít je trochu agresivní vůči ostatním.
0 10.01.2010 13:17 George – Re: Yirka
Jo, taky jsem ho nejdřív podezříval a stále čekal, až donese sklenici s rybkama jako žert zpátky. Ale časem vidím, že ne.
Nejpravděpodobnější je že uhynuly a až poté se staly potravou rybek popřípadě ostatních obyvatel akvária. (Také mohly uhynout a soused je ze strachu odlovil)
0 10.01.2010 13:04 George – Kdo mi žere ryby?
Zdravím,
Z akvárka (160 l) mi na konci roku (za 7dní) zmizely všechny neonky (6ks), 2 tetry červenohlavé (z 6ks), jeden čichavec šedý (ze 3ks) a jedna mečovka (ze 4ks).
Zbyly 3 bojovnice (moje podezření na ně padá, ale nejsem si jist) a 4 black molly (taky je podezřívám) a 4 čichavci medoví (nepodezřívám).
Rybky dostávaly pravidelně žrát (sousedi zajistili), tak nevím, co do nich vjelo. Teď číhám, abych načapal, ale nic...a nevěřím tomu, že mám takovou autoritu, že se teď bojí žrát navzájem.
V diskuzích je všude psáno, že všechny tyto rybky se k sobě hodí, takže jsem taky moc nepochodil...
Nevíte někdo, která z nich je na vině?
Starší reakce
"Přísavka" je opravdu celkem široký pojem. Ani přísavka thajská ani ancistrus ani krunýřovci (ancistrus, otocinclus) nebo co by se ještě pod pojmem přísavka mohlo skrývat, nejsou živorodé. Kladou jikry. Osamocená rybka tedy asi mláďata odchovávat nebude. V méně přehledném akvárku se může stát, že ji člověk pár dní vůbec nezahlédne. Jsou trochu aktivnější v noci. A to zavrtání do kamínku jsem už vůbec nepochopil. Snad se objeví.....
udelej si prezentaci a nepisesh o jakou prisavku jde.... pokud chcesh nekoho vylakat, tak rozhodne je potreba klid a nejakou mnaminku
0 13.12.2009 18:27 piskotiik – kam zmizela přísavka?
Mám problém.. Koupil jsem si přísavku, několik dní (cca týden) jsem ji v akvárku normálně viděl. poslední dva dny byla skovaná pod filtrem a najednou jak se vypařila jak pára nad hrncem a nemůžu ji nikde objevit.. Tak si myslím, že by se mohla zavrtat do kamínku.. ale to mi přijde nepravděpodobné.. Popř. bych vás chtěl poprosit o nějaké rady, jak ji někde "vyšťourat".. Přemýšlel jsem i nad tím, že by mohla být březí a vyvést si mladé v klidu ve tmě, ale to mi přijde velmi nepravděpodobné.. Nevíte někdo co s tím?
Díky moc
Starší reakce
Já jsem už taky jednou našel pod skříňkou vysušenou neonku
Nebo prostě jen kvantově vytunelovaly či se přeměnily na fotony stejné energie...
Původní návrh s vypařením je přeci absurdní
0 27.11.2009 14:48 kreten – Re: Kacoo
A i těm, když dáte maso, tak teprve uvidíte ten mazec
0 27.11.2009 09:22 kreten – Re: Kacoo
A kdo vám tvrdil, že ancistrus je býložravec?
Je asi stejný býložravec jako ostatní ryby, kterým dělá i požírání zeleného dobře, avšak masem v jakékoli podobě nikdy nepohrdne.
Cichlidka kakadu to byla, velká cca 4 cm.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11713x