Z akvária se ztrácejí ryby
0 26.11.2010 09:20 Stistko – Re: petastastna
Linduš: otíci jsou asi malý...myslím, že by takhle rychle tři tetry nezlikvidovali..jinak akva má krycí skla a ještě je přes ně horní kryt zavřený, takže tam taky ne
romant: pozadí je opravdu na těsno k zadnímu sklu, tam nemají šanci se dostat...včera jsem to kontroloval a procházel jsem všehchny skulinky...jak říkám, jediná možnost je, že se dostaly teda do filtrace, ale netuším jak.
mě se zase stalo že se mi krunýřovec zahrabal do štěrku a dva tydny sem ho neviděla,pak se objevil
Co to pozadí? Nemohli se dostat někam tam?
otíky? s těma zkušenost nemám, takže nevím, jestli by se postaraly o mrtvolky. ale zkušenost s tátovým akva je taková: jestli nemáš akvárko bezvadně přikryté, hledej okolo akvárka
0 26.11.2010 09:05 Stistko – Re: Linduš
pak už jen 6 krunýřovců jednopruhých...ovšem ty se ještě hůř sledují, jestli jsou všichni.
0 26.11.2010 08:25 Stistko – tetra ohnivá
Ve středu jsem přivezl 13 teter ohnivých...včera večer chyběly dvě a dneska ráno chybí další jedna. Prošmejdil jsem celé akva, všechny rostlinky, ale po rybách jakoby se slehla zem
Čekal jsem třeba, že je najdu mrtvé ležet na dně nebo mezi rostlinkami. Nedíval jsem se jen do filtru, ale mám hodně jemná sítka na vpustích, tak doufám, že tam se jim nepovedlo protáhnout.
Starší reakce
prepac ale zle sa mi pise niesom na svojom PC a nemam ziadne foto akva a stale rozmyslam co sa moze diat v tom mojom akva
1 06.09.2010 21:48 Acinonyx – Re: Misho258
Clovece, ak nezacnes pisat ako clovek tak sa asi zblaznim a vela pochopenia tu asi nenajdes.
prae ziadne foto nemam pretoze som ho pred 3 mesiacmy preraal a nemam fotak :( ale s thajskou a ostatnymi to nema nic ???
ale ja som dnes neotaral ani ten tyzden ked pomizli te ostatne takze nemohli vskocit :(
vyskocit nemohly mam kryt nad celim akva vytlter mam aquael fun2 a ten by to nedokazal
prehladal som cele akva aj vtedy a teraz anigdy nic mrtve takze nwm :( bojim sa ci ta thajska nieco nevystraja :(
proeism poradte mi ked som zalozil akva kupil som 15 zelenych neoniek 7 danii pruhovanych mal som thajsku prisavnicku a 3 panciernicky skvrnite ktore mali asi 1cm po tyzdni zmizli vsetky dania pruhovane okrem jednej do teraz jej nic nieje a 2 panciernicky tiez zmizli dnes som dokupil panciernicka a o 5 hodin tiez zmizol :( co to robi ???????? :(
Starší reakce
asi ji vyblinkal
která není ohrožena
stalo se to kdysi bettě se vzrostlejším očkem, plavala tak půl dne, pak ho polkla
Tak nevím jak to udělal, ale dostal rybu ven
Téma můžete asi smazat, ryba již není ohrožena
Všimla jsem si toho teď ... nevím jak dlouho to tam má.
Nevypadá že by ho to nějak omezovalo, normálně plave.
Ako dlho ju tam ma? Ja nieco podobne raz videl v Sklorexe vo vystavnom akvariu, ryba sa netvarila, ze by jej to vadilo.
P.S. Mozno ju travi ako had.
Akara modrá - samec mi napůl sežral gold molly. Problém je v tom, že mu gmolly furt trčí z tlamy - resp. její ocas ... má tam podle mě celou rybu.
Asi ji nezvládne sníst, mám se pokusit ji nějak vytáhnout ? Pokud ano, bude to velký problém, jelikož akary se nenechají chytit, natož abych jí něco páčila z tlamy
Starší reakce
Slyšel jsem někde, že když je na ty ryby zvyklej, nevšímá si jich, něco na tom může být... Ten můj má teď asi 30 cm a třeba botie striaty, které jsou jen o něco větší než sousta filé, kterými ho krmím, se mu to filé snaží při krmení vyrvat z tlamy a trest žádný
Zvláštní, ale každá ryba je jiná. Známý měl asi 15cm Hrotočetce ostnoploutvého s Gupkami, Neonkami a malými Tetrami a nikdy dospělou rybu nesežral. A to on občas zapomněl pár dní ryby nakrmit.
0 29.06.2010 09:44 Fredy – Re: Pepan
Tak tyhle mám dva ve 240l akvárku a raději samostatně bez jiných rybek.
0 28.06.2010 19:13 pioter16 – Re: xx
jj to vypadá, že to je on
Řekl bych, že 15cm ryba ve 112L akvu ,tak malou neonku slupne jak nic ! na ní stačí ryba velikosti 6cm
neonka sem - neonka tam
to je hned - prostě dost špatný výběr osádky
Já toho svého dostal, když měřil s bídou 15 cm a v původním akvárku vyluxoval během dvou nocí skoro 10 neonek. A tak jsem měl dáreček
Takže možné to je, neonky mi přijdou, že těmhle rybám samy lezou do huby...
0 28.06.2010 18:44 xx – Re: pioter16
Za odvoz si je pravděpodobně někdo vezme, ale chtělo by to pořádnou fotku, ať se dají určit přesné druhy těch ryb.
Jak je velký ten hrotočetec? Šance že by žral neonky pokud má pod 20cm podle mě moc velká není.
Dej si tady inzerát a uvidíš...
0 28.06.2010 17:42 pioter16 Myslíte, že mi je někdo koupí??? nebo si je vezme??
0 28.06.2010 17:37 pioter16 – Re: PaDa
Už sem je přendal do menšího akvárka, kde sem dal jenom filtr se vzduchem, zpátky je už dávat nebudu
Pokud má tenhle fešák 15 centimetrů, tak ty neonky skončily v něm jako zákusek. Jestli Vás to aspoň trochu potěší, tak tohle měl v jedné akvaristice majitel s neonkami a pochaloval si, jak se tomu sumci daří dobře.
akvapedie.cz/… 0 28.06.2010 17:28 radim – Re: pioter16
ten hrotočelec není zrovna nejmenší... ale i tak myslím že to dělá ten sumeček..peřovec nebo co to je. netroufnu si určit..
ani jednoho už bych ale do akav nevracel jestli tam dál chceš menší rybky
0 28.06.2010 17:13 pioter16 Tak tady, nemám ted u sebe fotak, tak to je z mobilu
Obecně jsou tihle celkem slušní žrouti. Kamarád ve zverimexu dostal od zákazníka několik takových potvůrek v kyblíku a nebyli moc velcí a z šoku při dopravě jeden vyplivnul natrávenou cichlasomu.
0 28.06.2010 17:08 pioter16 – Re: Pepan
Tak to ho budu muset dát okamžitě ven
0 28.06.2010 17:03 radim – Re: pioter16
trnovčík - sumíček...pod tím si jde představit docela hodně. Dej sem fotku toho neznamého žrouta.
0 28.06.2010 16:56 pioter16 – Re: Pepan
Asi kolem 15 cm
A jak je velký ten trnovčík?
Ryby rostou. A jednoho dne zjistili, že neonka je vhodná potrava. Osobně bych tipoval hrotočelce.
0 28.06.2010 16:38 pioter16 mají tam dost úkrytů i rostlin, nikdy se mi to nedělo, vždycky mi všechno žilo, ale ted je nějak sežrali
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11713x