Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vyboulené oči

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Vyboulené oči
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 20:12 Žena Kety [20] – Vypouklé oko u živorodky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, moc vás prosím o radu. Máme nově založené akvárium (viz prezentace, snad se vše vyplněné ukáže) a naše dvě nové živorodky ostrotlamé dalmatin dostaly krupičku. Tu lečíme druhý den přípravkem EXIT úspěšně. Rybky už nemají skoro ani tečku. Problém je, že jsem si dnes večer všimla že mají obě lehce vyboulené jedno oko. Chovají se ale normálně, žerou jako obvykle a žádné známky divného chování nemají. Čím to prosím může být? Jinak oko není nijak zakalené, jen je vyboulené. Nerada bych o ně přišla sad . Děkuju moc za jakoukoliv radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.12.2019 07:16 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: michalt
Pravidelná výměna vody by samozřejmě pomohla, ale tohle bohužel není dlouhodobě udržitelné a konkrétně zde aplikovatelné. Z jednoduchého důvodu a to proč vznikly takové podmínky v akváriu. Vznik těch podmínek je způsoben uvažováním a přístupem majitele. On si totiž myslí, že to akvárium dlouhé roky fungovalo bez problémů a teď mu omarodila jedna rybka. A chce vědět na jakej moribundus to je, aby podle názvu koupil příslušné mazání a to aplikoval.
A dokud si majitel nepřizná, že měl celou dobu akvárium na hranici kolapsu, onemocnění ryby je toho důsledek a nezmění přístup, tak pochybuji, že začne dělat údržbu jinak a obden měnit vodu. Styl jeho odpovědí tomu moc nenasvědčuje, ale třeba se mýlim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.12.2019 22:44 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Pavel
Ač považuji tón Tvé odpovědi JirkaŠčobákovi za velice nevhodný, dovolím si zkusit Ti poradit něco velice konkrétního, co tady zatím ještě nezaznělo:

Obden měň 1/3 objemu vody za odstátou na pokojovou teplotu.

Ať je v tom akváriu po chemické a biologické stránce cokoliv špatně, vodoléčba pomůže ty podmínky dočasně vrátit blíž normálu a mohlo by to pomoct i tetře a jejímu oku. Mezičasem budeš mít čas ujasnit si, co s osádkou, dnem, údržbou, rostlinami. Uvidíš, jak na to akvárium reaguje a to taky pomůže rozhodnout, jak postupovat dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   13.12.2019 17:47 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Pavel
Tak s tímhle přístupem a chováním se divím, že tu s tebou ještě někdo diskutuje.
Akvárium máš malé, zabordelené, máš v něm velké ryby a když ti někdo napíše, že máš nevhodné podmínky pro chov, napíše názor a chce další informace o akváriu, tak se chováš arogantně.
Název nemoci ti bude k ničemu. Tohle onemocnění se nedá spravit nalitím zázračné vodičky, kterou si vybereš podle názvu nemoci, ale hlavně zlepšením podmínek v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 17:02 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pavel
Je k věci :)

"Druh onemocnění: špatná kvalita vody
...
Příčina: jde o špatné podmínky, kdy jsou ryby po delší dobu chovány v nevyhovujícím prostředí."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 16:54 Pavel Re: silviebaris
Diky za odkaz, ten prvni je k veci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.12.2019 16:21 Silviebaris Re: Pavel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2019 16:06 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pavel
Zapiš si, že mnohem důležitější, než, co je to za nemoc, je přijít na to, jak vznikla. Zapiš si a přečti po sobě. Taky si uvědom, že nikdo nebude radit člověku, který nejeví snahu zlepšit celkový stav a zajímá se jen o dílčí věci. Dílčí věci nejsou podstatné. Pokud neuděláš nic s akváriem jako takovým, je pomáhání tobě ztrátou času.

Co je to za nemoc ti neřeknu, protože jsem 16. let neměl výrazněji nemocné ryby a toto tudíž neznám. Ale ukazuju ti, z čeho ta nemoc pravděpodobně vznikla. Když to nechceš slyšet, tvůj problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   13.12.2019 16:01 Pavel Re: JirkaŠčobák
Fajn, ale ja se neptal, jak by si to akvarium udelal ty, ale co je to za nemoc. Muzes odpoved na otazku a ostatni rozumy si nechat pro sebe. Meli jste pozadavku na tamto a ono, ale na otazku, co je to za nemoc, nic. Tak jestli nechces pomoc, tak bud aspon zticha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 15:48 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pavel
Tvé akvárium, neuraž se, na mě působí dojmem "co přežilo". Nějak se mi přestala líbit akvária s podobnými rybími směskami, protože obecně málokdy fungují. Pro porovnání, v jednom mém 112l akváriu mám takhle ryb www.facebook.com/… To se mi prostě líbí víc (paradoxně mám víc ryb, než bych měl při směsce). Za tři roky nebyly nemocné. Protože nepřidávám žádné nové ryby (naopak expeduju jiným akvaristům) a nechávám stávající, ať prosperují, jak nejlépe umí. "Rybí psychologie" :).

Být to moje, tak tetru izoluju do karantény a budu ji léčit v karanténě. Nemá moc smysl ji léčit přímo v tvém akváriu, ještě si pohnojíš něco jiné. Do budoucna bych pak přemýšlel, kam se posunout jinam. Můj názor.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 15:36 Pavel Re: Pavel
Ja nemyslim , ze je to zakaleny, me se to spis nedari fotit. Jeste davam jednu fotku na tu rybku.
Osadka:
4× tetra krvava
2x parmicka mechova
2x cichavec perletovy
2x mrenka kubostriata
1x sumec, uz si nepamatuji jmeno, je pod kamenem videt ocas
2x parmicka siamska - myslim, ze se tak jmenuji, jsou na kameni.

Filtr je vnitrni eheim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 15:28 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pavel
Mám nějaký názor, ale počkám na prezentaci. Zatím to na mě působí, že je třeba víc řešit akvárium, než jednu rybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.12.2019 15:23 R Muž ctibum [7129] Re: Pavel
Tak hele, chceš poradit, tak se trochu snaž. Prezentace ti zabere 10 minut. A nikdo to tu z tebe nebude všechno páčit (filtr, jak probíhá údržba, jaké další ryby atd.)... Chceš po lidech, aby obětovali svůj čas tvému problému, tak pro to něco udělej...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 15:20 Silviebaris Re: Pavel
proč to máš tak zkalený? Ještě osádku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 15:12 Pavel Re: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku Objem 80l.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 14:53 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pavel
Jak říká Ctibum, založ prezentaci nebo alespoň dej fotku celého akvária. Z toho se dá mnoho vyčíst. Například, jestli mimo léčby není třeba měnit jiné věci. Vyléčit rybu a pak spadnout znova do toho samého, to bys asi nechtěl, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 14:45 R Muž ctibum [7129] Re: Pavel
Podle mě to akvárko nevypadá moc fajn. Hrubé dno, nula rostlin, kdovíjaký objem a filtr. Zaregistruj se a založ pořádnou rezentaci, ať to má nějaký smysl...

A dále, příspěvek můžeš do 15 minut po vložení editovat (žlutá tužka v jeho záhlaví), nemusíš hned vkládat nový.
A když na někoho reaguješ, použij pro lepší přehlednost zelenou šipku v záhlaví příspěvku, na který reaguješ. Díky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 14:03 Pavel Re: ctibum
Akvarko je stare, zalozene asi v r. 2006. Udrzba vetsinou tydne, ale pred nedavnem byla prodleva asi 3 tydny. To mozna prispelo. PH cca 7.0, mozna trosku vic, NO2 nula, NO3 40-60. Nove rybky zadne, ale nova rostlina.

Zde na foru jsou podobne pripady, vzdy je u nich diagnoza bakterialni infekce. Nemuze to byt nejaky parazit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 13:53 R Muž ctibum [7129] Re: Pavel
Než ti někdo poví, tak by bylo fajn ukázat celé akvárko a přidat info o založení, údržbě atp. Ideálně se zaregistruj a založ prezentaci nádrže. Půjde tak lépe určit příčina nemoci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 13:39 Pavel – Vyboulene oko u tetry krvave
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Potreboval bych poradit, co je to za nemoc? Vypada to hrozne a ma to jen jedna rybka.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2019 19:14 Nickname Re: Wanderer
Máš pravdu až na to, že je založená před třemi měsíci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2019 19:13 Králík Re: Nickname
Z těch fotek se toho nedá moc poznat. Měla si je dát rovnou do akvária a ne do této "karantény", která je na ně moc malá, není tam filtr. Tam je akorát utrápíš k smrti. Příště pancéřníčky dej rovnou do akvária kam je chceš dát a ne do karantény. Já pancéřníčky také mám a ještě jsem nesetkal s tím aby byli při nákupu nemocní. Ale teď k tvé otázce. Já bych ty dva, kterým zatím nic není dal do akvária kam si je chtěla dát později a toho jednoho bych tam zatím ještě nechal a pozoroval ho.
Edit: omlouvám se filtrace tam je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2019 19:12 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Nickname
Čerstvě založená nádrž naprosto nevhodného objemu, stres z přepravy, kolísání parametrů vody a zbytečné nasazení léčiv, to by porazilo i vola, natož pancéřníčka. Nevím, kam mají přijít, ale rychle bych je přesunul do větší a hlavně zaběhlé nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2019 18:45 Nickname – pancéníček
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pomoc, pomoc, 14.6. jsem si domů přivezla tři pancéřníčky třískvrnné. Zatím jsou v karanténě (rybicky.net/nadrze/30534-karantena). Já vím, že tři jsou málo, ale ještě dokoupím. Ale dneska jsem si všimla, že jeden z nich má vyboulené jedno oko. Když jsem si je přivezla, přidala jsem k nim eSHu 2000, protože jeden z nich se mi zdál divnej, protože jenom ležel. Navíc se esha prý může použít jako dezinfekce při nákupu nových ryb. Teď mi to přijde jako kravina, asi jsem ji tam neměla dávat. Za dva dny sebou jeden začal škubat. Tak jsem vyměnila 1/2 vody a už dobrý. Ale má zvětšený to oko. Neví někdo, čím to je? :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2019 18:29 ljelinek – Osobně
si myslím, že se vždy vyplatí zkusit léčbu. Teď měla čichavčice zvětšené oko, tak jsem odlovil do samostatné nádrže (obyčejná 30l nádržka, jenom písek a jeden velký šutr na schování, obyčejný molitanový filtr a topítko), na netu si našel pravděpodobnou příčinu onemocnění a aplikoval příslušný přípravek (v mém případě jsem nasadil sera Omnipur). Za tři dny oko v pohodě, rybku nechám v karanténě tak dva týdny (snad to bude stačit) a potom uvidíme, až ji přelovím zpět. Dle mého záleží hlavně na včasném zpozorování zdravotních komplikací ryby, jakmile se problémy "rozlezou", tak je to konečná (jednou jsem nepostřehl krupičku a bylo vymalováno, skoro polovině neonek následně nepomohla ani léčba :-(, jo chybama se člověk učí).

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 22:05 Muž M0RGAN [120] Re: MonterMonty
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova_var_electric_blue
Já vycházím odsud: doporučená teplota 22-26°C
A upřímně, já si ji do akva nedával, to partnerka byla puštěna bez dozoru do Sklorexu a takhle to dopadlo. Ale stejně by u mě dle atlasu měla fungovat, jestli jí stačí umělé krmivo a případně občas zobnout potěr živorodek. A tohle se jí stalo až asi po čtyřech měsících a ještě jsem to u žádné ryby neviděl.

e: tak tedy utracena, ale ten atlas by někdo měl upravit, jestli kecá. U electric blue doporučuje 22-26°C a u klasické ramirezky 24-27°C. To s 27°C a raději více zrovna moc nesouhlasí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   23.02.2019 20:45 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: M0RGAN
Při 23° Ti Ramirézi rozhodně fungovat nebudou , jsou to teplomilné ryby , podle mých zkušeností 26°, lépe 27°- je naprosté minimum - jinak mají takovéto problémy, většinou se připojí střevní paraziti - rybu rozhodně utrať , z tohohle už ji nedostaneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 19:43 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: M0RGAN
Léčit by se to jistě dalo, ale... Chceš jí pomoct? Tak ji pošli tam, kam se stejně dostane. Do nebe. Zbytečně by se trápila, kdyby jsi se ji snažil vyléčit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.02.2019 19:17 R Muž afc1886 [15319] Re: M0RGAN
Utrať tu rybku a zkrať jí to trápení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 18:19 Muž M0RGAN [120] – Ramirezka má taky problém s okem
Fotka k příspěvku Tohle je taky neléčitelné? Udělal se jí vřed pod jedním okem a i u druhého malý.
NO2 a NO3 v akva na minimu, PH kolem 6,8 a středně tvrdá voda, teplota 23°C.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 20:47 Muž AsusKD [85] Re: bubaksniper
Utratiť, aby sa netrápil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 16:45 Muž bubaksniper [4] – Kančík červenooký vyboulené oko
Fotka k příspěvku NoZdravím, u jednoho mého kančíka červrvenookého pozoruji již delší dobu, více než měsíc hodně zvětšené oko, ryba normálně plave, žere všechno. Má to jen jedna ryba a jen jedno oko, akvarium v provozu několik let. Pravidelná údržba, voda v normálu. Zvýšil jsem teplotu, léčil preventinem. Nepomohlo nic. Vypadá to spíš už jako nádor. Je lepší rybu utratit, mohli by to dostat i ostatní po takové době?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 16:00 Muž Xbourn [820] Re: romant
Díky tak ji usmrtím aby se netrápila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2019 15:55 R Muž romant [28001] Re: Xbourn
Má před sebou několik dní trápícího se života. Je plná přemnožených bakterií, toto už je u Ramiréz obvykle neřešitelný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 15:37 Muž Xbourn [820]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes jsem objevil na ramirezce vyboulené jedno oko.Poradíte mi někdo co je to za nemoc a jak postupovat dál???? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.12.2018 22:31 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: D.R
Tipnul bych si, že nafouknuté oko bude mít právě proto, že jí neustále akvárko čistíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2018 21:23 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: D.R
Založ prezentáciu akvária s čo najviac pravdivymi informáciami. Na slepo sa blbo strieľa ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2018 21:21 D.R
Potřebovala bych poradit. Mé rybičce se nějak jakoby nafouklo oko. Nevím co mám dělat myslím si že je to z toho že jsem ji asi 5 dní nevycistila akvarko. Ale celkově se chová divne a nechce jíst. Prosím radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2018 13:58 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – Akara zlatá
Ahoj, před měsícem jsem si pořídil 5 těchto cichlidek, po vypuštění do akvária jsem zjistil, že jedna rybka má vypoulené oko a malinko křivou hubku. Myslel jsem, že se jí to spraví po vodoléčbě v domácím prostředí, nicméně se tak nestalo. Má někdo nějakou radu, jak nyní postupovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 20:05 panky83 – Parmička čtyřpruhá - vyboulené oko
Fotka k příspěvku - Prosím o radu jedna z parmiček má vypuklé oko. Chová se úplně normálně, stejně tak i ostatní rybky.
- Lepší fotka se mi nepodařila.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2018 21:53 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Jan2000
-bakteriální infenkce
-pokud byla léčba neúspěšná ,následně zvětšujíci se útvarově v oční části ,utratil bych jí
-byla zde možnost plísně ,bičíkovce,proto to foto doplnění ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 21:42 Jan2000 Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ja vim ale vyfotit něco použitelného je asi nemožné... pac razbory sou furt v pohybu
.... tak po rozsviceni akva a rychlém vyfoceni se to celem povedlo.
Akorát je na ni vybledle.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2018 20:30 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Jan2000
-diagnostika podle popisu je vždy problem ,náhled by pomohl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 19:47 Jan2000 – Razbora
Zdravím, ahoj
Mam u jedné z razbor klínoskvrnnych problém s okem... jeji bělima (v jejim případě taková bronzová) je vlastě celé oko chybí duhovka (prakticky celý střed oka) celé oko je bronzové a ve středu malinky pozůstatek zornice... chtěl sem udělat fotku ale to bych jim musel dát stopku a kdyz se to povedlo tak se blýská a neni nic vidět. Nedávno se ještě zvětšilo. Léčil sem preventivně eshou 2000 a nic tak jestli nějaký vnitřní porazit... na netu sem nic stejného nenašel... tone
Sou v 50l akva u kterého ještě nemám prezentaci. Původně bylo jen pro bettu jelikož ji cichavci v tom větším dávali čouda. rozzureny

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.02.2018 14:48 R Muž romant [28001] Re: etruneckova
Ono ryby jsou smrtelní tvorové a někdy je prostě všechno marný i když se člověk snaží sebevíc. Já, ač jsem včera vyřkl onu nepopulární možnou prognózu vývoje musím ocenit tvojí snahu o záchranu, byť patřím do kategorie lidí, že když vidím obdobně postiženou rybu, už to neřeším a na druhej břeh jí posílám rovnou. Podle toho jak jsem to pochopil, ten hlavní problém nevznikl u tebe, ale u předchozích majitelů a ty jsi to už tzv. odskákala za druhé, což se prostě někdy stává. Netřeba nad tím lamentovat a lámat hůl, je to syrová zkušenost, kterou ti nikdo nevezme a je nepřenosná, tedy pro tvůj další akvarijní vývoj rozhodně přínosná. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.02.2018 10:31 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: etruneckova
etruneckova napsala: Jen musím pořád přemýšlet nad tím, zda jsem to nezpůsobila já těmi novými rostlinami
-rostliny většinou nezpůsobují problematiku onemocnění , ale zásadně ovlivnují prostředí akvária
-jde právě spíše o prostředí ve kterém je betta chována
-u bett je základ teplota ,dostatečně velké akva k chovu jedince , včetně jeho vybavení ,premiové krmivo ,
-dále je dobré pokud s chovem začínáte ,konzultovat to s chovatelem ,který se chovu bett věnuje delší dobu a má i prezentované chovy .případně i odchovy
-důležitý je i nákup zvířete ,jedná se většinově o importy ,ne vždy je u prodejců kondice zvířat 100% ,mnohdy už si nevědomky donesete nemocného jedince
-konkretní chovatele , případné prezentace chovatelů bett ,vám zde kolegové chovatelé určitě doporučí ,včetně postupu "správného postupu" založení akvária pro bettu- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2018 09:49 etruneckova Re: lacewings
Jen musím pořád přemýšlet nad tím, zda jsem to nezpůsobila já těmi novými rostlinami. Je mi to líto, protože jsem ho měla od lidí, co se o něj nestarali a chtěla jsem, aby se u mě měl dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.02.2018 09:30 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: etruneckova
-i to k chovatelství patří
-problematice chovu bett se nevyhnou i zkušenější chovatelé zdejšího fora ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2018 08:44 etruneckova Re: lacewings
Dobrý den, tak rybička bohužel ve čtyři ráno zemřela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2018 21:46 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: etruneckova
-to je dobře ,že je tam reakce
-opakovat koupel po 12hod cca ,nemusí to být tip top přesně
- ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 8 9

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 11144x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1437?od=51