Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vyboulené oči

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Vyboulené oči
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 17:35 Alča Re: romant
Dávala jsem do akvaria vodicku na hubení sneku. Zahojí se mu to? A co jsou to ty látky jak pište
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 17:01 R Muž romant [27987] Re: Alča
Zřejmě reakce na nevhodný podmínky, tedy na vysoký hodnoty N látek, tedy ta lepší var.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 14:03 Alča – nafoukle oko
Můj betak má nafoukle oko.Dala sem ho zvlášť a přidala sem sůl. Modrý zákal mu zmizel ale nafoukle to má pořád. Z čeho se mu to udělalo a je šance že mu to vyléčí?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 21:24 Katka – Blesk
Chtěla jsem si vyfotit svého beťáka a bohužel jsem měla zapnutý blesk.Bojím se že jsem mu nějak ublížila protože se mi zdá že nevidí.Možná jenom vyšiluji.Byla bych moc ráda za radu.Děkuji předem. :-O :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 21:31 R Muž romant [27987] Re: lucajda
S největší pravděpodobností vnitřní paraziti, ale bez záruky, není z čeho vařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 21:29 Koště
Chtělo by to asi více informací, zejména o nádrži kde je chováš a co je to za druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 21:24 lucajda – nemoc
Ahoj, asi posledni 2-3 tydny mi v akvariu umiraji tak po 4 dnech naka ryba, jako kdyby meli nakou nemoc.. a kdyz je vylovim tak si na nich niceho zvlastni nevsimnu, mozna jsou trochu vyhuble, ale uz je to asi 5tá rybicka. mam male akvarko a po tom co me umrela ta druha rybicka tak sem zacala menit vodu nekolikrat do tydne ale nepomaha to..:((( prosim poradte co by to mohlo byt. A jeste kazda ryba ktera umrela byl odlisny druh

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 13:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
Pokud ta ryba jeste zere, a pokud pouzijes Baktopur direct, muzes rybe pomoct krmenim www.akvarista.cz/… , obsahuje totiz totez a v tehle kombinaci nemely ryby u mne zadny problem, ze by se nejak predavkovaly atp. Samozrejme lze pouzit Bakto tabs i samostatne. Akorat to krmivo ryby zerou dost neochotne, po chvili se to desne rozpada, proste musi mit hlad, aby to vubec braly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 12:49 prog – dodatek
děkuji za pomoc, zkusím tedy nasadit něco na bakteriální onemocnění

jinak ještě upřesním, že se začátek nemoci objevil krátce po přelovení ze synovy menší nádrže, kde to skutečně s pravidelnou údržbou nebylo ideální, ale evidentně už bylo pozdě, tak už rady na zlepšení podmínek v akva psát nemusíte, puberťáky rady moc neberou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 10:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
Zkusil bych Baktopur direct, kdyz budes mit stesti a bude to Aeromonas, muzes vylecit, a pokud ne, s Pseudomons to ani nehne... Jak pise Romant, mam kristalovou kouli v opravne, ale protoze tohle jsou nejrozsirenejsi dva patogeny ryb, ktere tohle zpusobuji (mozna nekde najdu link na tu praci, kde se to zkoumalo), zamer se na leceni bakterialni nakazy. Z dalsich antibiotik (a chemoterapeutik, nejsem schopen to az tak rozlisit) je malo ci vubec ucinne temer vsechno, funguje jen gentamicin, ale tim ryby nejspis driv zabijes, nez vylecis...

Muzes zkusit jeste www.akvarista.cz/… , zde mi ale zkusenosti chybi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2014 21:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: prog
Najlepšie je (ako je najlepšie) uviesť podmienky v akváriu, filtrácia, výmena vody. Pretože, ťažko je typovať a napriek podávaniu liečív môže ochorenie zhoršovať stav vody, dusík, čpavok a pod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2014 21:48 prog – nemoc oka
Fotka k příspěvku přikládám i druhý snímek s druhého oka, kde se také začíná klubat bílé "cosi"
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2014 21:46 prog – neúspěšná léčba
Fotka k příspěvku Prosím o radu, skalára je již více než týden v separaci, Entizol evidentně nezabral, nicméně nemoc se velmi viditelně vyvinula, na oku se vytvořil bílý chomáček, snad s dírou uprostřed. Po entizolu jsem aplikoval FMC, minimálně jako prevenci proti zanesení další nemoci do rány. Nevíte co s tím, je ještě nějaká šance, ryba je ještě relativně vitální.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 16:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
Nemyslim ze Entizol pomuze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 14:44 prog Re: Designer
Entizol budu mít a jak to dávkovat v malé karanténí nádrži 10lt? Přeci jen je to léčivo pro lidi(savce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 09:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
Tak tohle znam od Ramek, to oko za cas vyleze do hodne neprirozene polohy a kolem bude stale vice ruzove tkane. Bohuzel jsem to nevylecil, o Ramky jsem tehdy prisel, o vsechny... Ze to pak aspon neodnesly dalsi ryby, za to nejspis mohou dezinfekce, ktere jsem pak pouzil, at se to aspon nesiri (bylo to tusim neco se zeleni).

Nejdriv jsem byl blahovy a myslel ze jde o neco drobneho, eSHa 2000 + EXIT nezabral. Bactopur direct na to take nezabral dokonce ani v kombinaci s Entizolem. Zkousel jsem i jina antibiotika, dokonce jsem sneky krmil Clarithromycinem, ktery je sice nerozpustny ve vode, ale sneci ho zerou a aby to pripadne dal neprenaseli (mozna kravina, ale ja uz byl bezmocny a zoufaly).

Dnes se plasim z kazde malickosti, tohle byl hodne drsny zazitek, a proto kazdemu rikam, cokoli do akvaria dezinfikovat a dezinfikovat.

Co jsem nezkousel a mam vytipovano, kdyby jeste nekdy, Sera Omnipur, pac to je chemicky driak, na ktery si myslim bakterie vypestovat odolnost snad ani nemohou, a navic hubi co muze zaroven (je to hodne sirokospektralni) a melo by to pomahat i na bakterie uvnitr ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2014 07:57 prog – skalára - vypouklé oko II.
Fotka k příspěvku Dovolím si ještě jednou požádat o radu, vyměnil jsem cca 1/3 vody v 360ce, troufnu si říct, že voda s dusičnanama či amoniak není problém, ostatní jsou v pohodě a stav oka se nezlepšil. Nyní na oku "vyrostlo" něco, co už by se z přiložené foto dalo identifikovat a doufám, že i léčit. Děkuji za pomoc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.09.2014 18:10 R Muž romant [27987] Re: Designer
Máme pravdu oba a až příjde někdo další a další, tak budou mít pravdu taky. ;-) Ono když vzpomeneme na tzv. děrovou nemoc, vidíme tam taky příznaky a to už vůbec nemluvím o výkalech ryby, který nevidíme a tak dále .... Prostě jak píšeš, dopouštíme se nějakých závěrů na základě dostupných informací a jsme třeba vedle jak ta jedle. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 18:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Mel jsem i rybu vylozene odbarvenou ve stredu tela, tmava hlava a ocasni cast, coz jsou bakterie jak vysite, zrala a chovala se naprosto v pohode, i kdyz byla nafoukla a lezlo ji oko. Chci rict, ze i ryba s priznaky bakterialni nakazy muze zrat normalne a to i kdyz vypada desne. Ono je opravdu tezke jen tak urcit, o co jde, pokud to nekdy vubec rozumne lze, protoze ty priznaky se mohou ruzne prekryvat a nemusi byt vzdycky vsechny. A co hur, nelze ani rict, jestli je potreba rybu izolovat (na coz mnohdy neni prostor, takze to znamena...) Necham ale straseni, treba nebude tak zle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 17:05 R Muž romant [27987] Re: prog
Pokud ryba žere, jak píšeš, bude se s největší pravděpodobností jednat o ty vyšší dusíky, takže vodoléčbu a to pořádnou a do krmení přidat nějaký vitamíny, třeba Fishtamin od Sery, ideál je kápnout několik kapek přímo do krmení a to posléze zkrmovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 16:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
BTW, mohou to zpusobovat i plisne nebo motolice (tam bych ale cekal i zakaleni oka), a take otrava NO2. To akvarium je dost nove, a pokud se to rybe stalo az v tom novem akvariu, vymenit pri tomhle co nejrychleji polovinu vody, a dalsi dny klidne menit dal, neni vubec od veci, to NO2 klidne muze byt pricinou.

EDIT: Ani kombinaci nezabehleho akvaria a nasledne napadeni ryb diky oslabeni nelze vyloucit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 16:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prog
Bakterialni nakaza, ta ryba se jeste nejaky cas bude chovat normalne, pak odejde. Leceni je znacne nejiste, muzes zkusit Baktopur direct, muze a nemusi pomoct. Bez leceni ta ryba neprezije, i kdyz to muze trvat ruzne dlouho, nez podlehne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 16:09 prog – skalára - vypouklé oko
Fotka k příspěvku Prosím o radu, vracím se k akvaristice po 20ti letech, před měsícem založeno nové 360l s 1rybkou, před pár dny jsem přelovil už odrostlejší skaláry ze synáčkovy 80ky do velkého. Sice nerad, ale musel uznat, že už je jim to malé. Skalára na přiložené foto má jedno oko extrémně vyboulené a i něco (poranění či parazit) mezi oky. Ostatní kusy nic, dokonce se tento pár jal čistit listy, normálně žere, plave. Bohužel nemůžu říct, zda už to měl v malém aqua nebo až po přelovení. Co s tím, počkat? Či nějaká prevence?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 11:46 R Muž romant [27987] Re: andreeejka
Permanentní stres z malýho prostoru. Do 60 litrů tento druh nepatří a pravděpodobně máš i vyšší N látky, takže měnit vodu a zamyslet se nad osádkou, tohle nebude dále fungovat bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 11:34 andreeejka
Fotka k příspěvku ta nahoře, z jedné strany má takový proužek , a z druhé strany je půl na půl
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 11:29 andreeejka – ČICHAVCI - vypouklé oko, prosím poraďte
Fotka k příspěvku Máme akvárko cca 60l se čtyřmi čichavci, asi rok. Čichavci se navzájem pokusují, a teď jsem si u jednoho všimla, že má jedno oko vypouklé a narůžovělou bradu, nevím jestli ho někdo z jiných rybek kousnul či čo. Četla jsem si něco o čichavcích, protože je máme stále takové vyplašené, když projdem kolem akvária, a prý mění barvu podle nálady, tmavá dobrá , světlá stres.. A tento náš čichavec s tim vypouklým okem je půl napůl, už několik dní. viz. foto . Ph mají 6,4 , KH 0 , GH 3 nebo 7 .. prosím o nějaký rady, tipy... Děkuji :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2013 21:43 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: DeNNI85
Jako promiň (nebo možná ani ne), ale chodíš sem rok a půl. Co si tak vybavuju, zajímalo Tě maximálně tak získat poznatky ohledně odchovů a prodeje. Dáš 6 ramek do sotva stovky, do dvoutýdenní nádrže ne Udivuje Tě na tom teď to, co se Ti teď v akváriu děje? Mne ne. Nehledě na to, že před měsícem ses ptal v jiným vlákně, kolik těchto ryb pořídit a byly ti jasně doporučeny maximálně dva páry do toho objemu. Pokud si pořizuješ takhle citlivou rybu, mělo by Ti být jasný, že jí nemůžeš strčit do čerstvýho akvária. Chudáci ryby a Ty si teď sypej popel na hlavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 18:36 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jirko, ale on nezachrání ani ty bez příznaků, proto jsem to napsal, mě je to jasný, že se to má týkat těch ještě "zdravých", tady je nejlepší je tím peklem nechat projít a kdo přežije, ten je hoden. Toť můj názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 18:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
To se tykalo tech ostatnich, ktere jsou zatim bez priznaku. Zachranit tu postizenou, tomu stejne jako Ty sanci nedavam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 18:16 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jirko nespekuluj, jak je jednou ryba načatá od N látek, tak je lepší, než nějakou "chemoterapii", volit jasnou cestu sodovka, jak jí nejlépe pomoci a zaměřit se na akvo, aby fungovalo. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 18:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DeNNI85
No vidis, ja si myslel, ze mas akvarko plne cpavku (plne rozumej meritelne, to staci). A i kdyz jsem nemel pravdu proc, pricina trva, akvarko mas plne cpavku. Dal jsi do akvaria ryby vystresovane z cele cesty az k Tobe, a v takovy moment potrebuji to nejlepsi, ne neco dalsiho prekonavat. Ramky jsou krasne, silne a sebevodme, kdyz maji vhodnou vodu, jinak to jsou citlivky, padajici jako prvni. I Tercovec vydrzi vic, u Ramek tyhle veci trvaji kratsi dobu a tak se Tercovci na rozdil od Ramek daji z toho jeste nekdy dostat, Ramky vyjimecne.

Pokud chces, aby ty ryby prezily, men tu vodu jako bys mel hole sklo s vodou, rybami, a bez filtru, proste jak muzes. Tim si ale pekne oddalis zabeh toho akvaria, protoze zabehnout akvarium co nejdriv znamena pravy opak, neco v nem nechat vyhnit, jenze to se v te fazi neslucuje se zivotem v nem.

A nebudu daleko od pravdy, ze kdyz jedne Ramce selhavaji organy (to je ta napuchlost, oko venku, vypotek tlaci zevnitr), ze ty ostatni to odnesou taky. Ted potrebujes neco, co je toho navazaneho svinstva zbavi (souvisi to s hemoglobinem a jeho funkci, nicmene az tolik tomu nerozumim), jenze to se zase neslucuje se zabehem akvaria. Pomuze bud sul, nebo metylenova modr.

Neber to spatne, ale ta situace je spatna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 17:32 R Muž romant [27987] Re: DeNNI85
Hmm, bohužel mám paměť jako slon. ;-) A zase bohužel, ramirézám to nestačí, ty potřebují mít akvo alespoň měsíc jetý(hodně spodní hranice). Teď nic jinýho než ty výměny, kombinovat s nitrivecem možno, obsahuje mletej zeolit a ten dokáže na sebe efektivně vázat ty dusitany, jenž tě s největší pravděpodobností zlobí a ty rostliny a taky můžeš dát na modlení, ale těm ramkám moc šancí nedávám, holt jsi zasponzoroval místní zverimex. Příště už to snad bude bez nějakých obdobných excesů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 17:20 Muž DeNNI85 [16] - AmerikaRe: romant
Nejspise se nepletes. To jsem mel 450l akvo s velkyma cichlidama. Jenze kvuli stehovani a ocekavani potomka muselo jit. A mam ted jen 90l. Mam v nem jen tech 6ramirezek zatim, tak jsem tam dal pri zalozeni nitrivec a pak asi po 3dnech znovu a vypadalo to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 17:04 R Muž romant [27987] Re: DeNNI85
Promiň, ale to provokuješ nebo co? Pamatuju si, jak se tady v létě řešilo tvoje kvo, tuším s cichlidama a měl jsem za to, že jsi se poučil, ale jak je vidět, zase vedle. :-O Jestli si Tě pletu, tak se omlouvám, ale to že jsi to takto zbabral, za to si trochu tý kritiky zasloužíš. Přečti si nějaký odkazy, jak se mají akvária zakládat, třeba ve vlákně "začátečník", ten modrej rámeček nahoře. Teď měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, stačí? hmm
Edit: Těch rostlin pořádnej belík, ať do akva není ani vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   21.12.2013 16:57 Muž DeNNI85 [16] - AmerikaRe: Sid
Vymenil jsem dve tretiny vody a budu ji ted menit casteji. Chystam se jeste na burzu a chtel jsem tam dat nejaky rostliny. Jeste tam zadny nemam. Muze to trosku pomoct?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2013 16:46 R Muž romant [27987] Re: DeNNI85
Další úhyny budou následovat a to není strašení, to je jenom informativní sdělení. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2013 16:43 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: DeNNI85
Před dvěma týdny? Tak to akorát kulminují NO2...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 16:28 Muž DeNNI85 [16] - Amerika – diky za rady
Akvarium jsem zakladal pred dvemi tydny. Koupim jeste nitrivec a vymenim vodu a uvidim co to udela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 15:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DeNNI85
Zacni kontrolovat, kde Ti co vyhniva, zda nemas plne dno svinciku, jestli dobre pracuje filtr, proste kde se hromadi svincik a nebo proc Ti nefunguje nitrifikace.

At uz jsou to vnitrni paraziti a nebo z jineho duvodu selhavaji vnitrni organy, je to vodou. U Ramek staci bohuzel mene nez u mnoha jinych ryb a tohle propukne. A kdyz s tim neco neudelas, je to prvni Ramka, ale ne posledni, pricemz priznaky mohou byt klidne velice ruzne, kazda dokonce muze odejit na neco jineho. Prelecit cele akvarium muzes, ale moc tim nevyresis, protoze kdyz nenajdes co je v akvariu spatne, co tam hnije, kde se to hromadi, proc to nefiltruje, odejdou Ramky misto nafoukle uplne vyhuble.

Nemas nahodou v akvariu hnedou rasu a nebo Sinici? Pokud ano, hledej o to intenzivneji, byl by to dalsi priznak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 12:03 Žena baletka [624] Re: DeNNI85
To je docela blbý stav, řekla bych. Pokud to tipuješ na vnitřní parazity, tak entizol nebo flagellol. Entizolem to trvá trochu déle, flagellol tři dny. Cenově Tě to (ačkoliv vstupní cena za flagellol je vyšší) vyjde, podle mě, skoro stejně. Protože entizolu to chce docela dlouhou a opakovanou léčbu. Ale zda to jsou parazity, to bych si netroufala určit, to počkej na někoho dalšího. Co otrava N látkami??
edit: tak Romant už odpověděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 12:03 R Muž romant [27987] Re: DeNNI85
Rybu poslat na druhej břeh, třeba silně perlivou vodou a nádrž event. léčit Entizolem, ale zatím bych vyčkal možných dalších příznaků u jiných jedinců. Prozatím bych ordinoval intenzivní vodoléčbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 11:59 Muž DeNNI85 [16] - Amerika – cichlidka Remirezova electric blue
Zdravim, mam problem s jednou touto rybkou. Ma jedno oko vetsi, nafoukle bricho a tmavou barvu. Obcas plave u hladiny, obcas se vali na dne. Rychle dycha. V teto nadrzi mam dalsich 5 techto rybek. Ty jsou v poradku. Zrejme nejaky vnitrni parazit. Mate nekdo tucha cim to zalecit? Mam dat rybu do karanteny nebo je uz pozde a mam prelecit celou nadrz? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 19:14 R Muž romant [27987] Re: káka
Zřejmě vnitřní paraziti. Na ně je dobrej Entizol a nebo to risknout, rybu šetrně utratit a ostatní sledovat za masivní podpory vodoléčby a když se bude něco obdobného projevovat i u ostatních, tak posléze přeléčit celou nádrž, což je u tohoto problému nutností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 19:07 káka – POMOC
Ahoj. Teď jsem koukla do akvárka a zjistila jsem, že blackmolla - samice je pořád na dně.
Třeba leží na kameni a nehýbe se jen z hluboka dýchá a má zašedlé oči. Už pár dnů sleduju, že je hubenější než samec, kterého už mám asi tak rok. Bojím se o ostatní ryby.
Byla bych nerada, kdyby jim něco bylo. Už sem zažila bílé tečky a nehodlám si něco podobného zopakovat. Prosím až budete vědět napište.

Předem děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 17:48 R Muž romant [27987] Re: Kitty
Ne, nic než vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 17:45 Kitty Re: romant
OK, právě jsem vyčistila akvárko a nasadím dietu. Budu čistit do 2/3 každý den. Mám tam do té vody něco přidat? Preventin? DÍKY
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.03.2013 17:22 R Muž romant [27987] Re: Kitty
Akvárium budou trápit vyšší hodnoty N látek, ordinoval bych klasiku a to vodoléčbu, denní či obdenní výměnu vody, odkalení dna a střídmý krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 17:18 Kitty – Cichlidy - nemoc oka
Fotka k příspěvku Ahoj všichni,
mám problém. Můj roční Vrubozubec paví má vystouplé oko. Žádné jiné obtíže nemá. Normálně žere, nemá skvrny. Fotku oka přikládám..prosím o pomoc, je to mazlíček, mám ho ráda.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2012 05:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Povětšinou je to správný tip (může to být i motolice)...pak přijde "děravění měchýře" a konečná...Za celou mou kariéru se mi to povedlo vyléčit jen dvakrát a stejně ta ryba do chovu stála za prd. Vyvolané je to samozřejmě lajdačením....Takže voda,voda,voda...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2012 23:48 Muž Vašek [56] Re: romant
Já vím, ale i za ten tip jsem vděčný. Vodu měním 2x týdně NO3 mám stabilní na 20 a NO2 neměřitelné.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 8

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10630x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1437?od=151