Dobrý den,
Ahoj, prosím o radu. 

Ahoj,
Zdravím milovníky vodního světa. Včera jsem objevil v akváriu jednu Neonku, která prostě nemá prsní, bříšní i řitní ploutev a poškozenou ocasní. Zbarvení jako ostatní, baští jako ostatní. jen plave bez těchto ploutví. Letos ji mám pátým rokem...
V minulý pátek jsme slavnostně osadili akvárko. Začala se dít zvláštní věc. Během tří dnů zemřela jedna neonka (jedna zemřela hned po převozu, druhá se hned separovala od ostatních rybek, byla apatická a další den už nebyla. U třetí jsem si všimla bílé tečky. Druhý den už také odešla do rybího nebe.
Ahoj, je tohle krupička? Mám to zatím jen na jedné neonce.. Objednal jsem eSha exit a 2000...
Skúsim pridať trochu lepšie foto. Je ako nafúknutý balón. Stále sa správa normálne. Žiadne problémy s plávaním, stabilitou. Že by mala zápchu? To by asi mala už problémy (bolesti). Alebo má nebodaj ikry (možno smiešne, ale netuším ako má vtedy vyzerať). Nie že by mi až tak išlo o tú rybku, ako o ohrozenie zvyšného osadenstva.
Jedna zo 17 neóniek čiernych je extrémne tučná pár dní (4 dni pozorujem). Ale je nejak aktívna (štartuje po každej špine, jedle), nevyzerá že by mala bolesti? Žiadna iná také (ani podobné) brucho nemá - ako gupka pred pôrodom. Prekŕmená by hádam byť nemala, kŕmim max.2 denne aj to iba cez víkend (ostatné dni raz / dnes je diéta). A to tak, že ide väčšina ku dnu (panciernici) a všetky ryby to od tadiaľ vedia zožrať okrem nich (neóniek čiernych) - majú len pár sekúnd. Za tie štyri dni som ju kadiť nevidel.
Zdravím posílám foto i když ne moc kvalitní. Neonka má jakoby beďar, řitní ploutev zakrnělá.Co s ní? Dříve jsem přeléčil beďary Multi-medikal a dobrý, ale po 14 dnech se to tentokrát nelepší. Dalších 10 ks neonek je ready. Ostatní osazenstvo také. Má někdo zkušenosti nebo radu na léčení? Nebo ji nemám už trápit?

Zdravím nevíte někdo o co by se mohlo jednat ? 
Mám 54l akvárium. V něm už jenom 2 neonky, 1 ancistruse, 1 parmička černopruhá a ještě 1 rybka. Bohužel jméno poslední rybky nevím. Výkaly se mi zdají OK. No jestli je to tuberkulóza, tak mě švihne.
Zdravím, neví někdo co by mohlo být špatně s mýma neonkama? Vždycky mi zhubnou a za pár dní, max. za týden mi jedna umře. Umírají mi jen neonky. Ostatní rybky jsou ok. Přikládám foto. Omlouvám se za kvalitu, ale ty potvůrky jsou opravdu rychlé a lépe ji vyfotit nešlo. Jinak neonky mám v akváriu 2-3 roky. Předem děkuji za jakoukoliv reakci a pomoc.
Ahoj, máme modré neonky a cca před pád dny jsem si všimla, že je jedna trochu vybledlá. Postupně se to zhoršilo viz foto. Plave i žere normálně, nemá žádné tečky ani výrůstky, oči jsou asi normální. Výrazně ale zrtratila ten modrý i červený pigment a i ten "šedý" na hřbetu. Je to hmyzomorka? Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42972x