Neonka - nemoc

Je to zvláštní rybka, jak kdyby k ní ty ploutvičky nepatřily...Co vy na to?
0 05.01.2009 02:21 Polyfenes – Re: wertz
Na vápenec se dá nakapat každý běžná "domácí" kyselina - klidně sírovku, ocet, roztok kys. citrónové,...
Zeptat se v obchodě? Tak nějak se Brutius dostal do této situace. Pro zjištění vápence se kape HCl, ale ocet poslouží stejně tak.
0 04.01.2009 23:17 wertz mam za sebou taky poznávačky z geologie...a na vápenec se kape HCl.Možná že na potravinářské je to jinak no...Ale máš pravdu že nejjistější bude se na to prostě v obchodě zeptat, zda je písek křemičitej, nebo jinačitej...
No, právě že neseženete tmavý křemen, leda obarvenej. Záhněda zas tak častá není. To spíš s tímto usuzováním sežene tmavý vápenec

. Co mě vápence na poznávačkách potrápily. Od bílých, přes načervenalé až k černým atd

. No, každopádně to vypadá, že dno je křemičité, ne?

Ocet prozradí.
Jestli je křemičitý tak vyhoď, jinak Ti to nebude fungovat ani za 10 let Proč nemůže být křemičitý?
Kup nějaké kamínky, spíš tmavší, které budou pravděpodobně z křemene. Odkdy je křemen černej?

berte ohlad ze to dostal pod stromček
Křemičitý je v pořádku, ne?
Jestli Ti připadá víc jak 20 ryb v 20 lt normální? Asi jo. Brutiusi přikup si jich ještě dalších 20. Podle wertze je to v pořádku. Nic méně samozřejmě s pískem má pravdu. Jestli je křemičitý tak vyhoď, jinak Ti to nebude fungovat ani za 10 let.
0 04.01.2009 20:51 Sandpiper – Re: wertz
že by to bylo týrání
Je to tyrani protoze neonky dobre plavou a v tak malé nadrzi nemaji kam se rozehnat!

0 04.01.2009 20:34 wertz Zdary, přijde mi, že většina lidí tě zbytečně osočuje, něž aby ti řekli něco rozumného. Měli by se zamyslet sami nad sebou... Podle mého jsou neonky špatné z toho písku co tam máš, jestliže jsou v něm vápená zrna, tak zvyšují pH, na které jsou neonky citlivé, vyměň vodu, kterou nech odstát a hlavně už tam nedávej ten písek.Kup nějaké kamínky, spíš tmavší, které budou pravděpodobně z křemene.Do té nové vody co budeš nechávat odstát, nasyp trochu krmení, co nejvíc rozdroleného-promýchat.20 neonek na 20 litrů neni zrovna ideal,ale že by to bylo týrání?!?!?

Lepší než je mít v kouli(myslim takové té skleněné), takže je vidět že snaha byla

Napiš jak to dopadlo s neonkami

No nepíšete v profilu kolik máte let...což souvisí s tím, jestli máte dost odvahy mu ("obchodníkovi") zajít říct, že je.........atd, atd. Každopádně by to nebylo od věci. Poradit někomu do 20 lt 20 neonek,2 pravděpodobně si myslel ancistrusy a 3 paví oka je dle mě trestný čin - týrání zvířat.
Jméno, příjmení, adresu!Jméno, příjmení, adresu!Jméno, příjmení, adresu!My už ho zlynčujem.A ty si buď pořiď větší akva, nebo část rybek daruj a nebo mu to odnes zpět, ať se tím zadáví zmetek.Ale chyba je i na tvé straně! Kdyby si o tom něco věděl a měl nastudováno, tak by s tebou nevydrbal. Hold viděl, že sis nebyl jistý v kramflecích tak, tak ti to vpálil, aby vydělal. NEZNALOST, NEOMLOUVÁ! Když budeš chtít péct buchtu, taky si nejdřív nastuduješ co do ní, abys věděl co nakoupit za suroviny. Když Ti v obchodě řekne dej do buchty sprchový gel.......a tom to je.
0 04.01.2009 10:36 Romiš – Re: Brutius
Chtělo by to zveřejnit jméno, příjmení a adresu bydliště toho čověka, ať si na něj můžou dát jiní pozor.

0 04.01.2009 09:34 Toony Brutius: už si někdy viděl slona v bedínce od jablek?je to něco podobnýho jako tvoje neonky.Yirka ti poradil nejlíp.zrušit, přečíst si knížku o akvaristice a pak něco řešit.
Pomoc je zhruba taková, teď hned vyměnit vodu, pak zbylé rybky vrátit do obchodu, pak něco nastudovat a pak (pokud bude ještě chuť) začít znovu. Doteď bylo všechno špatně.

Leze mi na jazyk něco velmi peprného...! A ONO to volá ještě o pomoc!Nejlépe kdyby se situace obrátila a nahradil ty rybky-chudáky v tom akva jejich trýznitel!
0 04.01.2009 03:09 Polyfenes – Re: Brutius
Každopádně jestli jsi je tam dal někdy po Štědrém dnu do nově zřízeného akvárka tak je to otrava amoniakem...
1 04.01.2009 03:03 Polyfenes – Re: Brutius
Moment, to akvárko má 20L a je tam 21 neonek a 2 sumečci??? Snad ne...
0 04.01.2009 00:54 Brutius – Neonka-bledost a další

k vánocům sem dostal akvárko(20l) a pořídil si Neonky obecný(21)+ sumečky(2).Celou dobu bylo vše v pořádku ale po silvestru(nevim jestli to má vliv)sem ráno zjistil že sou rybky bledý(viz foto) a nemaj barvu

Sou i nějaký neklidný a plavou po akvárku jak vsteklý.Už mi dokonce začali chcípat

Nechtěj ani žrát a maj červený výkal.A všimnul sem si že 2 nebo 3 rybky maj červený žábry!!Nevim co s tim a sem z toho zoufalej

Prosím pomoc
Starší reakce
0 29.12.2008 20:55 bubaak – Re: Jurasek
Všem moc díky za rady. Fakt kujuuu. Asi bych taky měla přestat číst ty příspěvky na fóru o vodnatelnosti a jinejch nemocech, začínám plašit

. Ještě že jsem si nepořídila nějaký chlupatý přítulný zvíře, začínám zjišťovat, že jsem značně úzkostlivá. Jeden katastrofickej scénář za druhym se mi honí hlavou.

Neublíží, neboj se. Zdravá a dobře krmená rybka vydrží týden bez krmení.
0 29.12.2008 20:41 bubaak – Re: Yirka
A neublíží ten dvoudenní půst ostatním rybám? Mám ještě pancéřníčky a čichavce

.
0 29.12.2008 20:35 bubaak – Re: ondra08
Zatím jsem krmila jenom vločkama a granulema.
Já myslím, že budou překrmené. Jsou to malé rybky a jak se přecpou, hned je to na nich vidět. Zkus dva dny nekrmit a uvidíš.
0 29.12.2008 20:32 ondra08 krmíš živýma nítěnkama?
0 29.12.2008 20:32 ondra08 krmíš živýma nítěnkama?
0 29.12.2008 20:29 bubaak – vystouplé bříško o neonek

Moc prosím o radu. Cca před 14 dny jsem si domů přinesla hejno neonek obecných (13ks). Jsou to spolu s krunýřovcem první rybičky z mého akvária. Už po přinesení rybek domů jsem zjistila, že jedna (patrně-podle znaků popsaných na tomto webu) samička má mezi prsními a břisními ploutvemi hrbolek, který ostatní rybičky neměly. Protože všechny rybičky průběžně kontroluju, zjistila jsem, že teď už jsou trochu břichatější i další rybky

. Začala jsem mít strach, jestli nejsou nemocné a nešíří se mezi nimi nějaká nemoc. Přečetla jsem spoustu informací o rybích nemocech, ale jsem naprostý začátečník a tak se bojím, abych něco nezanedbala a nenakazila ostatní rybičky v akvu. Nejdřív jsem doufala, že to vůbec nic není, že jsem jenom úzkostlivá a neonka se třeba chystá vytřít, ale nějak se mi to nezdá. Nikde na obrázcích neonek z webu nemaj ty neonky tak vystouplý bříška... Nevíte co by to mohlo být, příp. jak lépe diagnostikovat problém? Mívají i neonky vodnatost? Jinak rybkám nic není...normálně žerou, číhají svorně na nové žrádlo, oči se mi vystouplý nezdaj. Prosíííím, poraďte!
Starší reakce
na kolik topíš. netopil bych víc jak 26C
krm jen tolik co ryby okamžitě snědí. jakmile nechávají jídlo spadnout tak nekrm. vyhneš se znečištění vody = hrozba pro ryby.
Měl bys zasadit rostliny aby ti čistlily vodu. pokud jsi amatér tak nějaké základní stálice jako šípatkovce.
rybka chce čistou vodu a nepřekrmovat. pokud je máš jen chvíli, stává se že prostě některá z hejna pojde.
zdar
tělo má normální ALE!už tak 7 měsíců nemá oko nemá tam plýsen nic vypadá to celkem "normálně" žere sice málo ale žere.
Jenom že ono celé hejno tak nák dívné protože neonky žerou ale furt sou ve stejný formaci na stejným místě po hromadě ale neplavou sou jen na místě.
Ahoj, ta tvá neonka... Je obtížné určit nemoc, ale řekla bych, že nějakou má určitě. Možná je to motolice, ale nemůžu ti to říct na 100%. Žere? Má nějaké abnormality na těle, např hodně propadlé bříško nebo tak..?
0 17.12.2008 20:12 Zero0o je hodně druhů co můžou být sami hlavně ta betta.
ale já mám jinej dotaz.... neonka se mi už dlouho straní od hejna mám 70L a 9 neonek.Plave na místě hlavou dolů, když vypnu filtr a nasypu krmení tak na chvilku vyplave ale pak stejně hned jde do svýho rohu AQ.Je nemocná?nebo čím to je?
dík za odpověd
Starší reakce
a není to vodnatelnost? nwm fakt to nepoznám jinak...!?
tot vážně půjde bez fotky těžko poznat. vyfot a dej

... myslím že to je jednanemoc, ale pošli foto, pak uvidím,(e)...
0 13.12.2008 11:14 spitalska Rybičky nevypadají, jako pomoučněné, spíš to jsou bílé čárky. Krupičku už měly, takže myslím, že bych jí poznala.
Bez fotky těžko posoudit. Kde bereš jistotu, že to není krupička?
0 12.12.2008 22:30 spitalska – Neonky - zvláštní povrch těla
Hezký večer, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně neonek. Na jedné neonce se mi asi před třemi dny objevily bílé tečky, ale není to krupička. Tečky jsou vystouplé, spíš to jsou malé čárky, když tečka zmizí, povrch těla je zvrásněný, na některých místech šupiny "stojí". Bohužel se mi tečky objevují i na dalších rybičkách, ale zatím pouze na neonkách. Nevíte, co to může být? Díky za radu.
Starší reakce
Mam Neonky diamantove jak tak koukam ryby uz plavou zase normalne

Takze odtedka budu krmeni nejdrive macet.Diky vsem za rady

Debata se vyvíjí, ještě jsem však nezaznamenal o jakých neonkách je řeč.

tak to nevím, ale řekla bych že asi metabolizují přes den, protože myslím, že kdybych je nakrmila těsně před zhasnutím a fungovalo by to tak jako ve dne tak už by ráno měly mít papání z bříška......alespoň myslím, protože když je nakrmím blbě ve dne, tak do večera už plavou normálně
Pokud je to odskoušené tak se omlouvám.Já je krmím podobně a tenhle problém nemám...
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 46 47
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42453x