Sůl
tak já jim taky nasipu
ať sou zdraví
Vysvětlil jsem to v té závorce.
Stran axolotlů nevím, nejsem v této oblasti vzdělán.
Jo jo to krupička odpadne hezky to přiznávám. problém je ale v tom že je pak na zemi
A co si budem povídat je to pěkná sviňa sem se jí zbavil a za měsíc sem jí tam měl znova. Tak to já jim tam hned přisipu sůl ať maj hodně slizu axolotům můžu taky?
Sůl, tedy ta obyč. kuchyňská je dobrá na podporu tvorby slizu u ryb a to v bezpečné koncentraci pol. lžíce na 50 litrů vody, přídávat do akva tzv. sem tam, to se vyplatí. Je to výborný pomocník třeba při léčbě krupičky, kdy se v první fázi(kdy ještě nemáme k dispozici léčivo) zvyšuje teplota vody a aplikuje sůl, aby se tak znemožňovalo parazitům uchycení na těle ryb.
sul je dobrá na 3 věci... do jídla a na dezinfekci proti náledí
ale proti zkoucení to ještě nevim
Více odkalovat dno, u živorodek bude taktéž nápomocno.
Častěji měnit vodu a mít dosti spotřebitelů v podobě živejch rostlin.
0 19.02.2013 15:31 Afim – RE:Johan
Aha a jak docílit snížení množství dusičnanů?
Spíš to bude přemírou dusičnanů.
Starší reakce
v Akváriu se mi oběvili ploštěnky někde sme četl že sul je zabije máte s tím zkušenost ? a jak reagují krevetky na sul ?
Starší reakce
0 23.11.2012 15:54 zappa – sůl k tlamovcům
jakou sůl dávat k tlamovcům děkuji
Starší reakce
Krunýřovcům se sůl dávat jen tak pro nic za nic nemá.
Něco jiného je krátkodobá léčba solí a něco úplně jiného pravidelné přisolování vody.
Mrkni se na tyhle stránky, je tam docela dost informací a na Tvůj dotaz tam jistě najdeš relevantní odpověď.
www.catfish.cz
Edit: Hledej to v obecných zásadách pro léčbu sumcovitých ryb.
0 08.03.2012 12:15 Lukáš – Solení vody
Chtěl bych se zeptat,zda vadí solení vody ancitrusům.Přisoluju cca 1 malou lžičku na 20 l vody.Chovám ancitrusy a Paví oka (těm vím,že to vyhovuje). Děkuji za názory.
To ti nepomůže pokud tím zabijákem ryb je šutr samotný. Čti co se ti tu píše.
Treba aj tie Zkuste si je vygůglit a třeba zjistíte, co jsou zač.
Ke zbytku nemám co napsat, protože nevím, ale já takto kameny, kořeny a písek připravuju roky a nemám důvod se domnívat, že je na tom něco špatně, ba naopak, myslím si, že je to nejvhodnější postup.
na ten mech je ten kartáč.
A jaké škodlivé bakterie? Jako nitrifikační?
Akvárium není sterilní prostředí a bydlí v něm bezpočet bakterií, takže jak píše Johan, nic víc netřeba. Snaha o co nejčistší prostředí a předměty v akváriu je kontraproduktivním opatřením a není přínosné pro dosahování tzv. biologické rovnováhy o kterou nám v akváriu jde především.
Proč ho zbavovat bakterií? Prostě ho ve sprše vydrbejte kartáčem a dejte ho do akvária.
Starší reakce
Jo to slo hladce,dalsi fotky dam do spravneho tematu!
Snek rozhodne do akva patri,ja mam rad sneky,ale ne tohle invazivni nestesti!!!
Neni to ona,barva a vroubky na ulite nesedi,zkusim tu dat jeste lepsi fotky!!!
Fotky teda nic moc... Nemůže to být piskořka Melanoides granifera?
Naprosto souhlasím se sivonem, šnek do akvária patří, jako , zrovna mě nic nenapadá, třeba --- kultivované bakterie v našem těle
, nepotřebujeme je tam, ale přesto je tam potřebujeme!!!
jeste jedno......
Oni budou asi dobri pomocnici,ale mnozi jak sileni,ze je zrovan neni videt neznamena ,ze tam nejsou,pres den jsou v vetsinou v substratu,ale po zhasnuti jich vylezou stovky mozna i vice. Fotku uz jsem tu mel,ale nikdo to nepoznal,novy druh to neni,no nevim jak v CR,ale tady asi ne!!! I kdyz jsme ve spatnem tematu,foto prikladam.......
Ať koukám jak koukám na tvá akvária, žádnou "šnečí" kalamitu na fotkách nevidím. Většina drobných plžů odvádí v akváriu daleko lepší prádi než třeba ampulárie. Sám píšeš, že kytky nežerou. Tak kde je problém?
Navíc mne zaráží ten 2-3 mm velký plž s tak tvrdou ulitou, že ho nezvládnou šnekožrouti. To je v ČR nějaký nový druh? Prosím foto.
ja vim, ja jen řikam co sem někde nedávno čet, a prej to z vody umí vytáhnout a prej i dost rychle. Ale osobní zkušenost nemám.
Moc bych tomu neveril,med je tezky kov a uklada se do vseho!
Mědi se prej zbavit dá, stačí prej jen dát do náplně filtru štěrk ze zeolitu a ten jí prej vychytá stejně jako další kovy a amoniak, ale nevím co je na tom pravdy.
Snek neni Nezmar(jinak ale je) a medi by muselo byt "vice" nez male mnozstvi a te se neda pak zbavit a bude delat problemy pozdeji!!!
Ja zkusim ten Alum,uvidime.
a co medeny drot?
cital som pouzitie pri nezmaroch -tam to zabera
No jo,ale ta zere jenom nektere sneky,ja mam takove sneky(bohuzel nikdo je jeste neidentifikoval)ve velikosti 2-3 mm a na ne neplati zhola nic(uz mam z nich snekofobii
),z C.Heleny si delali srandu a v podstate ji pouzivali pro transport po akava,naskakali na ni a jeli
,mrenky,cverzubec trpaslici je nechteji(moc tvrda ulita),vysbirat je nejde pri jejich poctu,mnozeni geometrickou radou a jejich velikosti,redukovat pomoci "neprekrmovani"je taky k nicemu,mam je(samozdrejme)i v karantene kde nic nebylo 4 mesice,jenom substrat par rostlin a filtace,jsou jich tam mraky i kdyz jsem tam nic nanasypal 4 mesice(ostliny neokusovali).Krome medi(kterou samozdrejme nepouziji) na ne nic neplati.Ted chci vyzkouset Aluminium sulfate,ktery se tu pouziva do okurek pri nakladani a take jako desinfekce rostlin,takze rostlinam neublizi a melo by je to vyhubit (sneky) a jejich vajicka,uvidime,ja to zkusim na sve karantene,pak to neutralizuji,a zkusim par krevetek!!!Bojim se jen ze se to "nasakne"do silikonu nebo do substratu!!
No jo no, nic neni jednoduchý.
JJ krmení jsem už poladil a dávám ho o dot míň aby to ryby stihly sežrat. Akorád nevím co s těma šnečíma "jikrama, vajíčkam či jak se tomu nadává". protože to jestli tam všechno přežije a poroste tak to bude masakr.
Každopádně nějaká manuální likvidace mi přijde dost na prd když toho je víc než jsem schopnej vidět
Skus pozret knihu 333x Jak a proč -strana 66 a 312
Docitas sa preco to nie je dobre pouzivat...ale ked chces vediet kolko? -tak sa tam pise toto....
"Vodní rostliny koncentraci 0,05 g/L soli snašeji dobře, 0,3 g/L špatně,mnohé hynou."
...podla mna ale tu "dobru" koncentraciu sneky bez problemou zvladnu
Ta cesta přes sůl je špatná. Šneky přemnožuješ sám, většinou překrmováním je třeba se dle toho zařídit. A jednoznačně nejlepší likvidace přemnožených je jejich likvidace sběrem.¨
Sůl rostliny rozhodně nepřivítají.
kéž by to bylo tak jednoduchý
Zdravím lidi,
Potřeboval bych poradit, jestli náhodou někdo z vás neví kolik soli se může dát na 10 litrů vody - ve sladkovodním AQ. Někde sem čet že je dobrá na hubení mladých šnečků a že rybám ani okolí to nijak neublíží. Ale nikde jsem se nedočet nic o množství kolik na kolik. Tak trochu se mi začali přemnožovat šneci. Tak bych to potřeboval nějak pořešit. Když je to vyhubí všechny tak by mi to nevadilo hlavně aby to neublížilo rybám a hlavně kytkám.
Díky za radu. ;)
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 8
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 9881x