Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

rostlinna-akvaria.cz
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: lypif
To asi ne, bylo jich tam v rybníčku asi 10 a nevypadaly na chcípnutí. Apka mě nabídla tohle: Nuphar variegata Engelm. ex Durand, Stierkopf-Teichrose :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif Re: vaclav
Stulík odumírající? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav – Stulík
Fotka k příspěvku HD Co je to za stulík?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: zelenakapusta
Správný název rostliny se dozvíš až jí někdo botanicky určí což může trvat i roky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif Re: zelenakapusta
Fotka k příspěvku Ahoj, řekl bych, že stejnou rostlinu už v submerzní formě jsem dostal od Jar-oslawa. A až doteď jsem měl taky za to, že se jedná o Solenku parviflorus red.
Teď jsem ale procházel na netu fotky té Lysimachie a skutečně je to asi blíže jí, byť někde uvádějí, že se jedná dokonce o stejnou rostlinu: Lysimachia parvifolia (Samolus parviflorus 'Red') - Aquarium Plant – Cloud Aqua share.google/…. Každopádně děkuju Tobě i panu Ščobákovi za tip :-)
Na fotce u mě v šedesáti litrech...

Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Samolus parvifloris 'Red'
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Ahoj všem,

tyto rostlinky jsem koupila pod názvem Samolus parviflorus 'Red', v době nákupu to byly hodně přerostlé stonkovky (jdou vidět na mojí HF z 7.5.2025), pak se tento trs stonkovek začal smrskávat do této podoby.
Mně se to samozřejmě líbí, stonkovka vyžaduje víc péče než růžicový druh.
Co je to ale ve skutečnosti za druh?
Podle místního atlasu(a jak mě na to před chvílí upozornil Jirka Ščobák) je to spíš Lysimachia cf.parvifolia, jediný obrázek této rostlinky jsem našla tady www.aquasabi.com/… , ale tomu, co jsem koupila se moc nepodobá, takže fakt nevím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan Re: zelenakapusta
Ne, protože plod je ještě mladý. Nicméně bych mu klidně říkal Ceratophyllum submersum (dle členění listů). Pokud plod zůstane takový jako je teď, tak by to na něj také ukazovalo. Pokud mu vyrostou na bocích delší ostny, tak to bude C. demersum.

pladias.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Které Ceratophyllum?
Fotka k příspěvku Ahoj všem,
ani jsem si nevšimla, že kvete a on už má plod coze

Dá se podle tohoto poznat, které Ceratophyllum vlastně mám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Jar-oslaw
Třeba tohle fotky nejsou moc dobré. rybicky.net/atlasrostlin/veronica_beccabunga :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tu som bol a zitra dodám aktualní foto!

To jsi byl u nějakého horkého pramenu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Zimní emerz
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem si zase něco přinesl z přirody, rostlo to v potoce ale netuším čo to múže být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: ploutev
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Rybar Re: ploutev
Egeria densa
Česky morovinka hustolistá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ploutev – Jaký název
Fotka k příspěvku Bylo to ve zverimexu tahle rostlina od nějakého pěstitele.
Jaký má název rostlina.Je to rychlerostoucí. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Ludwigie?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, copak to mám za plazivku fialovou? Děkuji za odpověď!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - lypif Re: Josef
Je to skutečně Hemianthus callitrichoides 'Cuba', který má mimořádně drobné kořínky a v takto hrubém substrátu se mu nebude kořenit dobře. Chtělo by to nahradit jemnějším pískem (zrno cca 1-3mm) nebo nějakým jemným jílovým substrátem (Invital japanese soil powder, ADA Amazonia v2 apod.)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R vaclav Re: Josef
Je to asi nějaká kobercovka, možná Hemianthus. :-) Máš nevhodné dno, tu černobílá drť bych vyměnil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Josef – Jaký je název
Fotka k příspěvku Ahoj můžu poprosit co to je za rostlinku Potřebuji to co nejdřív rozmnožit Nebo jestli někdo nemá nějaké přebytky Chtěl bych z toho udělat koberec. Předem děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - doda Re: Jar-oslaw
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Se zrazu
Fotka k příspěvku Nová kytička, jaká to prosím je ? Dekuji za odpoved!

Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: cz1khc
Já jsem si taky pořídil flamingo v nádherné barvě a takhle se mi vybarvila v mém akváriu. Potom jsem něco hodil do jiného akvária a zase chytla krásnou barvu jako předtím. Takže za mě to bude to flamingo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lypif Re: cz1khc
Fotka k příspěvku Ahoj, já bych to tipoval spíš na c. beckettii petchii. Ale klidně by to mohla být i ta wendtii brown. To, že má u mě ve třicítce hnědou barvu (viz fotka), ještě neznamená, že v jiném akváriu, s jinými parametry vody a substrátu, nebude více do olivova :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc – Druh kryptocoryny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o určení rostlinky -původně pořízena jako cryptocoryna flamingo
nyní spíše cr.wendti brown nebo snad ještě něco jiného? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrKa40 Re: lypif
Děkuju vypadá to opravdu na ni. Zkusím k ním dát tu tabletku ano třeba to zvládne, ale te měkké vody nedosáhnu hmm
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: PetrKa40
Bude to zřejmě rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii_mini a to je poměrně náročná rostlina. Roste spíše v měkčí a kyselejší vodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doda Re: PetrKa40
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - lypif Re: PetrKa40
Ahoj, řekl bych, že se jedná o Plevuňku Reinekovu "Mini" rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii_mini
Má ráda silnější světlo a substrát bohatý na živiny (vytváří hustou spleť kořenů). Zkusil bych koupit nějaké NPK tablety (třeba tady www.rostlinna-akvaria.cz/…) a ke každé rostlince pinzetou píchnul jednu cca 4-5 cm pod povrch.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrKa40 – Jaká rostlina a podpora růstu
Fotka k příspěvku Zdravím, měl bych dotaz k této rostlince. Moc se jí u nás nedaří a nechce moc růst. Hnojím 2x tydnně. Poradili byste? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan Re: digiart
Nasávej okřehek do kelímku, třeba od jogurtu. Takhle ho vysbíráš odevšad, aniž by se potápěl. Lej to třeba do síťky položené v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: digiart
Okřehek, musíš ho opatrně všechen vysbírat. Ty poslední třeba i špejlí. Nezapomeň ani na ty co jsou přilepené na skle nad hladinou. :-)
rybicky.net/atlasrostlin/cesky/o
 Reagovat na tento příspěvek 0  - digiart – Prosím co je to za rostlinu a jak se jí zbavit
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, měsíc od založení akvária se mi stále rozrůstá rostlina na hladině sad už nevím co s tím. Každý druhý den ji zbírám síťkou a čistím skymer. Hodně se drží v rozích a některé plujou po hladině volně podle toku. Mají malé lístečky a malé slabé kořínky. Děkuji všem za jakou koliv radu, jen bych prosím nechtěl používat žádnou chemii na hubení rostlin.

Starší reakce

Vypadá to tak, děkuji za poučení!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Jar-oslaw
Nepřinesl jsi si náhodou tohle. rybicky.net/atlasrostlin/lysimachia_nummularia :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Slovenská
Fotka k příspěvku Ahoj, z poslední dovolené jsem si přinesl tuhle kytku dlouhou zelenou co vypadalo jako bacopa a celkově se chytla, tak prosím o určení. Ta co vypadá jako přerostla bacili, dekuji!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Jar-oslaw
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif Re: Jar-oslaw
Fotka k příspěvku Ahoj Jaroslave,
na staurogyne to nevypadá, ten má v poměru k listům mnohem robustnější stonek a výška "pater" mezi listy je relativně malá, tak do 1 cm. Tipnul bych si na nějaký druh hygrophily, které mají listy tvarově podobné, ale vzdálenost mezi jednotlivými patry je mnohem větší a stonek subtilnější. Pro srovnání přikládám fotku ze své 16 litrové džungle. Staurogyne je vlevo dole (je tam hezky vidět, jak hustá má patra) a za ním pokračuje do středu akvária čerstvě zkrácená, o odstín světlejší, hygrophila polysperma. Jinak na té Tvé poslední fotce to zase spíš vypadá jako nějaký druh kryptokoryny... tak teď babo raď :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, co to je za kytku?Skoro bych typoval staurogyne, ale radši se zeptám.Dekuji za odpověď!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc Re: Jar-oslaw
Jar-oslawe je to hottonie;-) ceratopteris je větší i mohutnější.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Jar-oslaw
Ano, Hottonia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200 Re: Jar-oslaw
Nemohlo by to být třeba toto? rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_difformis
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Hotonia a ceratopsersis
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, ted jsem dostal hotonii od jedného akvaristu a pripadá mi to stejny jako ceratopsersis.Na prvni fotce je hotonie , na druhé ceratopsersis .Pletu se?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: stodic
Cryptocoryne cordata var. siamensis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stodic – Co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, dostal jsem tuhle pěknou kytku s informací, ze by snad mělo jít o nějakou cryptocorynu, ale dle atlasu se mi ji nepodařilo určit. Pomohl by mi někdo zkušenější? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: Sha
No, vypadá to tak. Jede celkom slušne , až se divím . Dekuji za odpoved !
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sha Re: Jar-oslaw
Nazdar. Myslím, že sis ode mne bral:
rybicky.net/atlasrostlin/bacopa_compact
Jestli to nebude ono.
Je poměrně malá a tak to může být i něco jiného. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Hedyotis?
Fotka k příspěvku Ahoj, je to on, nebo se pletu?Dekuji za odpoved!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: Milos1200
Tak já bych sázel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200 Re: vaclav
Za kvalitu se omlouvám nějaké jsem dohledal a zbytek porovnam stím co jsi psal moc dekuji. a ještě dotaz ta 3 a 5 musím sázet nebo mohu nechat volně plovoucí
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Milos1200
1, Hygrophila polysperma Jen mě trochu matou ty zvlněné listy
2, Rotala rotundifolia nebo něco podobného fotky jsou dost ve tmě
3, Egeria
4, Ludwigia repens
5, Myriophyllum mattogrossense nebo něco podobného. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Tak si jdu znovu pro radu dnes jsem si dovezl nějaké rostlinky z prostřihů. A potřeboval bych pomocí určit jejich druh.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif Re: Milos1200
Ahoj, řekl bych že je to skutečně růžkatec viz rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200
Fotka k příspěvku Ahoj všichni může mi někdo upřesnit jestli to je růžkatec nebo něco jiného popřípadě co? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Johan Re: vaclav
G. rotundifolium je druh jedlobučin. Tohle je něco z okruhu Galium palustre. Možná G. saxatile.
pladias.cz/….
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Freedlo
Tak tu mám taky ale na několika fotkách mě to ukázalo něco jiného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: vaclav
Fotka k příspěvku Chytrá apka říká:

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ví někdo co je to za rostlinu zřejmě svízel ale je jich spousta druhů, našel jsem jí v včera v pangejtu (příkopu u silnice). :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - drvi Re: Kawasaki
Fotka je dost nekvalitní, ale podle zvlněných okrajů listů se přikláním k názoru Tamary - podle mě je to Schismatoglottis ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Tojsouvěci Re: Kawasaki
Fotka má rozmazané digitální zaostření,je tam hodně tzv. krupice,ale tipuji Anubias nana. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Kawasaki
Možná kousek ulomeného oddenku, co zůstal ležet na substrátu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kawasaki Re: tramtra
Ano je tam. Ale úplně někde jinde. Tam jsem ho ani nesadil je na kořenu. Záhada kde se tam vzal. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 9  - tramtra Re: Kawasaki
Ahoj, neměl jsi někdy v akváriu Schismatoglottis prietoi, připomíná mi to tuhle rostlinu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kawasaki
Fotka k příspěvku Ahoj. Pozná někdo co mi to raší ze substrátu? Nevzpomínám si že bych v těch místech něco takového sadil.
Takže navíc záhada?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - frenkito Re: vaclav
Diki. Vyzera to ze mam parvu a wendtii brown.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: frankie80
Cryptocoryne wendtii xxx Podívej se do atlasu a uvidíš čemu je podobná. Hledej jen v té první skupině ta druhá je spíše emerzní pěstování. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frenkito – Veľa otázok
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte,tak znova potrebujem vašu radu. Čo sú to za rastliny? Naľavo to bude Cryptocoryne parva?

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: frankie80
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doda Re: frankie80
Ludwigia repens 'Rubin' v hrozném stavu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frenkito – Unknown
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, viete mi prosím vás poradiť čo sú to za rastliny?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - nikotinRe: Milos1200
Dakujem za snahu, legenandra to nie je tú mám tiež, ale už sa mi ju podarilo nájsť je to Homalomena Humilis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: nikotin
Tvar listů na Echinodorus nevypadá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200 Re: nikotin
Ja bych se přikláněl spíš že to je Lagenandra meeboldii. jak už říkal kolega.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nikotinRe: vaclav;
Fotka je z môjho akvária, včera som ju kúpil na burze. Pani tvrdila, že je to Echinodorus nový kultivar, ale mne sa to nezdá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: nikotin
Odkud máš tu fotku? Možností je několik buď je to nějaká kryptokoryna nebo něco na způsob Lagenandra meeboldii. Je tu i možnost že to pod vodu nepatří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - nikotin – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, nevie niekto aká je to rastlina?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Kytka dlouholista
Fotka k příspěvku Ahoj, co to je ta dlouholistá kytka?Dekuji za odpověď!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Miroslav
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miroslav – Dotaz
Ahoj všem,kluci jak se jmenuje rostlinka je velmi křehká,dorůstá do výšky 50cm,říká se jí mrkev,jak se jmenuje česky i latinsky prosim? :-O ;-) Zapoměl jsem to.Diky za odpověd.Mira
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere Re: Freedlo
No a já hned psala do Invitalu a pán mi odpověděl že je to zcela určitě calamistratum … já si hned říkala že to spíš bude natans… no uvidíme…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: Hapimere
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere – Který je to křín?
Fotka k příspěvku Zdravím všechny, měl by to být křín kadeřavý, ale před časem jsem ho měla a vypadal úplně jinak, invital si za tím stojí, já jsem jen zvědavá. stydim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: vaclav
No jo, ale to je těžké říct, jestli už přelistovala nebo ne, když je v nádrži ve zverimexu a bůh ví, jak dlouho ;-) Ikdyž, podle chybějícího zařasení bych tipoval, že moc dlouhou tam nebude...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Passenger77
Pokud je to emerzní rostlina tak to egerie nebude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: Passenger77
Ahoj
Me to naslo Egerii - coz mi neprijde, ze je to ona.
A nebo velmi podobny jako Egerie - vodni mor kanadsky
rybicky.net/atlasrostlin/elodea_canadensis

Ale ta tvoje kolovka je tomu teda asi nejblize
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: afc1886
Díky za typ. Ale nemyslím si, že je to Egeria. Tu bych poznal a má trochu jinou strukturu a hustotu listů. Když jsem to dal do GoogleLens, vyjelo mi to nějakou "kolovka Nanjenshan".
Ta je skutečně vizuálně velmi blízko.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Passenger77
Podívej se na egerii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 – rostlina z prodejny
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o pomoc s určením rostliny z fotky. V akvarijní části našeho SuperZoo ztratili štítek a holky to tam nedokážou určit. A já nechci kupovat zajíce v pytli.
Díky předem. palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: karolina
Tak první bude Hygrophila protože je emerzní tak nevím přesně, to druhé ti neporoste nebo bude živořit a mám podezření ze je to Alternanthera 'Rubra' a třetí je Vallisneria doufám že ne gigatea. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karolina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, ahoj nakoupila jsem rostliny ve zverimexu, ale bohužel nevěděli, co jsou zač. Byl by tu někdo schopen je identifikovat prosím? Děkuji
Edit: V prezentaci mám napsané své odhady dle atlasu, ale nejsem si jimi 100% jistá.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - Lada50 Re: vlka
Anubias barteri
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ...dotázek...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím poradí někdo, jaká rostlinka kvete kamošovi v akváriu ?...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - RAP Re: čtverzubec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - čtverzubec Re: Freedlo
Děkuji, to bude ono.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Freedlo Re: čtverzubec
Fotka k příspěvku Jeste mi appka nasla toto: shoda 87% - ruzkatec ponoreny, sle uplne si nejsem jist, jestli roste v cechach. Ale vypada ‘pevneji’ a celkem podobne tomu tvemu

Reagovat na tento příspěvek 0  - čtverzubec Re: Freedlo
Díky za odpověď, ale připadá mi, že růžkatec to není, ta moje rostlina je taková pevná, růžkatec mi připadá takový jemnější. A také má pilovité lístky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Freedlo Re: čtverzubec
Muj odhad by byl Ruzkatec ostnity
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
 Reagovat na tento příspěvek 0  - čtverzubec – rostlina z rybníka
Fotka k příspěvku Dobrý den, nevíte, co je to za rostlinu? Našel jsem ji v rybníku v jižních Čechách.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Stan83
Bude to pomněnka bahenní ale je to spíše pobřežní rostlina. :-) rybicky.net/atlasrostlin/myosotis_palustris
cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stan83 Re: Freedlo
Nějaká podoba tam je :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: Stan83
Fotka k příspěvku No moje chytrá aplikace toho moc nenabídla…

Dale pak toto: rybicky.net/atlasrostlin/potamogeton_alpinus

Ale shody jsou kolem 1%.. stydim

Reagovat na tento příspěvek 1  - Passenger77 Re: Stan83
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stan83
Fotka k příspěvku Najde se odborník na rostliny v našich řekách? Potřeboval bych pomoci s identifikací. Nalezeno v Jihlavě ve stejnojmenné řece. Zkusil jsem zasadit do akvária :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Akvarista Re: Elektronikar
Ale u toho atlasu ne přes google
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elektronikar Re: Akvarista
Ide to cez Google lens.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akvarista Re: afc1886
A jde že si je vyfotím a podle fotky se mi vyfiltruje ta rostlina?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Akvarista
Máš tam egerii, alternantheru, pro mě špatná fotka a valisnerii.
A teď se snaž trochu ty ;-) rybicky.net/atlasrostlin/fotogalerie/
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Akvarista
Atlasy » Rostliny » Akvarijní rostliny a podle fotek to snad poznáš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akvarista – Pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den koupil jsem si 4 rostliny. Ale nevím jak se jmenujou. Vím měl jsem se zeptat u prodejce ale zapomněl jsem. Prosím pomozte mi z identifikací rostlin.
Do atlasu jsem se koukal ale nenašel jsem je. Děkuji za jakoukoliv pomoc. Rád se i příručím jak se o ně starat. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Elektronikar – Čo sú to za rastliny?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Viete mi povedať čo sú to za rastliny?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 10  - Johan Re: AlQuds
On je celý současný koncept obchodníků neudržitelný a hlavně dost nefér k zákazníkovi. Vůbec si nelámou hlavu co co je, protože lidi dost kupují dle jména - to nemám, tak to chci. Takže je dost výhodné každý import a každou dotyčnému neznámou rostlinu pojmenovat nějakým jménem (kultivaru).
Chtělo by to pojmenovávat rostliny pravými jmény. Literatura k tomu je a netrvá dlouho a nové sběry jsou za chvíli popsány.
např. www.aroid.org/…
Prostě možností je zpousta.A Aleš v noci chodí pozdě spát…☺️
Mluvil jsem o tom i s Martinem a on je dostává emerzní a když je strčíš pod vodu tak budou stejně trochu jiné. :-)
Vyzkoušejte
Ano, to vím . Minule jsem koukal nějaký video od Martina z Profiplants.Ale stejně necháme to na Alešovi…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AlQuds Re: Jar-oslaw
Přesně jak říká Václav. Když jsem se koukal do současné nabídky níže zmíněných eshopů, tak mi přijde, že se teď bucky prodávají pod úplně jinými názvy, než jsem je původně pořizoval. :-D Navíc, původně dva různé druhy mi v akvárku postupem času zmutovaly v jeden druh, resp. nejsem schopen je rozeznat. :) Nicméně, podle mých záznamů jsem ti měl ráno předat tyto: fino minosa (menší úzké listy), fino Sherry (větší úzké listy), silver powder (největší listy), theia (menší oválné listy). Možná je tam příměs i něčeho dalšího (kromě mechu a řasy), netuším ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R vaclav Re: Jar-oslaw
Bucek je ohromná spousta druhů a ještě větší počet názvů že ti to nikdo nedokáže říct. Já jsem ve zdejším atlase na názvy rezignoval a jsou tam jen zelené a barevné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: 4Sima
Děkuji za odpověď , Martina už jsem ptal a Aleš mi to večer potvrdí.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - 4Sima Re: Jar-oslaw
akvarijni-rostlinky.cz
Zkus porovnat, těžko je určit - v tom se pletou akvaristi často, pod vodou i třeba vypadají jinak.
www.juwelakvarium.cz/…
Edit: www.profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Tato je
Fotka k příspěvku Poslední

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw A poslední plus mech
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw A další
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Bucky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Bucky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, dostal jsem dnes bucky od Aleše a prosím o určení, ďěkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Uzivatelkapetra
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uzivatelkapetra – Co mi to tady kvete?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Štítky z akvaristiky jsem si bohužel neschovala.
Děkuji
Edit: nevím, proč se mi to uložilo na ležato, pardon

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Elektronikar Re: Pavlik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavlik
Fotka k příspěvku Prosím o radu jaká je to rostlina.Ta do červena.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Elektronikar
Lemna valdiviana
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Blahos Re: Elektronikar
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elektronikar – Aká je to rastlina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Viete mi povedať čo je to za rastlinu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Elwira
Vypadá jako Parva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elwira Re: vaclav
Já mám pocit, že jsem jí kupovala v kelímku in-vitro, ale nejsem si jistá. Díky
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R vaclav Re: Elwira
Z největší pravděpodobností ano, ale je to asi emerzní rostlina tak se listy ještě změní. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elwira
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím nevíte někdo jestli se tato rostlina jmenuje Cryptocoryne parva? Snažím se to zjistit, ale nejsem si jistá.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - Freedlo Re: Elektronikar
Ahoj, měla by to být tato: rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifolia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elektronikar – Aká je to rastlina
Fotka k příspěvku Viete niekto čo je to za rastlinu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - R vaclav Re: Tarski
Asi tě zklamu ale jsou to něčí kořeny které se dostali k vodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tarski – Čo je to za rastlinu?
Fotka k příspěvku Ahojte, chcem si zobrať rastlinu do akva na foto. Je to rastlina s povrchovej studne s lazov. Dve základné otázky: čo je zač a čo tým riskujem? Je v pitnej vode brutál studenej a mäkkej a navyše v tme (preto je asi biela). Chcem ju dať teda do akva vody- teplej, tvrdej a veľa svetla. Ako ju privyknúť a ako tak dezinfikovať od prípadných nechcených návštevníkov. Môj plán preplachnut vidovodnou vodou a nechať v nej odstáť cca 2dni. Nech chlór spraví niečo a privyka na tvrdú a postupne teplejšie vodu, ako sa bude ohrievať na izbovú teplotu. Bude to fungovať, samozrejme akúkoľvek radu veľmi rád uvítame. Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: Kamil K.
Zkus ještě kouknout na obrázky v Google:
www.google.cz/… Nejsem si jistý, že to je ono. Možná se podívat lupou a porovnat s nějakou to makro fotkou...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Kamil K.
rybicky.net/atlasrostlin/nitella_flexilis nebo i rybicky.net/atlasrostlin/utricularia_gibba ale žádné puchýřky na tvé fotce nejsou vidět tak spíše ta první možnost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamil K. – Neznáma rastlinka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všetkých. Pomôžete? Mám v akváriu rastlinku, ktorú som obdržal spolu s krevetkami na burze. Mám ju pri žabkách, dobre sa jej darí ale netuším, čo je zač. Som vďačný za odpovede.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: cz1khc
Zkuste mrknout na Saururus cernuus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc – Prosim o identifikaci rostlinky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradi prosím někdo copak je to za rostlinku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Andy__
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andy__ – Neznámá rostlinka
Fotka k příspěvku Dobrý den, ať dělám co dělám, nemůžu nalézt, jak se tato rostlinka jmenuje. Poradíte, prosím? Roste rychle, velice snadno zakoření a nechytají se na ní řasy. Dokáže dosahovat i hladiny.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: 4Sima
Fotka k příspěvku Tohle je moje repens :-) já našla na Amazonu právě rostlinku co vypadá stejně a psali tam palustris green.. tak budu věřit :-) listy jsou dost podobné..

Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: Laďka
Fotka k příspěvku Tohle by údajně podle štítku z obchodu měla být palustris, tak zkus porovnat - mám ji ale do emerzu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rovano Re: Laďka
Tak to necham na zkusenejsich. Verim, ze to podekovani je take hlavne pro ne.
At se dari!
Lepší ověřovat z více zdrojů. Spousta obrázků třeba najitých na Googlu je jiný druh než odpovídá fotce. Leoším zdrojem jsou databáze rostlin.
Ale i stejný druh rostlinky může vypadat jinak v různých podmínkách. Pak něco určit není vůbec snadné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: Rovano
Děkuji za rozklíčování :-) potlesk myslím, že by se mohlo jednat i Ludwigii palustris. Souhlas?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rovano Re: Laďka
Jasně. Měl jsem repens Rubin a var. mini super red a teď už nevím co je co. Nebo zda jeden druh nezhynul.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: afc1886
Souhlasím, jen mi nesedí právě ty široké listy... může mí stejná rostlina víc variací? Nehledě na to, že tahle je trochu náročnější na živiny.. musela jsem k ní přidat hnojivo, protože vykazovala známky nedostatku draslíku,od připojení roste a napadají listy.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Laďka
Za mě to vypadá na tu repensku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: Passenger77
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem ji teda vytáhla a fotím :-) zespod jde trochu do červena.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: Passenger77
Jenže tam pak nastává dilema, že Ludwigii repens mám a ta má úzké, dlouhé listy a nahoře je do červena. Tahle je má široké a o dost kratší, hustěji roste. A je čistě zelená...ludwigie se táhne hodně k hladině tahle se tam vůbec nežene, spíš přilehává u dna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka Re: 4Sima
Z fotek mi přijde, že má listy tlusté, nebo tvrdé, ta moje je má tenké, poddajné, žádné žilkování. Původní majitel ji má sytě zelenou. U mě má listy o světlejší..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: Laďka
Já bych to teda viděl víc taky na Ludwigii, sám mám tuto a dost se tomu podobá, pokud není vybarvena do ruda:
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
Ale popravdě kvalita obrázků je nízká, chtělo by to vytáhnou stonek a pořádně nafotit. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: Laďka
Kytka je trochu pomuchlaná, ale nemohla by to být rybicky.net/atlasrostlin/bacopa_caroliniana ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Laďka – Název rostlinky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravíčko, mohla bych poprosit o určení rostlinky? Byla mi prodána jako Bacuma drobnolistá. Ovšem nemyslím se, že by soe o ni jednalo. Došla jsem k závěru, že by se mohlo jednat o Ludwigii, ale ani tam mi moc nezapadá.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: logrus
Potvrzuji poznámku PetrO, v dobrých podmínkách roste jako blesk, u mě momentálně do výšky až 60cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrO Re: logrus
Také je lepší počítat s tím, že se ten Plavín vytáhne k hladině.
Já ho mám třeba v zadní části akvária a docela se mu daří. Není to žádný prcek.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: logrus
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - logrus – název rostliny
Fotka k příspěvku Napíšete mně prosím název rostliny?
děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dido Re: Kreveťák
buď rád. vyzerá že je spokojná. keď sa rozrastie budeš mať krásny trs. ako píše kolegiňa je to blyxa.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - tramtra Re: Kreveťák
Blyxa japonica.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kreveťák – Zatoulana rostlina
Fotka k příspěvku Neví nekdo prosim co se mi to vloudilo za rostlinu do akva?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: AH
Pak dejte fotku květu. Alespoň bez lokality a mikroznaků se to určit moc nedá. Nebo je ta bublinatka z naší přírody?
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: AH
Je to masožravka a krásně kvete. :-) rybicky.net/atlasrostlin/utricularia_australis
Taky jsem ji měl v akváriu ale patří spíše do jezírka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AH
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, je to růžkatec? Má na sobě takové kapsičky a žene do žlutého květu...Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rybar Re: KubaS
Mokřanka trojkvětá o je ta první .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KubaS
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Poradite mi prosim, jak se jmenuji tyto dve rostlinky? Dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Lojza007 Re: Tomaas
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomaas – Je to malé, zelené, ale nevím, jak se jmenuje...
Fotka k příspěvku Ahoj, poradíte mi, jak se jmenuje tato rostlinka? Když jsem ji na burze kupoval, prodejce mi název říkal s tím, že je to nízká rostlinka, ale zapomněl jsem...
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Lojza007 Re: vlka
Konkrétně by se mělo jednat o tuto variantu: rybicky.net/atlasrostlin/lobelia_cardinalis_mini
Název je přímo od prodejce (asi Rataj), ale jsou určitě větší, než je v popisu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dido Re: vlka
lobelia cardinalis.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R afc1886 Re: vlka
Není to náhodou lobelka šarlatová?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ...ta moje hlava...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nějak jsem opět zapomněl, jak se tato rozkošná rostlinka, kterou mi daroval Lojza007 jmenuje ?...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Kenaan
rybicky.net/atlasrostlin/barclaya_longifolia
to druhé je echinodorus můžeš si název vybrat ve zdejším atlase, ale pokud je to mladá rostlina tak bych trochu ještě počkal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kenaan – Prosím identifikovat dvě kytky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, dovolím si požádat o pomoc s identifikací dvou kytek. Děkuji
1. větší listy (červená)
2. menší listy (červeno/zelená)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Kenaan
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kenaan – Co je to za rostlinu v popředí
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, co je to prosím za rostlinku v popředí? Chtěl bych si jich pořídit víc. Předem děkuji za vaše odpovědi.

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Poweres
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Poweres
Fotka k příspěvku Prosím...nezná někdo co je to za kytku?dostal sem ji s žábami

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - kortezhugo Re: vaclav
Fotka k příspěvku Máte pravdu. Ja len tak...pre info z 19.09... nieje to špatné ale jak to povedať "nezaujímavé". Kedže podobných a zaujímavejších jesto dosť. Rastie to celkom dobre ináč. Len... :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: Rovano
Rotundifolia :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Rovano
Já bych řekl že jsi jí určil dobře ta roste i bez CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Passenger77 Re: Rovano
Ahoj, můj typ jen podle tvaru listů:
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_macrandra_narrow_leaf
případně pokud jsou delší
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_sp_vietnam
ale bez záruky. Spíš až více vyroste... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rovano – Kdo mě odhalí?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
po delší době konečně dorostla. Tak se pokusím ji s Vámi určit.
Jedná se o rostlinku, kterou jsem dostal omylem s Růžkatcem a bylo jí asi 2cm.
Nijak nerostla. Ani jsem ji nedopřával na to moc podmínky. Ale v poslední době se teda rozjela.
Nepřidávám CO2, proto bych se přikláněl k tomu, že je to tato:
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifolia

Další podobné:
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_macrandra_narrow_leaf
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_sp_vietnam
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_wallichii

Případně, je to vůbec Rotala?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: vaclav
Uvidím jaké to bude. Mne ani nevadí "mezery mezi patry (internodia) tak velké". Ved ono stačí na hustejšie dať stonky a prekryje sa to.
Ale jak píšem - uvidím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Passenger77
Ona, jak to bývá u vodních rostlin má odlišnou formu listů jak těch emerzních, tak i třeba splývavých než těch submerzních. Nevýhodou je že příliš vysoká celoroční teplota v akváriích jí nutí do rychlého růstu a jak už je to u většiny rostlin z naší přírody jsou mezery mezi patry (internodia) tak velké že ji dá se říci použít moc nejde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: kortezhugo
Tak pokud je to ona, jak píše Zerjvajs, pak zde je dokonce na ni i karta v atlase:
rybicky.net/atlasrostlin/callitriche_palustris
;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: zervajs
Dakujem palec
Uvidím čo to povie v akva? - nevyskúšam? - neviem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: kortezhugo
Hvězdoš jarní
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Rastlina
Fotka k příspěvku Našiel som to v lese... teda v lese pod vodou celkom pekná. čo to je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - cz1khc Re: Passenger77
Jj variet je hafo.Stonky jsou poměrně dlouhé,vytáhlé a stejně vybarvené jako listy.Hnědočervené,tmavé. Uprostřed starších listů "prosvítá" tmavě zelená.Uvidím,jak se vybarví u mně.Díky za rady za snahu i za ochotu. pivo
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Passenger77 Re: cz1khc
Barevné variace jsou běžné, podle toho bych určitě netvrdil, že to nemůže být konkrétní varieta. Ale barevně to takový rozdíl není proti Tvé, klidně to ona může být. Jak vypadá stonek?
Stačí se podívat na obrázky:
www.google.com/…
Kromě toho...dneska je různých kultivarů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - RAP Re: cz1khc
Těžko říct. C.wendti mám ve 4 akváriích s rozdílnýma podmínkama a pouze ve 2 jsou si alespoň trochu podobné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc – Jaká je to rostlinka
Fotka k příspěvku Ahoj všem,prosím o určení rostlinky.Byla v akvaristice bez popisu.Je to cryptocoryna wendti brown? Ve skutečnosti je tmavší a sytější.Díky předem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R lacewings Re: Kawasaki
Fotka k příspěvku Ahojte. Víte někdo jaká je to rostlina? Před časem jsem to koupil na burze a samozřejmě si nezapamatoval název.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: Hynek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hynek – Poradí někdo název rostliny?
Zdravím, mohl by někdo poradit název rostlinek, které mám v hojném počtu po celém akváriu, viz.prezentace?
Hygrophila 'Nervata' to znamená že to není ještě určená rostlina a název v uvozovkách je většinou místo výskytu. Pokud jí už někdo určil tak tam přibude latinské druhové jméno v tomhle případě corymbosa. Názvosloví u prodejců je ale kapitola sama pro sebe ale abych pravdu řekl do téhle skupiny rostlin jsem se zatím nehrabal. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: vaclav
Invital Rostlinná akvária
Od koho jsi to koupila? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Hygrophila guyanensis / nervata ??
Zdravím,

pod názvem Hygrophila guyanensis / nervata jsem si čerstvě nakoupila několik rostlinek. Jsou zdravé, vitální, proti tomu nic, ale co jsou vlastně zač?
V místním atlase je jak H. guyanensis nyní costata, tak H. nervata.

Mám tomu rozumět tak, že mám jakéhosi křížence mezi těmi dvěma druhy?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: devil84
Akvarijní rostliny bývají pěstované ve skleníku ( vysoká vzdušná vlhkost).
Proto vypadají "jinak" než ty čistě podvodní.
Druhá věc je kultivar ( tedy stejný druh,ale pár odlišností)...
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - devil84Re: zervajs
Fotka k příspěvku Áno myslel som si to, objednal z invital, ale došlo mi pod týmto názvom myslím si niečo iné neviem teda.

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: devil84
 Reagovat na tento příspěvek 0  - devil84 – Prosím o identifikaciu
Fotka k příspěvku Doteraz mi rástla najlepšie čo som kedy mal ale zrazu akosi prestala a ani neviem čo to za rastlinku je, kúpil som ju od akvaristu s inými ako mix po prestrihani. Rastie dohora akoby za svetlom, dlhé tenké listy, rozvetvuje sa, svetlo zelené sfarbenie.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Pista18
Staurogyne repens
Ale pod slabším světlem se táhne nahoru, takže vypadá jak klasik stonovka ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pista18
Fotka k příspěvku Vie mi niekto povedat co by to mohlo byt za rastlinu?
Vystrihol som ju z fotky s tejto prezentacie rybicky.net/nadrze/9687…
A neviem ci som slepy, ale medzi uvedenymi rastlinami ju nevidim.
Presne nieco take hladam dopredu do mojej 200litrovej nadrze.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka008 Re: ajajak
Díky, vyzkouším ji šmiknout o 10 cm a zasadit jí na druhou stranu akva, je tam díra a terčové se tam asi kvůli tomu moc nezdržují.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ajajak Re: Jirka008
Neublížíš. Čím víc ji stříháš, tím více roste. Dá se i pěkně tvarovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka008 Re: ajajak
Děkuji, podle fotky v atlasu by to taky mohla být, každopádně to je stonovka, tak ji ve středu zastřihnu, snad jí neublížím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ajajak Re: Jirka008
Možná Lysimachia nummularia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka008 Re: tramtra
Děkuju mockrát, dostal jsem ji od dětí bez popisu, ale roste jak z vody. Zkusím ji zastřihnout a dát vedle. Děkuju Jirka
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Jirka008
Asi nějaká Bacopa...porovnej si ji v atlase. Každopádně je to stonkovka, tak jí můžeš stříhat, jak potřebuješ. Klidně ji střihni v polovině a vrch znovu zasaď. Spodek můžeš nechat, zase obroste nebo ho vyhoď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka008 – Prosím o radu
Fotka k příspěvku Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak se jmenuje tahle rostlina? A jak se o ní starat? Už mi leze z akva 70 cm vysokého.
Děkuji Jirka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ajajak Re: cz1khc
Eleocharis vivipara nemohl jsem ji vyhubit. :-) www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: cz1khc
Rdest hřebenitý???
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Passenger77 Re: cz1khc
Může to být tato rostlina nebo jí příbuzná:
rybicky.net/atlasrostlin/eleocharis_vivipara
Bez záruky, jen typ ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc
Fotka k příspěvku Prosím o identifikaci co mi vyrostlo za zeleň v akváriu 58 litrů. Jde o ta tenká vlákna v popředí u skla. Edit: Přihlášený jsem ???ještě jednou díky cz1khc. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - VLAZA Re: vaclav
děkuji podle obrázků na googlu odpovídá
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: VLAZA
liliovníček. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VLAZA Re: Passenger77
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: VLAZA
Viděl jsi tu mázlou fotku, co jsi zveřejnil? Myslím, že z toho nikdo moc nepozná...
To ve předu bude možná nějaká Kryptokoryna (těch je v akváriích mnoho desítek druhů). Pokud chceš fundovanější odpověď, tak nejlepší je nafotit rostliny i se stonkem a ideálně i s kořeny.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VLAZA
Fotka k příspěvku Dobrý den kupil jsem tutu rostlinu v místním zverimexu a chybí tam štítek a nejsem si jistý co to je

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ajajak Re: vaclav
Mám ji spoustu let a pod tím jménem ji prodávaly. Tedy podle štítku a je to možné že tehdy to bylo špatně pojmenované.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: ajajak
Fotka k příspěvku To co máš je normální Hygrophila polysperma nikoliv 'Variabilis' :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - ajajak Re: Buldr
Fotka k příspěvku Myslím si Hygrophila polysperma 'Variabilis' (mokřanka mnohosemenná 'Variabilis') ale nevím to jistě. Tuto rostlinku mám.

Reagovat na tento příspěvek 0  - zabak2019 – O jakou jde rostlinku ?
Fotka k příspěvku Mohu poprosit o identifikaci této rostliny ? (Nejspíš nějaká rychlerostouci) Polysperma to není.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Passenger77 Re: zelwa02
Je to z některých Plavínů, nejčastěji bývá v našich akváriích tento:
rybicky.net/atlasrostlin/nymphoides_hydrophylla_taiwan
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelwa02 – Skleróza
Fotka k příspěvku Prosím pozná někdo o jakou rostlinu se jedná? Pán mi to sice asi říkal, ale hlava tu informaci nějak vytěsnila :-D děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - ajajak Re: Brodys
Taky bych to tak nějak viděl
 Reagovat na tento příspěvek 1  - BrodysRe: Rovano
S největší pravděpodobností nějaký Pogostemon (erectus nebo stellatus).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rovano – Rostlina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím Vážení,
dali mi v akvaristice jako schovku do sáčku s vodou tyto zbytky rostlinky. Netuší někdo prosím, co to je? Případně alespoň přibližně?
Té Pistie si prosím nevšímejte.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: Rovano
No vida, to by mohlo odpovídat. Děkuji!
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Rovano Re: hrochy
Tipuji Cryptocoryne parva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: hrochy
Tak to nikdo neurčí z takového drobku...tipuji malinkej Echinodorus, ale je potřeba nechat ji trochu nárůst ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: Lojza007
Děkuji moc, to by mohlo být ono. A ta druhá?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lojza007 Re: hrochy
Mně to připadá jako nějaká eleocharis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy – Prosím o pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,

zdvořile žádám zkušené o pomoc s určením květeny. Za jakoukoliv reakci jsem vděčný. H.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Píno Re: tramtra
Jo jo to bude ono, moc děkuji. palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Píno
Nebude to spíš obšírák než difformiska?
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere Re: Píno
Ten pupečník mám taky, hydrocotyle tripartita palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Píno – Prosím o radu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dostal jsem z prostřihu nějaké rostliny a u dvou si nejsem jistý co to je. Můj typ je pupečník ? a Hygrophila difformis. Prosím zkušenější o pomoc. Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: zelwa02
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: zelwa02
Najdi si v atlase Bucephalandra a Hygrophila pinnatifida.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelwa02 – Co to je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu o jaké rostlinky se jedná a jak s nimi pracovat? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jab63 Re: Eva.a.David
To co píše afc1886. Není oddenek pod pískem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva.a.David Re: afc1886
Fotka k příspěvku Takto vypadá malý trs, který mi zbyl a mám ho jen tak ve sklenici ve vodě. A je mi záhada, proč v akva takhle zhnedla najednou. Něco ji chybí nebo si vadí s nějakou jinou rostlinou?

Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: Eva.a.David
Ta rostlina jde špatně vidět na té fotce, ale není to hnědovka? Nemáš třeba oddenek pod substrátem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva.a.David – Pomůžete nam prosím?
Fotka k příspěvku Dobrý den, můžete nám poradit, co je toto vlastně za rostlinu, případně proč se začala najednou horšit, co jí může chybět? Máme ji v akva cca měsíc, celou dobu vypadala v pohodě a najednou zacla takto cernat :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Silviebaris
Pozná se to docela jednoduše ceratopteris je vodní kapradina a nové listy se rozvíjejí jako u klasického kapradí a vyrůstají z růžice, diformis je normální stonkovka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere Re: Libor
Díky palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere Re: Silviebaris
Ta to neni, tu jsem měla, tu znám :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Hapimere

Reagovat na tento příspěvek 0  - Libor Re: Hapimere
Řekl bych, že máš tuto rostlinku:
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_cornuta
Druh, který zmiňuješ ty, mám v akvárku, vypadá takto:
rybicky.net/fotogalerie.php…
a skutečně vytváří na listech dceřiné rostlinky - tak se převážně rozmnožuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere – Jaká je to rostlina?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, koupila jsem rostlinku, podle cedulky by to měla být “ceratopteris thalicroides”… samozřejmě vím že je rozdíl submerz/emerz. Ale zarazilo mě, že dělá na konci listů dceřiné rostlinky, jako třeba hnědovka. Všimla jsem si toho třetí den v akvárku. Tak je to opravdu ten ceratopteris, nebo něco jiného? Zkoušela jsem googlovat, ale nenašla jsem nikde, že by tohle dělala. Teda našla jsem že by to mohl být jiný druh obšíráku, ale už jsem nedohledala ty dceřiné rostlinky, že by to dělal hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Ondřej47
To si zrovna koupil ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Ondřej47
Mrkni na rostliny rodu Hygrophila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 – Mohu se zeptat jaká je to rostlinka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Uzivatelkapetra
Jo, může to být nana. Taky jsem koupila rostlinu s velkými listy daleko od sebe. V akváriu rosly nové listy menší a hustěji. Záleží v jakém prostředí rostlina roste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uzivatelkapetra – Anubias
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pánové a dámy, je toto zakrslá verze anubiasu? Mě totiž moc zakrslý nepřijde. List má na délku odhadem 8-9cm.

Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 1  - Passenger77 Re: Ondřej47
Jak píše správně Bambuča, jedná se o Anubias. Dle fotek odhaduji z proporcí, byť bez měřítka, že je to nejpravděpodobněji tato klasická hojně rozšířená varieta:
rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_var_nana
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bambuča Re: Ondřej47
Anubias to bude. Ten se používá hodne na dekorace jako je koren a kameny prilepenim gelový vterinakem nebo privazat necim.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 – Ještě název téhle rostliny?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mohu se zeptat ještě na název téhle rostliny?

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Ondřej47
Je to Echinodorus jaký je druhý název ti nepovím ale podívej se do atlasu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 – Co je tohle za kytku?
Fotka k příspěvku Zdravím chci se zeptat, co je tohle za kytku? Předem děkuji za odpověď ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - tramtra Re: Malorai
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malorai
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o pomoc. Rostlinku mám už delší dobu v akva, ale zapomněla jsem název. Roste poměrně rychle.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Žako
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luka123 Re: Žako
cryptocoryne wendtii tropica? mám toho hustý trs a asi větší vzrůst (zaplňuje jeden trs celou 35l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žako – Copak to je?
Fotka k příspěvku Ahoj věděl by někdo co je to za rostlinu ? Tipuji že nějaká criprocorina ale třeba se pletu :-) potrebuju to vědět přesně protože bych si ji rád dal do svého akva díky moc za odpovědi :-)

Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: stetinka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stetinka – Zapomnela jsem nazev
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pomuzete mi?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LS – Jak se jmenuje ?
Fotka k příspěvku Jak se jmenuje tato rostlina ? Potřebuji redukovat a nevím zda stříhat nebo vytrhávat ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Buldr
Tak za tyhle bonusy bych byl celkem rád mechy můžou obsahovat daleko horší věci. Rataj nemá rostliny in vitro kde něco takového není možné, takže se nějaké semínko nebo nepatrná část rostliny může vloudit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Buldr
Dám ti vybrat, může to být jiný druh pupečníku nebo Cardamine lyrata a nakonec Nymphoides hydrophylla 'Taiwan' . :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xif Re: Buldr
Nejsem odborník na kvítí, trošku vypadá jako Šípatkovec srdcolistý
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cordifolius
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lojza007 Re: Buldr
Nemohla by to být Riccia sp. Dwarf?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Tojsouvěci Re: Kawasaki
Tip Mayaca fluviatilis,nejsem neomylný ;-) .Ať Ti roste.
Děkuji vám.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Kawasaki
Rostlina už je stažená, ale přikláněl bych se k erektusu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Kawasaki
No tak tady budu vyloženě tipovat, možná mayaca nebo pogostemon erectus?
Fotka k příspěvku A tato?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kawasaki Re: tramtra
Děkuji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 8  - tramtra Re: Kawasaki
Fotka k příspěvku Zdravím rostlinkáře. Víte někdo jak se jmenuje tato rostlinka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdenkoRe: vaclav
Noo. Aši skočím zajtra do obchodu kde som kúpil pred pol rokom.... A opýtam sa. Ci náhodou nevedia :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Zdenko
Těch rostlin tam máš několik dohromady minimálně 3. Listy mají dost krátké řapíky což se u ech. dost cení, takže by to mohlo být něco ze sekce uruguayensis nebo jejich kříženců. Třeba Echinodorus uruguayensis 'Horemanii'. :-)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Lepšie to nebude. Ale 1 vyrástol co som zahrá al púšťa korene..

Vyfoť mateční rostlinu pořádně. :-)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zaujíma ma to preto lebo mi vyrástol stonok asi 70cm dlhý a na ňom kvietky a ďalšie listy cca každých 10-15cm. A začína mi rast ďalší.

Počkej až ti vyroste pak se zeptej znovu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Brodys
Chtěl bych mít tu tvou jistotu, ale může to být spousta dalších kultivarů většinou to jde poznat až u vzrostlé rostliny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: vaclav
To jsem nevěděl, v tom případě je to jasné ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Brodys
Na druhé fotce je rostlina ze šlahounu, takže to Echinodorus Beauty Red určitě nebude, protože ten ho pod vodou netvoří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: Zdenko
Nespíš Echinodorus Hot Pepper nebo Echinodorus Beauty Red.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdenko – Co je to za kvetínu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevie niekto co je toto zač?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy Re: kus
Díky. To bude ona. Mám ji vedle vallisnerie, tak se budou muset poprat o životní prostor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kus Re: Katy
Jestli to vyroste hodně vysoko, tak bych řekl že to je, já ji mám z přehledem i 80 cm. Jsem v létě povyhazoval kýbl. Už to nikdo nechtěl.
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_aponogetifolia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy – Kryptocoryne?
Fotka k příspěvku Můžu poprosit. Je to nějaký druh kryptocoryne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Pavla28
Jo je to ona,moc díky.Jak vidno rataj má v rostlinách bordel a spletl i spletenou rostlinu.Hned si dám její název do rostlin 70tky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pavla28 Re: jakaf
Ludwigia inclinata, ale varianty Curly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf – Ludwigia?
Fotka k příspěvku Nazdar parto.Před 10ti dny mě Rataj spletl objednanou rostlinu a místo Ludwigia super red poslal dle štítku Ludwigia inclinata var.verticilata.Byl to emerz,kterej jsem na doporučení pod hladinou zastřihnul a nové výhony už rostou submerz,ale nezdá se mě to jako inclinata var.verticilata - listy jsou tenké a stočené ve spirále - viz foto.Co mě to Rataj nakonec vlastně poslal?

Reagovat na tento příspěvek 2  - Lada50 Re: Betus
Třetí fotka bych řekl cryptocoryne affinis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavla28 Re: RAP
3. Foto bude ta cryprocorina.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - RAP Re: Nobody62
Určitě to nebude Anubias.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody62Re: vaclav
Možná by mohla být 3 nějaký Anubias - jen typ.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: Betus
1 egeria
2 Cryptocoryne aponogetifolia
3 bude nejspíš také nějaká Cryptocoryne
4 Vallisneria gigantea
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - BrodysRe: Betus
První je Egeria Densa a poslední nějaká Valisnerie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Betus – Rastliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím vás, aké sú toto rastliny, manžel mi to doniesol od kolegu a názvy neviem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavla28 Re: CHiP
je to trochu podobné, ale když se zaměříš na spoj listů k lodyze a barvu lodyhy apod, zjistíš, že tam rozdíl je
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CHiP Re: Pavla28
Děkuji X-)
Mátl mě tento obrázek rybicky.net/obr/rostliny/max/1_1.jpg v atlasu u Alternanthera reineckii rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavla28 Re: CHiP
jistojistě je to Ludwigia repens rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CHiP – Která?
Fotka k příspěvku Rostlinka vzadu v pozadí bude?
- Alternanthera reineckii rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii
- Ludwigia repens rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens

Pořád na to nemůžu přijít, měl jsem obě a jedna moc nerostla, tak jsem ji vyhodil. Tahle roste v obou akváriích dost rychle, ale pořád nemůžu přijít na to, která z nich to je hmm Ve velkém akváriu je víc červená oproti fotce ze šnekária.
Chtěl jsem zaktualizovat seznam rostlin ve velkém akváriu a nevím kterou vymazat :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Anthrax
Snad se chytne,je pod led plant světlem a včera večer jsem přihnojil akvárko řasobijcem od rataje.
Edit v 11:05 jeden z výhonů už má od rána asi 1 cm kus stonku nad hladinou a nejspíš dál poroste v emerzu.Je to na závadu?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: jakaf
Nic dělat nemusíš, rostlina přejde na submerz sama. Chytne-li se.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: tramtra
Co s ním - myslím s tím emerzem,rostliny jsou kousek pod hladinu.Mám je zastřihnout,nebo budou z paždí listů obrážet submerz výhony?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: jakaf
Je ro emerzní rostlina a ty vypadají někdy úplně jinak než pak submerzní, takže bych si chvíli počkal. Má střídavé listy, a to zas tolik rostlin nemá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: jakaf
Je to emerz, to teď asi těžko poznáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf – Co je to za rostlinu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nazdar parto.Rataj mě včera zvoral objednávku rostlin - to už po telefonu od nich vyřešeno,mě se ale nezdá ta spletená rostlina.Podle štítku to má být Ludwigia inclinata var.verticilata,ale ta podle zdejšího atlasu i fotek na netu vypadá jinak.Pozná někdo,co mě to vlastně poslali?P.S. omlouvám se za mollu v záběru,ony chtěj okamžitě žrát,jak se přiblížím k akvárku.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Kaira Re: jakaf
Já bych Invitalu věřila. Moje sice nikdy nebyla tak sytě červená, ale rozrůstala se stejným způsobem a přesně jak píšeš, každý list byl tmavší než předchozí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Silviebaris
Ona hlavně nedělá klasicky v řadě vedle sebe odnože,ale keřík víc rostlin.Zasadil jsem 1 a už je z ní po 2 měsících keřík několika rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: jakaf
tak já jich mám víc druhů,ale tahle mě přišla nejbíž podobou k tý tvojí.. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Silviebaris
To není ona,ta moje má kratší listy a nejsou po okraji tolik jakoby zkadeřené.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: jakaf
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: vaclav
Nejspíš jo,ale každopádně se jí daří dobře udělala pěknej trs a každej list je tmavší než předešlej.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: jakaf
U těhto rostlin je to dost těžké určovat v každém akvária a ještě od různých pěstitelů bude vypadat jinak a pozná se to hlavně podle květů a ty pod vodou tvoří kryptokoryny ojediněle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf – Kryptoška
Fotka k příspěvku Nazdar poradí někdo s určením o jakej druh Kryptošky se jedná?Koupena košíčková v Invitalu před 2ma měsíci s malejma světlejma listama a teď se začala krásně rozrůstat,jen se mě to nezdá jako Beckettii,kterou jsem objednal.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka Re: Sysalka
Fotka k příspěvku Moje vypadá po pár měsících takto, na výšku asi 65 cm. Tak pozor kam ji zasadíš.

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Sysalka
Já bych řekl že to je v pořádku. Pěstují to in vitro akvarijni-rostliny.heureka.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sysalka – Copak mi to přišlo z Invitalu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím.

Prosím co mi to přišlo za rostlinu bez štítku?
Měla to být Nymphoides hydrophylla 'Taiwan', ale nějak se mi to nezdá.
V atlase se píše, že emerzně pěstovat nelze, ale ten tvar listů mi přijde dost odlišný.

Děkuji ahoj.

Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Kawasaki
Fotka k příspěvku Sehnal jsem rostlinky z prostřihu. Bylo tam i toto. Vite někdo co to přesně je?

Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: faba
Asi jsou to všechno emerzní rostliny a ty se hůře určují ale i tak když si projdeš fotky v atlase spoustu jich tam najdeš. Nechtěj, aby to někdo dělal za tebe. rybicky.net/atlasrostlin/akvarijni/ :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - faba Poslední
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Moc vám děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - faba Mějte se mnou trpělivost
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím moc

Reagovat na tento příspěvek 0  - faba Ještě
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku A ještě a budou další :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - faba – Mohu se svést prosím
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradíte??? Prosím

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - KEDAR Re: vaclav
díky to je ona. palec
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R vaclav Re: KEDAR
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: KEDAR
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KEDAR
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku prosím o radu jaká je to rostlina.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: RAP
Děkuji Rape,hned to zkontrolují.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - RAP Re: Jar-oslaw
Když odroluješ na 6.6.2021 ve 21:41 je dotaz na tu samou kytku. O kus výš Václav odpovídá. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Echinac?
Fotka k příspěvku Ahoj,co to je za kytku?

Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: RAP
Výborná práce! palec Ale díky všem,jste skvělí. Upřímně jsem nečekal, že to bude takový oříšek! smich Tak jsem na něj v akva zvědavej....
 Reagovat na tento příspěvek 2  - tramtra Re: RAP
No a je to jasné. Je to Lakušník. palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - RAP Re: Passenger77, tramra
eagri.cz/…
Co takhle Lakušník?! ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: Passenger77
Je to růžkatec bradavčitý,Ten já zrovna scháním,asi se budu muset zítra na cyklo vyjíždce podívat podél Vltavy dole pod Prahou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: tramtra
Tak ta mě taky napadla, ale biotop vůbec nesedí, co jsem se díval do atlasu... ale něco hodně podobného jsem viděl před lety na Balatonu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - tramtra Re: Brodys
Jsem přesvědčená, že tohle není vůbec růžkatec, vypadá to spíš na nějakou kabombu. :-)
Asi by to odpovídalo. Ale celkem zázrak, že roste v takovém proudu, když řádně nekoření palec Díky moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: Brodys
Fotka k příspěvku Tady ještě přidávám charakteristické znaky :) Nevím jestli je to květ nebo co stydim

Reagovat na tento příspěvek 1  - RAP Re: Silviebaris
 Reagovat na tento příspěvek 2  - SilviebarisRe: ctibum
Fotka k příspěvku Za mě to růzkatec není,i můj vypadá uplně jinak ikdyž je mokrej..

Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: ctibum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Kořeny vypadají jako silné bílé šlahouny,ve dně dost silně držely, také to rostlo v proudu. Růžkatec už jsem dříve měl,ale byl jemný, křehký,tohle je celkem pevná rostlina. A není to zmuchlaný hadr, nýbrž podložka na moč smich Foto z akvária přikládám palec

Reagovat na tento příspěvek 3  - R ctibum Re: Silviebaris
Už se to tu někde ne tak dávno probíralo. Sice nekoření, ale když je u dna, tak může používat modifikované listy k přichycení k substrátu... Viz první odstavec popisu rostliny www.iucngisd.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Brodys
Ukaž fotku z akvárka, z toho zmuchlanýho hadru nikdo nic nepozná... :)
Ty kořeny vypadají jak?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Brodys
Nechci se hádat,ale růžkatec nekoření..to bude něco jinýho..
Kukni na Řečanečku menší.. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Brodys – Růžkatec ?
Fotka k příspěvku Ahoj, jdu si pro radu od místních botaniků ;-) Dnes jsem s dětmi v řece při koupání narazil nejspíš na Růžkatec. Prosím o potvrzení a určení přesného typu. Už je v akváriu, celkem slušně koření a je pevný,tak by se rybám a krevetám mohl líbit. Ostatně mně se taky líbí smich Lokalita: Vltava, České Budějovice.
Díky

Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: vaclav, jakaf
Souhlas s Vaškem. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: vaclav
Mě to podle atlasu přišlo,že ten 1 je uruguaensis a ty další jsou asi ty cos psal.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: jakaf
Tak první bude echinodorus zřejmě 'Amazonicus' nebo 'Bleherae' ty mají tak početné potomstvo. Další bude Ludwigia repens. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf Re: tramtra
Jo kouk jsem do atlasu a ta 1 by mohla být ludvigia repens a ten echináč nejspíš Echinodorus uruguayensis,podle těch oddenků se základama květů,je to na fotkách v atlasu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: jakaf
Nějaké Echinodory a Ludwigie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakaf – Co je to za rostliny?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím kolega mě večer donesl do práce tyhle rostliny z jeho probírky akvárka,ale neví,co jsou zač.Poradí někdo s určením druhů?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: tramtra
Fakt? A to jsem myslela, že to je ten vlevo dole, což jsi mi prozradila, že je Hottonia :-D Nevadí, z obojího mám radost, krásně to vypadá a u mně se tomu zdá se výtečně daří. Děkuji za pomoc pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: vaclav
Ten je v pozadí, stříhám a daruju ho už dva roky hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Icestar
Máš tam Pogostemon ale quadrifolius neboli chobotnici. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Icestar
Bude to spíš nějaký stolístek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar
Fotka k příspěvku Prý to není P. erectus. Pokud fakt ne, co to prosím teda je?
Roste mi to v akva bláznivě...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Icestar
Ahoj, tu červenou pod neonkani tipuju na nějakou Alternatheru reineckii, ten 'stolístek' vpředu je Hottonia a ta s načervenalými listy v pravém rohu asi bude Ludwigie (mini super red?)
Fotka k příspěvku Na nedělní burze jsem nakoupila větší než malé množství nových rostlin :-D a protože u většiny nebyl název, potřebovala bych pomoct s identifikací. Po obvodu fotky vím, ceratopteris, Pogostemon, ceratophyllum. Vlevo v koutě červená pod neonkami, tu mám asi měsíc a netuším, co je zač, a ty dvě v popředí - je to stolístek? A ta načervenalá s drobnými kvítky? Poraďte prosím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sigiczek Re: tramtra
Joo to bude ona. Diky moc!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Sigiczek
Podívej se na Hygrophila polysperma.
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sigiczek
Fotka k příspěvku Zdravím, od kolegyně jsem dostal prostřih rostlinky z krevetária, chci to dát k sobě do akva, ale vůbec nevím co to je za kytku a ani ona bohužel ne (viz foto). Jelikož chci mít přehled co tam mám, tak prosím poraďte. Děkuju :-)

Ještě jednou díky! ;-) Tleskám potlesk
Fotka k příspěvku Jak vidím kořínky pod vrcholem rostliny, tak je to celkem jasné. Rotala macrandra 'Narrow Leaf' neboli Rotala rotundofoia 'Colorata' :-)

Mohla by to být ta Rotala, má to čtyři lístky z každého patra,ale zdají se drobnější než v atlase....ale to se možná časem vyladí ;-) Děkuji palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: vaclav
Spoustu rostlin není opravdu lehké určit. Trh je zaplaven různými kultivary.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: 4Sima
Je několik stejných nebo i velice podobných rostlin tohohle typu jen jsou různě pojmenované. Rotala rotundifolia 'H'ra'
Rotala Vietnam H'ra
Rotala sp. "Gia Lai"
Protože jsem jí vlastnoručně neměl budeš muset věřit prodejci. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima
Fotka k příspěvku Toto jsem koupil jako Rotala vietnam h'ra. Odpovídá to?

Dám ti vybrat buď je to Didiplis diandra rybicky.net/atlasrostlin/didiplis_diandra ale můj favorit je Rotala macrandra 'Narrow Leaf' rybicky.net/atlasrostlin/rotala_macrandra_narrow_leaf :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Brodys
A nebude to spíš nějaký druh Rotaly?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Brodys – Pozná někdo rostlinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o pomoc s určením rostliny, tipoval bych ji na: Ludwigia arcuata, ale jistý si nejsem. Díky

Reagovat na tento příspěvek 1  - 4Sima Re: vlka
Žabník?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Tojsouvěci
Díky, šlo mi o ty listy co vylézají z vody mimo těch Kosatců, napravo i kolem. Prubnu je až budu v rachotě cvaknout zvlášť...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tojsouvěci Re: vlka
Teoreticky by mohl být kosatec žlutý,nebo některý z orobinců.. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ...jezírko...
Fotka k příspěvku Hezký večer, až doma jsem si všiml rostlinek napravo lezoucích z vody, ty ,,dva listy,, Nevíte někdo co je to za rostlinku ? Venkovní jezírko s kapřékama a Jeseterama...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: Bujda54
Bucephalandra
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bujda54
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poznate nekdo? Mam je uz strasne dlouho, ale moc nepovyrostly, nemely moc podminky. Diky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: morf
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kawasaki Re: morf
Okřehek. Sítko a sbírat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - morf – Co je to za plevel
Fotka k příspěvku Prosim o radu. Přinesl jsem to asi
na kytce z profiplants a hrozně se to množí. Co to je a jak se toho zbavit? Ucpava to i skimmer.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy Re: 4Sima
Jojo, to by mohla být ona. Dík
 Reagovat na tento příspěvek 2  - 4Sima Re: Katy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy
Fotka k příspěvku Ahoj, pomůžete mi určit rostlinu. Dostala jsem ji v chumlu s egerii, ale vypadá úplně jinak. Zatím mi poletuje po akvárku a jako plovoucí hezky roste. Díky

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Bujda54
Ceratopteris :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bujda54 – Rostlina?
Ahoj, dřív jsem měl v akvárku tuto rostlinu (napravo před i za kořenem (světle zelená) mezi anubiasem na kořenu a kryptokorynou červenou v pravém dolním rohu, rybicky.net/nadrz/21872/7.jpg… nevíte prosím jak se jmenuje? Úplně mi vypadla a teď přemýšlím, že bych ji chtěl znovu zkusit. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Magic Re: victor
Jednotku by som tipoval na nejakú farebnú rotalu, Vietnam atp.
Trojka by mohol byť i vyťahaný staurogyne.
A nastav si vyváženie bielej, máš to tak na 3000K.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: victor
1 asi Didiplis diandra, 2 cryptocoryne?, 3 Ludwigia a 4 Cryptocoryne parva Na foťáku máš asi nastavené moc teplé osvětlení tak je to všechno moc do hněda. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - victor
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj, prosím o identifikaci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip_CZ Re: vaclav
Děkuji tak to bude dobré přesadit ze predu do zadu koukám... spíš se zatím plazi
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Xixao
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip_CZ
Fotka k příspěvku Ahoj.. nevíte co je to za rostlinku které se u mě daří? Prodali mě ji před časem jako trávník:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Kawasaki Re: Honzaa
Echinodorus Amazonicus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honzaa – Rostlina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Ví někdo co je to za rostlinu? A je případně těžké ji rozmnožit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: babacho
anubias :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - babacho – Určení rostlinky
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím ví někdo, co je to vzadu za rostlinku?

Reagovat na tento příspěvek 0  - ukackoR – Cryptocoryne walkeri legroi?
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Venusa915
Ta první je Helanthium bolivianum, jak psal Anthrax a ta druhá je Najas guadalupensis, jak psala Kaira.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Venusa915 Rastliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ta Pridávam dve fotky rastlín u mňa v akva. Tie dve zvyšné sú správne,ale tieto sa mi moc nezdajú.
Prvá by teoreticky mohla byť sagittaria subulata ale tá druhá podľa mňa nie je heteranthera zosterifolia... Prvá rastie v trsoch, tie sú ale spojené pooplazom a každý trs má svoj koreň. U tej druhej som ani nevedela rozoznať kde je začiatok a kde koniec. Vyzerá to ako nejaká rastlina čo rastie vo veľkom množstve u nas v potoku.

Reagovat na tento příspěvek 2  - JiříRe: Venusa915
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Kaira Re: Venusa915
Ta poslední kytka na společné fotce by mohla být řečanka.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Venusa915
3. fotka je pupečník a 4. je růžkatec. 2. fotka Helanthium?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Venusa915 – Nazov rastlín
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer, prosím vedel by niekto identifikovať, čo sú to za rastliny na foto? Tie tri fotky sú fotky 3 rastlín zo 4 na prvej foto .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: ToprHarly
Tak tropica je běžná rostlina což se o flamingu říci nedá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ToprHarly Re: afc1886
Díky všem za reakci. Já sám bych se přikláněl k té Tropice co jsem koukal do atlasu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Jája
Mám tropicu i flamingo a přesně jak má on fotku v prezentaci tak takhle vypadá u mě flamingo. Samozřejmě tím netvrdím že mám pravdu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: ToprHarly
Je to tropika. Sice jde trošku do růžova, ale není to flamingo. I tvar listů odpovídá tropice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: ToprHarly
Cryptocoryne wendtii 'Tropica' :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: ToprHarly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ToprHarly – Kryptokoryna?
Ahoj mám hloupý dotaz, ale za optání nic nedám. Co mi to roste v pravém dolním rohu? Červenolista květena. Mám ji už léta a nikdy jsem nezjistil co to je. Díky předem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: vaclav
Křehkosti jsem si všimla. Díky za varování, objevila jsem vzadu ještě trsek, tak ho přihodím k darovacímu balíčku. Raději do samostatného sáčku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Icestar
V hodně zarostlém akváriu je to dost nepříjemná rostlina, je velmi křehká a láme se a každý kousek je ale života schopný a po čase i zakoření. Zbavoval jsem se jí několik měsíců. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Kaira Re: Icestar
Fotka k příspěvku Prosím o určení. Ani nevím, kde se mi to v akva vzalo... každopádně je v míse ready na darování

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: luckyluke
Elodea je spíš do studené vody a lepšího světla takže v akváriu poroste rychleji a bude mít větší vzdálenost mezi přesleny než egerie. U hladiny pokud je v akváriu dost živin bude mít egerie přeci jenom více listů v přeslenu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyluke – Egeria densa alebo Elodea canadensis
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim neviete co je toto? Ci Egeria densa alebo Elodea canadensis ?
Podla info od predajcu som kupoval stale iba Egeria densa. Ale ked si precitam popis oboch rastlin, tak Egeria ma v prasleni 3-6 listkov a Elodea ma stale iba 3. Takze podla toho znaku mi to je tazko rozlisit. Poradi niekto? Vdaka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 10  - Kaira Re: Drea94
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Drea94
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Drea94
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Viete mi prosím poradiť čo môže byť toto? hmm

Reagovat na tento příspěvek 14  - tramtra Re: voyta
Ahoj, na první fotce je nejspíš nějaká Plevuňka, tu zelenou odhaduji na Kosokvět (možná bude lepší ji vyfotit pod vodou, takhle splihlá trochu mate) a na druhé fotce máš Plavín, Mokřanku a Rotalu. Porovnej s atlasem...

rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii
rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia
rybicky.net/atlasrostlin/nymphoides_hydrophylla_taiwan
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifolia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voyta – Co je to?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim,
Prosim Vas, co je tohle za rostliny?
Dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Drea94 Re: Hopri
Ďakujem :) a anubias napravím, dám mu tam kameň, akurát dnes som čítala že však sú to rastlinky na dekorácie a v akvaristike mi nič nepovedali hmm
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Hopri Re: andrea94
Na té druhé fotce z akvária máš nevhodně zasazený Anubias. Neměl by být vsazen do dna, ale oddenek vytažen nad substrát, případně upevněn ke kamenu nebo kořenu ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - tramtra Re: andrea94
Polysperma to není určitě, spíš nějaká varianta té corymbosy. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Libor Re: andrea94
Polyspermy mají konce listů více do kulata, spíše by to odpovídalo H.corymbosa.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, prepáčte, píšem sem znova. Chcela by som kúpiť ešte jeden košíček tejto rastlinky a umiestniť ich k sebe. Mám pocit že je to Hygrophila polysperma alebo corymbosa a neviem sa rozhodnúť keďže sú si dosť podobné a moc tým rastlinám ešte nerozumiem hmm poradíte mi čo z tých dvoch už mám doma aby som kúpila to isté? Alebo je to jedno ktorú kúpim keď sa tak podobajú?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - pepesepe Re: andrea94
Vlevo dolu Hygrofila, vpravo dolu asi Rotala, nad ní Valisnerka spiralis, uprostřed Anubias a vlevo nahoře nějaká kryptokoryna. Ale můžu se plést. :-)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, neviem či to je z fotiek dobre vidieť ale chcela by som poradiť čo sú toto za rastlinky hmm netreba mi ktorá je ktorá len názvy a to si už potom vyhľadám, ale z toho množstva v atlase a rôznych podobných som zmätená a sama to asi nezvládnem nájsť :-O môžem ich prípadne aj lepšie odfotiť keby treba, ďakujem :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - 4Sima Re: tramtra
rybicky.net/atlasrostlin/syngonanthus_macrocaulon

Nevím proč jsem koukal na jinou kytku hmm
 Reagovat na tento příspěvek 6  - tramtra Re: Passenger77
Zkoukla jsem to bez zvuku, ale tipla bych nějaký Syngonanthus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: Passenger77
Ja počujem pedicellata, ale moc mi to nesedí tvarom.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: Passenger77
Eriocaulon?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 – Rostlina z videa
Ahoj,
znáte někdo rostlinku, která je na videu vidět v čase cca.10:45minut a vypadá jako zelená sasanka? Díky.
Bohužel, německy nevládnu :-)
youtu.be/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - DH Re: 4Sima
To bude ona. dík
 Reagovat na tento příspěvek 1  - 4Sima Re: DH
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: DH
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DH – Kryptokoryna
Fotka k příspěvku Čau, neví někdo přesný název této kryprokoryny? Listy jsou cca 60-100cm dlouhé.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Jan Jonáš Re: vlka
Třetí a čtvrtá fotka by mohla být hodně zubožená morovinka.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - tramtra Re: luk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím. Dovolím si požádat znalce o identifikaci rostliny na přiložených fotografiích. Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: zelenakapusta
Často koukám na ten tvůj prales, neuvěřitelné...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: vlka
Nemůžu hádat dopředu, ale u mě se Myriophyllu tuberculatum daří velmi dobře.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: vlka
Druhá fotka vypadá na hvězdoš. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: zelenakapusta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Díky, celkem se jim tam s Jeseterama a jedním kapřikem daří, ale nevím, jestli půjdou v AQ ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: vlka
Zdravím, řekla bych, že to první je nějaké Myriophyllum, velmi se podobá tomu mému.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ...dotaz...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezký večer, prosím co jsem si dnes přinesl z venkovního jezírka v práci domů za kytičky ?Pouze ta na třetí fotce rostla celá pod vodou. A ta na druhé fotce voní jako nějaká bylina, Rozmarýn ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - panikaaaaa Re: vlka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ...dotaz...
Hezký večer, poradí někdo prosím, co to ta ,,děvuška,, sází od 12:05 za rostlinky ? Děkuji...
www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886 Re: Ekrman
Je to okřehek. Ten druhý odkaz co jsi dal je leknín.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ekrman – Neznámá plovoucí rostlinka
Fotka k příspěvku Dobrý večer,

můžete mi prosím potvrdit, či vyvrátit, mou domněnku, co jsem si přitáhl za plovoučku s krevetami? Množí se jak diví a často je redukuji odsáním.

Moje tipy jsou postupně:
1) rybicky.net/atlasrostlin/lemna_perpusilla
2) rybicky.net/atlasrostlin/nymphaea_daubenyana
3) rybicky.net/atlasrostlin/spirodela_polyrhiza

Předem děkuji za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Son-Draken Re: afc1886
Ahoj, dík za typ, taky jsem na ní v atlasu koukal, vim že měla na štítku nějakej takovej dlouhej název, takže by to být ona měla
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Son-Draken
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Son-Draken
Fotka k příspěvku Poznáte co je to zač? Typuju nějaká cryptokorina, mám ji přez rok prirust na listech h má ale nevyrpste víc jak cca 10cm prostě prcek

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere Re: vaclav
Dekuju, zda se ze hygrophila corymbosa minima palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Hapimere
Je to ještě emerzní zelí ale asi to bude nějaká hygrophila. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hapimere – Co to je?
Fotka k příspěvku Poznate co je to za rostlinku? Proste jsem doma zjistila ze se mi ztratila cedulka sad

Reagovat na tento příspěvek 2  - R Jája Re: Daben
Stačí zapomenutý, někde přichycený útržek listu a vyraší. Filtr je na to ideální. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Daben Re: silviebaris
Pravda je ,že jsem Difformisku měl,ale to je tak tři měsíce zpátky,ne-li déle. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - SilviebarisRe: Daben
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - toncekRe: Daben
Podle mě je to Hygrophila difformis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Daben
Fotka k příspěvku Rostlina z filtru přesazena do dna ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Daben Re: vaclav
Vše by mělo být zapsáno v seznamu kromě Okřehku :-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Daben
Mýliti se je lidské, pokud tam nemáš něco mimo seznam rostlin. :-)
Ne,je za tou chobotncí,ale HFka je starší,a není vidět. ;-) Takže v tom filtru se usadila chobotnice palec Díky za objasnění Václave X-)
Vyzkoušejte
Tak asi jsem slepý ale na tvé hlavní fotce vpravo je jen chobotnice a žádnou kryptošku za ní nevidím. :-)
Co Václave,za tím Pogostemonem je Cryptocoryne retrospiralis? :)
Tak má to zubaté listy tak se podívej na svojí hlavní fotku na rostlinu vpravo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Daben
Mokřanka mnohosemenná to nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Daben
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Docela by mně zajímalo,co se mi to usadilo ve filtru.Střelím od boku Hygrophila polysperma ? :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Můj další úlovek. Roste ve vodě cca 20 cm hluboké, zdá se, že plovoucí, šlahouny propojená rostlinka.
Poznáte někdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: KittyM
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
Normálně jí ustřihni v jaké výšce potřebuješ a vršek zase zasaď. Spodní holé stonky můžeš vyhodit a nahradit je pěknými vršky. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KittyM – Červeno zelená
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Opět jdu pro radu - akvárium jsem už koupila s těmito rostlinami - v horším osvětlení je zelená, pod světlem tmavě červená (až do hněda). Otázka co to je a jak to prosím udržovat?? Dá se to ustříhnout "v půlce" nebo to bude vypadat příšerně? Nebo to nechat vykukovat nad vodu? Natahuje se mi to do středu akvária za světlem a výsledek žádná krása.. Děkuji :)
Dnes bude velká údržba a příští týden asi část obměním..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 5  - Angus68Re: Ekrman
č.1 Cryptocoryne pontederifolia ;-)
Ty Anubiasy dle listů řekl bych Anubias barteri 'Coffeefolia' ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Passenger77 Re: Ekrman
1, bude nějaká Cryptocorina, dodávám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: Ekrman
2,3,4 Anubias
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ekrman – Rostliny od přátel
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

nemáte prosím tip, jaká konkretní rostlina toto může být?

Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: EllaAtáta
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Bísek – kosokvět?
Fotka k příspěvku Zdravím, na setkání akvaristů jsme s Ellou dostali jeden stonek této kytky, označené šipkou. Moc rychle rostla a byla úplně všude, tak jsme jí nakonec zrušili, ale teď bych jí moc potřeboval do práce. Neměl by jí někdo? Nebo aspoň jméno, kdyby bylo. Koupím, vyměním. Děkuji. H

Reagovat na tento příspěvek 6  - R vaclav Re: PaDa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa
Fotka k příspěvku Uvažuju, že to strčím do jezírka. Kdo poradí jméno?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Amatértom Re: Marcelon
Pogostemon stellatus ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcelon
Fotka k příspěvku Mohli by stě mi říct prosím co to je za rostlinu rád bych si o ní našel více informací děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - Oldass Re: afc1886
No to jsou věci. Dík!
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886 Re: Oldass
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oldass – Egerie densa?
Fotka k příspěvku Najednou mi tahle rostlina vyrostla v akváriu, je děsně drobná. Ale říkám si, jestli to není nějaký pozůstatek Egerie Densa?

Reagovat na tento příspěvek 0  - varyska Re: ctibum
ano, ano, je to asi ono...asi jsem si ji donesla s nějakou kytkou...
a ano, se sinicí zápasím... tone
děkuji
už jsem se bála, že je to nějaká další řasa smich
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R ctibum Re: varyska
A myslíš tu rostlinu, nebo to co je na ní?
Rostlinu bych si tipnul na rybicky.net/atlasrostlin/lomariopsis_lineata a to na ní na sinici...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - varyska
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, může mi prosím někdo říct... Co mi to roste na pozadí? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Angus68Re: afc1886
Radku, ta délka stonku listu se odvíjí od podmínek ve kterých ji akvarista pěstuje :-) Pokud se jí dařit nebude, stonky se krátí, listy se menší a často odumírají. Mají i jinou, divnou barvu. Ty, co jsou na fotkách byly pěstovány v ideálních podmínkách :-) Už jen ten povrch listů a spodní barva (lehce růžová) je známkou kvalitního pěstění týhle nenáročný, ale krásný kryptošky. Ta světlá zelená se krásně bude vyjímat v blízkosti nějakého tmavého kořenu :-) Stejně jako 'green gecko' ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Passenger77
Na první fotce jde vidět jak ležela v misce, tak jde poznat co je emerzní a submerzní.
Podle emerzní části to taky tipuji na tu kryptokorynu, ale trochu mě od toho odrazovala ta délka stonku u submerzní části.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Angus68Re: tramtra
Je to ona :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - tramtra Re: Anthrax, afc1886
Taky si myslím, že je to C. pontederiifolia.
 Reagovat na tento příspěvek 9  - R Anthrax Re: afc1886
Přijde mi to jako rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_pontederiifolia ale to by asi bylo příliš jednoduché. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAP Re: afc1886
Bude to kryptokorýna, ale přesný druh si netroufám.
Mám stejnou rybicky.net/fotogalerie.php… a myslel jsem, že je to cordata. Ale dnes si tak jistý nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: afc1886
Já bych se nejvíce klonil asi k nějaké Kryptokoryně. Ty listy na fotkách jsou tedy emerzní nebo submerzní?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem, před delší dobou jsem dostal od kolegy z práce rostlinku, ale nebyl schopen mi říct název. Mám svůj tip, ale chtěl bych váš názor. Nechal jsem jí ležet dlouho jenom tak v misce a ona mi zatím začala růst pěkně emerzně. Děkuji za pomoc při určení.

Reagovat na tento příspěvek 1  - LenkaBRe: vaclav
Děkuji :) už mi tady bylo doporučeno. Již jsem objednala cca 20 rostlinek od Rataje tak uvidíme jestli to bude stačit, nebo bude třeba ještě víc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: LenkaB
Přesadit je můžeš vždycky ale hlavně přidej další rostliny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaBRe: vaclav
Děkuji, podle toho co jsem načetla bývají Echinodory větší, měla bych ten přední přesadit tedy více dozadu ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: LenkaB
První a poslední je Echinodorus a prostřední to bude Ludwigia. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaB – rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o pomoc s identifikací rostlin ,děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Neuro
Tak těchto rostlin je víc druhů nebo spíš víc názvů podle toho v jakém zahradnictví jsou vypěstované. Ještě bych počkal až se rozroste pořádně. :-)
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_arcuata
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_brevipes
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Neuro Re: Blackie89
To by mohla být ona. Díky palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Blackie89 Re: Neuro
Ahoj.
Podle mě by to mohla být hygrophila_lancea.
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_lancea
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger Re: vaclav
U mě takovej rychlík není, měl jsem ji v bazénu, ale parmičky ji daly zabrat a nenechaly ji napokoji (asi jim chutná :-) ) , něco málo mám v NoName ale ve stínu tak jede pomalu, ale vůbec jsem netušil o kterou jde, tu ozobanou z bazénu dám dnes do Kalimantan II a snad se zmátoří a bude růst :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Roger
S tou encyklopedií v hlavě bych to nepřeháněl, dost dlouho mě trvalo než jsem zjistil název, tu rostlinu jsem měl je to hroznej rychlík a nakonec skončila v létě v jezírku. :-)
Super, díky moc, vždycky obdivuji ty co mají encyklopedii kytek v hlavě, a ty jsi na to borec, klobouk dolů. Díky palec :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Roger
Podle těch zubů na listech se nelze splést rybicky.net/atlasrostlin/shinnersia_rivularis :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger – Nevěděl by někdo název?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nevěděl by někdo název této kytky? Rád bych se ho dopátral, dostal jsem jí, ale název neznám. Snad to půjde z fota poznat, když tak zkusím udělat lepší s kytkou venku. Na fotu není to emerzní forma. Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Neuro
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nevíte někdo co je to za rostlinu? Předpokládám, že bude ještě v emerzní formě,ale nevím to jistě. Potom co jsem si jí koupil tak jsem úplně zapomněl název a cedulka u ní bohužel nebyla.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Vulfila
Není to spíš Najas guadalupensis? (ta dělá adventivní kořeny naprosto běžně) Líp to půjde určit, až naroste nějaká nová větvička, z té polámané změti se to těžko určí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - *Lucy* – Anubias ???
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte,

Mam prosbu. Zalozila jsem si ted prvni akvarko a koupila si anubiasy. Dva jsem identifikovala jako barteri nana ale zbytek jsou mnohem vetsi a nevim kam je zaradit.
Diiky moc za pomoc.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Vulfila
Najas nemá ty adventivní kořeny. Jestli to není něco z naší přírody třeba hvězdoš:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vulfila86 – Najas??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, před nedávnem jsem si koupil jednu rostlinku a nejsem schopen ji spolehlivě určit. Nejvíce podobná mi přijde Najas Indica.... Snad někdo zkušenější ji určí lépe. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Ivka
Moje polysperma vypadá dost podobně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivka – Polysperma?
Fotka k příspěvku Ahojte
Prosim potvrzení rostliny.mela by to by hygro polysperma ,ale podle fotek se mi to moc nezda.roste pekne,rizek za tyden zakoreni, akorat na nekterych se mi vrsky jakoby krci.malo zivin? A mam pocit ze se mi objevuje biogenni odvapeni,pokud pujde videt na foto
Predem děkuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bartex – V mírně tekoucí vodě
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ola! Pozna nekdo, co je to za rostlinky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Andrewrbk
Rostlina nemá zubaté listy tak je to zřejmě Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba' Je ale více druhů Ludwigia inclinata var. verticillata. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: Andrewrbk
Limnophyla aromatica
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andrewrbk – ..
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, co je prosím tohle za rostlinu?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Invertito
Až budeš mít fotky submerzní rostliny tak je ukaž. S názvy rostlin je to tak že každé zahradnictví si je pojmenuje podle sebe a tak stejná rostlina může mít dva zcela odlišné názvy a ani rody se občas neshodují. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Invertito
Přímo zastoupená v atlasu není. Ale je to varieta rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_stellatus .
Ano, prodejci používají obchodní názvy. Takže můžou prodávané kytky pojmenovávat téměř dle libosti. :-)
Kdyby tu byly od všech rostlin i variety se všemi obchodními názvy, tak by atlas pěkně nabobtnal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Invertito – Nepřesné názvy rostlin.
Zdravím nedávno jsem si objednal Pogostemon stellatus broadleaf red ale v atlasu není si říkám že každý prodejce dává :-( nepřesné názvy nebo v atlasu nejsou zastoupeny :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: vaclav
Fotka k příspěvku Dikec, podle místa nálezu jsem tipoval kalužního, ale nevím.

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: vlka
Určitě je to hvězdoš možná zrovna tento botany.cz/…
www.google.com/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lister Re: Gabriela
No v každém případě jich použili hodně, asi to podle videa nikdo úplně přesně nedá.

Podle mě je tam blyxa japojica, na kořenech je nějaká forma mechu a pak bucephalandra a vzadu cryptocoryna balansae a k tomu ještě spousta dalších...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gabriela
Dobrý deň, vedel by mi niekto prosím povedať aké rastliny použili v tomto videu? youtu.be/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka
Fotka k příspěvku Hezké nedělní poledne, tahle rostlinka je obyvatelem lesní louže, poradí někdo co je to za rostlinku ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pan Káč Re: vaclav
Fotka k příspěvku Díky...už jsem přemdal do paludárka k rosničce... Ještě, že ji máme... hop

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Pan Káč
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pan Káč Re: tramtra
Byli normálně v košíčku a kořeny měli, ale taky mi ta druhá přijde spíš jak dracena smich ... Hlavně že jsem se ptal na emerzní rostliny a říkal, že nemá. No zkusím jestli půjdou kořeny a pak kdyžtak zasadím na plánovanej vodopád...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Pan Káč
Ty první dvě v akváriu dlouho nevydrží, podle mě to nejsou vodní rostliny (zelenec, sedoulek). Anubias kávovníkolistý to může být a poslední hledej mezi bahničkami. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pan Káč – Co jsem si to odnesl z burzy?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Půlku názvů vždy zapomenu :-D a v atlasu podle fotek to nevidím ne .
Vim jen že 3. by měl být kavovníkový anubias (podle vystavovatele), ale v atlasu nevidím...

Děkuji X-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: tramtra
Děkuji. palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: Malapa
Ta 'tráva' je Liliovníček brazilský, jak psal Anthrax. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: vaclav
Ano, na živo vypadá přesně jako pupečník tojdílný. Ta druhá "tráva" je ale otázka, co je zač. Zatím moc neroste.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Malapa
Tak vzhledem k velikosti listů a zrnek substrátu bych řekl že to první je rybicky.net/atlasrostlin/hydrocotyle_tripartita_mini :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Anthrax Re: Malapa
To první je nějaký pupečník rybicky.net/atlasrostlin/cesky/p
To druhé je podle mě: rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Malapa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku A tyhle dvě? Děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Jan Jonáš
S tou kryptokorynou červenou nevím, ty moje májí hodně zvlněné listy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Malapa
Kryptokoryna červená, mokřanka trojkvětá, poslední nevím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – Co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím, poradíte mi, co mi to roste v akváriu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Terez Re: Blackie89
Jo,to by mohla.. mám ji teprve 3 týdny, teprve se začínají tvořit nové lístky v ružici.. palec super! Diky love
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Blackie89 Re: Terez
Nemohla by to být alternanthera reineckii mini ( rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii_mini ) pod slabým světlem, tím pádem nevybarvená...?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terez
Fotka k příspěvku Čaute všem, poradíte mi prosím, copak to je za rostliny?
Nízké, lístky ve spod do červena...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Tojsouvěci Re: pavelka
Na třetím snímku,bez záruky Cryptocoryne affinis.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kawasaki Re: pavelka
Cryptocoryne wendti Brown ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelka Re: Angus68
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prikladam

Reagovat na tento příspěvek 4  - Angus68Re: pavelka
Ta rostlinka č.2 je Cryptocoryne pontederifolia ;-) Klidně bych jich několik vytrhal a nabídnul někomu, kdo ji shání :-)
Nebylo by možný, bližší foto rostlin č.3 a č.5?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelka – jaké jsou to rostliny?
Fotka k příspěvku Zdravím a prosím o radu s určením rostlin. 1 je myslím echinodorus, 3 a 5 kryprokoryna, 4 anubias. 2 nevím ... Potřebuji radu jakou rostlinu přidat do "vyšších" pater - neonky se asi bojí plavat ...Hnojiva nepoužívám. Měl jsem hygrofilu ale ta mě už omrzela ...Případně rady jak přesázet ... díky

Reagovat na tento příspěvek 6  - RAP Re: Pan Káč
Kryptokorýna asi červená, Echinodorus a Bolbitis.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Pan Káč – Prosím určit
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradíte co jsem to dostal za rostliny?

Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: QQQ001
Kytka je Echinodorus, jaký ti nepovím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - QQQ001 – Co to je?:)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím poznáte někdo tuto kytku?

Reagovat na tento příspěvek 1  - Invertito Relaxační akvárko
Děkuji všem za odpovědi.nechám ji tam Dokud poroste bude dobrá. Chtěl jsem dopsat mezi ostatní kytky. Ještě jednou děkuji potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 1  - toncekRe: Invertito
Dle mého názoru jde o emerzní formu Alternanthera reineckii 'Splendida. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: vaclav
Presne tak vyzerala moja reineckii mini, keď bola ešte emerzná. Aké iné alternanthery som ešte nevidel, tak nič z toho vyvodzovať ňeľzjá. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Invertito
Vypadá to něco jako Alternanthera a z největší pravděpodobností ti neporoste nebo velmi špatně. Vyloženě červené rostliny bez CO2 moc nerostou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Invertito
www.rataj-spk.cz/… Možná tahle,ono je jich víc... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Invertito
Je to nějaká alternanthera. Možná reineckii
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Invertito – Relaxační akvárko
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny prosím o určení. Štítek vyhodím a nestačil zapsat. Děkuji za pomoc.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bartex Re: Pantheon, JirkaŠčobák a Tommo
Díky pánové :-) Doplnil jsem do soupisu hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pantheon Re: Bartex
To první by mohla být
Salvinia minima--nepukalka nejmenší :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JirkaŠčobák Re: Bartex
To druhé je Echinodorus Tropica.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommo Re: Bartex
To první asi:
rybicky.net/atlasrostlin/salvinia_minima

to druhé bych tipoval na nějaký Echinodorus, ale určitě někdo bude vědět více
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bartex – 2 rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, vcera jsem na burze koupil dve rostliny, ale moje pamet neni schopna pobrat 2 latinska slova, ktera jen jednou slysim... Profrcel jsem atlas a na tu plovouci rostlinu mam tip, ale tu listnatou, tak ty mi prijdou vsechny stejne... hop

Reagovat na tento příspěvek 13  - drvi Re: lacewings
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings
Fotka k příspěvku - co je to? Dík. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Chovi81 Re: tramtra
Díky připevním je na kámen
 Reagovat na tento příspěvek 9  - tramtra Re: Chovi81
První je nejspíš Hygrophila polysperma (je v ní zapletená větvička Najas guadalupensis) a druhá bude Microsorum (jestli jde o těch pár kousků v písku), ta se ale připevňuje na kořen, kámen nebo jinou dekoraci. V písku se jí asi moc dařit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chovi81 – Identifikace
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mohu Vás poprosit o identifikaci dvou rostlin co jsem dostal

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Chovi81 Re: Lister
Díval jsem se ale přišlo mi to takové podobné hmm krom egerie a kryptosky
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Lister Re: Chovi81
Hygrophila je to vysoké vzadu a bacopa to nízké před ní - ona taky vyroste.

Tak koukám že Václav byl rychlejší.

PS. Pokud víš, které rostliny jsi koupil, tak Google ti pak poradí asi nejrychleji ;-)

Kryptokorine bych asi vyhnojil dno, dělá to fakt velký rozdíl. Sázel jsem ve stejnou dobu do substrátu a do písku, tak v substrátu je plně vzrostlá, v písku má pár listů.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Anthrax Re: Chovi81
Hygrophila je úplně vpravo vzadu. A mezi ní a kryptokorynama máš bacopu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: Chovi81
Vzadu vlevo ludwigii repens v prostředku egerie vpravo hygrophila polysperma Před ní je bacopa. Ve středu je kryptokorina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chovi81 Re: _ucx_
Díky tak už jen bacopu a hygrophilu najít palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - _ucx_ Re: Chovi81
Ludwigii repens máš kolem filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chovi81 – Rozpoznání rostlin
Fotka k příspěvku Dobrý den při založení aq jsem si nezaznamenal jaké rostliny kde sázím hmm poznám jen egerii uprostřed vzadu a před ni kryptokorynu. Koupil jsem ludwigii repens hygrophila polysperma a bacopa carolinia. Poprosil bych Vás o označení kde mi rostou děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek Re: Lister
Je to možné páč na hladině je už po několikáté a barvu nehodí,každopádně máš pravdu po ustřihnutí se rozvětvila a i od kořenů se větví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lister Re: Jirka.Stepanek
No možná máš fakt zelenou verzi.
Jestli ji chce rychle rozmnožit, doporučuju střihnout v půlce a vrchol zasadit. Ustřižený vrchol se většinou rozvětví na dvě větve.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek Re: silviebaris
Tak třeba se té barvy dočkám.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Lister
Fotka k příspěvku Já ji mám červenou jen u hladiny a nad...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek Re: Lister
Tmu?no momentálně jedu na 50% ze 130w kvůli řase.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lister Re: Jirka.Stepanek
Fotka k příspěvku Ale musíš mít v akváriu docela tmu. Protože pokud vím, tak opravdu zelená verze neexistuje, barví se vždy podle světla. U mne vypadá takhle. V hodně silné osvětlených akváriích je úplně červená.

Edit: tak verzi green jsem opravdu našel, tak kdo vi... :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lister Re: vaclav
Předpokládám že jde o jiný název pro limnophila hippuroides? Moc hezká rostlinka, postupně se stala mojí nejoblíbenější. Neroste moc rychle a barví se dočervena i pod středním světlem. Jen se u nás nedá moc často sehnat.

Buď rád že ji máš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek Re: vaclav
Jj dík už jsem si ji přidal do seznamu rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Jirka.Stepanek
Limnophila aromatica 'Green' :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek Re: silviebaris
Zřejmě ano,nevím jak se ke mě dostala ale je krásná,dík.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Jirka.Stepanek
akvarijni-rostliny.heureka.cz/… že by tahle,já jí mám do červena a hustější..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka.Stepanek – Co je to za kvítí?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poraďte,co je to za rostlinu,začala se krásně větvit ale v atlase jsem našel jen podobné krásně vybarvené,dík.

Reagovat na tento příspěvek 2  - tramtra Re: QQQ001
 Reagovat na tento příspěvek 0  - QQQ001 – Druh rostlinky
Fotka k příspěvku Mohu Vás poprosit omidentifikaci této rostlinky. Dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: romant
Taky to je možnost. Těch je ale tolik že název těžko bude k mání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: vaclav
Václave já bych si spíše myslel že to bude nějaká Bucephalandra.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Nick
Je to zřejmě anubias podle oddenku, o jaký se přesně jedná si urči sám podle atlasu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nick – O jakou jde rostlinku?
Fotka k příspěvku Fotka není moc dobrá, snad to někdo pozná.

Děkuji předem

Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc Re: vaclav
Díky moc (tý jo to je servis -během minuty) přesně ono DǏK Dík dík ...
 Reagovat na tento příspěvek 7  - R vaclav Re: cz1khc
Moc tam nestrkej prsty je to masožravka. smich rybicky.net/atlasrostlin/utricularia_gibba :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cz1khc – rostlinka v akva
Fotka k příspěvku Zeptám se zdejších odborníků zda by mi poradili co mi to vyrostlo v akváriu.
Je to tenké vlákno, světle zelené - na stonku jsou jakoby uzlíky z kterých vyrůstají krátké výhonky (rozvětvení)
děkuji

Reagovat na tento příspěvek 5  - R vaclav Re: jitkab
Počkej až budou dostatečně velké a můžeš je odtrhnout a přivázat někam jinam. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - KaGaOri Re: jitkab
Microsorum - toto, nebo některý příbuzný druh: rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus. Zasazené se jí dařit nebude, je potřeba ji upevnit na dekoraci nebo alespoň vytáhnout tak, aby v substrátu byly ukotvené jen konečky kořenů.

Edit: Koukám, že píšu zatraceně pomalu :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jitkab Re: Kawa
Aha, moc děkuji za odpověď :-) takže jsem ji neměla zasazovat do dna, uz jsem takhle málem odpravila anubias :-D A takže ji navážu na nějaký kořen, nicméně ty nové rostlinky na jejích listech, s těmi nic dělat nemám a nechat je tam :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Kawasaki Re: jitkab
Microsorium pteropus nebo-li Hnědovka. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jitkab – Co to je prosím
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, pěkně prosím o jakou rostlinu se jedna ? Původně jsem ji dostala přidělanou na ohromnem kořenu - jenze kořen začal doslova hnit, páchla z toho voda a tak šel pryc - rostlinu jsem zasadila do dna uz někdy v prosinci - a pred tak cca 14 dny začala takto hnědnout jako jediná v akváriu - napadá me tedy, zda vubec maji byt kořeny ve dne a nebo ma byt na dekorace pridelana podobne jako anubias ? Taky ma snad na každém listě dalších tunu mini rostlinek s kořínky - s temi se ma nejak pracovat ? Nechat je, odendat a zasadit nebo jak ? Moc dekuji za každou radu ;)

Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: antiA
Já ho v akvárku měl, ale strašně chutnal skalárám. Pořád se u nej motaly, dokud ho nesežraly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - antiA Re: DavFM
Díky za info.... něco jsem si o něm nyní nacetl... nechám ho tam kde je mu nejlepe, a ať tam dělá stále krásu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DavFM Re: antiA
Stejný dotaz jsem zde dával pře rokem, možná dvěma :-)
EDIT:tak 3 roky a byl to Hvězdoš, asi podzimní
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - antiA – co to je??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnesni procházka a foto z mírně tekouciho potoka... co je to za rostlinu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Nick Re: ctibum
přesadím do květináče ven, příp. poskytnu informace, jak se vyvíjí
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Angus68Re: ctibum
Fotka k příspěvku Mě rostl dobře na kořeni, ale do vody jen kořínky ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Nick
Dávám jí měsíc, maximálně dva :) Kdysi jsem ji taky měl...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Nick
Ne mohla, je to bohužel na 100% ona. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nick Re: vaclav
Mohla by to být ona.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Nick
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kofejn Re: Nick
Spíš bych to viděl na nějakou sagittarii. Třeba rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_subulata , ale liliovníček určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nick – Jde o liliovníček mauricijský?
Fotka k příspěvku Zapoměl jsem se při koupi zeptat na její název. Myslím, že by to měla být ona, ale nejsem si jistý. Neprospívá, potřeboval bych si ověřit, jestli je to skutečně ona.

Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: ManuChavez
Nejspíš to je ona, takže pořádně náročná. Tak tu ani zkoušet nebudu, to by byla asi jen ztráta.
Díky za určení.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ManuChavez Re: zelenakapusta
Podle názvu je v místním atlase tu:
rybicky.net/atlasrostlin/ammannia_crassicaulis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Co je to za rostlinu?
Zdravím,

u Rataje jsem narazila na tuto rostlinku www.rataj-spk.cz/…

Naprosto netuším, s čím mám tu čest a na netu jsou u téhož Rataje pod tímto názvem zobrazeny hned 4 odlišné rostliny.

Víte někdo, co to je zač?

EDIT: Na obrázky na netu není spolehnutí, tam po jedním názvem ukazují co libo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tommo Re: Icestar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Už jsem tady nabízela víckrát tuhle kytku v domnění, že je to ludwigia, ale prý se mýlím a je to rotala. Rozpoznáte, která z nich to teda je, prosím?
(jinak prostřih je dnešní a stále si pro to nikdo nepřišel)

Reagovat na tento příspěvek 6  - Angus68Re: sejvi
"B" je správně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sejvi – Jaká plovoucí?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím jedná se o Pistia stratiotes (rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes) nebo o Limnobium laevigatum (rybicky.net/atlasrostlin/limnobium_laevigatum)?

Dnes jsem koupil Pistii, ale teď na ni koukám a přijde mi, že je to Limnobium... :-D X-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: zelenakapusta
Je stejná jako moje. Takže tipuji mokřanku mnohosemennou.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: zelenakapusta
To je klasika Hygrophila polysperma :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Smetany
Děkuji za pomoc s určením, tím se vysvětluje, proč se mi vůbec nezdálo, že by se podobala L.repens.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: zelenakapusta
Určitě hygrophila, ale blíž ti neřeknu, protože jsem v přesném určování hygrophil nikdy nebyl expert.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Smetany Re: zelenakapusta
Já myslím že je to hygrophila polysperma.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,

vyfotila jsem jednu stonkovku, o které nevím, co je zač. Předpokládám, že se jedná o Ludwigii repens, ale v novém akváriu se tomuto druhu nedaří a pokud je to ona, vypadá docela jinak než když jsem ji mívala v prvním akváriu.

Možná je to nějaká Hygrophilla, ale netuším jaká. Mohl byste se někdo podívat na seznam rostlin, které ve Svape a Frasis mám a pomohl mi určit, který druh tohle je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: quasimodo
Vzhledem k tomu že emerzní Glossostigma elatinoides takhle nevypadá tak to bude něco jiného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - quasimodo – Něco z Čínských semen
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poklona,
vypěstoval jsem něco ze semínek údajně akvarijních rostlin z čínského e-shopu a tentokrát to vypadá, že to je schopné žít i pod vodou - sice se mi nezdá, že by to nějak rostlo, ale aspoň to neshnilo. Zázrak.
Pomůžete mi s identifikací? Posílám fotku emerzu i pár kousků které jsem dal před cca měsícem do pěstírničky. Shop tomu říká big leaf grass. Osobně to odhaduju na glossostigma elatinoides, ale úplně se mi to nezdá.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - toncekRe: RiBet
Je to nenáročná Cryptocoryne pontederiifolia,
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RiBet
Fotka k příspěvku Prosim co je tohle za rostlinu?

Starší reakce

Děkuji, sám jsem zvědavý, uvidíme za týden!
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Jar-oslaw
To vlevo má zubaté listy tak nějaká Limnophila aromatica ale spíš Pogostemon stellatus. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Kytky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, copak to jsou za kytky?jednu bych tipoval amanie bonsai a ta druhá, netuším.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: pavel123
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Jar-oslaw Re: pavel123
skoro bych to typoval na polyspermu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel123 – Jaká je to rostlina?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Neví někdo co je to za rostlinu? Děkuji.

Sem se ptal, protože jí neznám,ale byla mi povědomá.dekuji!
Teď nevím jestli se ptáš protože jako hádanka je to moc jednoduché. rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_crispatula_balansae :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – Kryptoska?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Copak je to za kytku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - laguna1505 Re: Bella
to tintitko je vallisnerie... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella Re: laguna1505
fotka mi neprijde moc citelna... zda se mi ze tam vidim javsky mech a najas
rybicky.net/atlasrostlin/vesicularia_dubyana
rybicky.net/atlasrostlin/recanka_guadalupensis
to tintitko vpravo dole muze byt sagitarka?
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_subulata
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laguna1505 – Název...
Fotka k příspěvku ...ahoj, dokážete někdo identifikovat rostlinku dle fotky...?Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: vlka
Můj typ je rozrazil potoční :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kajism Re: KuBvA
Okřehek může být v akváriu, ale roste velmi rychle a dost špatně se ho zbavuje. Je to mravenčí práce s pinzetou na mnohokrát. Protože je dost titěrný a nedrží pohromadě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – včera
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezký adventní večer. Včera jsem byl omrknout větve jehličnatých stromů a zaujaly mě v odtoku z umělého rybníku hezké rostliny. Poradí někdo co to tam na hladině i pod hladinou roste?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - KuBvA Re: Králík
Mohu se zeptat proč by nemohl ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KrálíkRe: vaclav
A může být v akváriu?
rybicky.net/atlasrostlin/lemna_minor Tady se píše, že ne, ale rybicky.net/clanky/892-okrehek-v-akvariu tady zase, že ano, tak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - KuBvA Re: Králík
To čeho budeš za pár týdnu vyhazovat potunách :-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: Králík
Já nic takového nevidím jen okřehek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, neví někdo co je ta za leknín. Děkuji.

Starší reakce

Pravděpodobněji, než o kultivar, jde o to, že se pod názvem P. stellatus může ukrývat několik příbuzných druhů.
Dalo by se tedy říct, že je to kultivar druhu Pogostemon stellatus?
Pogostemon stellata sp. Narrow Leaf tak to mají nazvané rusové to znamená (sp.- nějaký druh z rodu) že je to zatím neurčená rostlina. Prodává ji tropica a tyhle firmy si ty jména rády zkracují. Proč to je to zrovna Narrow Leaf - úzký list nikdo netuší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: vaclav, zervajs
Pro zervajs: To je Eustralis Narrow Leaf

Pro vaclav: Dalo by se tedy říct, že je to kultivar druhu Pogostemon stellatus?
Vyzkoušejte
Tak máš rostlinu co v našem atlase ještě není. Těhle rostlin se zubatými listy je ještě několik co v atlase nejsou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: zelenakapusta
napiš ji pod koupeným jménem...
www.google.com/…:

Pravděpodobně to je, co píše Václav.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: zervajs
A jak mám tuto rostlinu zařadit když nevypadá jako ta z atlasu, ale podle ruských stránek to je ona?
to zabarvení bývá často jen ochrana před silným světlem, Václav to vystihl. palec
Fakt to vypadá jako ono! Ale Pogostemon stellatus v místním atlasu vypadá naprosto odlišně, takže to bude asi ze stejného rodu, ale jiná varieta. Nejspíš si tento druh nebudu moct zapsat jako Pogostemon stellatus když tak ani nevypadá stydim
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: zelenakapusta
Přijde mi, že to není ona, protože ta moje rostlinka nemá a neměla červené ani načervenalé stonky. Schválně jsem se podívala na video, kde jednotlivé druhy představuju a ani tam není patrná jiná barva než zelená.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: JirkaŠčobák
Nevím, jestli je to ona, ale nejsem si jistá, jestli by to ještě byly emerzní listy když rostlina už fakt hodně vyrostla a žene k hladině.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: JirkaŠčobák
tím bychom vyloučili bahnatku vonnou...
pod jedním názvem se prodává více vyšlechtěných forem, kór když kupujeme emerzy...
Že by buceplant.com/… ?

Jsem na ní zvyklý jinak a i v místním atlase má jiné fotky, ale možná, že takto vypadají emerzní listy.
Ne, není nijak aromatická, před chvílí jsem odstraňovala lístky nejvíc porostlé řasou a žádná výrazná vůně se nekonala.
když ji rozemneš v prstech voní po citrónu ( kmínu) ??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Eustralis narrow leaf ??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,

dokázal by mi někdo pomoct identifikovat tuto rostlinu, kterou jsem koupila pod názvem Eustralis narrow leaf?

O té řase vím, nemusíte mě na ni upozorňovat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Králík
 Reagovat na tento příspěvek 2  - toncekRe: Králík
Je to Limnophila aquatica. ahoj
Fotka k příspěvku Neví někdo co je to za rostlinu? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - nocturnisRe: Kaira
A ešte treba dodať, že je pomerne krehká. Po strihaní ešte mi vždy ostanú plávať v akvarku odlomené stonky. Preto treba dať pozor, aby si pri zakorenenej rastlinke človek nezlomil stonku hneď nad koreňom :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kaira Re: Elissa
Můžeš ji klidně zasadit do dna, tvoří kořeny a když se jí daří, udělá hustý, košatý keřík. Akorát roste strašně rychle, takže se musí často zkracovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Elissa Re: JirkaŠčobák
Jirko, koukala jsem na ni a asi to bude ona. Tak to nemám moc radost, protože další plavoučku jsem nechtěla. :-O . Ale jinak díky všem za názory ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JirkaŠčobák Re: Elissa
Fotka k příspěvku S tím najasem jsem si jistý (přestože nemusí být vyloženě guadelupensis). Mám ho a mám i heterantheru. Heteranthera má výrazně střídavé listy. Ty je máš spíš vstřícné, až lehce do přeslenita. Rostlinu, kterou jsi ukázala, mám taky a heteranthera to 100% není.

Edit: Vyfotil jsem ti moji heterantheru.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Elissa Re: Magic
Submerzní, dostala jsem ji od jednoho akvaristy s tím, že by to měl být kosokvět. Ale nějak se mi to nezdálo, protože jsem ho už měla a vypadal úplně jinak. Tak nevím, zda je to něco jiného, nebo jen nějak divně roste. stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: Angus68
Tiež som nad kosokvetom rozmýšľal, ako na emerzné listy by sa to podobalo wtz, ale neviem, neviem...

@Elissa - je to emerzné, či submerzné?
 Reagovat na tento příspěvek 11  - JirkaŠčobák Re: Elissa
Najas guadelupensis
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Angus68Re: Elissa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elissa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezký den,

pozná někdo o jakou rostlinku se jedná?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Blackie89 Re: Veverca
Dle mě zbídačená Ammannia gracilis....

rybicky.net/atlasrostlin/ammannia_gracilis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veverca
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Nevíte, co je tohle za rostlinu??

Má to zubaté listy a píší že je nenáročná takže něco jako chobotnice rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_quadrifolius
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: vaclav
A která to vlastně je?
Myslíš, že je náročná až moc?
Vyzkoušejte
Podle mě to budou vyhozené peníze. ;-)
Nooo, a mám v tom hokej, který druh to tedy je?
Mám v plánu si jednu tuhle rostlinku koupit a zkusit, jestli se jí u mě bude dařit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: jiri609
Na fotce z českého e-shopu je rostlina s mnohem užšími listy, takže to asi bude něco jiného. A v popiscích nároků jsou také rozdíly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jiri609 Re: zelenakapusta
a není to takhle? www.arowana-im.com.ua/…
Šikula, díky :-) Na synonyma mě to neodkázalo.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - zervajs Re: zelenakapusta
rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_stellatus

nějaký vyšlechtěný druh.
v synonymech je název ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: ctibum
Naprosto netuším, přídomek 'Narrow Leaf' se vyskytuje u více rostlin, takže mě to na netu navádí všude možně, ale protože rostliny v akvaristikách se prodávají i pod synonymy nebo obchodními názvy, tak jsem ztracená a nevím, kde hledat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: zelenakapusta
Není to nějaký Pogostemon?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Co je to za rostlinu?
Ahoj všem,

nevíte někdo, co je tohle za rostlinu?
www.rostlinna-akvaria.cz/…

V místním atlasu ji pod tím názvem najít nelze a na netu se mi na obrázcích ukazují jiné rostliny nebo jsem hledala na špatném místě. Vypadá zajímavě.
Tak ve Vltavě je kalná voda a není tudíž vidět na dno ale na hladině je vidět klasický trs rostlin a to je to v mírně proudící vodě. :-)
Václave, určitě to myslíš jen obrazně, protože Ceratophyllum demersum není schopen zakořenit!
Našla jsem si ale, že dokáže vytvořit jakési bezbarvé ukotvující větévky, které nahrazují kořeny ve smyslu toho, že rostlinu drží na místě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Veverca
Ve Vltavě roste normálně jako stonková rostlina. Každá taková rostlina má tendenci zakořenit dělal mě to i najas. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tommo Re: silviebaris
Zasazená roste vpohodě. Měl jsem jí v horácomatce a nebyl problém. Ale ano je to plovoučka. Tazatelka se ptala, jestli jí poroste zasazená a mám zkušenosti, že roste.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - SilviebarisRe: Tommo
Chvili,než uhnije...zasazená neroste,jak píše zelenakapusta,nemá a nepustí kořeny...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tommo Re: zelenakapusta
Když jí zasadíš, poroste.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - zelenakapusta Re: Veverca
Pokud se nemýlím, je to Ceratophyllum demersum. Tato rostlina netvoří kořeny, takže zasazovat ji nemá smysl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veverca
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Mám v akváriu tuhle plovoucí rostlinu.
Pořád mi padá dolů. Na internetu jsem viděla že ji spíše zasazují. Když ji zásadním, poroste mi?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Guppy Re: Angus68
Myslím Petře, že u té rugosy jsou listy jiné - jakoby profilované. I tvarově trochu odlišné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Guppy Re: silviebaris
Taky mě napadla...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Guppy
A neni to to polysperma rubella...když říkáš do červena..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Guppy Re: Angus68
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jestli to pomůže, udělal jsem ještě detailnější foto.
Mně právě dvojka připadá identická s jedničkou (tedy s polyspermou, ta je asi jasná), jen je do červena...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Guppy
Pepčo, ta na trojce mi přijde jako ta, kterou sem kdysi měl. Limnophila rugosa hmm
Dal sem ji i do atlasu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Guppy
Ta dvojka je hydrophila corymbosa...ta první je polysperma...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Guppy – Hygrophily
Fotka k příspěvku Prosím o pomoc s určením těchto tří rostlin.
Předpokládám že jsou to:
1) Hygrophila polysperma
2) Hygrophila polysperma "Sunset" ?
3) Hygrophila corymbosa
Doteď jsem hygrophily v akváriu neměl, tak v nich plavu...
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Králík
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Magic Re: Králík
Zúbožené ceratophyllum?
Fotka k příspěvku Neví někdo co je to za rostlinu? Předem děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 4  - Blackie89 Re: KuBvA
Myslím, že by to mohla být Hygrophila Polysperma : rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KuBvA
Fotka k příspěvku Poradí někdo ??

Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: vaclav
Bacopa monnieri, hm. Tá tam predtým bola, tak asi vstala z mŕtvych z piesku.
Ale vyzerala trošku guľatejšie a rástla výrazne pomalšie. Na druhej strane však nebolo vtedy zďaleka toľko svetla ani COčko.

Nechám to rásť, uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Magic
Podle mě ti tam roste něco jako Rotala indica nebo nějaká Bacopa. Do in-vitra se nic připlést nemůže. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic – Staurogyne?
Fotka k příspěvku To, čo mi tu skraja staurogyne vyrastá, je jeho nejaká spešl forma, čo nevie, že sa má plaziť, alebo sa tam chytila nejaká iná rastlinka?

Ale nič také som predtým nemal a staurogyne bol in vitro...

Starší reakce

Takhle, ono mi nevadí, že přišel jiný druh, ale podle mě by měla být ve faktuře poznámka o náhradě, protože přeci takový odborník nebude pod jedním názvem posílat jiný druh.
O to mi ale tak nejde, i mistr tesař se někdy utne.
Spíš mi přijde zvláštní, že i v době, kdy jsem si rostlinky objednávala, byl druh M.mattogrossense označený jako "není na skladě", ale jeho červená forma - nyní přejmenovaná - mi přišla jako náhrada za původně objednaný druh.

Pro larix - měla jsem v poznámce výslovně uvedeno, aby druhy nebyly nahrazovány.

Ale nevadí, už vím, co je to za druh a tím je věc uzavřená.

Děkuji za informace i vysvětlení :-)
Fotka k příspěvku Tak určit správně tyhle rostliny není jednoduché. Pokud si opravdu objednala tuhle rostlinu a přišla ti jak vidím zelená může se stát že název je správný, protože Rataj má svoji Myriophyllum mattogrosence pěstovanou submerzně. Třeba ale od té doby co jsem tam byl tohle změnil. :-)

Ano, vím o té rostlině, ale objednala jsem tuto www.rataj-spk.cz/…

Tak čeští pěstitelé a názvy to je kapitola sama pro sebe. Rataj má stále Myriophyllum mattogrosence www.rataj-spk.cz/… Ta je ale "nově" pojmenovaná jako Myriophyllum tuberculatum rybicky.net/atlasrostlin/myriophyllum_tuberculatum
Takže když si chtěla zelenou rostlinu podle našeho atlasu tak ti poslal něco jiného. :-)
To je na tom to nejhorší - od Rataje! U něho jsem nečekala, že prodává chybně pojmenované druhy ačkoli Limnobium laevigatum pořád nabízí jako Limnobium spongia.
Vyzkoušejte
Od koho jsi si rostlinu koupila? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Oldass Re: zelenakapusta
O nedostatek CO2 se u akvária (dle Walstad) nemusíš obávat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: larix
Každopádně dostane šanci na existenci, protože když už ho mám, tak ať žije a uvidím, jak se mu bude dařit.
Jednoznačně ale platí, že vědomě bych si ho nekoupila.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - larix Re: zelenakapusta
Podľa fotiek je aktuálne v perfektnej kondícii, vôbec by som sa oň (zatiaľ) nebál. Ja (a nie len ja) som ho tiež pestoval bez sýtenia CO2 a nebol s tým problém. Informácie v atlase treba brať s rezervou. Na začiatok môžu pomôcť ale nie je to dogma a vlastná skúsenosť sa môže líšiť, v prípade informácií o CO2 sa dokonca líši dosť často.
Nene, ono nejde o to, že bych byla nešťastná z toho, že se z rostliny vyklubalo něco jiného než jsem čekala. Jde o to, že tento druh je podle místního atlasu velmi a velmi náročný, takže je malá pravděpodobnost, že se u mě udrží vzhledem k tomu, že sycení CO2 se u mě nedočká.
Jinak je to skutečně už teď velmi krásná rostlina.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: zelenakapusta
Pre mňa to je naopak jeden z najkrajších zástupcov rodu :-)
Ak si potrebovala zelený stolístok, tak ti dávam do pozornosti aj krásny a nenáročný druh M. aquaticum...
Nooo, tak z toho radost nemám, ale díky za informaci.
Tuto rostlinu jsem koupila jako Myriophyllum hippuroides, domnívala jsem se, že se jedná o M.mattogrossense a nakonec je to ještě třetí druh.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - larix Re: zelenakapusta
M. tuberculatum.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Myriophyllum mattogrossense?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,

potřebovala bych se ujistit. Je druh na fotkách opravdu Myriophyllum mattogrossense? Zčervenalé vrcholky už vyrostly u mě.

Starší reakce

díky, nebyl jsem si tím jistý :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Roger
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger
Fotka k příspěvku Jaká je to rostlinka? Myslím že to bude nějaký Pogostemon. Díky za radu :-)

Starší reakce

Ano, uvědomuju si velký rozdíl mezi emerzními rostlinami a submerzními - ten rozdíl vidím sama ve svém akváriu.
Hledala jsem mezi emerzními, protože - jen mám ten dojem - ta rostlinka na fotce mi přijde dost taková pomuchlaná, jakoby nedávno vyndaná z košíčku.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Magic Re: zelenakapusta
Mne prišla i Wendtii Green s červenými stonkami a tá submerzná vyzerá potom totálne inak.

Ako hovorí Václav...
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: zelenakapusta
Leckteré emerzní rostliny mají oproti těm submerzním červený stonek, ale platí to i obráceně. U nových rostlin to chce prostě počkat. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Lewran
Ahojte,

netvrdím, že je to správně, ale pokusila jsem se najít druh Cryptocoryne s červenými řapíky a našla jsem dva druhy:

www.realaquatics.co.uk/…
www.aquasabi.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: vaclav
Mně se teda moc rozrostlá nezdá, ale je to subjektivní. A hádat se nebudu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Planorbella
Tak ta rostlina je už poměrně dost rozrostlá a vyhledávání není jednoduché ani podle názvu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Planorbella Re: Epa
Tohle je téměř nemožné určit. Jsou to děložní lístky a podle nich to fakt nejde. Počkej až vyrostou tzv. pravé lístky a napiš znovu.
vaclav: Vyhledávání podle fotografie není důvěryhodné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Epa
Tak asi jen strejda google. Lze vyhledávat i podle fotografie. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lewran Re: Magic
Jj, ta vpředu. Ok počkám a uvidíme . Díky moc :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: Lewran
Ak myslíš tú vpredu, to vyzerá ešte na emerzné listy, počkal by som, kým prelistí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lewran
Fotka k příspěvku Jsme tu jeětě jednou vím že je to z rodu Cryptocoryne , ale nevím podruh.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Epa – Prosím o radu
Fotka k příspěvku dobrý den, u známého jsem viděl tuhle rostlinku jako "koberec" v jeho akvariu. Bohužel neví co to je, prý koupil semínka někde v CHině. Líbí se mi, ale rád bych o ní věděl něco víc. Prosím o pomoc.

Reagovat na tento příspěvek 1  - Jan Jonáš Re: Lewran
Třetí bych si tipnul na hygrophilu polyspermu (mokřanka mnohosemenná).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanumana Re: Lewran
Zkus kouknout do atlasu na hygrophily...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lewran – co je to za rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, potřebuji od Vás zkušenějších pomoci..dneska jsem byl poprvé na Akva burze u nás v Mostě, koupil jsem tam pytel kytek , ale netuším co jsem to vlastně koupil. Jsem začátečník co se týká rostlin. Děkuji za pochopení .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: JirkaŠčobák
Je to Helanthium rostlina má střední žilku. :-)
Jsem si docela jistý, že to je S. subulata.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - drvi Re: lordkokakola
Uprostřed vzadu by to mohla být Lobelia?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: lordkokakola
Vpravo vzadu bacopa monieri, vľavo (do červena) nejaká Ludwigia (Rubin?), trávy nepoznám a to v strede netipujem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: lordkokakola
Tipuji - to vepředu vypadá jako Sagittaria subulata, to s těmi nejmenšími lístky vzadu vypadá na Bacopu monnieri a stonkovky nalevo tipuji na Hygrophily, napravo by to mohly být Ludwigie.

Ale jsou to jenom tipy, nejsem odborník.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lordkokakola – ?
Fotka k příspěvku Poradil by mi niekto čo sú toto za rastliny?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Speeder Re: Angus68
Tak kamarád od kterého ji mám říkal, že echinodorus major. Tak takovou obludu tam asi nenechám až vyroste v tom malým akva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - zelenakapusta Re: lukasn
Tady to máš :-) ;-)

Plants"
Rotala sp. "Nanjenshan", Rotala sp. "green", Rotala rotundifolia, Ammannia senegalensis, Ludwigia glandulosa, Limnophila aromatica, Myriophyllum sp. "matogrossense", Althernanthera reineki, Blyxa japonica and Glossostigma elatinoides.

Edit: Stačilo najít tu správnou fotku - tady máš zdroj: showcase.aquatic-gardeners.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Speeder
Nějaký druh echinodoru, myslím. Chce to čas ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukasn – Rostliny
Ahoj, vím, že je to celkem špatná fotka, ale lepší jsem nenašel. Byl by tu nějaký ochotný odborník aby mi řekl název jednotlivých rostlin? ahoj Předem děkuji moc.

cache.reefbuilders.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 2  - zelenakapusta Re: Speeder
Rostlinu na první fotce tipuji Anubias barteri var. angustifolia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Speeder
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o identifikaci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Planorbella
ne,né... já už to psal, neumím číst :-(
ten echináč deset let starý bude klasika :
Helanthium quadricostatus...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Hanumana
Myslím Cr.wendtii 'brown' ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: zervajs
Jak jako před přelistěním, toto je už submersní ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Passenger77
já si to blbě přečetl ( už zase tone )
fotky co dával fotil před deseti roky...ty v prezentaci nemá... takže znovu a pořádně!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: zervajs
C.Flamingo tedy nikde nevidím, ale třeba je skrytý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Planorbella
Cryptocoryne má podle prezentace dvě :)
tropica,flamingo ( pontederi...je jasná)
Ten echinac je bleher před přelistěním... však on se přizná sám smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: Hanumana.
Nějaká kryptokoryna myslím, dál nevím.
Já bych taky rád věděl co je to za echinodorus co má vlka v akváriu takový světle zelený s úzkými listy. Střední vzrůst. Nevíte někdo? Ale samozřejmě má přednost otázka Hanumany.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Guppy Re: vaclav
Hmm, pročítám kdeco, prohlížím desítky fotek a docházím ke stejnému závěru...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Guppy
Tyhle rostliny jsou tak překřížené že to ani nemá cenu moc řešit a asi ani jeden název nebude špatně. Takže klidně můžeš napsat palustris. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Guppy – Ludwigia
Fotka k příspěvku Prosím o názor, tuto Ludwigii jsem dostal jako repens, mně připadá spíš jako palustris...
Předem díky!

Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanumana Re: vlka
A mě by zajímalo, jak se jmenuje rostlina, kterou má vlka na prvních 2 fotkách zhruba uprostřed. Vyšší rostlina, listy jsou zespod hnědé svrchu spíše zelené. Mám ji v akváriu od začátku a nějak jsem při zakládání nakoupila rostliny na burze a nezapamatovala si vše.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JirkaŠčobák Re: vlka
Riccia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – Před 10 lety
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezké odpoledne. 4.9.2009 jsem fotil tyto fotky. Nevíte někdo prosím, co je to za volně plovoucí rostlinu? Nenáročná rychlerostoucí krásně zelená rostlinka.

Reagovat na tento příspěvek 2  - JirkaŠčobák Re: petsal
Najas guadelupensis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petsal – Poradíte název?
Fotka k příspěvku Ahoj všem, se zásilkou rostlin jsem dostal i to co je na fotce, nevíte někdo název rostliny. Je vzplývavá, bez kořenů

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jarovo Re: JirkaŠčobák, Angus68
Páni vrelá vďaka za typ - evidujem ju v zozname palec pivo ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: JirkaŠčobák
Asi máš Jirko pravdu ;-) Opravdu to vypadá na Hemigraphisalternata hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: jarovo
Asi Hemigraphis.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarovo – Kto mi poradí ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dlhšiu dobu som to pestoval ako emerz, teraz to mám v paludáriu - bohužial štítok som stratil takže by som potreboval pomôcť s určením aby som ju správne zapísal do zoznamu rastlín.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: vlka
Nemohl by to být echinodorus Bambi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Jája
Diky za reakci,dala jsem to do květinače,mam toho malinko.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: vlka
Sice nevím, co je zač, ale jako ozelot mi nepřipadá. Ozelot má flíčky jinak, jak červená, tak zelená varianta.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Jája Re: silviebaris
Vrbina je neskutečný plevel, bacha na to. Pokud to vysadíš na zahradě, tak se toho nezbavíš. Vím o čem mluvím, dost se u toho na chatě navztekám, když se té mrchy snažím alespoň částečně zbavit. Roste úplně všude a je hodně houževnatá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Anďaska
Zrovna jsem byl u ,,Hansestadt Rostock,, když jsi dla toho ,,Ozelota. A asi máš pravdu. Moc díky. Kamoš si nemohl vzpomenout jakej to je.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - AnďaskaRe: vlka
Echinodorus možná 'Ozelot'?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dostal jsem od kamoša nějakou moc bujnou rostlinku. Poradí prosím někdo, čím mě to obdaroval? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: silviebaris
No ono se to plazilo po zemi,zkusim to jako emerz,na malou vrstvu štěrku...Díky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella
Fotka k příspěvku Toto je také vrbina? rybicky.net/fotogalerie.php…

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: silviebaris
Bude ale bude to samý kořínek. Větší parádu to ale dělá na suchou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: vaclav
Která,a bude to růst v akváriu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: silviebaris
Vrbina :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Silviebaris
Fotka k příspěvku Prosím o identifikaci,nalezana v zatopénem lomu-stojatá voda...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Budik77
Možná máš pravdu ale co firma to jiná rostlina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Budik77 Re: vaclav
vaclav napsal: Ta první rostlina vypadá hodně zajímavě tak ji opatruj a namnož. Takhle prolamované listy jsem u tohohle typu rostliny ještě neviděl. :-)
Takže bych po delším pátrání řekl, že je to Hygrophila polysperma Ceylon
 Reagovat na tento příspěvek 5  - tramtra Re: Paul
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
Fotka k příspěvku Poradil by mi někdo? Je to nějakej plovoucí plevel.. :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - micudaRe: ctibum
zkusil jsem to,na jedněch stránkách ji je trochu podobná,tak asi jo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: micuda
Zkus vygooglit, jak vypadá emersní...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micuda – prosím jaká je to rostlina
Fotka k příspěvku Dnes my byla doručena objednávka,ale připadá že poslali jinou rostlinu,nevíte co to je za rostlinu,prý by to měla býti sagittaria platiphylla ale na fotkách vypadá jinak.Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: zervajs
Fotka k příspěvku Myslím tuhle ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Angus68
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: pe3czek
Je moc velká variabilita a barva listů ;-) Mít ji doma, je mi jedno, jak se se jmenuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: zervajs
Nené, Cr.blassii ;-) ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: pe3czek
Dávej si pozor na to aby rostlina nezjistila kde je hladina, všechny listy k ní směřující se stříhají jinak budou všechny na hladině. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pe3czek Re: vaclav
No v atlasu ta rostlina není, roste docela dobře, ve stavu v jakém přišla se rychle vzpamatovala, osvětlení střední, bez COčka... Čekal jsem že do týdne bude po ní... :-)

Edit: už jsem ho našel "Nymphaea lotus" tady v atlase... palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: pe3czek
Akvarijní rostliny většinou nemají z těmi přírodními nic společného to tvrdil už 80 letech při vydávání svých knížek Karel Rataj. Srozumitelněji řečeno každé zahradnictví prodává něco trochu jiného. Naše klasické pěstírny se sveřepě drží těch Ratajových názvů i když je svět úplně někde jinde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pe3czek Re: vaclav
No mám ho z Aqua-daho, ale už se mi od nich stalo, že mi poslali echináče pod určitým názvem (co bylo objednáno), ale ve finále to byly nějaký kultivary...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: pe3czek
Je spousta barevných variet a ješťě pocházejí z Ameriky a Asie. Určit co je co je dost obťížné. Koukni se do atlasu úvodní fotka je red různém firmy ale pod tímto názvem prodávají kde co. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pe3czek – Je to opravdu Tiger Lotus Red?
Fotka k příspěvku S kolegou jsem se dostal do sporů a tvrdí že Tiger Lotus Red vypadá trochu jinak (listy)...

myslíš c.bullosa ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Celsiq
Podle barvy listů a poměrně hodně znatelného puchýřkování- Cryptocoryne blassii ;-) hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Celsiq
Můj tip je rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_tropica ,ale je to opravdu jen tip, protože takhle nějak vypadá u mě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Celsiq Re: afc1886
To jsem si také myslel, nicméně jich je hodně ale žádná, která by vypadala takto smich (dle mého samozřejmě). Každopádně díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Celsiq
Kryptokoryna, ale jaká to si netroufám určit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Celsiq – copak to je?
Fotka k příspěvku Ahoj kolegové, poradil by mi někdo o jakou rostlinu se jedná?
Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Icestar
Myslím, že nepukalka.
Fotka k příspěvku Co je prosím tohle za plovoučku?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Budik77 Re: Vaclav
Té první rostlinky mám ještě v misce v hlíně asi 100 sazenic, jen je nemám kam dát.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Budik77
Ta první rostlina vypadá hodně zajímavě tak ji opatruj a namnož. Takhle prolamované listy jsem u tohohle typu rostliny ještě neviděl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: JirkaŠčobák
Já mám pocit že to druhé bude polysperma.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: Budik77
Spíš ludwigia. Ale nejsem si jist.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Budik77 Re: JirkaŠčobák
Jj taky si myslím. A to druhé asi taky, že? Ale co přesně to fakt nevím. :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JirkaŠčobák Re: Budik77
První je nějaká hygrophila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Budik77 – Rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak teda schválně kdo pozná co je to za kytky? 2 druhy, sám to nevím. :) vždy 2 foto jedné kytky a pro představu celé akva 350l kyti jsou v pravém rohu, jsou to mladé rostliny pěstované ze semene (Čína). no stydim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Tommo
To hodně záleží na světle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommo Re: vaclav
To bude ono. Jsem zvědav jestli bude také do červena ;-) Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Tommo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommo
Fotka k příspěvku Ahoj, neví někdo co je to za rostlinu. Přišla od Rataje mezi Mokřankami a když se trochu rozrostla všiml jsem si jí.

Reagovat na tento příspěvek 2  - drvi Re: Semejan
Podle mě je to ta C. parva ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Semejan
Takhle u mě vypadala Cr.lutea, když byla ještě malinká hmm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - toncekRe: Semejan
Já bych řekl že je to Cryptocoryne nevillii. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SemejanRe: zervajs
zervajs napsal: nejsem si jist: podobně vypadá :
rybicky.net/atlasrostlin/helanthium_bolivianum_isthmicus

napadá mě ještě :( ale jen matně smich
)
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_parva

Seper, to by mohlo být ono potlesk
děkuji za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Troppau Re: Semejan
Vypadá to na Kryptokorynu nízkou /Cryptocoryne parva/.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Semejan
nejsem si jist: podobně vypadá :
rybicky.net/atlasrostlin/helanthium_bolivianum_isthmicus

napadá mě ještě :( ale jen matně smich
)
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_parva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semejan – Co je tohle za rostlinu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Neví někdo co je to za rostlinu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarda62Re: Richard
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Richard – Co je to za rostlinu
Fotka k příspěvku Poradí mi prosím někdo jak se jmenuje tato rostlinka?

Starší reakce

ok.počkáme pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: toncek
Těžko soudit. Fotka rostlinky je v tuto dobu si myslím, neurčitelná. Ale G.spilantoides jsem měl. Vydržela tři měsíce a šla..... Asi jsem měl moc kyselou vodu a to ona nemusí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toncekRe: zervajs
Podle mě jde o nějaký druh Hygrophily.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: vaclav
Fotka k příspěvku já vím,tato je ta druhá půlka, ta pouští od substrátu
tato z vrchu :

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: zervajs
Ty fotky jsou tak malé že na nich není skoro nic vidět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toncekRe: Speeder
Je to Rotala macrandra v dost šptném stvu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku dostal jsem stonek (asi rybicky.net/atlasrostlin/gymnocoronis_spilanthoides )
střihl napůl a zasadil.

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: Speeder
nějaká plevuňka, možná tato :
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_rubra
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Speeder
Fotka k příspěvku Zdravím? Co je tohle za rostlinku s tim červeným stonkem? Listy měla taky do červena, než začala hnít. Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Ruvia
Dej to tam, kde na to máš místo a uvidíš. Chytne se? Nebo né? Potom uvidíme. ;-)
Žádný hloupý dotaz ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ruvia Re: Angus68
Kdybych na to měla podmínky, tak to udělám hned a neptám se, jenže nemám. Nechtěla jsem to posílat dál jako zajíce v pytli.
Omlouvám se za hloupý dotaz.
Otázka na tohle? Zasaď, věnuj se tomu. Dej správné podmínky a za měsíc můžeme pokecat ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Planorbella Re: Ruvia
První dva lístky jsou děložní a podle nich je je obtížné poznat, zda se jedná o danou rostlinu. Zasaď znovu a počkej na tzv. pravé lístky. Poté je identifikace jednodušší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ruvia
Fotka k příspěvku Zdravím, dostal se mi pod ruce tento sáček semen nějaké kobercovky. Po posypání a rosení substrátu začala růst a vzhledově připomínala Micranthemum callitrichoides (listy). Vyrašili vždy jen 2 lístky z jednoho semena a pak se vytáhla cca 1-2 cm nad substrát. Bohužel horkem vyschla zatímco jsem byla v práci. Je možné že je to ona, popřípadě co to může být? Děkuji.

P.S. pokud by někdo chtěl, daruji

Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger Re: jisyko
Vše by měli být klasiky, ale pro mě jsou španělskou vesnicí smich budu si muset dělat fotodokumentace pozic rostlin jak je zasadím, pak budu vědět která je která :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jisyko Re: Roger
Echinodorus vlevo je podle mého Ech.cordifolius, vpravo může být Ech.subalatus, nebo jak psal Václav, emerzní Ech.bleherae
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pe3czek Re: WARENKOREN
Mám pocit že ta gigantea požene nové listy nad hladinu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: WARENKOREN
To je Echinodorus uruguayensis, poměrně dost rostlin bylo sloučeno pod tento název a to nepočítám křížence. Takže pátrej v atlase tímhle směrem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WARENKOREN – určí to někdo z téhle foto děkuji
Fotka k příspěvku

Myslel jsem si to, dva jsem vyndal a dal do jiného akvária a nevím které :) jsou to klasický echinodory, některé se seznamu v akváriu Malý bazén. Nu což počkám co z toho vyleze :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Roger
Jsou to echinodory ale emerzní a to ti jen tak někdo neřekne co jsou zač. Počkej si až vyrostou a i potom může být problém pokud to není nějaká klasika. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger – Jaká je to rostlina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jedna se o ty listové, jsou koupené před týdnem, ale teď zaboha nevím jak se jmenují a potřeboval bych je dohledat v atlase, vy je určitě poznáte :-) jedná se o dvě kytky, ale fota jsem dal od každé pro jistotu dvě, snad to pomůže. Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: JirkaŠčobák
Jirko, u mě měla cca 25cm ;-) a dokonce mi i kvetla :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: vaclav
ano je to ona Vendo ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Troppau Re: tramtra
Máš pravdu Tamarko. Koukal jsem na to na mobilu, tak mi ten poměr velikosti nějak nepřišel.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00 Re: tramtra
Spíš ta Spirodela, děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Petr00
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Troppau Re: Petr00
Limnobium laevigatum - Voďankovec vzplývavý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte jaká je to plovoučka? S porovnáním s okřehkem

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Anthrax
Ani lekníny z přírody od sebe jde těžko poznat natož nějaké barevné kultivary. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax – Leknín
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Prosím, co je to za leknín? Lze to vůbec takhle určit? Nebo až podle květů či něčeho jiného?
Díky :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: vaclav
Možná máš pravdu Vendo, ale ty ostatní? Nevím. Špatný fotky mladých rostlin hmm ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Angus68
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: tramtra
Fotka k příspěvku Tamčo, souhlasím s 3 a 5 ;-) Ludwigia? Já ti nevím, ale u mě vypadá takhle ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: tramtra
amazonicus asi ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, potřebuji určit názvy těchto rostlin. Předem děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: vaclav
Podle velikosti by to mohla být Tropica. Barvou se to definovat nedá - ona je variabilní podle podmínek. Tahle například vypadá, že má hoodně světla - ty listy “připláclé” k substrátu. Nicméně máš ji pěknou!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: JirkaŠčobák
Má tak max 20cm na šířku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: drvi
Fotka k příspěvku Tak mám i fotky z dřívějška a připadá mě to podobné. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - drvi Re: vaclav
Já měla podobnou, koupenou jako Tropica a vypadala jako Flamingo, akorát že zelený, stejne jako ta tvoje na fotce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: vaclav
Těžko říci. Mám sice obě, ale Tropica se od normální odlišuje nejvíc tím, že je nižší. Jak je reálně velká?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav
Fotka k příspěvku Po dlouhé době se mě dostala do akvária zřejmě Cryptocoryne wendtii 'Tropica' myslíte si že to je ona. :-)

Ta rostlinka když začne růst, řasy se sama zbaví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Ruvia
dobře jsi udělala,zasadit a nechat růst,kdyby řasa vyhrávala a rostlinka chřadla, vyzkoušíš něco jiného ;-)
s tím přípravkem nemám žádnou zkušenost.( takže nevím) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ruvia Re: zervajs
To je ona děkuji :)
Krevetky bohužel nemám, teď začínám prvním akvárkem, rostlinku jsem tam teda dala. Mám doma invital carbon a dočetla jsem se někde v jiném fóru, že stříknutí v akva v denní dávce na rostlinku by mohlo pomoct i na řasu. Tak snad jsem neudělala nějakou blbost hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: zervajs
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_x_willisii

www.akvariumruzicka-eshop.cz/…

buď lázeň v savu ( cca 20%), nebo nechat v karanténě "ožrat" krevetami, nebo normálně zasadit a hlídat stav zařasení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Ruvia
nějaká kryptoška bych tipnul...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ruvia
Zdravím,
mohla by mi nějaká dobrá duše říct, co je to za rostlinku? Dostala jsem ji takhle, s otrhanými většími listy kvůli řase, ale název nevím :-O Popřípadě nějaké opatření než ji dám do svého akva abych si tam tu řasu nezatáhla?
Děkuji předem za odpověď :-)

i.postimg.cc/…

Starší reakce

Děkuji všem za odpovědi, asi to bude Vallisneria gigantea. Dnes jsem ji koupil v akvaristice a nebyl u ní lístek, proto jsem se ptal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Anďaska
Spíš spiralis, tipnul bych si podle šířky listů. Ale jak píše Petr, bez měřítka těžko říct. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Anďaska
Neznám velikost focené rostliny ;-) Ale i tak se mi zdá, že neroste v dobrých podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Angus68
Gigantea jo?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Angus68Re: Králík
Tipnul bych si Vallisneria ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Králík
Fotka k příspěvku Dobrý den, neví někdo co je to za rostlinu? Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - My Dvaja Re: Maq
Dakujeme za postrehy... pomohlo to...ps: ano vyzera ako kopr pivo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MaqRe: My Dvaja
Oboje je Ceratopteris.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: silviebaris
Limnophila se tak nevětví jak je na obrázku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - My Dvaja Re: NHKG
Fotka k příspěvku Toto je vraj to iste, len je to zrejme mlade dolu to ma korienky. Ta velka korienky nema je len zatazena kamenom a ku podivu sa jej dari a rastie.

Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: My Dvaja
Nešla by vyfotit celá? Z fotky nejde poznat, zda to je stonková rostlina nebo ne.
Připomíná mi, ale jistý si vůbec nejsem: rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: My Dvaja
 Reagovat na tento příspěvek 0  - My Dvaja – Nevieme si rady
Fotka k příspěvku Zdravim nasiel by sa niekto, co by nam poradil nazov rastlinky ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: Afropithecus
šlo by ji vyfotit ze zadu ? ( zadní stranu listů)
a mateční rostlina měla kořenový bal, nebo oddenek? ( pokud tam těch "anubisů" bylo více ;-)
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Afropithecus
Tak to asi anubáček nebude ;-) Že by dva listy za tak krátkou dobu? coze
Přeji ať ti roste. Občas se na burzách najdou takový zajímavosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afropithecus Re: Angus68
V AQ je již celý týden. Fotku jsem udělal až dnes ráno. Musím říct že má přírůstky a daří se jí dobře. Od zakoupení dva nové listy .
Vyzkoušejte
Je pěkná, uvidí se časem ;-) Ale ty to dáš ano Věřím. A taky mě zajímá o kterou vlastně jde ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afropithecus Re: Smetany
Ahoj. Jiná možnost zatím není. Rostlinka je bez kořínku a přivázat se zatím nedá. Je odtržená od matecni rostlinky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afropithecus Re: Angus68
No 35 kaček.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afropithecus Re: romant
Ahoj. Pankrác Praha .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Afropithecus
Na jaké akva burze?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: Smetany
Nejsem botanik, takže to je jen můj názor, ale přijde mi, že rostlina má pro daný druh anubiasu příliš krátké řapíky a chybí ji charakteristický výkroj na bázi listů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: zelenakapusta
Netvrdím že je to on ale teď jsem to zkusil dát do googlu a tady se tváří vcelku podobně. www.google.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: Planorbella
Dieffenbachia to není určitě, ta je naprosto nezaměnitelná a pochybuji, že se jedná o zmíněný anubias, chtělo by to vidět, jestli má rostlina oddenek.

Je ale možné, že je to zcela neakvarijní rostlina, velmi mi totiž připomíná hostu kultivar 'June'.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Smetany
Za to bych kačku nedal ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Angus68
Sice se mi moc nezdá ale jediný který znám a má takto žíhané listy je právě Anubias hastifolia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: Angus68
Mně to připadá jako difenbachie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Smetany
Taky moc nevěřím, že je to anubáček ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Afropithecus
Anubias hastifolia asi. Každopádně bych ho nedával do substrátu.
Pěkný úlovek, ale nevím :-(
Je to vůbec anubáč? hmm no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Afropithecus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Na akvaburze jsem si pořídil novou rostlinku. Údajně se jedná o Anubias. Nevím však jaký konkrétní druh . Rostlinka je světle zelená a lehce žíhaná. Zda můžete tak prosím poraďte děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 1  - zervajs Re: Smetany
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: jamajcan
No taky sem měl ten pocit ale mám ho ve stejné nádrži také a vypadá trochu jinak hlavně je hustší a zdravější ale je tomu asi nejblíže.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - jamajcanRe: Smetany
Snad P. stellatus.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: Smetany
Spíš nějaký pogostemon, má to zubaté listy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martinek1985 Re: Smetany
Za mě je to h. Angustifolia, ale hodně zubozena.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany
Fotka k příspěvku Ahoj uměl by mi někdo určit tuhle rostlinku? Dostal sem ji jako hygrophila polysperma ale nějak se mi to nezdá. Moc se jí nedaří tak by mě zajímalo co je to zač než ji začnu přesouvat nebo než jí vyhodím.

Reagovat na tento příspěvek 0  - IrkaraRe: Anthrax
Vypadá to, že by to mohla být ona. Děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Anthrax Re: Irkara
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Irkara
Fotka k příspěvku Zdravím, prosím určíte mi o jakou rostlinu jde? :) ztratil se mi štítek a nepamatuju si to :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - MaqRe: Passenger77
Ludwigia glandulosa běžně střídavé listy mívá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: KaGaOri
KaGaOri napsala: Dost mě ale mate postavení listů na stonku - všechny Ludwigie co jsem viděla je mají vstřícné a ty moje kompletně střídavé...
Dobrá poznámka, tak to Ludwigie být nemůže, toho jsem si nevšiml... coze Tvar i vzrůst by jinak seděl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KaGaOri Re: Passenger77
Díky za odpověď. Ludwigia bylo to první, co mě napadlo. Podezření jsem měla hlavně na tuhle: rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens . Dost mě ale mate postavení listů na stonku - všechny Ludwigie co jsem viděla je mají vstřícné a ty moje kompletně střídavé. Zatím rostou a vypadá to, že se chystají větvit, tak počkám, co vyleze a znova nafotím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Planorbella
No, mohl by to být on :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: Anďaska
Vůbec si nejsem jistý, ale co anubias hladký?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: KaGaOri
Ahoj, číslo 3) mi připomíná nějakou Ludwigii...třeba tato, kde je fotka v emerzní formě a dost se podobá Tvé:
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_brevipes
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: KaGaOri
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KaGaOri Re: Anďaska
Fotka k příspěvku Anďasko, děkuji. Dnes jsem měla možnost vidět Bacopu australis naživo a je celkově mohutnější s většími listy. Pořád ještě pátrám po určení zbývajících dvou. Ta s drobounkými lístky (č. 2) by mohla být nějaká Rotala (nebo taky ne), u té s dlouhými žilnatými listy (č. 3) mě ještě napadla Ammania. Nepřijdou vám někomu povědomé?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Anďaska – Jaký je to anubias?
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím jaký je to druh anubiasu? Listy jsou dlouhé cca 5-6cm. Rostlinka je na výšku cca 12cm. Děkuji ahoj

Reagovat na tento příspěvek 2  - AnďaskaRe: KaGaOri
Bacopa bych řekla, že monnieri. Australis má listy delší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KaGaOri
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtěla bych botanicky zdatné požádat o pomoc s určením stonkovek:

1) Bacopa, ale která? Tipuji australis nebo monnieri - je možné nějak rozeznat? Momentálně jsou vysoké tak 12 cm, listy asi 1 cm dlouhé.

2) Možná některá Rotala? V tuto chvíli podobná výška jako předchozí (ale to nemusí nic znamenat - čerstvě vysazeno), lístky 1 cm dlouhé, úzké, trochu širší uprostřed, ostrá špička, hladké okraje, výrazná rýha ve středu. Lístky stojí vždy dva proti sobě. Stonek je tenčí, vypadá křehce.

3) Vůbec netuším. Dívala jsem se třeba na Hygrophila polysperma nebo Ludwigia repens, které jsou podobné, ale u těch stojí listy proti sobě a ta moje je má na střídačku. Spodní listy jsou asi 8 cm dlouhé, horní kratší. Okraje jsou hladké a hlavně zespodu je dobře vidět žilkování.

Předem děkuji za nápady :-) .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: jamajcan
Tak držím palce, aby pěkně rostla. Ta tůň, kde jsem je viděla, byla taky jak křišťál :-), spousta zelené řasy u dna, docela hluboká, úžasná podívaná, ty kytky byly obrovské. Akorát mě rodina strašně hnala, tak jsem to stihla jen v rychlosti zdálky vyfotit, nemohla jsem prozkoumávat. :-D Musím se tam vrátit sama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: tramtra
Zatím se jí daří dobře. Zasazená v květináči s klasickým zahradnickým substrátem, nahoře písek. Dal jsem ji do koryta k dafniím. Btw. Voda jak křišťál. Dafnie se činí :-)
:-D tak počkáme, až to vykvete...
Vyzkoušejte
Odkud jsem jí bral, tak tam už byly větší exempláře a ty už právě nad hladinu vyrůstaly.
Takže Kalušník asi vyloučíme.
Vláďo, mě právě mate, že ta 'moje' kytka roste nad hladinu... Podle fotek, co jsem viděla, ten Kalušník leží a plazí se po hladině. Musím se na ni jít zase podívat a udělat lepší fotky. ;-)
To je na 100% ona, Tamarko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: tramtra
Podle vzhledu je to buď stejný druh nebo blízce příbuzný.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Já jsem o Velikonocích narazila na něco podobného... nesplývá to jen na vodě, ale roste i nad hladinu... Může to být ta samá?

Reagovat na tento příspěvek 3  - zelenakapusta – Taky zdroj informací
Ahoj hlavně redakci,

nešlo by sem na stránky někam připíchnout tohle? www.rybarskyrozcestnik.cz/…

Je tam docela zajímavý atlas rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: jamajcan
Na wikipedii je, že l.štítnatý dříve nebyl odlišován od l.vodního, byl brán jako jedna z jeho variet.
V každém případě jsem ráda, že se to posunulo blíž k určení druhu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: zelenakapusta
No, nějaký Lakušník by to být mohl. Nejvíc mi připadá jako Lakušník štítnatý.
Vyzkoušejte
Hned jdu na to kouknout. Taky jsem předtím než jsem zadal dotaz, sám pátral, ale nic.
Prohlížím net a zatím nejpravděpodobnější se mi zdá lakušník vodní(Batrachium aquatile).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Planorbella
Díky. Ale zatím bez úspěchu.
Kdybych si nebyl jistý, že je to vodní nebo bahenní rostlina, tak bych ji sem nedával ;-)
No a je tam ta voda shromážděná dočasně nebo se jedná o stabilní "nádrž"? Jde mi o to, že to ani nemusí být vodní rostlina pokud se jedná o dočasnou "louži".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: jamajcan
Zkus tohle, ty nejlépe víš, jak vypadá. www.botanickafotogalerie.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: vaclav
Plavíny i Pupečníky mám docela nakoukané. Tím směrem bych asi nešel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: jamajcan
Já bych si tipl na plavín jen ty listy jsou divné ale to může být prostředím, spíš to bude pupečník ale tem roste na oddenku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vespolek.
Neví někdo, jaký druh rostliny? Odebraná ve vodním oku v polích. Výška vody cca. 30 cm. ahoj

Reagovat na tento příspěvek 3  - AkvaBlázen Re: Králík
Sagittaria subulata
Fotka k příspěvku Dobrý den,
neví někdo co je to za rostlinu? Předem děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 1  - Angus68Re: Anďaska
Mě to přijde stejný. Ta samá mrcha. Přejel bych to traktorem :-D
Ale vůbec bych se s ním nemazal. Vyndat. Plovouček je dost, který jsou hezký a líp se koriguje stav ano ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Anďaska
Sjeď na 8.4., to samé tu řešil Zetor...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anďaska – Okřehek
Fotka k příspěvku Ahoj, je to prosím ten samý okřehek, nebo jsou to dva druhy? Jeden je větší, druhý menší. Děkuji ahoj

Reagovat na tento příspěvek 3  - Angus68Re: Zetor
Fotka k příspěvku Myslím, že to 'Tropica' není ;-) Dle snímku soudím spíše na Cr.wendtii 'green gecko' nebo podobnou wendtovku ;-)
Moje 'Tropica' ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - AkvaBlázen Re: Anďaska
Ano, je
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Anďaska – Kryptoška
Fotka k příspěvku Ahoj, je tohle prosím C. tropica? Děkuji ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - wewerow – Děkuji všem za odpověď
Dekuji všem rostlinou jsem si dle vašich návrhu dohledala jinak fotku jsem fotila já jen to není moje akvarium.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - jamajcanRe: wewerow
Na fotce je podle mě Rotala rotundifolia. Ráda se takhle tahá za světlem, když je ho málo.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Angus68Re: wewerow
Nešla by lepší, bližší fotka? Stonkového plevele je až dost ;-)
Tvoje fotka to není, viď ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wewerow – Nevíte náhodou tuhle rostlinu
Fotka k příspěvku Prosím nevíte někdo jak se jmenuje tato rostlina

Reagovat na tento příspěvek 0  - petrl Re: vaclav
Dík, to bude ono. Zmátlo mě, že jsem do akvária již řadu let nedokupoval žádné rostliny ani nic jiného a také poznámka v jedné knize p. Rataje o plochých stélkách ponořené formy trhutky. Plovoucí formy mám v akváriu habaděj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: petrl
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 226138x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192?kolik=999