Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak aplikovat CO2 z hasičáku?

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jak aplikovat CO2 z hasičáku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2016 16:38 Muž Březka [10] Re: vaaclav
Děkuju za rychlou reakci vaaclave. Upravovat ho nebudu jen tam dam redukčni a jehlový ventil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2016 22:35 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Březka
Když jsem ho používal na sváření tak byl vzhůru nohama, na poloze nezáleží a upravovat ho nijak nemusíš. Je to tak malý průtok že to nestojí za to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2016 21:11 Muž Březka [10]
Zdravim, mam jeden dotaz. Mam hasicak na CO naplněný. Pokud ho položim vodorovně, bude nějaka změna. nebo musí stát svisle. Hasicak neni nijak upravovan tak ve vnitř bude i trubka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 20:06 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sputnik
Hodně zaber při povolování, jak se říká na krev. Pár lahví mě takhle uteklo. Jarová voda nebo pěna na holení ti zjistí jestli netěsní. Pokud na tom nemáš elektriku tak to jde potopit i pod vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 17:08 GP Re: Sputnik
Zkusit pritahnout a pak povolit nadoraz. Me ale rekli, ze je to na vymenu pri pristim plneni.
Pokud to vylozene nefici a meni to nic obriho, tak to na otravu neni.
Edit: to koleclo ventilu, ne matku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 16:06 Muž Sputnik [12] - Rostliny – únik plynu
Zdravím,setkal se už někdo z vás s únikem plynu kolem hřídelky na hasičáku?Mám pocit že mi trošku utíká.Je tam matice,která by teoreticky měla jít utáhnout,ale prakticky s ní nehnu.Bomba je skoro plná,nedávno měněna.V prodejně těsnost ověřit nelze,jelikož je ventil zavřený.Mám strach ať se neotravime.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2015 14:53 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Blluma
je možný že je to nějaký vadný kus, taky jeden takový doma mám. Zkus savo a uvidíš. Jinak jakej přesně máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2015 12:09 Blluma Re: matlala
tak sem nastavil 3 bary a je to skoro stejny. Asi budu muset odpojit atomizer a vyzkousim ho vycistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2015 20:24 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Blluma
cca 2bary? zkusils 3?
Většinou mi tohle dělá při malém tlaku když dochází flaška.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2015 15:54 Blluma
Měl bych dotaz, sestavil jsem si sadu na CO2 podle zdejšího článku. V akváriu mám umístěný vnější atomizér (rostlinna-akvaria). Sadu už mám cca 8 měsíců. Po naplnění jsem vše dělal opět podle návodu. Všechny ventily uzavřeny:

1. jsem otevřel hlavní ventil na lahvi
2. povoloval jsem redukční ventil, na manometru nastavil cca 2 bary
3. pak povoluji jehlový ventil

A teď dotaz. Když povoluji jehlový ventil, začnou jít malé bublinky z rozstřikovací rampy. Nechal jsem vše cca den, pak podle drop checkeru koukám že jde málo CO2, tak že přidám, ale když jsem povolil jehlový ventil trochu víc, nejde z rampy víc malých bublinek, ale začnou jít velké bubliny. Čím to je? Zanešený atomizér, nebo špatný tlak na redukčním ventilu? Jaký je správný postup? Děkuji.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 18:07 Muž pendergast [17] - RostlinyRe: RBeil
Jeste ty zluty nalepky tam davaji aby vedeli jako u STK ze jim to konci. Verejny sektor ma jiny pravidla a je to prece urceno primarne k haseni a ne pro rybicky :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 18:02 Muž pendergast [17] - RostlinyRe: RBeil
Tak ta plomba je tam kvuli hasicum, ze stim nebylo manipulovano. V plnirne ji tam nedavaji. Jinak jednou za pet let delaji tlakovou zkousku (na lahvi je vyrazeno prvotni datum vyroby, na 6kg lahev stoji cca 400,-) dle nacelnika HZS :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 17:16 Muž RBeil [174] Re: pendergast
Tady to montují přímo, ten článek jsem už taky četl, ovšem toto byl jediný článek kde to tak bylo napsané tak se radši ujišťuju... Možná že plomba tam je jenom kvůli revizákum že s láhví nebylo manipulováno. Co jsem si všim na škole tak tam lepili žluté nálepky kdy má být provedena další kontrola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 17:07 Muž pendergast [17] - RostlinyRe: RBeil
Ahoj. Zrovna vcera jsem se na to dival, chci si poridit jete jedno co2 v jinym patre. Tenhle clanek neni spatny www.rostlinna-akvaria.cz/….
Nemam s tim zadnou zkusenost ale nedavaji ji tam kvuli neporusenosti obsahu pro hasebni ucely nebo neslouzi zaroven i jako revizka? (neco jako znamka od STK?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 16:42 Muž RBeil [174]
Mám v plánu kupovat CO2 hasičák 2Kg www.h-b-s.cz/… Pokud jsem správně pochopil tak stačí namontovat redukční ventil přímo na ústí hasičáku ? A jak je to s plombou ? Budu muset po každem doplnění platit plombu protože to je hasišák ? Ať jsem hledal jak jsem hledal tak jsem kolem toho nenašel moc velké podrobnosti a jestli to tu někde je tak jsem to zřejmě přehlíd :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2015 09:26 Muž visek [76] - Tetry
rozdil nezi flaskama co2 a praskovym je sila steny flaSKY.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2015 18:41 Muž RBeil [174] Re: ŠtefanT
Můžeš mi to trochu objasnit ? Trochu jsem hledal na netu a nic jsem takového nenašel, všude je životnost falšek na CO2 40 let a přez to vlak nejede....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 16:58 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Nifty
ne, je konstrukčně jiná, než CO2 láhev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 15:38 Muž Nifty [5] – Nádoba hasičáku
Čaute,

mám dotaz, zda je možné použít nádobu z práškového hasičáku 6Kg na CO2 nebo musím použít tlakovou láhev jen na CO2 (která je vyšší a užší než na prášek)? Vyhovuje mi její rozměr více. A to tak, aby mi to "kdekoli" naplnili a nemusel bych po vyprázdnění shánět novou tlakovou láhev. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 07:38 Muž Tomson [1] Re: cejpa
Ja jedu mesic a pul a nezaznamenal jsem ubytek takze myslim ze dlouho,
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 21:58 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: vaaclav
Váha 3,4kg, náplň 1,5Kg (2l CO2) Životnost 40let je podle normy pro hasičské účely. Jak ji stříkneš jinou barvou, přestává být tlakovou láhví pro hašení a ona životnost už neplatí. Tlaková zkouška co 10let ale v platností zůstává nadále.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 21:52 Fliacik Re: vaaclav
nasiel som 72003 takze to asi bude datum vyrobi. Ako tak pozeram tie ceny ventilov cca 15€ tak nadobudam dojem ze sa mi viac oplati kupit original flasu (pouzivanu za cca 30€) a mam pokoj...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 21:46 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Fliacik
Musí tam být daleko více údajů například váha. Životnost je asi 40 let. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 21:24 Fliacik Re: vaaclav
A zalezi natom ako je stara ? nikde som sa nedocital kedy bola vyrobena. Maximalne datum poslednej kontroly je 2006 a nasledna mala byt 2007. Skusobny tlak je na 190bar.
To je asi vsetko co o tej flasi viem zistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 09:19 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Fliacik
Koukni se na rok výroby, bývají to dost staré lahve. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 22:38 Fliacik Re: ŠtefanT
Aha takze predsa je to E17 ? ja som vahal ze ci to je E25 ale E17 by ma nenapadlo som myslel ze ten bude moc maly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 19:50 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Fliacik
láhvový ventil má závit označený jako 17E. Dá se koupit třeba zde (ten třetí v pořadí s červeným kolečkem): svarecskepotreby.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 13:11 Fliacik – Ako to poskladat ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Cavte borci potreboval by som pomoct lebo uz zacinam byt zufaly.
Mam tento redukcny ventil a tuto 1.5 kg Flasu.
Redukcni ventil je na Napojenie na fľašu W 21,8

Potrebujem vymenit flasovy ventil a vobec netusim aky a kde hladat.
Aky zavit a pod. V Hastexe som sa z ochotou moc nestretol. Stale mi len chcely predavat ich flase za 35€ 0.5kg...

Dik za akekolvek info.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.12.2013 16:53 Muž matlala [798] - RostlinyRe: cejpa
mýdlová voda je na nic! ponoř to celé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 14:05 Muž visek [76] - TetryRe: matlala
flaska je plna,odskousel jsem jsem unik mydlovou vodou.je to v poradku.jenom jsem nevedel jak dlouho bude trvat nez bude prazdna.bydlim dost daleko do plnirny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 13:21 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: matlala
Upssss! Zabudol som dodať, že ja mám nočné vypínanie. Takže ak nonstop, tak tých 6 mesiacov ako uvádzaš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 13:18 Muž matlala [798] - RostlinyRe: milan666
podle toho jak dávkuje, u mě je to cca půl roku minimálně s pH kontrolérem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 13:09 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: cejpa
6kg máš na mysli plynný CO2, nie 6kg bombu? (fľašu). Rok určite, čiže mesiace, nie len březen-duben
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 12:52 Muž matlala [798] - RostlinyRe: cejpa
tak je někde škvíra a uchází, přečti si článek v záhlaví tématu ;-) je tam i několik tipů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 10:37 Muž visek [76] - Tetry
ja ji otevrel.mam 240 litru a kytek uz dost.potrebuji aby vydrzela do brezna-dubna.z hor se jede blbe ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 08:40 Muž Jjapan [207] - Raci, krabi, krevetkyRe: cejpa
Záleží jak máš velké akva a kolik tam toho pustíš. Já mám 6kg ve 240 už 4 měsíce a pořád dává. A dle tlaku ještě dlouho dávat bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 08:33 cejpa
jak dlouho muze vydrzet hasicak 6 kg?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 08:32 cejpa
jak dlouho vydrzi hasicak 6 kg? ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 09:35 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Onix
Jo Degas myslim, tam mooožná. Já tam kdysi dávno neuspěl a je to šíleně drahý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 09:17 Onix Re: matlala
Na Hulínské ulici je prej přímo svářecí obchod. Uvidím no...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 22:21 Muž fido16 [631]
Pokud se dobře dívu tak ten redučák ma matici na argon. Bylo by dobré koupit tu matku a akorát ji přešroubovat. A ta teflonová páska je na té redukci zbytečně to plastové těsnění to musí dotěsnit. Opodstatnění by ta páska měla na závitu co je na flašce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 21:53 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Onix
kam do obchodu pokud se můžu zeptat? Možná znám, v KM jsme byl 4 roky ve škole.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 20:10 Onix Re: optimas
Jo tak to říkal i prodejce, on ho totiž prý nevzal když mi to prodával... Tak snad to bude stačit ale zajdu s tím do toho obchodu snad poraděj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 19:52 Muž Robo [45] Re: Onix
Tak zkusit přidat těsnění
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 19:48 Onix Re: optimas
O.K. díky zítra s tím někam zajdu a snad to pořeším.. Ono to jako (sedí) ale je krátkej závit jen tak o 1-2mm aby se to dotáhlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 17:50 Muž Robo [45]
Fotka k příspěvku Vem ten hasičák a redučák a zajdi s tím někam do svařecího obchodu a tam to dopasujte. Jinak já používám klasický redučák co se používá na kyslík a hasičák akorát jsem měl problém vykoumat výstup z redučáku, ale vše jsem vyřešil v obchodě s pneumatikou

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2013 08:44 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Onix
mrkni na to pořádně, tady už není co radit. Redukce je na prd. matka na redukčáku je na volno, těsní to ta plastová podložka co tam vidíš. To samé má přijít pod redukci. Žádná teflonka.

Ve vodo-topo nic takového neseženeš. V KM takové věci snad ani nevedou. To leda někde ve svařovací technice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2013 21:02 Muž Robo [45] Re: Onix
Matka je v pořádku akorát je na pytel ta redukce. Má krátký závit. Teflonová páska co jsi tam dal tam nemá vůbec žádný smysl. To jsi nepoznal? Když to našroubuješ bez te pásky taky je to na te matce volné??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2013 16:33 Onix Re: matlala
Takže je špatně matka na redukčnim ventilu? Mám teda koupit novou? A to sem to koupil v setu od prodejce akvaristiky. Ostatní je camozzi.. Jinak koukám že nejsi daleko, já sem z Kroměříže. Kam mám zajít vodo-topo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2013 16:15 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Onix
tak to těsnit nebude, podívej se na to pořádně. Matka je navolno, není to jeden kus. Tohle je podle mě špatná redukce. Mám možná jednu doma, stála 200,- a je už trošku ošklhaná, vyměnil jsme raději matky za G3/4 místo té W21.8.
Teflonka se používá jen na uzavíracím ventilu na lahev, v místě jejich spoje. Jinak tam teflonku na ty vysokotlaké spojení nelze použít když to evidentně a logicky ani těsnit nemůže už z principu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 13

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 17680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12810-jak-aplikovat-co2-z-hasicaku?od=34