Jak aplikovat CO2 z hasičáku?
no tak já z kvasnic dávkoval taky nonstop, ale tam se o dostatku CO2 nedalo mluvit, mý akva potřebuje docela dost.
Já taky nepotřebuji CO2 dodávat v noci, přesto to dělám. (Už ani nepřemýšlím nad vyhozenými penězi za EMV a spotřebovanou elektřinou...

)
Příležitostně nechám EMV vyndat.

hele nebudu se přehadovat, v noci to tam dávat nepotřebuju
Své důvody mám, většinou se to na noc zavírá a stál 1100,- a kvalitnější akvaristický není, takže mlč

...elektroventil jsem pořizoval z toho důvodu, že v noci chci plyn uspořit a plánuju výrobu pH kontroléru...
Ten kontroler jsem už komentoval.
Při dobrém NON-STOP nastavení noční vypínání zase tak moc neuspoří.

A přirozenější je kontinuální zásobení; v přírodě zdroje volného CO2 taky nikdo na noc nevypíná.

Kdybyste věděl, kolik zbytečných věcí jsem v životě pořídil...

EMV je jedna z nich.

Pokud nechcete provozovat kontroler, pak se bez něj snadno obejdete.
A má to i své výhody!

takovejch penez to stalo a vy mu radite takove veci...
nebo ted v zime se neda nic poradne delat tak by se dala ustrikovat na bombu vlnena ponozka aby to nebylo slyset jak to cvaka!!

...když spíná elektro. ventil, dost se to v bombě rozléhá...
A co ho vyřadit z provozu?

0 22.01.2012 00:33
matlala [798] - Rostliny Tak už to je vše smontované, jen ještě uvažuju o jiném reaktoru/difuzoru nebo jejich kombinaci, reaktor od sery, začal praskat, blbý plasty, ale to sem nepatří.
Elektromagnetický ventil, jehlák a zpětný ventil mám pevně spojen s redukčákem, když spíná elektro. ventil, dost se to v bombě rozléhá a když úplně nespím, chodba to ještě zesílí a je slyšet i přes dveře. Uvažuju o výměně spojky redukčák a zbytek za šroubení na hadičku s převlečnou maticí a teflonovým těsněním v závitu. To by dle mě mohlo dost pomoct a navíc při demontáži bomby pro plnění by se lépe to lépe sundávalo-redukčák s připojeným příslušenstvím je dost blbě otočitelný.
Most takové spojení hadičkami nevídám, tak se raději ptám na vaše názory? elektro. ventil, jehlák a zpětná ventil by zůstaly spojené vsuvkama napevno. Elektro. ventil vůbec netopí, jen cívka má o nějakých 5-10°C víc ale na kov se to nepřenáší, takže teplo a hadička problém nebude, hadičky mám tvrdé PU do 10bar pro automatizaci.
Starší reakce
to se uvidí klidně až za měsíc, jak zjistím, že mám prázdnou bombu a bude mě to stát 200 za doplnění a fůru času zjistit, kde to netěsní.

na tu první černou risku (zelená šipka) jsem to měl nastavéný po celou dobu a bez problému
s toho jsem měl taky největší strach,jestli mám vše správně dotažený

Tak já vzal raději vše u nás, aspoň mám snazší a levnější reklamaci, poněvadž do Brna můžu kdyžtak dojed osobně do max hodiny. Ale snad se nic nepokazí. Zkoušel jsem asi 5min těsnost ve vodě a vypadá, že těsní, snad neuteče.
ten pokles je normální,ted se to nadlouho a nadlouho pozastaví (tlak se bude menit s okolní teplotou,počkej v létě)
ano do mrtě myslím,že na takhle minimální tlak redk. ventilu,se uplně vyprázdní
23.05.2011 - 01.12.2011 2kila,při 2b/s
ja mám elmag ventil polskej a zahřěje se asi víc než tvůj,ale v pohodě na něm udržím prsty a funguje v pohodě
jak myslíš do mrtě? Jako když dochází, že to hezky projde všecko ven?
Zatím jsem nastavil zhruba nad tu první čárečku. Raději zatím pouštím jen cca 1b/2s a budu postupně přidávat.
Musím ale podotknout, že elektromagnetický ventil camozzi za 1000,- stál za to, vůbec se nehřeje, max cívka má asi o 5-10°C víc než okolí. Na tělo ventilu se to vůbec nepřenáší.
jen doufám, že mi to neušlo, ve flašce je už jen 50bar při 20°C. Bylo tam lehce nad 50, snad 55 bar.
čím mín se ti podaří nastavit,tím líp se štelují bublinky,přidat mužeš vždycky ja měl taky 3-4(bohatě to stačí a vycucne resp. vyfoukne to bombu do mrtě)
jo, už mi 3x vyfičela všechna voda z počítadla bublinek. Tak ten tlak mám nastavem cca 3-4bary, po zavření se zvedne tak na 7-8bar. Stejně to ještě stáhnu. Zkusím méně.
ok dikes, takže do necelých 5l/minutu
tak jsem tam dal teflonu, dotahoval až to přetáhl a zničil si jednu spojku, bohužel musím sehnat novou abych mohl připojit i zpětný ventil.
Pod vodou to neutíká, tak snad vše dotaženo dobře.
Jen ještě zjišťuju jaký výstupní tlak nastavit na redukčáku? Rataj udává 1bar, jinde zase až skoro 10 nebo 101l/min.
Elektromagnetický ventil je do 15bar a jehlák do 10 bar, tak víc jak 10 určitě ne.
0 16.01.2012 21:31 sihva – jehlový ventil na hadičku
zdravím všechny, nedávno jsem se rozhodl přejít od burčáku k tlakové láhvi, v současné době mám problém s jehlovým ventilem. Chtěl jsem ušetřit, tak jsem vyrobil ventil za 5 minut a 5Kč, jenže mi moc netěsní. Moje otázka tedy zní, dá se na internetu koupit jehlový ventil, který by měl na obou koncích výstup na hadičky? Nerad bych koupil něco, co bych pak nedostal na redukční ventil. Díky všem za rady a odkazy.
tak vyměněno, spocenej su z toho dotahování jak hrom, ale těsní, snad, měl jsem to asi 30s v kýblu s vodou, bublinky šli akorát s nanometrů, jak kolem ručičky natahovaly vodu. No ta přechodka se dotáhla úplně na fest.
Jen dotaz k těm plastovým těsněním, na redukčáku se to hezky rozpláclo a blbě se to pak dotahovalo. mění se to při demontáži nebo ne? Mám strach aby to těsnilo dobře, jsme to teda nechal otevřený a lahev uzavřel až na redukčáku, tak snad neujde.
Tlak v lahvi je cca 55bar. Na výstupu pak nastavím podle toho co zvládne jehlák (do 10 bar).
áha, super, už vím, troška teda propouští. Jdu to předělat, nebo spíš až zítra, jak dojde zbytek, aspoň to budu mět hezky kolmo dole.
Já tenhle problém mám už dávno za sebou. Když ti trochu něco malinko uchází na autogenu moc to nevadí, protože když skončíš tak lahev zavřeš. Ty jí ale budeš mít otevřenou pořád. Zkus jarovou vodu nebo pěnu po holení

tak mam tam namontovany už na fest redukčák, dost mě unavilo to dotahování hasákem, matka nešla tím klíčem už o moc, ale hasákem ještě o 1mm šla.
Uvidíme, počkám si na Václavovu reakci. Možná bude přece jen lepší to plastové. Jen asi bude třeba měnit při každé demontáži-plnění.
No to nechapem ani ja....
Asi mal Vaclav s nim zlu skusenost...
Pri kysliku to jedno tesnenie vydrzi spustu vymen flias a pracuje sa z ovela vyssim tlakom...a kyslik je urcite agresivnejsi ako CO2
Vsak vyskusaj -zatiahni strc do vody a uvidis...
do vody pujde, sice to je blbý s 20kg flaškou. Nechapu jen proč ne klingerit?
to origo těsnění je dost malé, viz fotka níže. a nemůžu to dotáhnou tolik tu matku.
No ked pouzijes to tesnenie akekolvek? -stejne by som to do tej vody(ako pise Vaclav) pre istotu strcil.
ok, to těsnění teda měním, proč teda ne klingerit? Po čase propouští nebo je na něj CO2 moc agresivní?
Těsnění vyplňuje jen dotykovou plochu všude jinde je zbytečné. Pokud chceš opravdu zjistit jestli to neutíká tak jedině do vody.
www.shopakva.cz/…

áha, to je nová informace a nevadí, že je to menší?
Jestli chceš aby ti lahev ušla tak tam ten klingerit dej. Na atogenu i CO2 používám to žluté co máš na prvním obrázku.

No tak to kyslikova ma cca 3x tolko

co vim, tak bězně kolem 50-60bar, na slunku vic.
Ozaj aky tlak je vlastne v tej CO2-ojke?
Tusim kolo 40 atmosfer?
aha, zas jsem chytřejší,díky
jen to musim vycentrovat, neni uplně přesné, jak je vidět z fotky.
No ako som pisal -kyslikove pracuju z ovela vyssim tlakom...-tak budu urcite lepsie...
Inac ten "papier" je klingerit

super,dik
musim dat 2 na sebe a dotáhnout to na flašce naležato, aby se udržely uprostřed. Dal na redukčáku je už nějaký plast a ten sedí výborně. Nebo bude lepší taky tohle kyslíkové? Připadá mi to jako z tvrdého papíru v kombinaci s něčím dalším.
Ja skusenost(aj papiere) na kyslik a acetylen mam
A rovno ti mozem povedat ze to kyslikove tesnenie bude dobre...-preto ze plna k.flasa ma kolo 150 atmosfer a drzi.

tohle se tu řešilo a je to na foru dohledatelné. Slučuju
Potravinářské CO2 má čistotu nějakých 99.9% a běžné jen 99. takže bych to neřešil.
Použít lze obojí.

Mám dotaz . Mohu použít CO2 které se používá při svařování /průmyslové/ a nebo to musí být potra-
nářské ?

a tady ještě dotaz, nechat tam oprigo těsnění, bude tam místo toho vyústění vsuvka a hned na ní elektro. ventil a jehlák
Přidat reakci
1 ...... 13
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 17680x