Filtr do mini akvária (do 20 l)
ono o peníze nejde vůbec, to neřeším, a bublinky dělat taky nebudu, ty není potřeba. jde mi jenom o hluk, o nic jiného.
je, ale ze zacatku ho muzes trochu slyset. Pokud nebudes proudem delat bublinky, tak ho neuslysis. Ovsem 507Kc je dooost
A je fakt tak tichý, že nejde slyšet? Právě o něm uvažuju, ale potřebuju fakt tichý, bo když je hluk, tak neusnu
www.akvarista.cz/…Starší reakce
Nádrž otevřená a slepá hladina není. A to se ani nehne. Jelikož nic neryje ve dně. Jen pár ančíků a krevet, tak není ani kalná voda. Viz. moje prezentace - antuka
A co děláte s tím prachem?
Já nemám filtr ani ve 130l (a to ani čerpadlo). Pokud je málo ryb a hodně rostlin, tak si rostliny poraděj úplně se vším.
Rád bych se zpetal. Je opravdu do 12l mini akvária filtr potřeba? Pakliže nádrže není přerybněná a je v ní (poměrově) dost kytiček?
Jediné co nevím jak vyřešit je usazující se prach na hladině.
Přidám-li nad nádrž krycí sklo je i potom dostatečná výměna plynů mezi vodou a vzduchem?
Starší reakce
Skús Atman HF0100. Mám ho tiež v 20 litroch a zatiaľ pohoda, len ho netreba nastaviť na plný výkon. A keďže je vonkajší, závesný, tak ti nezaberie tretinu akvária. A cena tiež v poho...
h2opetcare.com/… Taky se přikláním k Dennerle Nano, krásně tichej a má rampu.
To víš, když někoho (jako mě a manželku) ruší bublání bublifuku, vrčení kompresu, a kompresor ani nevlastní. Navíc nádrže mám ve třech různých místnostech a tahat vzduchovací hadičky po celém bytě bych fakt nechtěl.
Kompresůrky vlasně mám, dokonce dva. Ale mají už přes 20 let a používám je pouze v uzavřené místnosti, když je potřeba bublat potěru či artemce.
Jj, to jsem už viděl, to jde, ale přesto mi to přijde zbytečně velké a výkoné, myslím že bublifuk je ideál pro tak malé akva, ale proti gustu ...
Ale to jo, jen ta hlava ti zabere půlku akva
Bežně je používám v 16l a 25l nádržích, dají se regulovat až na nulový průtok.
Neblázni dát č.hlavu do 20l, né že to nejde... Ale neni to trochu moc?
Dal bych bublifuk
Klidně se můžete uhádat jestli vnitřní filtr, nebo bublifuk. Já říkám toto:
Pokud Petr disponuje takovou vymožeností jako je komresůrek, pak bublifuk, pokud ne, pak čerpací hlava s kostkou molitanu - výhodou čerpací hlavy je nižší hlučnost a když počítám cenu bublifuku včetně kompresoru, pak je čerpací hlava levnější. Například Atman AT-200.
A já naivka si vždycky myslel, že bublifuk je taky filtr.
Žádný filtr. Do tak malého aq stačí Bublifuk
Bublifuk (najlacnejsie), Sicce Micron (stredne lacne), alebo Dennerle Nano (najdrahsie). Cim drahsie, tym tichsie. Mal som uz doma vsetky tri, a ten od Dennerle je tak tichy, ze sa da pri nom aj spat
A tiez ho pouzivam v 20l akva, v Dennerle Nano Cube 20l. Chovam tam okruzakov a levatky, a zvlada to
Bublifuk
No opravdu bych dal bublifuk+motorek a hurá
ja som mala v 9L dennerle, môžem len odporučiť
Do této velikosti nejlépe filtr typu bublifuk.
2 28.12.2009 20:05 Petr – poraďte filtr do 20 l Akva
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu jaký filtr do 20l akvarka. diky.
Starší reakce
Filtr se hodí všude, záleží jen na konstrukce. Do malého akvárka bych dal buď hamburský plošný z bioakvacitu(s kvalitním malým čerpadlem) nebo malý závěsný(naplněný bioakvacitem). Ale je to hodně malý objem, aspoň tak 9l. Hlavně se to musí hodně škrtit.
ja ten molitan úplně přehlídl
kdyz se kouknesh na hlavni foto tak to vetsi je novej bublifuk ve 30L a ten malej je v pravim rohu a podle barvy jednoduse poznash ze opravdu funguje, navic je to poznat pri pravidelnym cisteni jednou mesicne, kdyz tam byl pludek mecovat tak dostal pekne zabrat, musim zatukat, zadnej uhyn a parametry jsem udrzel v prijatelnych mezich
vodu moc nehoni, par mesicu mi trvalo nez jsem tu svou vzduchovaci soustavu sesteloval
Mrkni do mojí prezentace
. Mám tam fotky upraveného bublifuku a funguje mi skvěle a když ho peru občas ve vodě z akvária, tak je v tom molitanu dost bordelu
.
Ten bublifuk tam honí jen vodu, nebo je v tom tubusu nějakej molitan?
jedine nejakej pudni, pripadne hambursky plošný, ale asi nejlepsi by byl externi, je to spish na nejakou karantenu, lepe na rostliny, nebo pestirnu krmeni(sneci), ale urcite bude problem s teplotou a chemismem, ja mam v 8L(cistej objem, bez dna) malinkatej bublifuk
rybicky.net/nadrze/6731
ale muzu ti rict ze ho pomalu, kazdy tri mesice prestavuju
Biky: Já mám filtr ve 4,5 litrové elementce a žádnou vířivku nemám, protože tam mám upravený a přiškrcený bublifuk
.
karolO: No pokud tam nechceš mít nic živého, tak tam filtr nedávej a teda co bys tam vůbec chtěl strčit? Doporučuju kdyžtak ten bublifuk co mám já.
Co bys chtěl dát do 6,5l? Rybku tam žádnou nedáš, snad snad nepůjdou ani krevetky a vkdybys tam dal filtr, tak z toho máš akorát vířivku, neboli čoromoro ve skleněný krabici. S hezkejma kytičkama a bez filtru říkám já.
0 03.05.2009 20:36 karolO – je nutne mat filter v miniakva 6,5L ?
prosim Vas, je nutne mat filter v miniakva 6,5L ? Dakujem!
Starší reakce
Todle je "nejpomalejší" filtr co jsem našla
www.akva-exo.cz/… a ještě se dá uškrtit průtok ...
Navíc ... pokud si nějakej kutil chce udělat do miniakvária filtřík, jde použít i čerpadýlko z ostřikovačů (u auta)
ty myslím nemaj nějakej extra tah
To je jen sileny "honic vody" mel sem ho doma a honil me daleko vetsi skleneny filtr (filtranci hmoty tam bylo cca 3,5l) a byl skrceny zhruba na polovinu
Nedavno jsem videl hezky filtr do miniakvarka...
Vsetky vnutorne filtre maju obsah molitanov len symbolicky. Najlepsi filter do malych akvarii je bublifuk
Dnes jsem v obchodě koukala na tento filtr, ale nic víc nevím. Tuším, že tam je na něm napsáno, že je do akvárek do 12 litrů vody.
spokojenypes.cz/…Starší reakce
Já bych tohle(venkovní, závěsný filtr) viděl jako nejlepší volbu
Vnitřní Filtr ELITE MINI je pro akvária do 12l stojí kolem 150 kč...ale zabírá dost místa
Pochybujem,že do 10 L akva molitanový filter natlačíš(možno fakt nejaký mini)-klasický je nastojato až po vrch akva. Zabere úplne zbytočne už aj tak malé miesto v akváriu. Ja by som volil nejaký vonkajší zavesný. Jednoduchá údržba a esteticky tiež ok. A navyše netreba žiadny vzduchovací motorček na jeho chod,z čoho vyplýva aj určite menšia hlučnosť. A cenovo to výjde narovnako.Toť môj názor.
Já bych dal klasický molitanový,dají se koupit i malinkaté. Nebo měnit častěji vodu.
Můžeš prosím popsat jakým způsobem to akvárečko čistíš? On problém nemusí být ve filtru.
Ja myslim ze kdyz to bude rozumne udelany tak nebude filtr potreba
Edit: Prehlid sem ze uz tam jsou ty bojovnice, to se priklanim k tomu elementkovymu filtru.
Myslím, že ten závěsnej bude nejlepší. Jak z hlediska úspory místa tak přístupnosti při údržbě
neni to na dve moc male?
pro male akvy bych daval molitanovy filtr elementkovy.
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11921x