Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nitrifikační bakterie

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Nitrifikační bakterie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2019 16:28 Muž Planorbella [643] Re: Maq
Tak to by šlo teoreticky "vychovat" ty teplomilné, kdybychom drželi od začátku teplotu jak říkáš na 34°C a naopak, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2019 16:24 R Muž romant [27987] Re: Maq
To evropské optimum je 28 st. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2019 08:59 Maq Re: Planorbella
Myslím, že jsi střelil do vrabců.
Dno se určitě nijak zvlášť razantně neohřálo. Ale bakterie jsou potvůrky citlivé, navíc striktně aerobní bakterie (nitrifikační) jsou určitě v nejvyšším profilu dna.
Podle těch následků se dá usoudit, že jsi vyrušil jejich zavedené kolonie. Ale nemyslím, že jsi je vyhubil.
=
Mimochodem, ohledně té optimální teploty pro nitrifikaci... Četl jsem, že nitrifikační bakterie stejného druhu, ale z různých končin světa, mají různou optimální teplotu pro činnost. Konkrétně nějaká australská sorta si prý medí v teplotách okolo 34°C, zatímco evropské mají optimum hodně pod třicet... teď si nevzpomínám přesně, snad 26°C.
Kromě toho je známá ta věc, že (některé) nitritační bakterie reagují na nárůst teploty pozitivněji, než (některé) nitratační. Mají to v manuálech ČOVkaři kvůli tomu, že nad 25°C vzrůstá riziko neúplné nitrifikace, čili hromadění dusitanů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 20:36 Muž Planorbella [643] Re: Anďaska
No právě má hodně malou plochu hladiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 20:16 Anďaska Re: Planorbella
Nad 35°C si myslím, že se nitrifikace začne hroutit. Pokud myslíš tu kouli, tak malý objem k tomu ještě víc přispěje (nedostatek kyslíku). Jsem zvědavá na další názory ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 20:04 Muž Planorbella [643]
Zdravím ahoj
Zajímalo by mě, jak jsou na tom nitrifikační bakterie s teplotou a to konkrétně náhlým zvýšením na hodně vysokou hodnotu. Teploměr nemám, ale voda byla po zkoušce při nalití na ruku velice teplá, odhad tak přes 40°C. A tedy mám otázku, jestli to bakterie přežily. Možná je samotná teplota nezahubila, ale pokles koncentrace rozpuštěného kyslíku. Mám podezření, že jich část zemřela, protože po nakrmení krmivem granulovaným se zhoršila kvalita vody, jindy se tomu nedělo. Je možné to, co jsem psal? Díky. Edit: upozorňuji, že to přežili všichni plži

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 23:37 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: DanielCoufal
Každý Ti tu bude radit něco, pokud k tomu budeš mít cit, tak na vše časem přijdeš sám ;-)
Každopádně jen názor, určitě bych dodala rostlinky, rozhodně bych zvýšila interval výměny vody, já mám 2 nadrze a první už zabehlou a ani tak bych si netroufla vodu neměnit, odkalovani nedělám při každé výměně, jen sesbiram nepořádek, ale do dna nesahám, dost práce zastanou Šneci a ke dnu už se skoro ani nedostanu :-D Ale ty máš Molly a ty docela nadelaji :)
A noční svícení bych asi nedávala tak dlouho, rybkam v přírodě také nikdo nesvítí :)
Rozhodně u nové založeného akvária pozor na prehnojeni, někdy je méně lepší než více. Já teď třeba vůbec nehnojim, mám jen hnojivo u kořenů echinodoru a kytičky rostou jak blázen.
A co se lahve týče, je to rozděleno na dvě skupiny, někdo ano někdo ne, ale s klidem Ti mohu říct, že akvárium Ti může prosperovat krásně i bez něj, pokud nechceš náročné rostliny, které oxid uhličitý prostě potřebuji více, jelikož si ho berou z atmosféry, většinou nejsou celoročně pod vodou :-)
Ale tohle všechno vychytas, to jsou prostě začátky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 22:25 R Muž Anthrax [4787] Re: DanielCoufal
Sycení CO2 (nikoliv NO2) je sice hezká věc ale tvoje akvarko se bez toho hravě obejde. S hnojením to není jednoznačné ale v začátcích by si člověk měl vystačit bez hnojení a pak reagovat na stav rostlin. Jde totiž celkem blbě dopředu odhadnout co komu bude chybět. Ale když tam naliješ i to co nechybí, tak se to tam začne po čase hromadit. Někdo třeba nemusí hnojit vůbec. Vystačí si s krmením a výměnami vody. Někomu stačí dodávat draslík či hořčík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 22:20 Muž DanielCoufal [1] Re: Anthrax
Akvárium už je mnohem zarostlejší ale souhlasím.poradil by jste jaké hnojení? Po prozkoumání článku o no2 si také myslím.přemýšlel jsem nad bombou ale rostliny rostou jako divé. Hned zítra přidám aktuální foto za světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.03.2019 22:14 R Muž Anthrax [4787] Re: DanielCoufal
Takhle těch rostlin tam zas tolik nemáš aktuální fotka by řekla víc. V celkem nové nádrži výměna vody 1x za 2 týdny a navíc hnojivo.. tam by mohl být zakopaný pes. Být tebou měním vodu každý týden, nehnojím, alespoň ne tímhle hnojivem. Ten proflor přidává věci, které podle mě dodávat nejen nemusíš ale ani bys neměl (dusíku a fosforu dodáš dost z krmiva). Přidal bych rostliny. Takhle bych postupoval já. :-) a vykašlal bych se na nějaký tekutý „CO2" a akvaregulator. :-)
Co tam máš za substrát?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.03.2019 22:00 Muž DanielCoufal [1]
Už jsem udělal registraci klidně se můžete podívat a zkusit poradit. Děkuji předem za odpovědi. Teď je akorát akvárium zarostlejsi a přidány filtr eheim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 21:51 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: Daniel
Co se týče rozsivka, tak já ji mám v aq také, na předním skle pod substrát Em, ale vím, že to dělá světlo, mám tam silnější vrstvu a prostě se tam dělat bude, ono když přidáš svícení tak z mé zkušenosti zmizí hnědá, ale objeví se zelená rasa, tohle bude chtít chvilku zkoumání proč se tam dělá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 20:42 R Muž Anthrax [4787] Re: Daniel
Chtělo by to fotky nebo ještě lépe by bylo, kdyby jsi se zde zaregistroval a založil prezentaci nádrže.
Ale zkus vyhledat pojem rozsivky. Ty bývají v nových nádržích celkem časté. Problém může taky být úplně jinde... Svícení, údržba těžko říct. Chce to trpělivost zaběh se prostě nedá jen tak vošulit. Ryby v pohodě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2019 20:24 Daniel – Oběh vody v akváriu a nitrifikacni bakterie.
Mám dotaz. Zakládal jsem nové akvárium 200l. Měl jsem jen malý vnitřní filtr s molitanem a po měsíci jsem osadil rostlinami a rybkami. Voda byla průzračná a vše prosperovalo Po dalším měsíci jsem se rozhodl pro jiný filtr koupil jsem eheim 350+ 1050 litrů průtok. A blbec jsem hned v ten den stary filtr vyndal. A hned po pár hodinách hnědá rasa jak na substrátu tak na skle. Vím dobře že je to bakteriemi akorát že už je to 14 dní a i po přidání bakterií hned druhý den se situace vůbec nelepší.nejdriv než bych pokládal 100x opakovaný dotaz jsem si nacetl vše co šlo a nejsem si jist čím to může být. Je možné že filtr je moc silný a bakterie se vytvářejí pomaleji? Rampu i odsávání mám na pravé straně aby pokud možno voda probíhala celým akvarkem. Za gramatiku se předem omlouvám vím že se tu najde hromada chyb.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.02.2019 14:50 Muž Smetany [1226] Re: Luky13
Problematika teploty při procesu nitrifikace je věc nelehká a názory na ni se velmi rozcházejí někde sem četl že optimální teplota je 30C° pak zase najdeš názor že při této teplotě sice funguje první fáze NH4->NO2 ale už nefunguje tak dobře fáze druhá NO2->NO3 ( bakterie se nestíhají tak rychle množit) jinde zase z výzkumu vyplývá že při 20C° se množí ideální rychlostí bakterie druhé fáze ale za předpokladu dostatečného množství NO2 které ale při této teplotě nevzniká dost. Většina těchto studií řeší likvidaci odpadu v čističkách nikoli v akváriu kde myslím bude jakákoli teplota mezi 20-30 stupni úplně bez problémů a nitrifikace bude dostatečná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 14:37 Muž Luky13 [60] Re: Smetany
Jedná se o akvárium z prezentace a stav ryb je aktuální. Čtu knihu ekologie rostlinného akvária a je zde tato problematika a nikde se nepíše o teplotách. Spíš než problém v akváriu mě zajímá jak vše funguje a jaké jsou nejlepší podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 14:18 Muž Smetany [1226] Re: Luky13
Pokud se jedná o akvárium které máš v prezentaci a množství ryb je aktuální nemyslím že by tě zrovna nitrifikace měla trápit. Každopádně že by bakteriím vadila nějaká běžná teplota kterou máme v akváriu si nemyslím.
Edit: obecně platí že čím vyšší teplota (do cca 30-35C° tím výkonnější jsou bakterie ale i při 20 budou fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 14:07 Muž Luky13 [60]
Ahoj, jaká je prosím vás ideální teplota vody pro nitrifikaci? Je 23°c špatně? Jde mi hlavně o citlivější bakterie co oxidují dusitany na dusičnany.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2017 16:19 R Muž romant [27987] Re: visek
Když už chceš něco mermo mocí kupovat, tak sáhni po jistotě a tou je Toxivec od Sery. Ty potřebuješ "naředit" koncentrace škodlivých N látek a to uděláš použitím právě toho Toxivecu, který obsahuje mletej zeolit a naváže tak na sebe právě ony eklhaftní N látky. Takže posloupnost by měla být taková, aplikace přípravku a po několika hodinách výměna poloviny vody. Bakterií máš v akváriu dost, ale je potřeba aby se tvořily ty správný a to se takto jak popisuji budou tvořit. Druhý den klidně zopakovat a další dva dny jenom výměnu, už nemusíš polovinu, to podle aktuální situace. Po dobu tohoto očistného procesu nikoho ničím nekrmit ani neodkalovat dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 07:08 Muž LeRi [315] Re: visek
Djana start je na úpravu čerstvé vody, v té lavičce co jsem ti dal je Dajana Biofiltr.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 06:56 Muž visek [75] - Tetry
mam nocni.koupim dajana start
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.10.2017 06:09 Muž Magic [879] - RostlinyRe: visek
... a čekat. Žádný zázračný urychlovač množení bakterií není.

Pánové, kdy vůbec chodíte spát? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.10.2017 04:37 R Muž romant [27987] Re: visek
Musíš měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 04:31 Muž visek [75] - Tetry
povedlo se mi ze jsem vymenil molitan.starej jsem vyhodil neuvedomil jsem si to ze v tom novem filtru nejsou bakterie.par rybe chciplo.musim koupit nitrivec aby se ty bakterie rozmnozili.nebo jinej prostredek

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2017 14:26 sachlj Re: Maq
Jaké? Tak například se mi začalo rozjíždět akva v roku, týden jsem to přelepoval ale teklo to stále víc a o víkendu se muselo rychle vyměnit. Podruhé to byla výměna akva za větší. Mylel jsem že většinu vody nechám v sudu ale ten začal téct tak jsem vodu vylil a ryby dal do čisté kohoutkové vody do kýblů od primalexu (ještě že je nevyhazuji). Z té bílé barvy byly terčovci totálně mimo, otřískali se o stěny až hrůza. jenže když jsem přivezl akva tak jsem zjistil, že budu muset předělat i stůl. To zabralo den a něco, celou dobu byly v kýblech s vodou, jen přes to ručníky aby nevyskočily, jen vzduchování. takže nakonec filtrace stála odpojená dva dny. Už dost smrděla tak jsem jí propláchl. Čistá voda, propláchnutá filtrace a vystresovaní terčovci. Pár dní byli naštvaní, nežrali a byli bez barvy. 2 roky tohle akva a pak další větší aby měli víc prostoru. Taky den bez vody jen v kýblu, zase stres, nová, jiná filtrace, problém, akva bez světla a filtrace den (to byl den blbec kdy nám odešlo auto a řešil se převoz, oprava) a pozdě v noci jsem se dostali domů s úplně čistým filtrem a teprve ráno (to už cca 36 hodin byli bez filtrace (jen do akva hozené vzduchování) jsem jim zprovoznil filtraci. A přežily.
btw psal jsem to sem pokaždé ale ostatní mě kamenovali jak se to chovám k rybám div že mě nezažalovali za týrání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2017 12:35 Maq Re: sachlj
sachlj napsal: nejednou jsem se dostal do situace kdy jsem musel náhle předělat celé akva... A nikdy jsem neměl problémy s rybami.
Tak jaké to byly situace, že jsi náhle musel předělat?
Je škoda, že své zkušenosti zřejmě nemůžeš nějak zdokumentovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2017 12:08 sachlj
nejednou jsem se dostal do situace kdy jsem musel náhle předělat celé akva, a to akva 250 lt minimálně. a to mnohdy i s filtrem. nemám tolik prostoru abych ryby aklimatizoval a nebo zajížděl akva. a to jsem do nedávna měl snad 10 let terčovce. Jen do filru vymáčkonout starou filtrační hmotu a v akva ji doslova "vyprat". A nikdy jsem neměl problémy s rybami. To a to mě klidně kamenujte se mi terčovci "kazily" když jsem týdně měnil vodu. Raději byla ve vodě co jsem měnil až tak po měsíci a to jen 1/3 rovnou z kohoutku. Ani teplotu jsem neměřil, leda rukou. Jo a zásadně bez odkalování. teď mám velké cichlidy (prej mají rády čistou vodu se tady tvrdí). tak nevím, chovám se k nim úplně stejně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.03.2017 22:06 Maq Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Ak naopak cítiš nepríjemný zápach...
... tak už je pozdě. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.03.2017 21:28 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Radiiik
Ten test nosíš i ty a vždy so sebou ano Ak si čuchneš do akvária, lepšie do filtračných medií pri čistení filtra a ucítiš príjemnú vôňu zeminy, tak to je od nich, po ich dôkladnej práci ;-)
Ak naopak cítiš nepríjemný zápach, tak tam niesú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:19 R Muž romant [27987] Re: Radiiik
Blbost a když, tak tahák na peníze. ;-)
Edit: Ono možná bylo myšleno testy na NO2,3 popř. NH3,4. Z těch je dobré mít test na NO2, místo testu na NO3 si pořídíš plovoucí rostliny a podle jejich (ne)prosperity budeš vidět, jak na tom akvárium je.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:17 Radiiik – nitri bakterie test
Zdravím chtěl bych se zeptat prej existují nějaké testy na zjištení nitrifikačních bakterii ale nejsem si jistej co koupit.. abych nekoupil nějakou blbost.. Co používáte Vy ? Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2017 18:33 R Muž romant [27987] Re: TRULY
Když vyměníš tu vodu, tak klidně i ty pancéřníčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 18:15 Muž TRULY [164] Re: romant
nakoniec som to dal dokooy a fikter uz nevypinal. Dneska ak cas dovoli tak vymena 70l + pancernickovia do akva alebo radsej pockat 2,3 dni?
Fikter nesiel cez noc 7hodin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 09:52 R Muž romant [27987] Re: TRULY
Já tou svojí otázkou sonduju, jak asi hodně je ten filtr osídlen a podle toho co čtu tam těch bakterií nebude až zase tolik aby se v případě nutnosti nemohl ten filtr na několik dní vypnout a před opětovným spuštěním propláchnout média a jede se dál, tedy začne se znovu osídlovat a když se to podrží častější výměnou vody, mohlo by to zafungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 09:46 Muž TRULY [164] Re: romant
je tam asi 20 kotulok a jeden ancistrua.
Dnes tam pojde 6 panciernikov.
Ver ci nie ale pri malom 4 mesacnom synkovi som rad ze zapnem svetlo na akva hhh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 08:51 R Muž romant [27987] Re: TRULY
3 měsíce novej filtr bez ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 08:35 Muž TRULY [164] Re: romant
vsetko od nuly 3 mesiace.
Uz sa mi nejako podarilo dat tu hadicu nizsie za cenu ze som akva musel jemne odsunut tlakom na vrchnu cast a to ti poviem ze neboloi vsetko jedno.
Takze to necham bezat aj ked pojdem lrec ale aj tak ma zaujima tvoja odpoved vi by to islo a za akych podmienok a strat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 07:57 R Muž romant [27987] Re: TRULY
To je nově založená nádrž? Jak dlouho je ten filtr v provozu? Po celou dobu provozu je to nádrž bez ryb a nebo je to jenom dočasně bez ryb, nebo přesun od jinýho akvária kde byl provozován s rybí osádkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 07:54 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: TRULY
Nemůžeš ten filtr pustit třeba do kyblíku ve vaně? Takto by běžel a nemohl by by nic vytopit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 07:44 Muž TRULY [164] Re: Yirka
zial nemam velmi na vyber a neviem si toedstavit ako by som teraz vytahoval hadice a vsetko spoza akvaria a spoza skrinky. Ano viem malo by to byt tak aby to bolo volne prietupne ale nieje. Estetika vyhrala nad funkcnostou.
Tak nejako to uz hadam dam a vecer resp. zajtra vymenim cast vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.03.2017 07:42 Muž Yirka [9126] Re: TRULY
Tento způsob několikadenního provozování filtru považuji za špatný. Při těch mnohahodinových prodlevách samozřejmě spousta bakterií hyne a ty je opětovným pouštěním vpouštíš do nádrže....
Vzhledem k tomu, že v nádrži nemáš rybky, tak bych filtr odpojil vyčistil a počkal na díl nebo ho v nějaké větší nádobě provozoval nonstop ve vaně. Bakterie jsou přede nejen ve filtru, ale i na stěnách nádrže a hlavně v jejím dně a ty zbytečně vypouštěním jedů z filtru trpí. Pomohl bych jim často výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 06:56 Muž TRULY [164]
ahojte. Mam problem s hadicou od fiktra a tak som pre istou filter na noc odpojil.
Prestavku mal cca od 23:00-06:30 cize nejakych 7.5h.
Dneska zial idem na navstevu a budem ho musiet zase odpkjit asi od 10:00-16:00 vize cca 6h.
Neznicim bakterie uplne? V akva ryby nemam len rastliny.
Problem je v tom ze asi budem musiet kupit nove koleno na filter jbl e1501 a tak neviem vi tuto vypinacu proceduru nebudem musiet robit kazdu noc kym nepride hadica co je mozno v utorok.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 06:19 R Muž romant [27987] Re: visek
Klidně 2 měsíce, exteráky se pomaleji osídlují, ale můžeš tomu lehce pomoci a to tím, že odkalíš dno(ne celý) a tím bordelem filtr proleješ. Vyjádřit, o kolik se tím zkrátí doba záběhu, tedy záběhu, kdy již lze filtr považovat za pevně osíldlený by bylo věštění z křišťálový koule. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 05:37 Muž visek [75] - Tetry
sehnal jsem filtr eheim 3-350 a chci ho zapojit.premyslim jak dlouho mam jeste nechat at-201 s molitanem nez se udelaji bakterie

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.07.2015 16:04 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: jodynek
Ahoj. Tyto přípravky neobsahují nitrifikační bakterie, pouze enzymy, které podporují jejich tvorbu apod. Tyto bakterie nelze konzervovat, potřebují neustálý přísun kyslíku... Nejlépe počkat, jak se říká zajet filtr, akvárium. Nebo pokud máš možnost získat "bordýlek" s filtru z již zajetého akvária(je plný těchto bakterií) a nalít jej do akva, ale je tady riziko, že si z toho jiného akva zavlečeš parazity, řasy, sinice....V akvaristice se spěch nevyplácí, pak to jenom mrzí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2015 10:13 Koště Re: jodynek
Ahoj, spolehlivý způsob jak je namnožit - založit akvárium a čekat. Ideálně jim můžeš v množení pomoci tím, že jim dodáš ,,odpad" - můžeš třeba nakrmit akvárium vločkami nebo použít ,,bordýlek" z jiného filtru.

Ty pomocné vodičky je lepší používat v případě nouze, nespoléhal bych se na ně. A o tom, že opravdu obsahují živé bakterie, by bylo možné také polemizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2015 09:24 jodynek – Dajana Biofilter
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli lze nějakým způsobem namnožit kulturu nitrifikačních bakterií. Mám 100ml lahvičku Dajana Biofilter a chtěl bych získat alespoň 3x větší množství. Je to v domácích podmínkách nějakým způsobem možné?

Děkuji za každou odpověď...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 15:53 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Některé přípravky obdobného typu lehké zakalení můžou způsobit a u Tebe bych o viděl ještě na možnou kombinaci s probíhající léčbou té krupičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 15:29 hanzys – Sera filter biostart
Zdravím je možné při použití Sera filter biostart zakalení vody v akváriu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 13:16 Muž Miso [470] Re: grunda
podla toho clanku je to cca 50/50 , takze by som to castejsie cistenie filtra nebral tak dramaticky a preplachnutie filtracnych naplni (aj ked tym mozno zabijeme male precento bajterii, vsetky urcite nie) nebude mat podla mna na akvarko vyraznejsi vpliv. Okrem toho staci pravidelne cistit len predfilter (ak je ta moznost) a vecsina bakterii zostava vo filtry a filtracne naplne raz za cas.

Ja cistim predfilter kazde dva tyzne normalne pod vodovodnou vodou a naplne preplachnem raz za mesiac (ale mam dva filtre takze keby som mal iba jeden asi by som to robil raz za dva mesiace)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 6

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 8056x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12715-nitrifikacni-bakterie?od=51