Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn krevetek

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Úhyn krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2023 17:26 Muž pmas [1] – "mimořádná událost"
Ahoj, prosím o radu respektive o vysvětlení. Jsem věčný začátečník ale poslední cca 2 měsíce jsem se do to opřel :-). Akvárko 60l, filtr JBL 902 ( můj první externí filtr cca 2 měsíce nový, rozstřikovací rampa ). CO2 cca měsíc ( externí atomizer). Do včera vše OK. Včera se zasekl filtr ( netuším proč, po rozebrání vše jako nové ( uvnitř Matrix, Purigen, De,nitrate, + molitany, ano moc se vtom nevyznám a nechal jsem se zblbnout reklamou :-) , na sání mám hustou houbu + ještě předfiltr invital ( v jedné kóji je i vata -). Tato kombinace krásně snížila průtok tak výkonného filtru. Jak jsem psal - do včera vše Ok ( rostliny perlí ) rybky a krevetky v klidu. Omlouvám se, snažím se to tu detailně popsat tak je to dlouhé. Včera zaseklý filtr, 10 krevetek uhynulo ( red neokardina nevím jak se to píše ), ostatní skoro vylezly z akvária ( dýchaly vzduch ).
Ryby - neonky 15ks, asi 12 gupek - zrychlené dýchání ale neuhynuly. V první chvíli jsem nepoznal že nejede filt ( normálně hučel ) tak mě napadlo CO2 ale dropchecker tmavě zelený. Okamžitá výměna asi 80 procent vody. prověření filtru. Po rozmontování zase jede ale přijde mi že má strašně nízký výkon - už mu nevěřím tak sem tam ještě přidal úplně obyčejný vnitřní. Konečně můj dotaz: může mi výpadek filtu ( cca 12 hodin - déle to být nemohlo )otrávit ryby a krevetky ?? Chápu že to nějaké parametry vody rozhodí ale takto brutálně ? Předem děkuji za reakci. PS aktualizuji profil a přidám poslední foto.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 13:46 Žena Beastie [318] Re: Maximus87
Měla jsem tylomelánie i v 28°, 26°, 25°, 24° a upřímně nikdy jim to nevadilo, množí se mi a není až takový rozdíl v úrovni aktivity/zahrabávání se, takže pomalu snížit a ony si stěžovat nebudou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 13:11 Muž janesik1xjakep [63] Re: Maximus87
S tím bych se možná uspokojil jako s vysvětlením. Pokud to jiným krevetkam "stejného druhu" nevadilo a a těmhle neocaridinam to vadí, tak možná bude "chybna várka", možná nějak geneticky postihnuta nebk jak to pojmenovat.
Pokud jsou ostatní podmínky v pořádku, tak nevím, co by mohlo být problém.

Ještě i ta teplota by se dala přemýšlet, já jsem u krevetek nikdy tak horko nemival, ale to už je otázka asi na odborníky, když se udává do 28 stupňů, což nepřekračuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 12:45 Muž Maximus87 [1] Re: Sha
Vzhledově jsou krevety v pohodě, parazita nevidím. Zkusím jít ještě na 25°C, ale vzhledem k tomu že jsou tam také tylomelanie, tak těm by zase nižší teplota jak 24-25°C nemusela dělat dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 12:39 Muž Sha [500] Re: Maximus87
Teplota pro Neocaridiny je udávaná do 28°C. Teplejší voda nejspíš také zkracuje dobu života. Zkuste tu teplotu ještě srazit. Otevřít kryt nebo třeba namražená petka pomáhá. Nemají krevety na sobě nějakého parazita? Třeba bílý "pankáč" na hlavičce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.03.2023 12:22 Muž Maximus87 [1] Re: janesik1xjakep
Kousek sepiovky tam mám, mám tam i minerální kámen nějakej japonskej, co má v sobě ty potřebný minerály a absorbuje škodlivý látky. Ten světlý kámen v popředí nevím co je zač, ale když jsem na něj dával ocet, tak nešuměl, ale můžu ho zkusit vyndat. Krevety padaj vlastně od začátku cca od 4.12.2022 co jsem si je přivezl z aquaburzy. Předtím jsem tam měl cca měsíc pak i chvilku souběžně s těma žlutýma ještě krevety blue jelly 20ks asi - světle modrý a ta neumřela ani jedna, než jsem je odlovil, mám je ještě v miniakvárku vedle toho velkýho a ty jsou v pohodě navzdory tomu, že by to měl být stejný druh, tak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 11:55 Muž janesik1xjakep [63] Re: Maximus87
Co tam máš za bílý kámen v popředí? Nemůže on něco pouštět? A jak dlouho tam máš krevetky a jak dlouho Ti padají?
Edit: A máš tam pro ně sepiovku nebo tak? Kdysi dávno jsem něco podobného taky zaznamenal (sice ne v takovém měřítku, ale za 14 dní mi 2 odešly) a přidat sepiovku pomohlo. Možná souhra náhod, možná řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2023 11:49 Muž Maximus87 [1]
Ahojte, poradí prosím někdo? marně přemýšlím proč mi stále umírají krevetky, sice jich z 50ks mám asi odhadem 80ks nebo i víc, ale i tak každý den najdu 1-2 mrtvé a nějak už moc netuším kde by mohl být problém, NO3 do 10, NO2 je na 0, PH 6,5-7 teplotu jsem stáhl na 26 kde se ted drží i bez topítka, zářivky totiž vodu trochu ohřejí, co2 jen sporadicky spíš míň, tekutina je něco mezi modrou a zelenou, takže ideálně by to klidně ještě chtělo, chemii už nepoužívám víc jak měsíc, ale krevety padají stejně jako když jsem hnojil, takže asi beze změny. Spousta jich pořád nosí vajíčka a rodí se další ale stejným tempem i umírají, jde tedy hlavně o ty kusy, které jsou koupil jako dospělé a říkal jsem si, že se hůř přizpůsobily nebo už byly třeba sešlé věkem :-D ale ted už občas vidím i mrtvolu nějaké větší krevety, která se narodila v akváriu. Bojoval jsem s lasturnatkama, pořád tam asi nějaké jsou ale už jsou vidět minimálně, ted jsem viděl i ze 3ks ploštěnky, tak zkusím koupit past, jak z odkalováním?, vzhledem k tomu, že se snažím nepřekrmovat a vždy jsem nasál malinkaté krevetky již několik posledních týdnu neodkaluji, stejně tak s množstvím substrátu jsem to přehnal mám tam obrovskou vrstvu, ale rýpat už do toho asi nemám že? Děkuji za každý podnět

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2023 16:04 pepe242 Re: Kreveťák
Nie, predtým som dával asi 20/min. Ale radšej som to stiahol. Chcem dať Elektroventil a vypínať na noc, ale momentálne mám na pravej ruke dlahu, ktorá sa nesmie namočiť, ešte 2 týždňe.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2023 18:07 Muž Kreveťák [2] Re: pepe242
5 bublin za minutu? Neni to nejaka blbost? To vychazi jedna bublina za 12 sekund...
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2023 10:49 pepe242 Re: Sha
Často znamená častejšie ako je obvyklé. Udrelo to do očí. Rastliny Ludwigie rôzne druhy, Echinodorus, flat Moos. Ludwigie rozvetvené. Keď sa vrátim zo zahraničia, urobím foto. Teraz dávam 5 bublín za minútu a vyzerá to v pohode. Drop checker aj tekutina v ňom nové. Na začiatku tmavomodrá a teraz tmavozelena. Pre istotu vymením ešte raz tekutinu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2023 08:51 Muž Sha [500] Re: pepe242
Vytvořte si prezentaci akvária. Máte dostatek rostlin, kterým CO2 pouštíte? Náplň dropu je nová? Pozor, nemá se míchat s vodou z akvária jinak ukazuje nesmysly. Drop má několikahodinové zpoždění než ukáže stav nasycení. Bublejte pomalu a postupně můžete přidat. Pancéřníčci si k hladině plavou průběžně, co znamená často?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2023 08:06 pepe242 – Úhyn krevetiek
Ahojte. Nedávno som spustil hnojenie CO2 (SodaStream). Spustený 24h, dropchecker tmavozeleny. Ráno asi o týždeň som našiel tri mŕtve krevetky a najstaršiu neonku červenú pri hladine. Viaceré krevetky pri hladine a panciernickovia panda často cestujúci k hladine pre črevné dýchanie. Skrátka malo kyslíka. V noci som aj vzduchoval. Myslel som, že vzduchovanim vyzeniem prebytočné CO2. Zaujalo ma v diskusii, že pri vzduchovani a spustení CO2 mi stúpne CO2 nad bezpečnú hladinu a dropchecker to neukáže. Ako to? Ďakujem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 15:46 R Muž afc1886 [14681] Re: Moniicek
Ahoj, takhle ti to akvárium opravdu nebude fungovat a budeš zažívat jen zklamání. Když se v rychlosti podívám na prezentaci nádrže, tak jde hned vidět co je špatně.
Nevhodné ryby, jak jsem ti psal už kdysi a to přibyli ještě ti 2 ancici, o kterých jsem nevěděl. Jsou to všechno ryby co hodně zahýbou s kvalitou vody a to je pro krevetky špatně. Dále bych řekl, že tam máš puškvorec, což není úplně vhodná rostlina do akvária. No a ty rostliny, co jsou vhodné a mají pomáhat s kvalitou prostředí v akváriu, tak samý trpí, protože jde vidět, že ti je brousí ti ancistrusi. Další čeho si jde hned všimnout, je to moc čisté a za mě nevhodné dno. S těmi čuňaty co tam máš by už to dno vypadalo úplně jinak. Možná provádíš špatně údržbu (moc důkladně). Za mě by to chtělo darovat nevhodné obyvatelé akvária, vyměnit dno, přidat hodně živých rostlin a začít znovu a líp. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 14:09 Muž Lojza007 [1199] Re: Moniicek
Bojovnice bude krevetky taky lovit. Doporučuju to tady pročíst, spousta lidí se tady ptala, který ryby jsou vhodný ke krevetkám. Obecně to musí být ryby podobné velikosti jako krevetky a i tak hrozí, že budou lovit mladý. A druhá podmínka je, že ta ryba nebo ty ryby musí zvládnout takto malý akvárium a moc jich taky není.
Každopádně tady je spousta lidí se spoustou zkušeností a rádi poradí funkční rady. V těch akvaristikách fakt neporadili dobře nebo poradili špatně na základě nedostatku informací. Spíš ale jenom chtěli prodat nějaký další krám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 14:01 Moniicek Re: Lojza007
Oki, dekuju za radu. Akvarko uz bylo zarostle cele, ale udelala se tam ta rasa, takze jsem vse na doporuceni vymenila. Moje chyba, ze je to teda evidentne cele spatne. Dala jsem na radu, co mi rekli a vybrali ve zverimexu. Ja jsem opravdu zacatecnik, vetsi akva se mi bohuzel domu nevejde. Zkusim kdyztak rybky nekde udat a kdyztak poridim treba jen bojivnici, te by se tam mohlo snad libit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2022 13:54 Muž Lojza007 [1199] Re: Moniicek
Zoufale málo rostlin na zoufale moc ryb, které vytváří mnoho odpadu a to včetně nezmíněného ancistrusa. Zcela nevyhovující dno, kam ten odpad zapadá a dál se rozkládá. Odkalit to jde, ale hloubkově to bude i s užitečnými bakteriemi, takže to způsobí další nerovnováhu v akváriu.
Zcela upřímně si myslím, že tohle dlouhodobě fungovat nebude. Řasa se opět vrátí a obyvatelstvo bude hynout.
Moje doporučení je zbavit se všech ryb, krevetkám tam ještě přidat jávský mech a další rychlerostoucí rostliny. Krmit jenom trošku, takže to dno moc vadit nebude. Až se rostliny rozrostou, tak pořídit nějaký čistotnější ryby vhodné do tak malého akvária typu razborky. Nebo pořídit aspoň 60 litrů akvárium, křemičitý písek, hodně rostlin (ideálně zde na fóru, když se někdo zbavuje přebytků), nechat zajet a všechno z toho malýho akvária přestěhovat.

Ono v té prezentaci ostatně není kromě fotky vůbec nic. Například si pořídit aspoň proužky pro změření NO2 a NO3 a výsledky do prezentace napsat, tipuju že obojího tam bude moc, doba svícení, zdrojová voda, atd. Ty kolonky tam nejsou pro zábavu a pro chlubení, jaký mám super akvárium se super výbavou, ale z dobře vyplněné prezentace jde mnohdy poznat, kde je chyba a jak ji napravit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 13:51 Moniicek Re: Jozef
Jj, ja na nej zapomnela. Ja jsem se na ty Molly ptala vazne ve trech zverimexech a vsude mi rekli, ze tam budou v pohode. Ja jsem milovnik zvirat a rozhodne bych nechtela rybky trapit. Ted uz s tim stejne asi nic nenadelam, to bych je musela poslat toboganem do zachodu a to neprichazi v uvahu. Az teda odejdou jednou do vecnych lovist, ktere rybky by tam teda byly vhodnejsi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2022 13:31 Muž Jozef [311] Re: Moniicek
Na druhej fotke je prísavník? Toho ste nespominali ani v jednom predošlom dotaze. Je to ďalší "špindír" k tým molly, pre ktorého je to malé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 13:21 Moniicek Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, pripravek to byl AlguMin Plus. Fotky uz mam. Nahraju.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 12:11 R Muž Anthrax [4762] Re: Moniicek
Moniicek napsala: objevila se mi cerna rasa, + jsem koupila nejaky pripravek na tu rasu. Nemohlo by to byt treba tim? Mohlo ale je zajímavé, že by to odnesla jen jedna barevná varianta. Nebyla použita nějaká chemie v místnosti kde se akvárko nachází? Třeba nějaká impregnace nebo jiný sprej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 12:06 Muž Lojza007 [1199] Re: Moniicek
Dotaz už tady nedávno proběhl. Krevety umírají kvůli nevyhovujícím podmínkám, pravděpodobně přebytek NO3, dost možná i přípravek na řasy. Zbytek časem dorazí ty živorodky, na které je to akvárium strašně malé a že si jich teď nevšímají vůbec neznamená, že si jich časem nezačnou všímat mnohem víc.
Bez poctivě vyplněné prezentace a bez fotek se nedá nic moc poradit, ale moje první rada je někomu darovat živorodky a pokud tam mají být ryby, tak pořídit nějaké mnohem čistotnější, třeba nějaké malé razborky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2022 11:33 Moniicek Umiraji jen zlute krevetky
Ahoj, mam akvrako, 30l, v nem 4 molly, snecka a par krevetek. Zijiu takhle pohromade uz cca 3 mesice, rybicky si jich nevsimaji. Ted mi zacaly postupne umirat zlute krevetky. Cervene a modre jsou uplne v pohode. Nebote nekdo, cim by to mohlo byt? Pred cca 3 tydny jsem musela vyhodit vsechny rostliny a dat nove - objevila se mi cerna rasa, + jsem koupila nejaky pripravek na tu rasu. Nemohlo by to byt treba tim? Do te doby bylo vse v poradku. Dekuji moc za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2022 17:48 Moniicek Re: afc1886
Cistim 1x cca za 10 dni. Ja jsem se na ty mollky ptala ve trech zverimexech a vsude mi rekli, ze 4 tam budou v pohode. Urcite nejsem typ cloveka, ktery by je chtel nejak trapit, proto tam jsou4. Ale rada si necham poradit, ktere rybky by se tam teda hodily vic? Kdyztak do budoucna, abych vedela. Zitra teda doposlu jeste foto toho akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2022 16:32 R Muž afc1886 [14681] Re: Moniicek
Dejme tomu že je ty molly nelikvidují, ale produkují velké množství odpadních látek. No a v tak malém prostředí to pěkně zahýbe s kvalitou vody a krevetky mají opět problém. Ale uvidíme až vytvoříš prezentaci, nebo sem dáš alespoň fotky. Každopádně to je pro ty molly malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2022 15:52 Moniicek Re: afc1886
Ty Molly tam s nima bydli x mesicu a vubec si jich nevsimaji. V tom problem nebude. Zitra zkusim akva vyfotit pro predstavu. Ta zluta krevetka si vzdycky lehne seshora filtr a tam umre…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2022 15:13 R Muž afc1886 [14681] Re: Moniicek
Chtělo by to udělat prezentaci akvária. Ale s těma mollama to bude za chvíli jedno, protože tam nebude už žádná krevetka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2022 12:37 Moniicek – Vymirajici jen zlute krevetky
Ahoj, zdravim vsechny. Potrebovala bych prosim poradit. Mam zajete akvarko, 30l, 4 rybky Molly, 1 snecek a par krevetek. Cervene, modre, cerne a zlute. Mam problem s tim, ze mi zacaly umirat krevetky, ale jen ty zlute. Ostatni jsou v pohode. Nevite prosim nekdo, cim by to mohlo byt? Moc diky za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.02.2022 20:02 Muž Papik [617] Re: Veronika P.
Skálu vyndat, zvlášť pokud je plastová, což vypadá. Místo ní zasadit nižší stonkovky. Před ně na lávový kámen (ať to ladí se dnem) přivázat nebo přilepit nějaký mech. Na hladinu plovoučky, růžkatec nebo salvinii. Jestli bílá placka vpředu je umělina nebo nějaký mořský kámen či jiný vápenec (záleží i na tvrdosti zdrojové vody), tak vyhodit též.

Až se vytvoří rovnováha a rostliny budou viditelně růst, že je budeš muset co 7-14 dní prostřihávat a probírat, teprve tehdy přidat nové krevetky. Filtřík vzadu (honič vody) nastavit na jen slabý proud vody a čistit, když už z něho žádný proud nepůjde. Vodu měnit každý týden, 10-15% objemu, záleží na jejím složení.

Svítit nejprve méně, první týden 6 hodin, druhý 6,5 hodiny. Postupně zvyšovat dobu až na max. 8 hodin denně. Pokud se nebudou tvořit řasy je možné intenzitu světla pomalu zvyšovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2022 19:45 Muž Lojza007 [1199] Re: Veronika P.
Ze dna se spíš uvolnily dusíkatý látky než CO2, každopádně je tam málo rostlin, žádný mech, kam by se mohly krevetky schovat. V takto malým objemu a bez rostlin nepůjde udržet stabilní prostředí, pokud budou krevetky vůbec přežívat, tak se nebudou množit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2022 18:35 Veronika P. Re: vlka
Fotka k příspěvku Omlouvám se, ale už si nepamatuji jak se květina jmenuje. Krevetky red cherry.
Fotka se snad přiložila, je tedy trochu starší snad nevadí. Akvarium zaběhlé bylo.

Moc děkuji za rady.

Asi jsem už, ale přišla proč mi uhynuly.
Při čištění jsem víc rypla do dna a uvolnila CO2.
Teď mám v plánu úplně akvárko předělat. Míň písku a jemnějšího.

Určitě budu ráda ještě za nějakou radu, protože nejsem úplný odborník.
Třeba jestli používáte nějakou chemii, nebo ještě nějaké vychytávky.
Děkuji ❣️??
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2022 18:35 Muž vlka [3444] Re: Veronika P.
Snad víš, že krevetky se svlíkají, po svlečení jsou citlivější a náchylnější k okolním vlivům prostředí. Jak píše Anthrax, chtělo by to víc info - prezentaci - a fotky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2022 18:01 R Muž Anthrax [4762] Re: Veronika P.
Ahoj, blbě se radí, když člověk nevidí jak to tvé akvárium vypadá, jak probíhala údržba, jestli ta nádrž byla pořádně zaběhlá, jaké probíhaly změny atd. atd... Založ a důkladně vyplň prezentaci nádrže: rybicky.net/nadrze/ Takhle ani nevíme o jakém druhu krevetek je řeč. ;-)

V deseti litrech může být celkem těžké udržet odpovídající kvalitu vody. Zkus větší nádrž a hlavně rostlin dej co nejvíce. Jedna rostlinka (jaká?) je o ničem). Krevety nasazuj s patřičným časovým odstupem po založení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2022 17:11 Veronika P. – Úhyn krevetek
Dobrý den, mohu se zepta jestli mi někdo neporadí co dělám špatně.
Už víckrát jsem si pořizovala krevetky, ale vždy mi uhynuly, někdy až dýl někdy hned. Proto jsem si pořídila přímo desetilitrové akvárium přímo na krevety.
Poprvé mi vydržely asi 3 měsíce a to jich tam bylo celkem dost, krevetky s vajíčky o ně přišli. Teď jsem si koupila šest krevetek a po třech dnech mi všechny uhynuly. Vypadalo to jak když svlékají krunýř a zbělaji. V akváriu žijí sami, mají tam dvě mechokoule a jednu vodní rostlinku, uprostřed velkou skálu a jako kamínky lávové vše bylo vypařeno a umyto.


Budu moc ráda za radu. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2021 00:27 Žena Venusa915 [8] Re: PetrO
Rady od Rogera beriem na vedomie ;-) filter som zmenila už dávnejšie, s regulovatelnym prietokom. Momentálne sa zameriavam na krevetky, ďalšie ryby neplánujem, zatiaľ, endlerka (povodne nechcena, ale bolo mi jej ľúto) mi nešťastne vyskočila z akva ostala už len posledná kubotaika (z 10 tiež sa im moc nedariko na rozdiel od endleriek) , ktorú nemám kam inam dať . ale nevidím že by javila nejaký záujem o krevetky...
Edit: ešte mi napadlo, či to nemôže byť pridávaným plynným co2 ten úhyn...začala so ho pridávať koncom júna, ale predtým už bolo pár uhynutých kreviet, tak neviem...

no akonáhle CO2 trochu uberiem, drop zostane modrý...neviem potom čím iným sa riadiť pri dávkovaní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.12.2021 22:27 Muž PetrO [752] Re: Venusa915
Jen mě překvapuje to experimentování se skořicí..

Mám red Cherry v malém s Endlerkami a rasborkami v malém akváriu a množí se bez problémů.

Red Cherry var. Blue ve velkém, plném ryb a také přispívají..

V první řadě bych zkusil vyndat skořici, vyměnit vodu a uvidíte..

Jinak, díval jsem se na prezentaci Vašeho akvária a máte moc pěkné miníčko.

Zajímavé postřehy tam měl i Roger ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2021 21:53 Žena Venusa915 [8] Re: PetrO
Bez škorice to šlo asi 2 mesiace, odvtedy tam je stále, ale áno zajtra hneď ju vyberiem. I keď už sa mi tam teraz nemá moc čo množiť....

Uvidím, nakúpim osádku a počkám, ku škorici sa potom možno vrátim len na skúšku a ak áno, rozhodne jej dám oveľa menej - na skúšku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2021 21:45 Muž PetrO [752] Re: Venusa915
A nebylo by tedy jednodušší, když máte podezření na skořici, ji vyndat a vypozorovat, jestli se něco změní?
Jako, původně to šlo bez skořice, tak proč jí tam teď mít.. ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2021 21:28 Žena Venusa915 [8] Re: vlka
Snažím sa prísť tomu na kĺb....našla som takúto diskusiu teraz, tak neviem krevetkari.sk/…

Ale škoricu predáva veľa predajcov pre krevetky.... Asi ju skúsim vybrať a uvidím, pripadne jej časom dám menej a sparím ju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2021 21:07 Muž vlka [3444] Re: Venusa915
Skořice sice obsahuje mimo jiné Cinnamaldehyd a Kumarin, ale že by to škodilo krevetkám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2021 20:13 Žena Venusa915 [8] – úhyn krevetiek
Zdravím Vás, niekedy v lete som na fóre riešila úhyn krevetiek, red cherry mi postuone všetky vyhynuli (a bolo ich dosť), vačšina počas leta, posledné dve nedávno. doteraz neviem príčinu. zmkenila som layout a nasadila nové krevetky, tentokrát blue jelly, no však tieto nové sa vôbec nechú množiť, mala som jednu gravídnu samičku a tá zmizla a už 3 týždne jej niet, a po mladých ani stopy, raz do týždňa pravidelne len nájdem nejaký ďalší uhynutý kus. Prelistovala som celý svoj denník, pretože niekto mi povedal, že listy alebo šišky čo tam dávam môžu byť zlé, no nemylsím si, že to bude tými, keďže ich tam dávam od začiatku tie isté a predtým sa krevetky pekne množili a nehynuli, dokonca aj keď boli v nádrži s endlerkami a tie ich zrejme papali :-D ale niekedy v máji som pridala tretinu takej veľkej rolky škorice (kúpená na eshope krevetkarium alebo nejakom podobnom, nie v potravinách), mala byť určená do krevetkária, a tretin u preto, lebo celá by na 25l bola veľa. No podľa záznamov sa mi zdá, že odvtedy začal ubúdať počet krevetiek. Myslíte, že to je možné, že by škorica urobila šarapatu? (chcela som ju zároveň ako fajn prírodnú skrýšu) stalo sa to niekomu? To som dostala len takého chrobáka do hlavy, lebo stále neviem prísť na príčinu úhynu, myslela som, že to bude teplom, ale nepomohlo ani chladenie a hynú aj teraz v zime....

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2021 16:23 Silviebaris Re: Doutnak
Už to tady několikrát zaznělo..Tmavý pruh krevetek na zádech je znak starších samic, výjimečně samců. Objevuje se to u starých kusů a jde o samici, která už měla mladé, je již delší dobu dospělá... ;-)
Problém úhynu bude v tý čerstvé nádrži,tady ani bakterie nepomůžou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2021 16:18 Doutnak krevetky umírají
Jo akvárium mám cca 1,5 měsíce ovšem s násadou bakterii.
Bál jsem se že mají nemoc z důvodu takového pruhu na zádech.

Děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.04.2021 15:04 Muž Papik [617] Re: Doutnak
Teplota 27 stupňů pro neocaridiny je moc, snížil bych na 24-25. Netvrdím, že to je důvod současných úhynů, ale čím vyšší teplota, tím mají rychlejší metabolismus. Ve vodě je i méně rozpuštěného kyslíku. 28+ stupňů dlouhodobě je pro ně údajně likvidační.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.04.2021 14:41 R Muž afc1886 [14681] Re: Doutnak
Podle stavu kořene bych si tipl, že se jedná o čerstvě založené akvárium a to není nic pro krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2021 14:15 Doutnak – krevetky umírají
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
prosím o radu ohledně krevetek.
Krevetky mám v akváriu cca 2 týdny. Nyní najdu sem tam ráno mrtvou krevetku.
Voda 27C. N03 a po4 v pořádku. PH 6,5. Vodu měním 1x týdně 30%.
Akvárium 300L. vitamíny pro krevetky jednou týdně.

Zde přikládám foto a prosím o radu co s tím.
Krmení + denní světelný cyklus automatika.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2020 21:53 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: homolkova
3-4 týdny krevetky v akva a jedna za týden nalezena mrtvá. To znamená, že ti umřeli 3-4 krevetky. Nechci to bagatelizovat, ale zas tak moc se neděje...
Nehledě na to, že většina prodejců krevetek se zbavuje starých kusů. Tudíž jsou krásně vybarvený, velký, ale vydrží chvíli...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2020 21:22 homolkova Re: Pan Káč
Scutariella s novými krevetkami nebo kytkama hádám. A není úplně o co stát :-D Krevetky tam byly 3-4 týdny. Ještě dodám, že ty hodnoty vody se mi dlouhodobě nemění, dala jsem tam krevetky až po tom, co mi testy opakovaně vycházely se stejnými hodnotami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2020 20:46 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: homolkova
Akvárium zajeté 3 měsíce...jak dlouho tam jsou krevetky? Takhle postupně mi umírali, když jsem je dal moc brzy...jinak by mě zajímalo, jak se ti tam dostala Scutariella, vživotě jsem je neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2020 20:25 homolkova – Příčina úhynu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer, předem se omlouvám za fotku. Je možné z fotky určit, na co kreveta Neocaridina Blue Velvet umřela? Jednou za týden vytáhnu z akvárka jednu mrtvou. Chápu, že z fotky se toho moc vykoukat nedá, ale třeba zkušený chovatel uvidí víc než vidím já? Akvárium Aquael set Shrimp Smart 2, 30 l, jednou za týden měním 30% vody 48h odstátou pražskou vodu, svítím 8 hodin denně, akvárium zajeté 3 měsíce, hodnoty vody se nemění - pH 7,4, NO2 0, NO3 20 (z kohoutku je podle vodárny 18), KH 6°, GH 7-14°. Teplota stabilně 24°C. Rostliny jsou všechny od jiných krevetkářů, řasy nejsou, dno unisoil substrát a říční písek 2-4mm. Kvůli průběžným úhynům jsem do vody přidala Bacter AE množství dle návodu a Genchem Aminovita-P dle návodu. Ještě dodám, že před 14 dny měly krevety Scutariella, která se pustila ihned po aplikaci No Planaria (té jsem dávkovala méně než dle návodu ze strachu, že by mi krevetky uhynuly všechny). Bohužel ale úhyny byly i před Scutariellou a výše zmiňovanými vitamíny, takže by to vliv spíš nemělo mít. Svlečky vídám pravidelně. Děkuji moc za případné rady ahoj
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 21 22

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23818x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12038-uhyn-krevetky?od=51