Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Teploměr

 

NápovědaFórum » Technika » Nástroje a pomůcky 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Teploměr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2021 08:58 Muž Lojza007 [1204] Re: ploutev
Vem nějaký vnitřní, ať ti po akva neleze další kabel. Subjektivně nejlepší je od Tecatlantis, mají ho u Rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2021 20:10 Muž vlka [3446] Re: ploutev
Fotka k příspěvku Dlouho jsem pošilhával po tomhle www.rataj-spk.cz/… ale nakonec jsem oprášil 40 let starý lihový a je v AQ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2021 19:47 Muž Pavel50 [30] Re: ploutev
Já jsem koupil ten TM-3 www.rostlinna-akvaria.cz/…, koupil jsem si laboratorní teploměr s rozlišením 0,2 °C a teplota ukazovaná teploměrem TM-3 se liší asi o 0,3 °C, takže naprostá spokojenost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2021 17:22 Muž ploutev [0] – Jaký doporučujete?
Chci si jeden z těchto koupit,aby byl černý ten se mi hodí k akva ;-) :
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 17:01 R Muž ctibum [6910] Re: Marek
Zkus nahřát fénem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 14:08 Marek Re: vaclav
Něco takového jsem bohužel čekal..o teploměr mi nejde, ten stál 40 Kč, ale nechci tam pak to sklo mít nějaký upatlaný.

Každopádně díky za info :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 13:44 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Marek
Sundavá se to blbě nejlépe žiletkou ale teploměr zničíš. Pak to umyješ benzínem nebo nějakým ředidlem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 12:55 Marek
Ahoj,

Koupil jsem si nalepovací teploměr, ale ta teplota mi přijde prostě nečitelná..myslíte, že ho mohu sloupnout, bez toho, abych nějak poškrábal/upatlal sklo? Rád bych zkusil na to samé místo nalepit jinej.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2019 11:55 Muž Tref [20] Re: Yirka
Já teď schválně koupil na zkoušku digitál, ten klasickej nechápu jak, ale udělala se tam vlasová prasklina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2019 11:52 Muž vlka [3446] Re: Lesha
Fotka k příspěvku Souhlasím s Yirkou. Používám 40 let starý lihový teploměr.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.06.2019 11:12 Muž Yirka [9126] Re: Lesha
Mně z toho vyplývá, že obyčejný teploměr v ceně 30-40 CZK je běžným akvaristům plně dostačující. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2019 09:28 Muž Lesha [2] – Přesnost teploměru
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Včera jsem vyzvedl nový kalibrovany digitální teploměr a změřil s ním vodu v akvarijních abych porovnal rozdíly. Někde to bylo zajímavé více někde méně :-) první dvě fotky jsou první akva a teploměr v japonském stylu asi za 179kc.dalsi fotky je druhé akva a teploměr od Dennerle a pak druhý je obyc z hornbachu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.01.2019 16:05 Muž dudak [1885] Re: Yirka
Ohledně žlutých teploměrů mohu říct jen to, že odchylka a přesnost měření je u nich hodně kolísavá. Objednával jsem najednou asi 10 těchto teploměrů a rozdíl v měření byl u dvou největších extrémů 7 stupňů. Doporučuju je koupit v kamenném obchodě a vybrat si z více kusů ty, které ukazují co nejvíce stejně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2019 16:02 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Vít
Ty skleněné žluté teploměry mají odchylku +-2°C (výjimečně špatné kusy i 3°C), mám jich doma spousty. Takže jsi jen měl štěstí na kus. Mám i levné digitální teploměry z Číny, ty jsou jako nové relativně OK (+-1,5°C), ale jak stárnou jde přesnost úplně do kopru.
A ani drahému digitálu nemůžeš věřit víc než +-1°C pokud není kalibrovaný.
Yirko, pokud máš hodně velký proud v celém akváriu, tak teplota v celém akváriu bude skoro stejná. A třeba já mám problém s měřením teploty. Mám nádrž kde je cca 25°C a ve druhé cca 20°C a teploměry mi ukazovaly stejně. 1°C nic neřeší, ale 4°C už je moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2019 15:37 Muž Yirka [9126] Re: Vít
Víš, já to spíše chápu jako snahu a skrytou reklamu.
Má to všechny příznaky. Jsi neregistrován. Nic vlastně nepotřebuješ, hlavně když tam přilípneš link na teploměr za tisícovku.
Věz, že pro normálního akvaristu zcela nepotřebný a teplota +-1°C nic neřeší.
A že v nádrži prostě nemůže být teplota na všech místech stejná, respektive kolísající v 0,1°C, k tomu nepotřebuju digitální elektronický teploměr. tomu stačí zdravý selský rozum a znalost procesů a pohybu vody v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2019 15:29 Vít Re: Yirka
Primárně jsem řešil,jestli nebude odchylka toho laciného třeba 2 nebo 3 stupně C.
Proto jsem to celé podnikl.
V manuálu je odchylka toho digitálu +- 0,1st.C.
A ať jsem dal sondu v akva kamkoli,tak teplota byla konstantní(tedy v rámci odchylky)
Věřit tomu nemusíš,ale to je asi tak všechno co se s tím dá dělat. :)
Pokud to taky vyzkoušíš,pak můžeme porovnat výsledky a diskutovat relitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2019 08:42 Muž Yirka [9126] Re: Vít
Tak nějak nechápu co řešíš? Půl stupně by bylo spíše pochvalou tomu lacinému žlutému teploměru, mimochodem se dá koupit i o 10 czk levněji ;-) , zvláště pokud ten digitální není přesně a certifikovaně metrologicky zkalibrován.
A tomu že je v celé nádrži je teplota +- 0,1°C prostě nevěřím.
A mimochodem, KAŽDÝ teploměr má nějakou toleranci. Určitě bude uvedena v manuálu či příbalovém letáku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2019 07:42 Vít – vlastní kalibrace teploměru
Fotka k příspěvku Mám v akva obyčejný žlutý skleněný teploměr za 40Kč.
Půjčil jsem si od kamaráda myslím dosti přesný měřící přístroj GTH 175/Pt.
Je jich více typů na různá média a tento je na kapaliny.
www.epristroje.cz/…
Po změření a porovnání teplot bylo zjištěno, že ten za 40Kč ukazuje o 0,5 stupně C více ,než ten digitál, kterému věřím téměř na 100%.
Tedy pokud mi ukazuje nyní 25 tak vím, že v akva je reálně 24,5 stupně C.
Mimochodem topítko je nastaveno na cca.26 stupňů C, ale jeho stupnice nemá valného významu a je opravdu pouze orientační, právě tak, jako teploměr za 40 Kč se kterým se dá v pohodě a přesně žít. Možná není bez zajímavosti, že v celém akva (nahoře,dole,vlevo,vzadu....) je teplota všude stejná +- 0,1 stupně C. Akvárko je Rio 240 s vnitřním filtrem Bioflow 3.0
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2018 12:44 - Re: Kubaa
Ja ne teplotu používam laboratórnu rýchlobežku.
Onoho času som zobral niekoľko teplomerov cca 15 čo ich asi ešte aj doma mám.(tuším dve značky)Takmer všetky ukazovali rozdiel.O jeden stupeň by som to ešte bral,ale mnoho z nich i o 4 stupne.Niektoré smerom nadol iné zase nahor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2018 08:49 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Kubaa
U mě zase digitální Juwel 25.5, vedle lihový (takový ten žlutý) 25 no a adwa (konduktometr) naměří u hladiny, pod zářivkama 23.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.03.2018 08:35 Muž Kubaa [718]
Ze života teploměrů - tři těsně vedle sebe ve stejném akváriu:

JBL: o chlup míň než 24
SERA: o chlup míň než 25
"ADA design": 22

konduktometr ADWA dává za pravdu JBL, ale to ještě nic neznamená

jo a topení EHEIM pevně nastavené na 25 (tolerance dle specifikace +-1) je na druhé straně akvária

"ADA design" je tedy zjevně mimo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 20:03 Muž bv9 [13] Re: Kubaa
Je to možné, že je to prostě náhoda, ale překvapilo mě to ano Jsou kupované asi půl roku od sebe a každý v jiné části světa. Čidla jsem dal v akva vedle sebe, aby měly stejné podmínky a na výsledek, že se potkali tak přesně, jsem opravdu hleděl coze Ale jak moc jsou (ne)přesné opravdu neřeším :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 21:35 Muž Kubaa [718] Re: Maq
Neocejchovaný laboratorní liháč stojí tak stovku. Vzít rozmezí, které bude zahrnovat nulu a nahoru přes 35. Změřit směs vody s ledem a teplou vodu, tam to porovnat s lékařským teploměrem (to bude vyžadovat trochu rychlosti vzhledem k maximální povaze lékařského teploměru). Spočítat případné korekční faktory. Pak je možné tímto laboratorním teploměrem ověřovat akvaristické teploměry.

Sám se na to chystám, protože kupovat si kalibrovaný teploměr, na to fakt nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2018 21:30 Maq Re: bv9
Řekl bych že máš prostě kliku. Oba ukazují stejně (ne)přesně.
Řešil jsem to svého času s mým dvorním hodinářem. Chytrý chlapík, vyzná se v tom co prodává. Potvrdil mi, že odchylka 1°C se ani nebere jako důvod reklamace, a to ani u relativně "dobrých" lihových teploměrů.
Nabídl mi dodání cejchovaného laboratorního, ale jak začal odhadovat cenu, rychle jsem ho přerušil... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 20:12 Muž bv9 [13]
Mám dva tyto teploměry. Jeden koupený v číně a jeden v ČR. Při porovnání v jednoum akváriu se oba potkali přesně na stejné hodnotě palec Otázka ale je, jak přesné jsou, ale +- 1 stupeň neřeším pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2018 14:50 Muž Kubaa [718] Re: File1980
Bohužel laciné teploměry měří "každá ves jiný pes". I ty digitální. A o termostatech platí totéž. Jedna možnost je porovnat jich co nejvíc a předpokládat, že pravda je někde uprostřed, druhá možnost je porovnat je srovnáním s nějakým přesným kalibrovaným teploměrem. Pokud jde stupnice přes 35, zkusil bych to porovnat s lékařským teploměrem, který má každý doma a měl by být dostatečně přesný. Ale pro přesnou kalibraci by to stejně chtělo porovnat dva body na opačných koncích stupnice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 14:47 Muž File1980 [53] Re: NHKG
Díky za radu.Zkusím si ho někde vypůjčit.Zajímavé,ale je,že ten skleněný v podstatě ukazuje hodnotu,která je nastavena na topítku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 14:42 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: File1980
Aby jsi zjistil co měří správně, musel by jsi si někde půjčit přesný laboratorní teploměr. Běžné akvarijní teploměry jsou dost nepřesné. Rozdíl 2C je celkem běžný a měl jsem až 3C. Prošlo mi rukama hodně teploměrů. Ty, které ukazují jinak než většina, hážu do koše.
A topítku nevěř vůbec. Tam může být chyba i 5C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2018 14:30 Muž File1980 [53] – Rozdílné hodnoty
Zdravím,
Mám dotaz.Pořídil jsem si od Juwelu tento teploměr.

www.juwelakvarium.cz/…

nechal jsem v nádrži i tento stávající.


www.juwelakvarium.cz/…

Diference hodnot mezi nimi je 1,5°C

Juwel digitální ukazuje 26,5°C.Marina skleněný 25°C.

Topítko mám nastavené na 25°C,což by napovídalo že skleněný bude asi přesnější.

Otázka zní čemu věřit?Máte někdo podobné zkušenosti.Případně zkušenosti s digitálním teploměrem od Juwelu?

Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.12.2017 05:25 Muž 1965 [35] Re: antiA
Dost peněz . Mám tento a spokojenost . V létě napojen PC ventilátor a jinak pro kontrolu teploty dostačující . www.rostlinna-akvaria.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2017 22:30 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: DavFM
co takovýto ...... mohl by se ti líbit www.hanna-instruments.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2017 13:30 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Tudy
Mě osobně na teploměru stačí přesnost +/- 0,5 °C, důvodem je termostat topítka, který je zcela mimo. Nastaven je na 21 °C a topí na 25 °C. Kvůli tomu jsem míval dlouhodobě přetopeno....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2017 13:08 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Kubaa
Já netvrdím přece, že jsou pro mě podstatné desetiny stupně. Ale pokud budu pracovat s teploměrem, který může mít odchylku 0,5°C, tak se opravdu mohu dostat do situace, kdy naměřená teplota může být 25°a nebo taky 26°C a to už může být rozdíl zásadní. Proto chci přesnost nejhůře 1/4°.

PS:nic ve zlém, ani mi to v tomto případě nevadí,ale tahkle to končí na rybičkách často, člověk se na něco zeptá a pak jen vysvětluje, proč to vlastně chce, aniž by dostal opověď na otázku, kterou položil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 12:41 Muž Kubaa [718] Re: DavFM
Teplota je důležitá, o tom sporu není. Jen si nejsem jist, zda jsou důležité desetiny stupně. Ale možná mě taková zkušenost teprve čeká. V tom tvém navrhovaném pokusu si ale myslím, že by stejně větší roli hrály relativní změny teploty. Tedy změny v rámci jednoho akvária, v řádu stupňů, ostatní podmínky stejné. Tak bych pokus navrhnul já.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2017 12:18 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Kubaa
Mi to zbytečné nepřijde :-)
Jsou v akvaristice i věci, kde teplota rozhoduje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 12:09 Muž Kubaa [718] Re: DavFM
No, tak to jsou jiné informace než v tom eshopu (což nezní důvěryhodně). Ovšem i tak to není oproti obyčejnému laboratornímu teploměru s dělením 0.2 žádný zázrak. Ale bude snazší hodnoty odečítat, to ano. Každopádně mi přijde zbytečné tohle řešit. Jak psal Maq, teplota kolísá a je nehomogenní, půl stupně je pro akvaristiku bohatě dostačující přesnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 12:06 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Kubaa
Ze stránek výrobce

Genauigkeit:
(bei Nenntemperatur)
0,1 % v. MW. ±2 Digit (im Bereich:
-70,0 ... +199,9 °C), Fühler zum
Gerät kalibriert, so dass sich im
Bereich 0 ... 100 °C ein Fehler
von ca. 0,1 °C ± 1 Digit ergibt.

Zařizení je kalibrováno aby chyba byla ca. 0,1°C +-1číslice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:57 Muž Kubaa [718] Re: DavFM
Ty procenta musíš počítat z teploty v Kelvinech (tj cca 300 K), Celsiova či Fahrenheitova stupnice s náhodně zvolenou nulou nemá z fyzikálního hlediska smysl. Jinými slovy 20 °C není z fyzikálního hlediska dvakrát tepleji než 10 °C, ale jen asi o 3,5%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:52 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Kubaa
přesnost teploměru ±0,1% ±2 digity (v rozsahu -70.0 až +199,9°C)

není to tak, že při 20°C je přesnost +-0,02°C a k tomu ty 2 číslice, tedy +- 0,22°C?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:43 Muž Kubaa [718] Re: DavFM
Pokud je pravda to, co je v popisu produktu (přesnost +-0.1%), tak to při akvarijních teplotách odpovídá cca +-0.3 °C. Navíc tam píší ještě +-2 digity, tzn. celkem +-0.5 °C. To je imho slušný laboratorní analogový teploměr podomácku zkalibrovaný ve směsi destilované vody s ledem přesnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:39 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Pokud bych někdy snad náhodou chtěl udělat nějakou studii chovu/odchovu ev.chování a agresivity ryb v závislosti na různé teplotě a měl to v úmyslu i někde prezentovat, nebylo by rozumné tu teplotu měřit co nejpřesněji, ideálně kalibrovaným měřidlem??? Resp. tímto měřidlem pravidelně kontrolovat termostaty v jednotlivých akváriích?

Mám na mysli něco zhruba takového:
www.researchgate.net/…

Nemám bimetalové termostaty, ale elektronické, kde se dá nastavovat hystereze i kalibrovat teploměr.

Zatím mi nejlíp vycházi tento teploměr, je sice o cca 500 dražší než jsem chtěl, ale to není až tak podstatné:
www.epristroje.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:33 Muž Kubaa [718] Re: Maq
Navíc ryby v přírodě také nemají konstantní teplotu a jisté kolísání (den/noc, u řady druhů i léto/zima) je mnohdy prospěšné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:31 Maq Re: DavFM
K čemu potřebuješ takovou přesnost?
A poznamenám k tomu něco, co asi bereš v úvahu, ale i tak:
- Stejné topítko, stále stejně nastavené, ale změní-li se teplota v místnosti, i v akváriu se to maličko pohne.
- Mám docela svižný proud vody (z filtru i vzduchování), topítko přímo v proudu z filtru, a přesto když vrtám v akvárku, i rukou cítím, že u topítka je trochu tepleji. Čili udržet v celém akvárku přesně stejně teplou vodu je myslím dost problém.
- No a samozřejmě vodní sloupec. Dno normálně (bez káblu) nevytopíš, a stále ochlazuje po dně proudící vodu.
Všechno jsou to spíš jen desetiny stupně, jenže o to Ti právě jde, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 11:25 HonzaS89 Re: DavFM
Dovolím si přispět svou troškou do mlýna. Nedávno jsem hledal přesné teploměry a narazil jsem na proužkové, viz odkaz: www.exatherm.cz/… Přesností to sedí a je to levná varianta. Jen jsem nedohledal, že by se daly sehnat i ve variantě s vhodným rozsahem teplot pro akvaristu, ale nepředpokládám že by to měl být nějaký technický problém takže sehnatelné by to mohlo být...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 10:37 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: PentueR
Já psal někde níže, že potřebuju přesnost tak na 2 desetiny, nemyslel jsem 2 desetinná místa. Stačilo by asi i na čtvrt stupně.
Jsem si jist, že tu přesnost využiju, o tom nemám pochyb a kalibrační list potřebuju, aby pak nevznikaly nejasnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.12.2017 08:42 Muž PentueR [256] Re: DavFM
K tomu bych mohl taky trochu: elektronický teploměr na setiny je věc už spíše desetitisíců. Všechno je zase hlavně o sondě, elektronika je prostě elektronika, jen snímá a zobrazuje co do ní leze (proud, odpor, napětí...). Sonda, která měří na setiny s dobrou opakovatelností je už opravdu celkem drahá věc. A opět platí, že poslední desetinně místo je spíše orientační. U teploměru je většinou udávána nějaké přesnost (ve stupních nebo procentech rozsahu) a dále nenápadný údaj +/- "x" digit (za X si dosaďte nějaké číslo). Celé to znamená jen to, že poslední desetinné místo může i po ustálení teploty hopsat o plus/minus zmíněné číslo - je to víceméně jen nějaká nepřesnost elektroniky teploměru. Což opět znamená, že pokud chcete přesně měřit na setiny, teploměr by měl ukazovat na tisíciny. Což je v reálu mimo běžné finanční možnosti akvaristů. Vše výše zmíněné se vztahuje hlavně na "univerzální teploměr", myšleno s velkým rozsahem měřených teplot. Tam pak stejně bývá udávána různá přesnost pro různé rozsahy teplot (např. +/-0,5°C od 0 do 70°C a +/- 1°C pro zbytek rozsahu). Jinak pokud někdo stojí o "lepší" teploměry než jsou akvaristické a Bau-něco, pak třeba značka Testo, Comet nebo Greisinger. Kalibrace pro akva-účely mi přijde jako nesmysl, stejně jako měření na setiny stupně ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2017 00:06 Muž Kubaa [718] Re: Rado
Pokud je tolerance 0.5 stupně, může být rozdíl mezi dvěma teploměry celý stupeň a pořád mohou být oba v toleranci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 23:49 Rado Re: DavFM
Všetko je to bimetal.V závislosti na značke a kvalite použitého materiálu spínajú.Daš do vody na daku dobu,bimetal sa prispôsobí okolitej teplote a potom len nastavuješ či chceš viac alebo menej.Nikdy ti nebude hriať presne ako má stupnicu.Lepšie značky s minimálnou odchylkou ale predsa.Pri horšej značke a hlavne vyššej teplote v akvárku sa ti kľudne môže stať,že prestane po vypnutí opäť zopínať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 23:43 Rado Re: Maq
Výrobca udáva ale doma mám dva a teplotu nemeria ani jeden presne.Porovnávané laboratórnym teplomerom.Dokonca ani porovnané navzájom nemajú 0,5C rozdiel.O akvaristických teplomeroch ani nehovoriac - tie niekedy ukazujú aj 4C rozdiel - hlavne tie lacné PL.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 21:33 Maq Re: DavFM
DavFM napsal: kdo máte Adwu AD 12 (AD 11), nemáte představu jak přesný je ten teploměr?
Výrobce udává toleranci 0.5°C.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6949x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11496-teplomer