Přihlásit se RYBICKY.NET »

Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: romel
tak podle zkušeností tady hf tak kakadu asi jo ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romelRe: Kryštof
no nehledě na to že bez krmení živým některé ryby nepřivedeš do tření
Jo s tím souhlasím, oka jsem krmil drceným sakem 55 a bylo to docela býda, ted mám mečovky a dávam vylíhlou artemku a rostou jak z vody
no tak zdroj by měl být ok,pokud chováš ryby,tak jsou nítěnky takřka nezbytnost,z důvodu růstu atd,krmení živým je opravdu na rychlosti růstu znát
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kryštof
Další pokrčování diskuse zde. rybicky.net/forum/8527
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Kryštof
Tak jo bude to jen takový doplněk jednou za týden ale asi přejit na moinu nebo plankton nebo patentky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: romant
Já je kupuju od jednoho pána co má odchovnu a krmí tím i malé disky, a říkal že dicky ten bílí povlak propláchnout a že to bude v pohodě
musíš to vyzkoušet,mě dělalo velmi časté krmení nitěnkama problém(nezdravé vykaly ryb),nehledě na to že nevíš od kud nitě jsou a co v nich všechno je
Nítěnky je hlavně třeba mít dobře vyčištěný, tak aby z nich vyšel ten bordel co v nich je a to nějakej den trvá. Rozhodně bych živejma nítěnkama nekrmil hned, ale až po tom vyčištění. Mrkni do příslušnýho vlákna, je to tady v několika vláknech popisováno.
Tak každý druhý?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romel
každý den bych asi nitěma nekrmil
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: romant
Jo a nitěnkami mužu krmit klidně každý den? Není to pro kakadu tučné? Mám ale aggasky :/
Jsou zdravé i vybarvené, ale po tom živým mají prostě takovej jinej šmrnc. Jejich třecí apetit je obvykle daleko větší, výtěry jsou početnější a mohou být i četnější.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Bob66
Takže i po vločkách se třou ale už ty ryby nejsou tak zdravé a vybarvené?
 Reagovat na tento příspěvek 10  - Bob66 Re: hf
hf napsal: Mě se Kakadu třou a vychovávají téměř neustále. A krmím jen umělým. Dávat živé dle mého názoru dnes u většiny obyčejných rybek postrádá smysl. Snad jen to sledování, jak to rybky loví stojí za to. Ale dříve či později si stejně zavlečete něco, po čem o nějakou rybku přijdete...

Krmení živým krmením rozhodně smysl má, je to nejlepší a nejpřirozenější pro ryby, ať obyčejné nebo vzácnější ;-) Riziko zavlečení je menší než při krmení kupovaným mraženým krmivem, kde není jistota že bylo krmení správně zmraženo, skladováno atd. Naproti tomu když najdeš vhodnou lokalitu na lov živého, je to jako výhra v loterii :) Můj názor je jednoznačný, živé krmení nic nenahradí, a hlavně při krmení naloveným živým jsem měl vždy ryby odolnější, vybarvenější a zdravější, a ty jejich výtěry hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hf
Mě se Kakadu třou a vychovávají téměř neustále. A krmím jen umělým. Dávat živé dle mého názoru dnes u většiny obyčejných rybek postrádá smysl. Snad jen to sledování, jak to rybky loví stojí za to. Ale dříve či později si stejně zavlečete něco, po čem o nějakou rybku přijdete...

Tady je video z dneška. Hlídá víceméně jen samice. Proč se pere s endlerkou skutečně netuším. Asi mám endlerky nějaké agresivní. Jinak v akvárku jsou i skaláry, takže do dospělosti se nic nedochová...

youtu.be/…

H
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Jirkaass
dobré je přizpusobit parametry vody, a žačat krmit pestřejší stravou :) hodně živou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass Re: Kryštof
děkuju pokusím se to nák vyřešit :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Jirkaass
Jo chce se vytřít, jenže nejspíš samičky nemají jikry nebo nejsou příhodné podmínky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass
Zdravím měl bych takový dotaz
mám cca 54 L čistého objemu.. a mám tam už asi týden cichlidky kakadu 1 samec + 2 samice

chtěl bych se zeptat jelsti je normální že samec ty samice prohání po celém akvárium.. jak na ně narazí de po nich..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eful
Díky za odpověď :) Mám ještě jeden dotaz, za jak dlouho ti prcci vyrostou, aby je nemuseli rodičové střežit? ;)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Deathbull Re: Eful
Několikrát za den do té míry, až bude mít potěr plný pupky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eful
Mám dotaz - náhodou se nám v akvárku "zadařilo" a kakadu maj prcky. Neni to plánovaný a ani je nemáme kam přendat, takže jsme jen nakoupili nějaký krmení pro prcky navíc...jak často se maj tak krmit? Samec zatím vzorně hlídá a odhání, co plave kolem :-) Díky ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 7  - R vaclav Re: JJaanca
Přidávej výluh z rašeliny, dubového listí nebo olšových šištic. Z hotových přípravků třeba torben. Kyselinou si totiž snižuješ alkalitu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JJaanca Re: slavko
To nevím jak rychle vyprchá CO2 z vody.....5...10 hodin? To mi připadá docela rychle na to, že je tam rozdíl 1,5. No a já tam ty mladé dávám průběžně, jsou tam z různých vrhů. I tak je cca 2-3 dny mám v kelímku a vodu jim tam přimíchávám než je vyleju.

Spíš uvažuju že bych do odchovničky začala pouštět CO2 aby to bylo stejné jako ve společenském.... ale je to na hlavu když tam je minimum rostlin ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: JJaanca
JJaanca napsala: Chtěla jsem jim v ochovničce snížit ph aby to nebyl takový rozdíl oproti tomu společenskému.
A čo takto použiť do odchovne vodu z pôvodného akvárka? Myslím na začiatku. CO2 časom vyprchá, pH stúpne, ale nie tak skokovo...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: JJaanca
Rozumím a doporučil bych tu alkalitu u vstupní vody držet na min. hodnotě 4, aby to Ph právě tolik nelítalo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JJaanca Re: romant
Chtěla jsem jim v ochovničce snížit ph aby to nebyl takový rozdíl oproti tomu společenskému. Mě totiž nízká alkalita (cca 3) teče už z kohoutku, takže to PH dost lítá.
JJaanca napsala: Ono mi šlo o to, že ryby se rodí ve společenském akvárku, kde je díky CO2 ph 6, po pár dnech je pak odsaju do té odchovničky kde Co2 nepřidávám a je tam PH 7,5 To jsi ale nenapsala. To zvykání na nový podmínky musí být pozvolný a ne skokový, ten rozdíl je velkej.
Ono mi šlo o to, že ryby se rodí ve společenském akvárku, kde je díky CO2 ph 6, po pár dnech je pak odsaju do té odchovničky kde Co2 nepřidávám a je tam PH 7,5
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Deathbull
Takže měnit a futrovat. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
Jak píše Romant. Pokud nemáš přírodní importy, vodu u kakadu moc řešit nemusíš, jen hlídat dusíky a pořádně krmit.
To Ph je sice trošku vyšší, ale nelámal bych to přes koleno a nechal tomu volnej průběh.
Nojo už jsem to naštudovala od Raviolky, je to začarovanej kruh. PH asi jen tak beztrestně nesnížím.
Čím nižší bude ta alkalita, tak tím rizikovější se může lehce zanedbaná péče o akvárium stát a to právě ve vztahu k tomu Ph. Nějak úmyslně bych s tím nehejbal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JJaanca Re: Deathbull
Asi tak 1x týdně cca 40% , tohle jsem změřila 2 dny po výměně. Snižovala jem PH, tak to bude asi tím, tak nevím jestli je lepší aby měli PH 7,5, a vyšší alkalitu, nebo PH nižší a alkalitu 0.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: JJaanca
A jak často v té odchovně měníš vodu? Při občasné výměně části vody se tohle snad ani nemůže stát. Raději více nové vody než zvyšovat sodou...tolik za mě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JJaanca – KH 0
V odchovničce s malými kakadu jsem naměřila uhličitanovou tvrdost 0. Může to rybám uškodit? Mám jí zvyšovat (jedlou sodou)?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: zusa15
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: zusa15
V tomto vlákně a zdejším atlase je vše co potřebuješ vědět ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zusa15 – mládatka
Chtěla bych se zeptat za jak dlouho se narodí cichlidky kakadú a čím je pak krmit??? děkuju za odpověd

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: LiborSprysl
No právě jak kteří...mám ryby odchované pouze se samicí, (většina) mám ryby odchované i ve společenském akva párem..pár uhájených bojovníků. Nemám ryby odchované ze sebraných jiker, to mě nebaví a nedělám je na počet ale pro radost. Asi 4 generace a pořád je to to samé. U těhle prcků bych to prostě tak jednoznačně neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Deathbull
Ti tví samci kakaďáků jsou typickou ukázkou ztráty sociálního chování...Byli téměř s jistotou odchováni bez rodičů....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: vojtech
Kakaďáků jsem už pár odchoval a zatím žádný samec mi nestál za to, abych ho nechával u potěru. Spíše aby spolupracovali se samicí, tak spíše samici otravovali nebo žrali mladé. Také se vyhneš problémům s tím, když se samec chce znovu třít a samice ještě vodí mladé. Když tak o tom přemýšlím, samce nechávám akorát u pestřenců, ale jejich souhra a péče o potěr je mnohem lepší. Asi nejlepší co se týče trpasličích cichlidek.
(O žravosti a životaschopnosti potěru nemluvě).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojtech
potrebuji se zeptat ma se samec od cichlidy kakadu odebrat nebo ho tam mam nechat :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - mamut
Hmm...

Ja mam 112 litrovy aqva a nejaky ukryty tam taky jsou...Asi vyskousim a uvydim...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tajfun1 Re: mamut
záleží na povaze rybek a taky jak to bude velký akva a kolik tam bude úkrytů. Já je mám spolu dohromady a bojovník ho občas prohání, ale kakaďák si z toho až tak moc neděla a ani nijak moc neprchá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mamut
Ahoj,chci se zeptat jestli by se kakadu snesli z bojovnikem?Diky za info
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: romant
Fotka k příspěvku To bude ono, dík. Je na ně blbě vidět, schovávají se u anubiasu.
Edit: Takže jsem ji přistihl při činu, opravdu je jen přenáší. Bohužel domordovala jednoho otíka, snad přežije. Viděl jsem jich šest najednou a jedna fotka se docela povedla.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kofejn
Nějak systematicky je v tlamce nenosí, ale při přemisťování si hubou pomůžou, prostě je nasaje a vyplivne tam kde chce, obvykle to tak dělají, když se mladý mají snahu rozprchávat z houfu, tak si pro průzkumníky dojede a plivne je zpátky k ostatním.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 16299x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11479?od=217