Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov
1 01.02.2009 21:29 Metz 2kořeny,1plát břidlice,2kokosy 1samec a 2 samice.
Dostatek ukrytu, velke akvarko, vice samic? Ale ja sem neznalec
0 01.02.2009 21:18 Metz Jo a ta samice ma trochu větší břicho takže má jikry ale nežloutne.Proč??Je šedá vůbec nemá náznak žlutosti už tak 2 měsíce(byla šedá i předtim když jsem měl 2)
0 01.02.2009 21:16 Metz Starší reakce
0 13.01.2009 20:56 Metz Dík za supr článek i rady uvidím příště.no.Vždy byly růžové nevím co se stalo.díky moc.
já je mám vždycky ''rudý'',bílý jen pokud nejsou oplozený(u mne)
0 13.01.2009 20:41 Metz Myslíte,že je možné že jsou oplozené?
Myslím,že hned asi ne,stále si myslím,že se jedná o neoplozené jikry.Velmi dobrý článek je zde:http://www.akvarko.cz/clanky.php?str=30.
0 13.01.2009 20:39 jurek – Re: Metz
Mám zkušenost že barva jiker u cichlidek je závislá na druhu potravy,někdy je mám vínově červené,jindy barvy slonové kosti.
Za jak dlouho zbělají?Nejspíš půjde o neoplozené jikry a rodiče poznají,že z nich nic nebude,tak je sežerou.
0 13.01.2009 20:22 Metz – Proč jikry cichlidek(kakadu)"odumírají"?
Ahoj moje samice měly vždy růžové jikry ale to jsem měl ancíka a ten je sežral.Ted ho nemám ale jikry jsou menší a bíle(už 2 výtěr)samice je brání tak 3 dny a pak je sežere.Ted mám nové jikry,dnes nakladené a zase bílé.
co s tím?čím to je?
díky.
Starší reakce
Před ancíkama v 54l nemá šanci uhlídat. Ancík tam vleze večer a sežere co najde. Samice spí v kokosu a samec hodně poblíž nebo taky v kokosu.
0 08.12.2008 21:40 Metz myslíte že to uhlídá jo?A ona spí v noci v kokosu s nimi?
kakadu by to měli podle mě ubránit
0 08.12.2008 21:27 Metz nwm vždy na pancy a sekavcy utočila a odháněla se samcem ale anca neodehnali jak sem přišel byl v kokosu a svačil..
0 08.12.2008 21:23 Metz 54l 3cichlidka kakadu 2sekavec 2 panc skvrnity 4 panc panda 6 neonka
U mě Ramirezky před Pakistanskýma mřenkama nikdy neuhlídaly. Bylo to ve dne věděly o tom, bojovaly, byl to šrumec a vždycky prohrály.
O jaká jde Cichlidky ? No před Sekavcema a Pancéřníčkam to asi těžko uhlídají. Ti totiž rejdí v akva i v noci.
Jak máš velké akva ?
0 08.12.2008 20:02 Metz – uhlídá?
Ahoj dávám pryč ancistruse a parmu SAE protože přerostli AQ a žrali jikry cichlidek.Myslíte že samička uhlídá(cichlidka) jikry před tetrami neonovými,panceřníčky pandy a skvrnité,2 sekavci pangio,druhou samicí??A samcem??? ještě to nikdy neuhlídali.
díky
Starší reakce
Mejspíš první tření, ale za čtrnáct dní by měla být zase plná jiker
0 21.09.2008 19:11 Pruda2 Nádrží mám asi 10. Ale k použití okamžitě jen ty dvě vytíračky. Jinak všude něco plave. Samička si právě pošmákla na jikrách, tak snad příště. To už se na to připravím. Ty cichlidky mám týden, takže jsem to vůbec nečekal. Ale i tak díky za info.
tobe se nemnozej ryby ale nadrze
jinak v 50 litrech jich v poho odchovas 60, takze max. jeden vyter
0 21.09.2008 18:51 Pruda2 Asi to tak udělám. Mám ještě starou 50l nádrž tak vytíračku udělám z ní.
U většiny pokusů přelovit vajíčka do jiné nádrže i se samičkou se nepovedou-samice je sežere,a u přelovení bez samičky se většina potěru nevykulí nebo se rozšíří plíseň. A jestli se se ti vytřely poprvé tak mic nepřěžije-samice je sežere, nejlepší by bylo počkat jak to dopadne a udělat z té 15litrovky vytíračku (záleží na rozměrech) nechat jí zaběhnout a přelovit tam samičku, až se samička naplní jirami přelovíš tam samečka, až se vytřou samce přelovíš do té 110 zpět, ale ta patnáctka jim bude zachvíli malá, takže bylo by lepší koupit další nádrž 40L minimálně!!
p.s. koukni na moje akva
a v tom je chces odchovat?
0 21.09.2008 16:56 Pruda2 Ryby se mi vytřely ve 100litrovém akva. K dispozici mám vytíračky 5 a 15litrů. Do nich ryby z tak velkého akva asi nepřelovím.
To je zase otazka.
zamysli se nad tim a pak neco pis!
PS: jestli ti to nedojde - pises o akva, kam chces dat jikry a odchovat mlade a nemas kam dat ryby?!
0 21.09.2008 16:40 Pruda2 – jikry ve společném akva
Zdravím všechny a prosím o pomoc. Dnes se mi vytřely ve společném akva cichlidky kakadu. Rád bych je odchoval, ale ostatní ryby nemám kam přelovit. Mám šanci odchovat potěr když přemístím jikry do jiného akva? Co mám dělat? Prosím o radu. Díky Všem předem.
Starší reakce
barney napsal: Jaj, tak to mě mrzí i za tebe.
Tak tam vrať toho samce. A zkus koupit nějaké menší Pancéřníčky (skvrnitý, panda, zelený...), abys z toho za pár dní neměl žumpu.
Proč by se z akvárka bez přítomnosti pancéřníčků stala žumpa?
Ale nemyslím si, že větší Cichlidy by si jikry v pohodě před Anc. sp. uhlídaly.
Nemyslel si tim, ze by to urcite uhlidali? Jestli ano, tak nemohu souhlasit. Pestrencum to nezerou ani tak kvuli agresivite nez spis ze je vyter v jeskyni, kde pres noc nekdo je. Samozrejme vecer tyto ryby spi stejne jako druhy vytirajici se na nechraneny substrat. U techto druhu ale ancistrusi vydi vitane spestreni jidelnicku.
Z mych zkusenosti neubrani ani perlovka cervena, kancik pricnopruhy (jedine kdyz se vytre na nespravne misto)
No jasný, oni se mi pokaždé vytřeli na kámen, všechny rybky se k tomu ani nepřiblížily, aji Ancistrus sp. si přes den netroufl, ale v noci, hold smůla.
Pestřenci ti jsou mnohem agresivnější, to by myslím aji ancistrus sp. couval před samcem.
Ale nemyslím si, že větší Cichlidy by si jikry v pohodě před Anc. sp. uhlídaly.
To jsou mnohem větší drsňáci než malá C. ramirezova.
Já bych tam ty malé Pancéřníčky klidně dal.
Mně se několikrát vytřely C. ramirezovy, pancéřníčci proti samcové obraně neměli nejmenší šanci, ale takový 10cm velký dospělý Ancistrus sp. si na jejich jikrách večer pekně pochutnal, šmejd.
Zítra budu mít nové 2 Párky C. ramirezových, už se nemůžu dočkat.
Bohužel, to se stává
. Asi první tření, jinak pancéřníčky ani ancistruse bych tam nedával, protože by mohli pozřít jikry, raději bych častěji odkaloval.Ale na druhou stranu u mě se osvědčil otocintlus affinis.Ale co by tě mělo povzbudit je skutečnost že za čtrnáct dní by měla být samička připravena k dalšímu tření
Jaj, tak to mě mrzí i za tebe.
Tak tam vrať toho samce. A zkus koupit nějaké menší Pancéřníčky (skvrnitý, panda, zelený...), abys z toho za pár dní neměl žumpu.
Neonky nechej tam kde jsou, pokud je pro ne ta nadrz dostatecne velka.
0 14.08.2008 23:08 PatasRS Tak dneska sem objevil, že se vytřela i druhá samička
rybicky.net/nadrz/4603/9.jpg
Potom co jsem odklopl ten bily kamen, tak samicka zacla požirat svoje vlastni vajíčka tak jsem ji musel odlovit.. a nechal jsem tam vajíčka jen tak... Takže je tam jedna samice s vajíčkama a pak jsou tam druhé vajíčka ale bez samice.. Teď jsem zvědav jestli se bude ta jedna samice starat i o vajicka te druhé, která tam už není
ahoj taky se me jednou vytřeli cichlidky kakadů odlovil jsem je a po rozplavani jsem je krmil vylihnutimi Sera artemie
Určitě souhlasím s Unnamed stává se to dost často, jinak ze začátku potěr krm prachovým krmivem (sera micron) a poté naupiemi žábronožky solné a raději odlov všechny rybky kromě samičky.
a pokolikáté se ti vytřely????
umely odchov cichlidek zavrhuji, pote se stava, ze rodice z techto odchovu jikry sezerou. Jinak neonky vubec nevadi, ale je samozrejme lepsi je odlovit, ne kvuli poteru, ale kvuli jim.
0 13.08.2008 22:24 PatasRS A co s tim až se to vylihne..
cim se to potom krmi?
Mělo by to být poznat cca do 24 hodin. Neoplodněné jikry začnou bělat a je třeba je odstranit. Jinak si myslím, že samička by mohla jikry před neonkami uhlídat. I když jestli chceš odchov je lepší je separovat.
Přidat reakci
1 ...... ...... [11] 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 16293x