Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov
Bez mléčné barvy, čirá s tečkou.
Starší reakce
No tak to asi moc nevyšlo
Seženu lepší kokosy ;) V hypernově bývaly za 10Kč.
I s ní a jikrama myslíš jako podložit miskou a nabrat to komplet i s vodou asi že? Mám tu dva týdny v záběhu akva pro žhavé tetry. Zatím tam nic není, ale můžu ji tam přihrát. Akva má asi 70 litrů vody. A nebo asi 30 litrů pro halana. Taky zatím prázdné.
Operaci známou od ancíků jsem zatím nikdy nedělal
Pokud tam jikry má a jak že na 99% ano, opatrně začni šmejdit prstama kolem. Samice si do kokosu zaleze sama a kokos vezmeš i s ní a jikrama. Neboj, stresem je nepožere, mě se jednou povedlo si nevšimnout ležícího potěru a odkalovačem jsem šmejdil tam kde jsem neměl, samici to nerozhodilo a pěkně si prcky posbírala. Počkal jsem až si vytahá potomky z kalu a nanosí je do kokosu a vzal zase celý kokos. O pár měsíců později z toho bylo cca 70 krásných dorostenců
Mám doma týden kakadu. Dvě starší samičky a jeden mladší pár. Hned obsadili kokosy, ale jednu samičku dneska pozoruju a je úplně jasně žlutá a ten pruh přes oko má zářivě černý. Navíc se stala víc agresivní a okolí kokosu hlídá. Mám to brát, že už jikry jsou nebo teprv budou? Nebo je to jen nějaký rozmar?
V akva je početná osádka teter krvavých. Je možné pokud v kokosu něco je ho odebrat do jiného akva a nechat to vylíhnout tam? Někde píšou, že se s tím má odlovovat i samice. Je to správně? Jak zvládají přelovování?
Starší reakce
Starší reakce
Mohu potvrdit že rostou rychle, ale prosím vás jak to děláte, že vám to další krmivo berou? Vylíhlé artemie bez problémů, ale teď už jsou tak 6 dní bez artémek, a neberou nic, sekané nitěnky, granule atd. všechno už jsem zkoušel. Nechápu to při minulém odchovu si zvykly rychle a teď nic. Díky
Zkus se zaměřit nad rozdělení akva, členitosti dna a úkryty, a v kolika litrech jsu?
Starší reakce
0 17.09.2013 20:08 dzejkob ahoj, mam v akva par cichlidek kakadu ve spolecenskem akva 120l a za dva dny samicka sezrala jedno pavi ocko a jednu neonku, asi brani jikry nevite co delat aby neutocila na ostatni...?
Starší reakce
hej?
Jj, živý krmení, výborný afrodisiakum.
No, kedy chce, to spíš kedy má k tomu podmínky, je dobře krmená, zaplněná jikrama, najde vhodný místo, je odpovídající voda, prostě všechno jak má být a znovu opakuji, je třeba součinnosti obou partnerů.
myslel som si, nie sú to pávie oká, ale ona si može naklásť ikry, kedy chce? ja som mal už tie oné ikry. nevedel som, že ich nakladla a jedného dňa ráno som videl malé.
Tak ono to funguje tak, že samička jikry klade a sameček za ní ty jikry oplodňuje, takže je třeba součinnosti obou z páru.
0 21.08.2013 17:16 Tomáš55 Starší reakce
No že je tam nemaj v přírodě a nedaj se tam nachytat, tomu bych i věřil
že se tam nedaj někde pookolo sehnat vajíčka, tomu nevěřím, vždyť pod Tatrama to není na konci světa
Coz ovsem nepopira tvrzeni, ze pod Tatrami je nemaji
.
Ale notak, vajíčka artemií se přece dají koupit skoro v každé akvaristice, případně z internetu. A líhneš si to sám doma, návodů je na internetu kvanta
Artemku si kulím sám a objednávám ji na eBay. A úplně v pohodě.
Pro prcky je to super.
Ale když se mi vytřeli poprvé tak sem jim žádnou speciální péči nevěnoval. A dnes z toho vrhu mám 5 dospělých 1x samec 4x samice. Ale nějak se mi nechtějí třít. I když je fakt že i prostředí v AQ se mi změnilo takže bude příčina nejspíš v tom.
Pre malé mám cyklop alebo drobné dafnie. Artemie tu pod Tatrami nemáme.
Po nakladení jiker, tak ty 3 dny než se vykulí, to záleží taky na teplotě vody a za další dva dny to chce začít přikrmovat, ideál drobnou živou, třeba artémku a když nedáš nic, tak si taky poradí, ale nebude jich tolik úspěšně odchovanejch.
a ako dlho trvá, kým sa malé vyliahnú?
váu, super mama! Ona odháňala ostatné ryby aj spolu zo samcom a ja som si myslel, že ju budem musie´t odloviť, lebo robí iným zle a potom som objavil ikry a potom aj malé.
Samci někdy potěr mají snahu sežrat a proto je dobrý toho samce, jenž se takto projevuje odlovit. Jinak to co pozoruješ u samice, je naprosto normální chování a starost o potomstvo.
0 16.08.2013 08:41 Tomáš55 Ahoj, ešte mám pár otázok. Ako dlho po spárení cichlidiek kakadu samička nakladie ikry? Ako dlho trvá, kým sa mláďa cichlidky kakadu vyliahne? Treba malé nejako špecíalne kŕmiť alebo ich sami nakŕmia? - Je to trochu smiešné. Moja cichlidka kakadu samička z dekorácie kde sa vytiera dáva preč svoje výkali papuľkov a má aj niektoré malé v papuľke, takže drží ich aj tam ako tlamovci a samec sá o nich tiež krásne staral, on ich presunul do inej dekorácie, tam ich nechal a niekto ich tam zožral.
Starší reakce
ale ja som si tie ikry nevšimol, ráno som videl, ako z dekorácie vycházajú malé kakadu. iné akva bohužial nemám a dík za reakciu, nechám to na prírode
.
Kdyz se ty ryby vytrely jednou, nevidim duvod, aby se nevytrely po case znovu. Co se tyce poctu kusu, mene se jich vykuli treba z duvodu tvrdsi vody nez by mela byt, takhle se mi z nejakych snad 200 jiker vykulilo jen okolo 20ti Ramirezek. A ze je neco sezere, to uz musis resit jinak. Bud odebrat jikry a odchovat bez rodicu v jinem akvarku, nebo dat jinam ostatni ryby, protoze jinak je ze neco prezije prilis velka nahoda (podle toho, kolik je tam dalsich ryb).
0 11.08.2013 17:59 Tomáš55 ahoj, dneska ráno som videl, ako sa mi liaahnú kakadu, CCA LEN 12 KS!!! krásne sa o nich starala a prišiel samc a presunul ich inde. tam prišiel panciernik a zjedol ich. čo myslíte, bude mat ešte ikry??? dík. PS: samec sa o nich vzorne staral aj so samicou.
Starší reakce
Nebo vuůbec, pokud jim neuděláš vhodné podmínky, první si něco přečti z více zdrojů, takhle to je jako ptat se kolik vyhraje Barcelona nad Zargozou
Ptej se na informace, které nezabírají tak velký okruh, v atlase to máš popsané
Hlavně si musí zvyknout na prostředí. To nejsou paví oka. Klidně můžou hodit příští týden jikry, ale taky to může trvat měsíc nebo dva. Není to tak na povel.
0 06.05.2013 14:41 Tomáš55 Starší reakce
Něco přežije. Ať to ten co bude sypat nepřežene, tu dávku mu odměř, aby z akvária nebyla v neděli stoka.
dobře snad nepřijedu zklamaný
. na dávce jednou denně by ten výked měli vydržet ne ?
Tak to ty drcený vločky budou řešení, když není artemka, ten žloutek bych nedával.
rozplavaný už by měli být cca 10 dní skusím to aspon nák domluvit že by mi sme někdo skošil a hodit v sobotu apson jednu dávku..
Hmm, to je dost dlouhá doba na omladinu, tu chce futrovat nejlíp několikrát denně, ale drcený vločky to je taky možnost. Nepíšeš, jak jsou staří, ale předpokládám, že se rozplavávají. Samozřejmě na výměny vody nezapomínat.
taky že o to jde.. dnes jsem bez artémky musím založit novou zatím jsem jim tam dal hodně jemnoulinkej tetra min aby měli aspon něco. ještě tu nastává druhý problém o výkendu tu nebudu a de o to aby rybky přežili jsou v 60l akvárii se samicí v pátek je nakrmím a pak až v neděli. Přežijí to ?
Můžeš, ale dlouho s tím nevystačíš a bude ti to děsně kazit vodu, je to nouzovka na přechodnou a krátkou dobu, než budeš mít třeba artemku.
chtěl ybvch se zetpat jeslti mužu malé rybky krmit vaječním žloutkem ?..
to bude bašta
grunda napsal: tak dneska jsem objevil v akva mladé kakaďáky, jsem zvědavý, za jak dlouho je placky zlikvidují Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 16293x