Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov
To nevím, křišťálovou kouli mám v opravě.
0 06.08.2011 23:01 domik101 [17] - Živorodky no, ale ja mam v akva ancistruse a jak je tady psano ten to sezere
D
jojo koukal sem myslim melo 24l se vsim vsudy za skevelou cenu, tak ho zitra asi koupim
jak dlouho to tak bude trvat nez se vytrou?
Obvykle to není nutný. Tyhle rybky se velmi ochotně třou ve společenský nádrži a i tam jsou schopny odchovat nějaký potomstvo, ale pokud jim ten luxus chceš dopřát tak akvárko 30 litrů by mělo stačit. Tu teplotu jim drž pár dní spíš vyšší těch 28 a potom jí o 2-3 stupně sniž a zárověň jim intenzivně měň vodu. Takhle jim můžeš s tou teplotou několikrát zahejbat a uvidíš jak se to na nich projeví. Až se event.vytřou tak bych samce odlovil a nechal to na samici. Hlavně aby tam byl nějakej pěknej úkryt(květináč, kokosák, kořen atd).
Pokud se chceš dočkat nějakého potomstva (které sice asi ve společné nádrži nepřežije)tak tam nesmíš mít ancistruse. Už mockrát jsem pozoroval že samička odhání i podstatně větší ryby ale ancíka k jikrám pustí a on jí je samozřejmě sežere.
Nechal bych tam to hejno jenom jedno, já bych preferoval ty tetry a ten párek Kakadu bych si tam dovolil dát. Chce to nějaký schovky a úkryty a mělo by to fungovat.
0 05.08.2011 22:55 Jelitko – Muze tam byt?
Zdravim mam 126l akva dost rostlin mene narocnych atd,rybicek teter krvavych 9ks (planuji koupit jeste 6) + siamky parmicky 2x + 1 ancik mohl bych mit kakadu parek ve spolecenske nadrzi? rozmery 80dx35sx45v klasika, a pokazim tim ze v te nadrzi budu mit 2hejna? cca 16krvavych a 9 petipruhych parmicek nebo mechovych? odpovezte nekdo na ucet nebo mailto:mathedin@seznam.cz
Starší reakce
Souhlasím s Vaclavem. Ty jikry se mi zdají všechny zdravý a tudíž bych řekl, že se můžeš těšit na mladý.
Kdyby byli plesnivý, tak budou mít takovou mléčnou barvu a tu tam nikde nevidím.
Já bych řekl že jsou v pořádku. Neoplozené jsou bílé a plíseň by jsi poznal.
Jedná se o jikry plesnivé? Mám po druhé jikry v akváriu...
Starší reakce
Jj,u jiker je to problém.Občas nějaká přežije,ale na odchov celkově to není.
ta tvrdost je celkově docela problém u jikernaček,co? Ale jeden mi to přežil a z něho krasavec. Teda byl, zase tak dlouhověcí kakaďáci nejsou
Na vině bude nejspíš osmotický tlak,vyšší tvrdost,je vyšší vodivost,je vyšší osmotický tlak.Viz.http://maniakva.sweb.cz/chemie3.htm
Souhlasím,že na chov to nejsou složité rybky,ale na odchov chtějí své.
Ph mám pořát 6,8-7,1. Je tu ale strašně tvrdá brněnská voda. Prostě katastrofa
Zase nijak náročné rybky to nejsou a aqa se věnuji kolem 20 let, tak bych to jednou mohl zvládnout. Ten samec na fotce jediný z vlastního chovu, který přežil.
Jaké máš parametry vody?Na vině může být více věcí,nízká vodivost(zvětšený osrdečník),genetická vada,špatný poměr minerálů ve vodě,vyšší pH,nedostatek humínů...Vždy je to loterie,a laborování s vodou.
0 04.11.2010 19:09 safki – uhyn
Dobry den. Nevim cim to je,ale muj problem spociva v tom,ze pokazde kdyz je samicka cichlidky kakadu pripravena ke treni, pokazde uhyne. Muzete mi poradit cim to muze byt? Toto se mi stavalo napriklad u bojovnic po treni,ale tam je to vcelku normalni semtam, ze samicka uhyne vycerpanim. Nevim jak je to u tech kakadaku. Dekuji za rady.
Starší reakce
Starší reakce
Já mám vodu dost tvrdou a s odchovem jsem problémy níkdy neměl, i počet potěru byl velký
0 21.08.2010 00:22 Usine – Re: JJaanca
www.akvarista.cz/…
Nejhorší počet samců jsou 2ks Já jsem to také udělal. Koupil jsem si další dva a je klid. Zajímavé je že ten původní slabší se bojí pořád a dva noví samci se toho dominantního nebojí. Přestaly honičky po celém akva a je klid.
0 20.08.2010 11:43 domik101 [17] - Živorodky nesnazily se byt vubec barevni
Třeba se snažili, ale moc jim to nešlo.
No ale já se na ramirezy neptala, jde mi o Apistogrammy.
Koukám že je to diskuze o kakadu, tak se taky přiživím. Chtěla bych se zeptat, jestli by byl rozdíl, kdybych do svého akvária přidala ještě jednoho samce kakadu, nebo jiného samce Apistogrammy (např. Borelli). Jde mi o to, jestli si kakadu a borelli (nebo třeba viejita)konkurují stejně jako 2x kakadu. Nerada bych měla jednoho chudáka utiskovaného v rohu. Nebo by bylo lepší mít víc samců aby se agresivita tříštila? Už jsem měla 1xkakadu + 1xhongsloi a nedělalo to dobrotu a to se ani netřeli.
0 20.08.2010 09:36 langosh – Re: jajaapaja
Ap. cacatuoides má rodinu typu otec-matka, kdy se o potomstvo stará pár společně, přičemž mají výrazně rozdělené role (samec většinou hlídá celé teritorium). U kakadek a všech cichlidek preferujících „harém“ je to navíc umocněno tím, že se samec vytírá s více samicemi, z nichž si každá udržuje vlastní teritorium, ve kterém se o potomstvo stará, zatímco samec hlídá velké teritorium zahrnující teritoria samic. Přímá starostlivost samce (tj. hlídání hejna mladých) je u nich poměrně vzácná záležitost, i kdy ne zcela nemožná…
Roman
Mě se vždy o mladé staral sameček.
Zdravim vim že toto uz tu je ,ale přesto zakládám nové .Prosím nechte to až se dozvím co chci tak to smažte.
Takže mám 3 samice a z toho jsou 2 žluté (žluté jsou když se starají o mladé atd..) a jedna z nich byla včera celý den u lodi a koukala do díry v té lodi a zkoušela tam dát bublinu (nejspíš) a dnes je zas u filtru a dělá to samé nevím proč to dělá takkže se ptám jestli to neni třeba tím že hledá místo pro mladé ,protože je mám už asi měsíc a pořád sem nenašel nikde jikry takže si myslím že třeba teď .Předem dík za rady
.
Přelov cichlidky do jiné nádrže kde se můžou v klidu vytřít. Pokud tuto možnost nemáš tak to musíš nechat na přírodě, ale v tvé malé nádrži a s tím osazenstvem to rodiče patrně neuhlídají.
Starší reakce
Ahoj,
tak jsem si v pátek domů donesl párek A. cacatuides místo vytouženého tria A. borelli. Jsou od chovatele, byli a jsou dobře živené živým (artemky nebo grindal) nebo mraženým (deafnie, krill, sháním ještě něco většího). Dneska jsem při příchodu zjistil, že samice má v kokosu jikry. Po cca hodině pozorování námluv (nepozorovaně protože akva je o patro níž a já tam vidím i ze schodů z 1. patra) jsme zjistil, že samec o samičku nejeví zájem. Samice se mu pořád předvádí a snaží se ho dostat do jeskyňky, samec ji ignoruje, ale neodhání.
Jikry mají od hora (považujme za horní část jikry místo nalepení) narůžovělou barvu, jinak jsou bílé.
Jak poznám již pár hodin po oplození, zda jikry byli oplodněny nebo ne? A zda to vůbec jde poznat po pár hodinách?
Starší reakce
0 13.04.2010 21:06 Andry Ještě jednou se připomenu - cichlidka kakadu se vytřela bez další reakce, stále hledá hnízdo a HLAVNĚ NEPŘIJÍMÁ POTRAVU A CHUDNE. To, že stále hlídá to samé místo mi vůbec nevadí, mně vadí to, že ubívá na váze... Pomůže mi někdo...?
0 13.04.2010 16:37 Nicky [195] - Labyrintky Ahoj. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho se takovéto jikry rozplavou a kdy je bude třeba začít krmit...
Oplozené jsou, ne?
0 13.04.2010 13:17 tttomas – Re: Andry
neboj, ji to za chvilku dojde ze uz tam mlade nejsou, me tohle delaji pestrenci,
0 13.04.2010 13:07 Andry – prosba o radu
Zdravím všechny a prosím o radu. Před nedávnem jsem začal s rybičkama, takže teprve sbírám zkušenosti. Mám 100l akvárium - v něm mečovky, black molly, pančéřníčky a také páreček cichlidek kakadu. K mému velkému překvapení se samička celá sbarvila do žluta a vytřela pod kámen. Spolu se samečkem místo statečně bránili, ale po pár dnech jikry, bohužel, zmizely. Od té doby uplynulo asi 10dní - samička je stále celá žlutá, brání prázdné místo, občas donese pár bublinek vzduchu, potravu přijímá jen málo a je velice drobná. Poradíte někdo, co dál......?
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 16293x