Cichlidka kakadu - rozmnožování, odchov
JJaanca napsala: Proč si myslíš že jikry samec neoplodní?
Protože je to už 2. samička a byl to její 2. výtěr.. Když jsem zakládal akva (září), prodali mi 2 samce místo páru, tak jsem dokoupil měsíc na to na burze samičku.. Vytvořil se pár a společně utlačovali jednoho samce (toho co teď mám) a ten z toho páru se mi zasekl v listopadu za filtrem a uschl, tak se dala samička dohromady s tím zbylým a udělali spolu já nevím kolik tak 10-20 výtěrů bych řekl, v květnu mi umřela samička na vodnatelnost a teď mám tu 2. ..
No vidíš, varianta registrovaného partnerství tak ta mě nenapadla.
Proč si myslíš že jikry samec neoplodní?
Přece nekoukáš do akva nepřetržitě. Že z jiker nic není se stává dost často a můžou být i oplodněné.
Ono také záleží na tom, zda je to opravdu samec příslušný k příslušné samičce...Ani u lidí to není jen živém žrádle...
Pokud není neplodný, tak bych mu apetit vylepšil živou potravou, to by mohlo zabrat.
Zdravím, mám samečka asi od září loňského roku a teď u něj mám už 2. samici (první podlehla) a ať se samičky snaží ho do kokosu s jikrami dostat jakkoli, tak to se jim ještě podaří, ale jikry nikdy neoplodní. Je to už 2. samice co klade jikry poměrně často. Nevíte "co by se dalo udělat?"
Nějak ho povzbudit?
Díky moc!
0 17.06.2012 12:48 Míra – kakadu
ahoj. prosím o radu. mám páreček cichlidek kakadu a nakladly červené jikry. oddělal jsem z nádrže samečka takže tam zustala jen samice a jikry. mají cca 7 dní a už mají ocásek a jdou vidět jakoby oči a váček. Otázka je: kdy je mám začít krmit nebo jak se o ně správně postarat?? díky za odpověď.
Nemusí se chtít přeonačit ze své přirozenosti a ten problém může přetrvávat dlouho.
No to jo ale první jsem jim to dával samotné a furt to nechtěly tak jsem to začal míchat jestli by to nepomohlo..Ale nic neberou ani kašičku ani samotné prostě nic..Tak zatím žerou jen artemky a komáří larvy..No to jsem zvědav jak je přeučím když nechcou ani dospělé mražené artemky(zcezené a nasekané na drobno) ... Doufám že jak ještě povyrostou vemou si mražené dafnie..
Mexxx napsal: Aha.. Zkusím to teda namočit a udělat tu kašičku..Já jsem měl ty živé artemky zcezené v malém kalíšku,kde jsem k nim přimíchal ty odskořápkované a pak to nátáhl stříkačkou a takhle to malým podávám,ale tu odskořápkovanou vyplivují..Zkusím to díky.
No to je jasné, pokud to kombinujete..živá je živá...
ony si to ty rybky odstředit v hubě dovedou...zkuste samotnou. Ale teda kakaďáci nejsou vyloženě dokonalí konzumenti odskořápkované...
Aha.. Zkusím to teda namočit a udělat tu kašičku..Já jsem měl ty živé artemky zcezené v malém kalíšku,kde jsem k nim přimíchal ty odskořápkované a pak to nátáhl stříkačkou a takhle to malým podávám,ale tu odskořápkovanou vyplivují..Zkusím to díky.
Mexxx napsal: Ahoj, moje mladé rybky žerou jen artemie a malinké komáří larvy. Nevíte jak je můžu "přinutit" aby si začaly brát třeba odskořápkovanou artemii?Nemusí se třeba předem namáčet?(artemie)Protože všechno vyplivují..Taky jsem jim dával mražený cyclop a artemie zcezené přes sítko,takže potrava byla jemná ale nevemou si to. Díky
Já když krmám odskořápkovanou, tak si z ní udělám hustší kašičku za pomoci vody, takže možná namáčení pomůže. Suchou jsem aplikovat nezkoušel...
Ahoj, moje mladé rybky žerou jen artemie a malinké komáří larvy. Nevíte jak je můžu "přinutit" aby si začaly brát třeba odskořápkovanou artemii?Nemusí se třeba předem namáčet?(artemie)Protože všechno vyplivují..Taky jsem jim dával mražený cyclop a artemie zcezené přes sítko,takže potrava byla jemná ale nevemou si to.
Díky
Kdyby nebyly ok tak by byly bílé
0 13.06.2012 16:43 Míra – kakadu
ahoj mam pareček cichlidek kakadu a všim jsem so že samička nakladla jikry a jsou uplně červené. je barva ok??
Starší reakce
U mě si samičky trpasličích cichlidek i všimnou, nicméně jim to není nic platné
Samička brání snůšku proti daleko větším rybám ale k mému překvapení si ancíka ani nevšimne a ten s klidem jikry sežere.
Rozplavaný plůdek už ne, ale visící potěr nebo jikry zcela určitě a velice rád. Já se budu zbavovat ancíků najednou a to všech, protože jinak než že si samici s jikrama hodím mimo do rozplavky...tak nemám šanci prcky ani vidět, natož odchovat.
Starší reakce
Neuškodíš ničemu, odlov ho
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Už pátým dnem mi plave v akváriu potěr se samičkou a samečkem. Sameček zatím potěr nežere, hlídá teritorium, ale mám pocit, že si na nich dělá zálusk
a bůh ví, jak dlouho se ještě budu kuchat radostí potěrem a samičkou... Když ho odlovím, uškodím tak nějak potěru nebo samičce?
Starší reakce
ahoj, no ne ze by na ne zrovna utocili, ale kdyz zrovna poplavou kolem a samice je nezvladne odehnat, treba proto ze odhani jinou rybu, tak si klidne nejakyho ukousnou. Doporucil bych samici s poterem od ostatnich ryb oddelit nejakou prepazkou (nekdy je to problem, chce to dopredu planovat umisteni dekoraci. Ja si vyrobil sklenenou prepazku s vyrezem prelepenym sitkou na komary, a by proudila voda. Samice s poterem mela tak tretinu akvarka pro sebe). Odchovat lze i bez oddelovani, pak zalezi jake dalsi ryby jsou v akvarku. Obcas se ale nektere ulovek podari i pres snahu samice. Me dokonce malyho sezrala i drobnoustka, ktera tlamickou hned tak neco neprotlaci. Shrnuto podtrhnuto, jestli chces co nejvetsi pocet prezivsich, tak bych je oddelil, Bud prepazkou, nebo prelovenim samice i s poterem (doporucuji najednou) do samostatne nadrzky klidne bez dekoraci, jen treba s jednim kokosem jako ukryt.
Drzim palce.
Starší reakce
Zvláštní to není, jak se ryby porovnají je pokaždé jiné. Mě se kdysi snesli ve 40litrech 2 samci bojovnice, ale rozhodně bych to nikomu nedoporučila.
No a jak je to s revírem samic trpasličích cichlid to máš rozhodně pravdu, asi bys měl poučit autora článku
Já vím, že velikostně to akva vyhovuje. Mně šlo spíš o chování vůči novým nájemníkům. Momentální velikost teritoria samičky je celé akvárko...
Myslím že je jedno jestli dokoupíš jednu nebo dvě, akvárko máš na to velké dost, srovnají se tam. Jestli se nemýlím, ta jedna samice si hlídá teritorium přibližně 30cm délky akvárka. Četla jsem to myslím tady
www.akvarista.cz/…Starší reakce
Nejlepší je, natočit si ještě před třením jeskyňku tak, abys do ní viděl. Že se ryby vytřeli se pozná podle toho, že samice hlídá jikry a z jeskyňky nevyplouvá a když plave nějaká ryba okolo, tak vyplave jen aby ji zahnala.
Ano, při kladení jiker jsou oba a samec okamžitě oplodňuje. Ale doporučuju nechat samici s mladými, je to krásná podívaná.
Doufám že sem napíše ještě někdo názor jestli to jsou kakadu nebo agassizi. Jestli to jsou agassizi, tak těm jsem musela vodu dost upravovat, jinak se jim nevyvíjeli jikry, podle mě jsou o dost náročnější než kakadu.
0 08.08.2011 20:25 domik101 [17] - Živorodky Ve zveraku na akva mel psany ze je to kakadu a i prodavacka rikala ze je to kakadu ,ale este neco jako kakadu diamantova nebo duhova, tak nako
protoze 2 a 3 fotka je 1 rybka
)
Tak to je dobry, ja mam 60l odchovnu kde mam maly mecovky, anciky, neonky a kdybych tam dal samici ,,kakadu'' s malyma tak by mi je sezrala
a po nakladeni jiker je samec okamzite oplodni?
Já myslím že to nejsou kakadu, ale agassizi. Na fotce z 1.9. máš jasného samce kakadu. Tehle ryba vypadá jinak.
A podle čeho jsi si jitý že na třetí fotce je samice?
Samice nemusí být vůbec s malými. Chovatelé jim seberou jikry hned po tření. Jinak já je nechala spolu 3 týdny.
0 07.08.2011 19:42 domik101 [17] - Živorodky prosím o přesné určení
samec
Jasně, že filtr ano. Ten bublifuk, to není žádná sranda, to je molitanovej filtr poháněnej vzduchem, prostě taková retro klasika, která bude ještě za dlouhou dobu funkční.
EDIT:
www.akva-exo.cz/… Ideální je do takovéto nádrže použít obyčejnej bublifuk, s tím se o potomstvo obávat nemusíš.
0 06.08.2011 23:15 domik101 [17] - Živorodky 3koda :(( ancíků mam miliony
D asi 5 se mi rozmnozily a ja cekam nez vyrostou at je muzu dat do zveraku
D
jojo dik, tak ted jenom premluvit nasi
D
Jo, ancíkové se dovedou postarat.
Co se týká té doby, tak se klidně může stát, že se vytřou druhej den co je tam dáš, ale taky se jim tam tzv. nemusí líbit a nic z toho nebude. Ta doba bude vždycky zcela individuální záležitost, žádný tabulky na to neexistují.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 16293x