Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

eSHa 2000

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Přejít na předchozí stránku 6 Žádná další stránka   1  
eSHa 2000
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 15:11 Muž Yirka [9223] Re: Pepik
Řeč není o malachite green ale o eSHa EXIT. Každý tomu samovolnému odbourávání sice můžeme rozumět jinak, nicméně při léčbě EXITem se filtr nevypíná!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.07.2009 06:48 Pepik Re: Yirka
Nejde o to co kdo pouziva ale o logiku veci.... To, ze se neco samo casem rozpadne ve vode neznamena, ze to neposkozuje filtr a bakterie v nem.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2009 18:15 Muž Yirka [9223] Re: Gigi
O nevypínání filtru tam sice není psáno ale v manuálu je uvedeno že se EXIT odbourává samovolně a tudíž to z toho vyplývá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2009 17:03 Žena Gigi [4] - CichlidyRe: bluedream
Jo, u té 2000 to je že se filtr vypínat nemusí ale u toho exitu, jsem si toho asi nějak nevšimla, nebo to tam není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2009 16:40 Žena bluedream [245] Re: Gigi
Na exitu a 2000 je super, že se nemusí dělat zásahy do akva jako třeba zvyšovat teplotu, odstavovat filtr,... Prostě se rybky léčí za normálního chodu palec
A veškeré informace jsou v přiloženém návodu, stačí si ho pročíst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.07.2009 14:19 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Gigi
Filtr nech zapnutý X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2009 14:18 Žena Gigi [4] - Cichlidy – eSHa 2000 a Exit
Dobrý den, budu léčit rybky proti krupici léky exit společně s eshou 2000 a chci se zeptat zda v průběhu léčení, mohu nechat zaplý filtr, pokud je v něm pouze molitanová vložka, děkuji za odpověď, omlouvám se, že zakládám nový topic, ale v takovém množství, kde se vyskytuje slovo exit, se jedna informace těžce hledá, děkuji. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 08:04 R Muž Silent [5949] Re: aldas
Jo Yirka má pravdu. Při léčbě přípravkem eSHa 2000 se voda měnit nemusí. Trochu bych měl ovšem výhrady k velikosti karantény. 10 litrů na 14 neonek mi přijde strašně málo. Ideální velikost karanténní nádrže by měla být tak 30-50 litrů. Chápu,že každý nemá ten prostor nebo prostředky na další nádrž. Doufám, že v tvé karanténě alespoň běží filtr. Pokud jsou ryby už v pořádku tak bych je tam ještě ten týden raději nechal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 08:00 Muž Yirka [9223] Re: aldas
Přečti si návod a tam, pokud si dobře vzpomínám, o výměně vody není nic psáno. Vždyť ta léčebná kůra je rozepsána na více než dva dny a měnil bys tak koncentraci léku v nádrži. Léky eSHa jsou používány pro léčení ve společné nádrži právě proto, že není nutno dělat do ní žádné zásahy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 07:25 aldas – co dál
Zdravím. Mám v 10l karanténě čtvrtý den čtrnáct Neonek černých s bakteriálním onemocněním, léčil jsem je esha 2000, jak mám postupovat dál? můžu jim měnit ob den část vody? nechám je tam ještě asi týden, ikdyž vypadají už dobře.
Děkuju za případné odpovědi.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2007 18:55 Žena Mája [40] Re: Sidonius
Side, já jsem ji po zjitění nemoci ihned izolovala, jen jsem jí vrátila k ostatním, kvůli tomu, že jsem musela přeléčit i ostatní rybičky, alespoň preventivně :-) Bohužel, jí se mi vyléčit nepodařilo. Zatím plave v akváriu a chováním se nezdá, že by jí něco bylo. Ale ty vypouklé oči, trochu pokřivená páteř a ta boule..... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2007 17:58 Sidonius Re: Mája
To, bohužel, netuším... :-O
V podobných případech je podle mne rozumné co nejdříve rybku izolovat a neriskovat případné rozšíření nemoci na zdravé kusy. To, jestli se pokusíte rybku vyléčit nebo dospějete k závěru, že je lepší ji utratit, je věc jiná. Ale jestli ji nemáte v čem izolovat, utracení je na místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2007 16:48 Žena Mája [40] Re: Sidonius
Side, to jste mi dal.
No upřímně, přemýšlela jsem nad tím, ale ona žere, plave s ostatními, je mi jí líto. :-( Nevíte, co by jí mohlo být? A nebo, může se ještě vyléčit? ...A jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2007 21:17 Sidonius Re: Mája
S citem utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2007 19:29 Žena Mája [40] – esha 2000
Mám nemocnou jednu rasboru. Má vypouklé oči a nějakou bouli u kořene ocasu. Před třemi dny jsem celé akvárium přeléčila eshou 2000 a taky samozřejmě s cílem vyléčit rasboru. Po třech dnech u ní nevidím žádný "pokrok" v léčbě... Co dál dělat? :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 5 ...... [6]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 12789x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11404-esha-2000-?od=251