Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

eSHa 2000

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
eSHa 2000
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2019 09:47 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Januk17
A?
Nepopírám účinnost eshy, ale je na něco jiného. Pokud se snažit vyléčit vodnatelnost, pak raději directem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2019 09:14 Muž Januk17 [96] - drobne cichlidkyRe: Wendy2
Dve rybičky parmičký červeno plutve malý na prednej strane čeľusti mali vleku bielosivú pleseň nedával som ani nadej že prežijú, použil som prípravky ESha po týždni. Sa vyliečili tak my tieto prípravky som veľmi spokojný. :-)


ahoj ja tie to prípravky na eSHA 2000 + Exit mam stým veľmi my to veľmi zaberie pri liečbe na parazity teplotu dám vyššiu a pridám liečive prípravky aplikujem tri dni na kvapkám podla návodu. cele AQ je tmavo zelene. :) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2019 07:22 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: HeRa
Když už léčit rybu s těmito příznaky, tak bych taktéž, jak už tu zaznělo, použila bactopur Direct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2019 03:27 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: HeRa
Aquatan bych k Toxivecu nepřidával. Nevím, jestli je to povoleno nebo zakázané, ale přijde mi to zbytečné lití chemie s podobným účinkem.

Léčiva bych s Toxivecem již vůbec nekombinoval. V lepším případě ten Toxivec sníží jejich účinnost, v horším případě tam zreaguje něco, co nadělá víc škody než osohu. Buď léčit léčivy a dusíkaté látky snižovat jen výměnami vody nebo léčiva neaplikovat a zlepšovat podmínky ve vodě Toxivecem.

Nerozumím, proč jsi vyčistil filtr. Nejdřív si tam měsíc buduješ nějakou kolonii nitrifikačních bakterií a teď je vyčistíš jak grafiti pod Karlovým mostem. Možná na to máš nějaký speciální důvod, ale obvykle se za těchhle okolností filtr nečistí. Zvlášť, když se ještě k tomu odkaluje (co je při krupičce žádoucí).

Já bych tu rybu neléčil, ale to je jen můj názor, nerozmlouvám Ti to. Důvodem je to, že u těchhle nemocí s odstávajícími šupinami, exoftalmiemi a nafouklým břichem nikdy nevíš, kdy je to vyléčeno. Příznaky na den nebo týden odezní. Vrátíš tu rybu do akvária, aby pak stihla před opětovným propuknutím nemoci nakazit ostatní spolubydlící?

Kdybych už léčil takovouhle pokročilou nemoc v separátní nádrži, tak bych nepoužil eSHa 2000, ale rovnou Sera Bactopur Direct podle návodu (zdůrazňuji Direct, ne jen obyčejný Bactopur).

K Tvému předchozímu příspěvku: Toxivec ani Aquatan bakterie nezabijí. Jen dočasně pomůžou těm dusíkatým látkám (Toxivec), chlór u nás snad ani nestojí za řeč (Toxivec i Aquatan). Píšeš, že jsi nechtěl vyndávat eSHa 2000 výměnami vody, tak jsi aplikoval Toxivec. Tady bych se bál, že tím jsi léčivo "vyndal" taky. Jen, na rozdíl od té výměny vody, nevíme, kolik jsi jej odstranil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2019 02:58 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: _ucx_
_ucx_ napsal: Zapomeň na zázračné vodičky, co "okamžitě zlikvidují NO<sub>2</sub>" nebo cokoli jiného. Co se s tím NO<sub>2</sub> asi tak stane?

V případě Toxivecu a Nitrivecu se to NO2 naváže na jemný zeolit a dál již nereaguje. Tyhle dva přípravky opravdu (odzkoušeno) velice rychle a účinně odstraňují NO2, NH3, NH4. Samozřejmě, je to jen taková první pomoc, neměl by to být standardní nástroj. Ony ty hodnoty pak zase po aplikaci postupně vystoupají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2019 00:23 Muž HeRa [15] Re: _ucx_
Krupicku jsem si jednoznačně do akva dotáhl. Ta se přeci jen tak sama nezjevi. Nebo ano??? Ano, mohl ji spustit stres z cesty nebo již vyšší obsah NO2 v mém akváriu, to už asi nezjistíme, ale zárodky prostě pricestovali s osádkou akva. Pancernicek tam byl 14 dní před Tetrama a ten hlavně teď zřejmě podle všech znaků trpí infekční vodnatelnosti způsobenou bakteriemi působícími na oslabený organismus. Jestli se oslabil léčbou esha nebo jen vysokým obsahem NO2 už asi taky nezjistíme. Jiné ryby jsou ok, jedí, plavou a neonkám se zřejmě nelíbí ten proud z rozstřikovači rampy mého sunsun603b . Když jsem filtr vypnul a krmil, vesele plavaly pro potravu až k hladině. Ale zpět k NO2. Po aplikaci toxivecu a aquatanu(musel jsem ještě na dvě hodiny nutné mimo dům, tak jsem to tam dal, že výměnu vody provedu kdyžtak až se vrátím a světe div se) mi test na azotin NO2 ukázal jen Velmi nízké hodnoty. Kam se to ztratilo? nevím.Kazdopadne vodu jsem vyměnil, odkalil, vyčistil filtr a udělal provizorní akva z průhledného kýble , který používám na akvaristiku a dal bublifuk a srovnal teplotu, prelovil rybku a aplikoval esha 2000. Pokusím se ho zachránit, i když nevypadá dobře. Něco jsem si o te nemoci přečetl a dobré vyhlídky nemá. Stále nafouklé břicho a vypouklé oči. Zjezeni šupin už tolik nepozorují( včera to bylo znatelně horší). Takže tak. O lazarovi budu podávat info. hmm a děkuji za rady i pa názory. Ale jestli má někdo odzkousenou metodu léčby této nemoci, rád se příručím. I když doufám, že už to nikdy potřebovat nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 19:43 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: HeRa
Krupičku, ale i další onemocnění, spouští něco, co sníží odolnost těch ryb vůči těm plísním. Což může být ledacos, od nevhodné vody, nevhodné teploty při přepravě, přeprava samotná atd. V každém případě bych i ty tetry léčil v separátní léčebné nádrži a to postupem už níže uvedeným.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2019 19:14 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: HeRa
-rozhodně nedoporučuji uvedenou kombinaci lečiv !!!
-tím odrovnáte vše ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 18:39 Muž HeRa [15] Re: _ucx_
Neodporuji. Mohl jsem počkat déle. Tetry červené jsem si ale s krupičkou asi už přinesl. Tu jsem zjistil po cca 12 hodinách v nádrži. A jen na těch tetrach. Chápu, že přidáním " zázračné "vody se zázrak konat nebude. Jen tohle onemocnění je opravdu od špinavé vody a v životě jsem ho u sebe neviděl. Tak se chci zeptat na nejvhodnější léčbu. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 18:22 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: HeRa
Zapomeň na zázračné vodičky, co "okamžitě zlikvidují NO2" nebo cokoli jiného. Co se s tím NO2 asi tak stane?

Nitrifikační bakterie zabije ledacos, co ostatně čekáš od léčiva? Přece že bude zabíjet bakterie. A když se tak stane, řešíš ještě dusík z mrtvolek těch zabitých bakterií.

Šneky jsi dal v dobrou dobu, ok. Ale tím jsi měl skončit a první rozjezdové ryby přidat tak někdy teď (a ideální startovací ryba je xifa, plata, paví očko, danio nebo parmička, ne sumcovité ryby, které jsou citlivé na obsah dusíkatých látek ). Věta "doteď byly ok" taky neplatí, doteď na nich ta ztráta imunity jenom nebyla pouhým okem znát.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 18:02 Muž HeRa [15] Re: _ucx_
Sypu si popel na hlavu. Akvárium mám založené už měsíc. Zhruba po týdnu jsem dal šneky a tyto dva pancernicky. Doteď byly ok. Podívej se na popis mé nádrže. Zase tak moc jsem to myslím neuspechal. Problém začal po přivezení dalších ryb. Cca po 3 týdnech od založení. Krupička. Všechny ostatní rybky jsou ok. Pravda dnes koupený test prokázal vyšší hladinu NO2 i po včerejší výměně 1/3 vody. Nechápu proč vadí esha, když píšou, že bakterie neničí. Ve filtru je litr Siporaxu napuštěný dávkou Nitrivecu a doplňují bakterie. Proto jsem chtěl srazit NO2 toxivecem, abych pořád nevyndával z akva tu eshu 2000, když může pomoct. Esha gastrobac je samozřejmě jiné svinstvo. Ten zatím ani nemám. Všechny ostatní ryby ok, jen neonky se stále drží spíš při dně.opravdu ten toxivec nebo aquatan zabije bakterie? Rybku léčit chci, ptal jsem se jen na zkušenosti. Předem děkuji za další rady a postřehy. Edit: ten toxivec aniaquatan asi nic nezabíjí. Myslel jsem eshu 2000 a exit. Sry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 17:40 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: HeRa
HeRa napsal: (akva jede 27 dní).

Ach jo. www.youtube.com/…

Mohu prosim kombinovat Esha 2000 + Sera Aquatan + Sera Toxivec

Pokud to v návodu nepovoluje výrobce, tak ne. Navíc tím dorasíš ten pomalu vznikající ekosystém a budeš v průšvihu zase (což ostatně platí i pro tu předchozí léčbu Esha Exitem).


Má krunýřovec šanci na přežití ?


Ta ryba za tebe nemůže a zaslouží si alesoň nějakou šanci. Takže: Zajeď si do Ikey nebo do Hornbachu. Kup si tam takový plastový box, tenhle by mohl stačit: www.hornbach.cz/…

Dej do něj jenom vzduchování a topení, nech vodu zahřát na obvyklou teplotu (tím topením, ne teplou z vodovodu). Aplikuj léčivo, přelov ho tam. Měň 20 (nebo i víc) litrů vody každý den, třeba 10 ráno a 10 večer. Nech ho tam aspoň dva týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 16:52 Žena Dinecek [205] Re: paní Cthulhuová
Dobrý den, mám vypozorováno stejné chování-rybky jsou jako něčím nadopované. Zběsile plavou, jsou hyperaktivní. Také jsem nepřekročila dávkování a pozorovala jsem to pokaždé, když jsem dala eSHa 2000. Ale druhý den byly v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2019 15:49 Muž HeRa [15] – Esha 2000 + Sera Aquatan + Sera Toxivec
Dobrý den
Bohužel se mi před pár dny u Krunýřovce jednopruheho objevila infekční vodnatelnost,která se mi projevila po lecbe krupice Teter (Esha Exit + 2000 - 5 dni) Připisuju to špinavé vodě v akva(NO2, NO3 - budu testovat az dnes :( ), protože jsem asi tyden nemenil vodu (akva jede 27 dní).
Voda včera vymenena - cca 1/3.

Mohu prosim kombinovat Esha 2000 + Sera Aquatan + Sera Toxivec při výměnách vody - voda z vrtu ? Nekde jsem tady cetl o nekterych kombinacich, ktere nelze delat, ale nemohu to najit. Nekdo zkusenosti ?

Má krunýřovec šanci na přežití ? Nebo musim vytahat sneky a aplikovat esha Gastrobac?

Dekuju moc za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2019 13:27 Žena paní Cthulhuová [4] - pidiryby, betty a vodní prales – reakce ryb na Esha 2000
Koupila jsem nové balení esha 2000 a po aplikaci se ryby chovají poměrně nestandardně. Razbory Espeho Zběsile plavou v rohu nahoru a dolu ve druhém akváriu Razborky trpasličí. Změna chování je patrná i na dalších druzích (danio perlové, razborka bornejská, neonka modrá) - plavání rychlé a trhavé, normálně zalezlé v houští teď plavou v přední části akvária. Betty jsou bez reakce. cca po půl hodině se začínají opět chovat normálně. Při používaní první lahvičky se toto nikdy nenastalo. Otázka zní je to normální, že takto ryby reagují a byla spíše první lahvička "vadná" nebo naopak? Dávkování nepřekročeno, léčivo není prošlé. Nebyla třeba nějaká změna ve složení? Dříve se složení Esha 2000 nedalo dopátrat, dnes je na letáku uváděno.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2019 10:33 Muž Gringo63 [625] - Spíš Asie, i když ? . . .
Česky www.google.com/… a doprava ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2019 10:24 Anďaska Re: Rennee
Fotka k příspěvku Takhle ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 10:21 Žena Rennee [21]
Prosím o radu jak dlouho aplikovat esha 2000? Samec živorodky širokoploutvé mi začal jaksi chřadnout a za dva dny ležel už na boku. Myslela jsem že je to jeho konečná, tak jsem ho dala zvlášť do nádrže a aplikovala eshu 2000, s tím že uvidím a když nebude zlepšení tak mu to ukrátím. On ale uplně ožil (teď je v ní asi 15 hodin). Návod je celý německy a němčinu neovládám, tak se chci zeptat, kolik dní ho mám léčit? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2019 12:17 Žena Sysalka [277] Re: Anďaska
Díky, rapidní zlepšení nenastalo, ale ploutev taky nedoroste přes noc, aspoň zmizelo to černé místo.
Večer teda půjde zpátky a budu ji dál hlídat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2019 11:55 Anďaska Re: Sysalka
Pokud jde jen o mírně "odrbanou" ploutev tak můžeš léčbu ukončit (pokud se stav nezhoršil). Rybku vrátit zpět a dál ji pozorovat ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2019 11:44 Žena Sysalka [277] – Betta
Ahoj, prosím o radu.
Beťák ze společenské nádrže má odrbanou ocasní ploutev, na jednom místě i začernalou.
Aplikovala jsem eSHu 2000 do 10 litrové elementky. Topím mu tam na 30°C, filtr na velmi pomalý chod ať voda úplně nestojí a nějaké stonkovky, ať má kde polehávat.
Včera večer jsem aplikovala třetí dávku a dneska by měla být léčba ukončena.
Mám ho vrátit do společenské nádrže a třeba za týden léčbu opakovat, pokud by se ploutev nelepšila nebo ho tam mám ještě chvíli nechat a dál léčit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.02.2019 22:42 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy – eSHa 2000
-u eSHa 2000 skutečně při silnější dávce některé druhy rostlin to nedají
-jinak se jedná o jedno z nejlépe vyvážených léčiv na trhu ,právě díky šetrnosti k rostlinám a ostatním živočišným druhům při standartní aplikaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 21:55 Muž PetrO [752] Re: Mejla82
Taky žádný problém při doporučené dávce.
Neritiny, Piskořky, Levatky i Okružáci, vše v pořádku. I krevety Japonky to daly ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 21:42 Muž imax [47] Re: NHKG
Pri vyssej ako odporucanej davke som mal tiez uhyn slimakov. Ak si dobre pamatam, tiez sa jednalo o 1,5x odporucanej. V predchadzajucom prispevku som pisal o odporucanej davke.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:29 Andaska Re: Mejla82
U mě byli šneci taky v poho při přidávání esha 2000 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:26 Mejla82
Slysel jsem ze to nevydrzi ampularie.. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:24 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: imax
S těmi rostlinami bych to poupravil. Dával jsem při hodně špatné plísni (stále mě dvě 10cm ryby) 1,5x doporučenou dávku a zničil jsem tím růžkatec. U šneků nemůžu říct, protože ty ryby co jsem léčil ty šneky žraly....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:30 Muž imax [47] Re: Mejla82
Moja skusenost je podobna ako mal Anthrax. Pri dodrzani davky som nezaznamenal ziadny negativny vplyv na slimakov, krevetky, ryby ani rastliny. Aj co som cital, s touto znackou boli len dobre skusenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2019 06:33 R Muž Anthrax [4739] Re: Mejla82
Není tomu tak. Alespoň u mě ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 05:52 Mejla82 – Ucinek
Nekde jsem slysel ze esha 2000 ma neblahy vliv na sneci osadku v akvariu..Je tomu tak? Diky
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 16:13 Muž Rounce [30] Re: Andaska
Jo myslím akvarijní a na venkovní zalití se dá taky použít ? Jde mě jenom o to jesli esha nějak negativně nebude působit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 16:02 Andaska Re: Rounce
Jestli myslíš akvarijní vodu, tak s tou můžeš zalít i pokojové rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:59 Muž Rounce [30] Re: Andaska
Díky, mám ještě jednu otázku dá se voda, která obsahuje esha použít na zalivání ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2019 12:47 Andaska Re: Rounce
Můžeš pokračovat bez pauzy ještě 2-3 dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2019 10:01 Muž Rounce [30]
Zdravím, mám čichavce kterého napadla plíseň. Koupil jsem si esha 2000 a postupoval podle návodu kde je dávkování rozepsáno na tři dny, po třech dnech je sice vidět zlepšení, ale plíseň stále docela nezmizela. Mám pokračovat v dávkování nebo pár dní udělat pauzu ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2019 08:00 Muž Skrblík [9]
Dobrý den, zvedá se po aplikaci Esha 2000 ph?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 15:33 BlackieSirrah
Zdravím, je možné aby eSha 2000 v koncentraci 14 kapek na 50 litrů zabila Clithony? Bohužel jsem až zpětně po přečtění tohoto fóra zjistila že obsahuje měď.

Eshu jsem použila na léčení plísně na tlamce u jedné tetry. Druhý den po aplikaci všichni čtyři clithoni odešli. Kružíků se to nijak nedotklo. Clithony jsme měla cca 2 měsíce a zřejmě se jim dařilo, znatelně povyrostli. V akváriu nebylo úmrtí ani přidání nových ryb od Vánoc. Jen minulý měsíc jsem přidávala pár rostlin. A plíšeň je první onemocnění ryb které řeším. Může plíseň souviset s náhlým a hromadným úmrtím Clithonů nebo to bude tou eShou? Až se vyřeší problém s plísní ráda bych zase Clithony pořídila tak bych ráda věděla co může za jejich smrt.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2018 21:28 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Pleseň plutve
Zdravim, dneska som si všimol že na brušnej plutve môjho samca bojovnice ja chumáč plesne. Bude na to tento prípravok fungovať? Je to zatiaľ len na konci plutvy. Zajtra založím separatnu nádrž len na liečbu. Ďakujem vám všetkým :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2017 14:59 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2017 14:44 Muž UndeR [80] Re: romant
Ok, tak zvýším dávku eSHa. A hnojit teda můžu jako obvykle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2017 14:15 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Jasně, čím více rostlin, tím vyšší dávkování a řekněme je-li akvo z 50% zarostlý prosperujícíma rostlinama, potom bych to dávkování jednou tolik navyšoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2017 13:51 Muž UndeR [80] Re: romant
Zelenou hmotou máš na mysli rostliny? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2017 13:50 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Spíš bych se orientoval podle zelený hmoty v akváriu, čím je jí víc, tím bych ty dávka eSHy navyšoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2017 13:48 Muž UndeR [80]
Objevila se mi u Teter krvavých plíseň (několik jich to bohužel nedalo). Vždy se jednalo o jednoho jedince, který byl zasažen, nešlo o hromadnou nákazu. Pro jistotu jsem začal nádrž léčit eSHou 2000. Pravidelně hnojím EasyLife Profitem, chtěl jsem se zeptat, zda bude lepší po dobu léčby hnojivo nepřidávat aby se tím případně nesnížila účinnost léčiva, nebo přítomnost hnojiva nemá na účinnost léčiva vliv? Před aplikací léčiva jsem vyměnil 1/3 vody.
Případné rady a postřehy uvítám ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2017 09:09 R Muž ctibum [6867] Re: Yirka, alena
Staniž se, přesunu sem rybicky.net/forum/2223

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2017 15:16 Žena tramtra [3202] Re: lacewings
Díky moc za vyčerpávající odpověď. palec Jdu do toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.09.2017 14:48 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: tramtra
-problem je ,že se jedná o rybu vrchní části sloupce vody , proto je účinost jen částečná
-dalším problémem je možná samotná aplikace , kdy je dobré příště to konzultovat zde na foru
-zkuste rybu separovat v jakékoliv dezinfikované nádrzi o obsahu cca 5l a aplikujte dvojitou dávku prvního dne eSHa 2000 na tři hodiny koupele, ten to postup opakujte i druhý den
-pokud použijete kombinaci léčiv eSHa exit a eSHa 2000 tak pouze dávky prvního dne opět na tři hodiny a druhý den opět aplikaci v tom samém množství
-použijte vodu z akvária ,teplota k léčbě 26-28,každý den výmena vody před aplikací, v případě jakýchkoliv nežádoucích příznaků při léčbě rybu odlovit zpět do nádrže , před stanovenou tříhodinovou dobou
-omlouvám se za vynechání komletního názvu léčiva eSHa exit ;-)


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2017 14:34 Žena tramtra [3202] Re: lacewings
Jo, je to jen tahle jedna, ale nemám bohužel karanténu, musela bych ji šoupnout do nějakého boxu nebo kyblíku bez filtru. Separační koupel jednorázovka nebo zas na ty tři dny? A eSHa 2000 zkombinovat s eSHa jakou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.09.2017 14:15 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: tramtra
-prodloužit o dva dny ,ale nevidím v tom nějakou pozitivní reakci
-nejvýhodnější by byla separační koupel ,pokud je to pouze u jedné ryby , kdy základní třídenní léčba nepomohla
-použil bych kombinaci léčiv eSHa exit a eSHa 2000 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2017 13:58 Žena tramtra [3202] – poraněná sekernatka
Fotka k příspěvku Ahoj, potřebuji poradit. Mám poraněnou sekernatku na hlavě (nejspíš o kryt, jak se prohánějí), plíseň v ráně měla už dvakrát, ale během pár dní se to spravilo samo. Tentokrát jsem nasadila eSHa 2000, dnes je v akvárku třetí dávka, ale sekerka není ještě úplně fit. Pokračovat ještě pár dní v léčbě nebo dát pauzu a za pár dní opakovat třídenní kůru? Léčím poprvé, tak netuším. Díky.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 7

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 12539x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11404-esha-2000-?od=51