eSHa 2000
Ty jsi snad vsude
Ok uz jsem to nasel snad jim to pomuze muj problem znas takze budu verit.Snad to pomuze i jako prevence.
Ahoj čichavec me napadal ryby a musel jsem ho dat do vlastniho akva.A jelikoz ryby jsou zeslable a napada je bakterialni infekce tak jsem zakoupil esha 2000 na preleceni ale jelikoz tam neni cesky navod ktery jsem stahl z netu ale jen davkovani nema nekdo zkusenosti s tim jestli se ma odstavit filt nebo ho muzu nechat v provozu.Ted jsem prevetive vymenil vodu a chystam se aplikovat ale nevim jak je to s tim fitrem.
Starší reakce
Nevymlátí a dávkování dodrž přesně, jako u každého léku je to velmi důležité.
myslím si, že dál dávat nebude třeba, a o nitrif. bakterie se neboj, tohle na 99,99% přežijou
TomV
0 09.09.2011 11:43 Tudy [330] - Krevetky Zdravím,
použil jsem 22 kapek na 90 litrů vody (prevence-nové ryby bez karantény). Teď si ale říkám, zda jsem udělal dobře.
Nevymlátí ten lék nitrifikační bakterie ?
Mám dávkovat podle návodu ještě další 2 dny (11 kapek)?
Rybky jsou OK, jen se občas otírají o dno a rostliny.
NO3 -25 mg/litr.
Starší reakce
Ja bych si taky myslel, ze by to bylo proti prirozenosti, kdyby si ti Stikovci nechteli nic mensiho ulovit. Ale co ja vim, nemam je, tezko to mohu posoudit
.
Ono proc se na to ptam? Jde o to, ze co leci eSHa 2000, byva toho razu, ze na to ryby neodchazeji okamzite a ze dne na den, ale veci jako bakterie, plisne atp., ktere se na rybe nejprve objevi, jsou nejak videt, pak ryba nejaky cas bez leceni trpi, a pak teprve odejde.
Jenze to co tady cteme, to je odchazeni ryb z niceho nic, takze sice eSHa 2000 je pouzitelna preventivne, kdyz se objevilo neco ohledne bakterii, ale problem to vyresit nemusi.
Včera byly v pohodě. Při výměně vody jsem oběvil skvěle vypreparovanou kostru samičky bojovnice. Štikovci rybky nežerou, jsou vklidu. Platy nebyly žádní drobečci
Tak tímto postřehem jsi podle mě uhodil onen pověstný hřebíček na hlavičku. Pan a paní štikovcovi si jistě rádi zobnou nějakou tu živou rybičku.
BTW, co kdyz to spolu nesouvisi, tedy nemoci a umrti? Mas tam Stikovce, vis urcite, ze tem Neonkam nepomohli? A Platy jsi nenasel, jak byly velke, nebyly jeste dost male? On takovy Stikovec, predpokaldam podle jedne z fotek
rybicky.net/atlasryb/stikovec_paskovany_zlaty , je sice dost klidna ryba, ale kdyz uz to ma pred cumakem... Tyhle ryby se mi libi, ale nikdy jsem si je netroufnul poridit, ze by mi ledacos sezraly.
Krome tech tecek, co se objevily, jsou jeste nejake dalsi projevy nemoci a nebo proste ryby umiraji jakoby z niceho nic, treba ty dve neonky rano, vcera jeste plavaly O.K.?
Vodu jsem vyměnil.
Jen mě štve, že nevím v čem je opravdová příčina problému a co je to za moribundus.
Vzdyt pisu, at nameris cokoli, vzdyt vime houby co to dela, vymenit vodu, je to prusvih, tak klidne pulku vody. A nakonec pred podanim leciva bych take vymenil vodu, protoze po jeho podani to par dni neudelam, tak at zacinam na cerstve
.
Ja vim ze je to kazdemu jasne, ze je to "blba rada", a ze furt vsichni s vymenou vody, navic kdyz ta voda je dobra. Jenze ono uz to tak mockrate a tak moc lidem pomohlo, ackoli vode zdanlive nic nebylo, nic spatneho nenamerili.
I kdyby jen pro ten pocit, vymenim vodu, at vim ze jsem udelal vsechno. A ze to treba zrovna v tom a tom konkretnim pripade bylo k nicemu, nepredpokladam ze to nekdy ublizilo a tech par kyblu vody chlapa jako jsem ja rozhodne nerozhodi.
At se Ti zda voda jakkoli fajn, at nameris cokoli, ma zkusenost rika, vymenit vodu. Jemne bile tecky, pokud se nepridavaly do akvaria nove ryby (jako ze to neni nova nakaza), to byvaji bakterie, a umi samy zmizet i do druheho dne, kdyz se vymeni vetsi cast vody.
Ty rozjezene supiny jsou horsi, muze jit o vodnatelnost a ta muze byt nakazliva. Nicmene to zase mohou byt bakterie, tentokrate uvnitr ryby.
Takze na co bych se zameril, je zamezeni sireni bakterii v akvariu. eSHa 2000 primo v akvariu (ne pri leceni nekde bokem) by pomoct mohla, ale pokud zabije bakterie, zabije i nitrifikacni, takze to znamena zajizdet akvarium znovu... to se pak clovek muze s vodou pekne nabehat, ale co by pro sve ryby neudelal, ze jo?
Co se tyce odstaveni filtru pri takovem leceni, o tom uz se tady diskutovalo hodne, staci to najit.
Starší reakce
Pokud je to vodou, a vypadá to že jo, přidávání léku by byla jen další zátěž.
Tak bych viděl problém ve vodě. Nejspíše došlo k zásahu do rovnováhy. Zkus provést častější výměnu vody (třeba 2x týdně) a situace by se měla brzo stabilizovat.
To pH je dost vysoké. Chovají se ryby takto i po výměně vody?
Kymácení ze strany na stranu u živorodek ukazuje na zvýšené dusitany. Změř si raději hodnotu této látky abys to mohl případně vyloučit.
Pokud na rybách není viditelné poranění nebo choroba, či plíseň nevidím důvod k použití jakéhokoli léku. Jako prevenci při přidání ryb stačí podat jednu dávku. Otírání se o předměty v nádrži může mít více důvodů např. zvýšená hladina dusíkatých látek nebo i stres.
Starší reakce
Esha 2000 je naprosto neškodný, použil jsem ho i u Krunýřovců L204 a ryby přežily bez problémů. Ale jak psal xx, esha 2000 je univerzální a něco specializovanějšího by se hodilo víc. S Sera baktopur direct ale nemám žádné zkušenosti.
0 23.01.2011 07:56 xx – Re: Mickey
Jestli má silně napadenou ocasní ploutev tak si raději sežeň Sera baktopur direct,tablety.
Svého času jsem eSHa 2000 u A. sp bez úroblémů aplikoval.
Ahoj lidičky.Potřeboval bych poradit zda se dá použít bez problémů esha 2000 u s sumců.Ancistrus sp.
Skusil jsem hledat na netu a co jsem vyčet tak by to šlo.Ale esha2000 není přímo jen na bakteriální rozpad ploutví.
Na to bych potřeboval třeba Terap AB o Aquaru ale co jsem oběhal od nás akvaristiky tak nikde bohužel.A z netu se mi obědnávat nechce + poštovné.Jelikož ancík už má docela dost napadenou zadní ploutev,tak zvažuji zda nebude lepší ho citelně zbavit trapení?
Děkuji za každou dobrou radu..
Starší reakce
0 06.11.2010 01:11 miro03 [27] - Cichlidy díky, takže zkusím Hornbach.
Já jsenm exit kupoval ve Svinově v Hornbachu, a měli tam obojí. Ale už to bylo dříve, teď nevím. Mi stačil na krupičku jen ten exit, a do tří dnů bylo po ní.
V Prahe tieto liečivá kúpiš v Hornbachu.
Ahoj, mám takový dotaz. Poradil by mi někdo z Moravskoslezského kraje (nejlíp Ostrava, nebo okolí Třince, Český Těšín), nebo pro tento víkend i z Prahy, kde se dá Esha 2000 a exit koupit? Díky moc
Starší reakce
Děkuju
...sem právě myslel, jestli když používáš oboje najednou, tak jestli by se nemělo dávkování snížit nebo tak něco
Oba přípravky se používají v plném dávkování.
Sera Protazol nebo JBL Punktol případně Tetra ContraIck.
Dekuji, jestě bych se chtěl zeptat na nějakou jinou účinou alternativu kdyby to tu nás v akvaristice neměli, mužete mi poradit nějaky jiný připravek?
Stačí eSHa Exit. Doporučovaný druhý přípravek eSHa 2000 je podpůrný lék na možné sekundární infekce. Ovšem je to ideální a velmi účinná kombinace.
Zdravím chtěl bych se zeptat jestli musím při léčení krupičky používat oba tyto připravky nebo stači jen esha exit.
Starší reakce
Tak OK koupil jsem nějaké léčivo obsahující methylenovou modř, malachitovou zaleň, a formaldehyd tak zkusím to.
eSHou 2000 jen potlačíš příznaky ale nevyléčíš, je to jen podpůrné léčivo
Bude se ti to vracet
Přidat reakci
1 ...... [5] 7
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 12549x