Jaké ryby k labyrintkám?
Zdarec ve spolek, mám 54l akva a mám v něm neonky, gupky, platy a chtěl bych k nim přidat nějakého rájovce. Jen mám obavy asi z těch mojich rybek neudělal krmení. Máte někdo s tímto chovem nějaké zkušenosti??? Předem všem děkuji..

Starší reakce
Právě koukám na hejnko "Gertrudek". Prohánějí se vzájemně po akvišku, ale naprosto nekontaktní aktivita. (Krev neteče!

Jsou to mladé rybky, ale už se začínají vybarvovat. Sleduji je už nějakých 14 dní, proces "rozsvěcování" barev je parádní, ale nebudu vás jeho popisem unavovat.
Vřele doporučuji tyhle rybky pořídit a užít si to.

A co axelrodia riesei? Vubec nabidka vivaria v sekci pro miniakva je pekna inspirace.
CO byste s tím udělal vy, když ne čichavce perleťové?
Co bych já dal do 50 l nádržky?
Třeba hodně barevných kytek a 10-12 gavúnků Pseudomugil gertrudae. To by se mi líbilo.

Minulou sobotu koupil kolega v Blavě na výstavě miniakvišek rasbory galaxy - Celestichthys margaritatus. Nádherné rybky... ano

Podle mého názoru je čichavec/modrý/ dost lekavá ryba.A při rychlosti,kterou dokáže vyvinout Ti tu padesátku prorazí

/a stejně bude mít málo prostoru/.Mám zkušenost,že nemůžu přejít těsně kolem akva,když mě předtím nevidí-to se pak "vyvalí vlny zdola".Jinak se i mazlí a "tykadly"dokáže ovinout prst...
CO byste s tím udělal vy, když ne čichavce perleťové?Já bych dal 2 čichavce perleťový a razbory, nebo bych zkusil spíš nějaký živorodky!!!
0 12.12.2007 20:54 Sidonius –
Re: mat Do 50 l několik čichavců perleťových...

Máte představu, Mate, jak vypadá dospělý čichavec perleťový?

0 12.12.2007 20:04 Alofok –
Re: mat Já myslím,že dania a rájovci jsou naprosto nevhodní spolu.
ja si myslím že čichavci nejsou špatný nápad několik perleťových a zbytek něco jiného ale ať to není přerybněné
Do 50 litrů bych čichavce dohromady s rájovcema nedával. Myslím, že by bylo vhodné zkombinovat spíše malé čichavce zakrslé nebo medové s třeba 8-10 ks dania.
0 12.12.2007 19:18 levaP – Čichavci a jiné ryby, prosím o pomoc
Chtěl bych se zeptat, jestli v 50l akváriu mohou být 1+1 čichavec modrý(nebo perleťový), 1+1 rájovec dlouhoploutvý a nějaký hejnový ryby, případně jaký (danio pruhované,razbora klínoskvrnná, nebo nějaký jiný)?Nebo nedávat rajovce s čichavcema dohromady, nebo mi poraďte jestli mám koupit spíš 2 rájovce + hejnový ryby nebo 2 čichavce + hejnový ryby? ?Jsem začátečník, tak mi poraďte prosím.Předem díky
Starší reakce
Hejnové nejsou, ale musím říct, že v počtu asi 5 ks v hustě zarostlé nádrži vypadají perfektně.

Trichopsis pumilus česky Vrčivka trpasličí. Kdysi jsem jí měl. Chce vodu naprosto bez dusíkatých látek a teplou 25-28 stupňů, jinak je na chov v pohodě a snášenlivá. Jen bude asi problém jí běžně sehnat. Já už je bohužel nemám.

A nejsou to hejnové rybky?
EDIT: máte někdo zkušenosti s Trichopsis Pumilus (
www.topweb.szm.sk/… )?
Třeba Čichavec medový ten má cca 5cm, Čichavec zakrslý 6cm a neměl by být velký problém je sehnat

Existuje nějaká labyrintka, která má tak max. 4cm a není moc velký problém ji sehnat?
Starší reakce
moji také , mám toto složení ryb už 9 roku ( čichavce a betty )a v pohodě.
Díky to jsem ráda,nebyla jsem si jistá.

Moji čichavci se mi občas proháněj.

Tak s tohoto fóra nejsem moc moudrá.

Prosím poradíte mi ,jestli můžu dát do 264l akva kde mám čichavce modré,perleťové a zlaté,(a taky ještě chci zakrslé,) samce bojovnice?

Díky.

Starší reakce
malem mi zabily samici cicgavce tak sem je prelovil
Mám čichavce perleťové, měla jsem i zlaté a betty, žádný problém nebyl.
jj, mám již 9 roků 160L akva ve kterém mám betty splendens spolu s čichavci zlatými a perletovými a žádný větší problém nebyl.
modraci a betty se mi snesou mam i maly betty
Ahoj Hugo! Měla jsem párek bojovnice u čichavců a docela je ty bojovnice proháněli, tak jsem bojovnice odlovila a druhý den se betty vytřeli. Takže asi bych je k sobě nedávala.

myslite ze se snesou v akva cichavci zlati a bojovnice,mimochodem bojovnice si stavi hnizdo tak ted docela agresivni
Starší reakce
K čichavcům se hodí živorodky (poecilia, xiphophorus),
a některé druhy teter, které snesou mírně zásaditou vodu (Hyphessobrycon).
Co třeba párek od Parmičky duhové?
0 10.01.2007 14:28 Barča – malá rybka k čichav. a bettě
Ahoj,zase další můj rozmar,mám labyrintky,takže výskyt v horní polovině.,dole ancitrusy,ale na středu kroně doby když krmím,se žádná rybka nevyskytuje.Poradíte mi nějakou malou,ať nemám přerybněno,aby se hodila k čichavcům a k bettám?

Mám čichavce perleťové a modré a k nim bettu.Žádný problém,ani si sebe navzájem moc nevšímají

nekde sem cet ze cichavci samci si branej svy teritorium... sice ne jako bettaci ale ma bejt prej pro kazdej par jedna schovka...

Cichavci s cichavcema nejsou problem

akorat to chce vetsi akva pac nejsou uplne nejmensi
Cichavci +betty mam a nejsou s nima problemy
Ja mam modre a libajici a jeste planuju zakrsle neni problem??

ja mam 2 perletovy a jednoho bettaka a jeste sem nevidel ze by se na sebe vubec podivali...

Muzu dat k čivhavcum bojovnici?Akva 112l.

Díky za připomínky píšu si:Rájovce k bettám nebrat

Taky mam Betty ve 200 litříkách a nevypadají že by jim to vadilo.
Jen bych teda dodal že rájovci nejsou k Bettam dobrej výběr.
Určitě to s tím prostorem nebude tak zlé - kolega chová 1.2 skupinku v dobře zarostlé společenské 200 l nádrži a betky mi nepřijdou nějaké špatné z "přemíry prostoru". Samec věčně něco kutí v horní části akva, (nejčastěji staví hnízdo), samice se naopak zdržují v dolní části, kde stále něco hledají v porostu rostlin.
Občas na sebe připlavou udělat "ksichty", ale moc se tím nezdržují - mají důležitější věci...
Takže bych se bety ve 120 l nebál.

Děkuji za rady,myslíš,že mám moc velké akva pro bojovnici?Vím že můžu mít jen jednoho samečka,ale kdyby to šlo-vím že ne,vzala bych si s každé barvy jednoho.

Ahoj, nevim, jestli nebude 120l pro Bojovnici moc, není dobrým plavcem.Ale rozhodně se hodí, pokud máš takovéto složení ryb a plovoucí rostliny.A je dobré, že máš pouze Labirintky, pak všechny ryby mají podobné potřeby.Tys chtěla biotopní nádrž???A další labirintky jsou např.:Čichavec medový, líbající, zakrslý, šedý, zlatý, nebo třeba i Rájovec dlouhoploutvý!A ještě, ale to asi víš, dva samci Betty splendens nesmí být v jedné nádrži!

Mám akva 120litrů.Bez vzduchování a bez filtru.Mám kvalitní osvětlení a v akva asi 30 rostlinek.Mám ho hlavně na vodní rostlinky.Plave mi v něm:2 čichavci perletoví a 2 čichavci modří.Uvažuji o bojovnici.Jaké jsou ještě další rybky labyrintky?

A ještě jeden dotaz,můžu si k čichavcům přidat i krevetky?Ti čichavci jsou dost velcí šňupálci,aby mi neublížili té krevetce.

K čichavcům by měly být nějaké klidné ryby. A protože jsou z JV Asie, tak bych se nejdřív poohlídl tam. Co třeba Parmička duhová? Také obývají spíše spodní polovinu akvária, na rozdíl od čichavců z horní části.
ještě tetra červená , barbus titea a balonové platy
k čichavcům můžeš dát mečovky, platy nebo červená paví oka - snesou se bez problémů
mám u čichavců platy oranžové a platy korálové a mečovky - červené - daří se jim dobře, jsou hodně nenáročné a docela se i rády množí. (mám je po jednompáru plus prckové) Nevím ale jak k Bojovnici.
0 03.01.2007 12:12 Barča – červené rybky
Poradíte mi nějaké dekorativní nenáročné červené rybky?Mám již 2 čichavce modré a 2 čichavce perleťové.Uvažuji o bojovnici,poradíte mi ještě něco?

Ještě bych chtěla dodat,že chci asi pár,nebo víc samic,ale né malé hejnovité rybky.

Starší reakce
No, v malem. Cca 20 l. Myslis ze je to malo? Dnes rano jsem ho tam uz pridala. Zatim je dost apaticky, uvidime co bude dal. Doufam ze mi ty "prcky" nezacne konzumovat...

a v jak velkem akvarku ho chces spolecne s malymi rybami chovat?
0 31.07.2006 19:58 Tamara – Rajovec versus mensi rybky
Ahoj vespolek, mate nekdo zkusenost s chovem rajovcu a mensich mirumilovnych druhu v jednom akvarku? Uvadi se ze rajovci jsou agresivni. Resim problem, mam v akvarku same mensi mirumilovne druhy a ted bych chtela od kamarada adoptovat rajovce. Jeho druhy rajovec ho svymi utoky a nepoustenim ke krmeni privedl temer na pokraj smrti, a tak si toho okousaneho bezocaseho tvora chci vzit k sobe na klidne doziti. Ovsem mam strach aby se ze submisivni vycerpane rybicky nestal "killer". Jedni rikaji, ze to maji me, rybicky spocitane, druzi zase ze si jich ani nevsimne a ze rajovci utoci jen vnitrodruhove. Pro zajimavost onen rajovec je ted cca 2x mensi nez by mel byt normalne a fakt vypada hrozne.
Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5717x