Jaké ryby k labyrintkám?
uplne v poho... neviem co je to teraz za modu, ze kazdy naraza na biotop...
Také mám Čichavce perletové a mečovky,vše v poho.
No a co? Když tě nezajímá biotop, ale jak to v akva vypadá a obě ryby mají podobné požadavky, tak je to fuk. Nebo ne? Podle tvé logiky by pak k sobě skvěle šly třeba Razbora trpasličí a Keříčkovec. Oboje je Asie ... Navíc u těch to šlechtěných ryb je jedno odkud jsou jejich prapředci.
vůbec ne ČICHAVEC Asie. Mečovka Amerika
0 10.04.2008 17:17 veena – čichavci vs mečovka - mohou být spolu???
Zdravím,
hodí se k sobě čichavci perleťoví a mečovka????
Díky moc za odpovědi, nejlépe od těch, kteří tuto kombinaci skutečně mají
...
Starší reakce
0 18.02.2008 15:56 Markéta – Re: tesartomas
Dobré odpoledne,
pohromadě chovám gupky, blackmoly, neonky, pancéřníčky a rájovce už přes rok. V akváriu vládne klid a mír, ale bohužel žádný potěr nepřežije.
Hodně štěstí,
Markéta
Starší reakce
0 03.02.2008 23:54 Akusek –
Re: Nik Takže v podstatě líná je a potřeuje odpočívat.
I já souhlasím s názorem , že betta je " líná " pouze v omezeném prostoru. U mě je ve 130 l s neonkama a je mu tam naprosto dobře. Rejdí sem a tam a pokud se unaví , tak zaleze na kytku a je od něj chvíli klid. Jinak je v podstatě aktivní
Jednou jsem zkusmo vpustil beťáka do stodevadesátky a ten raubíř si ji hned začal nárokovat celou
. Po dvou dnech už lezl ostatním rybám tak silně na nervy, že jsem ho zas radši odlovil a přestěhoval do padesátilitrového (ještě s dvěma samičkami). Řekl bych že když chce, tak je to hodně čilá ryba
Betty jsou normální čilé ryby. Mám je mimo jiné i 200 litrech a plavou úplně normálně. Nejraději proti proudu z filtru. To že to jsou líné a neplovoucí ryby, co potřebují odpočívat jsou fámy, keci a lži lidí, kteří je chovají jen v malých nádržích. Zdržují se ve všech částech vodního sloupce, hledají potravu jak při hladině, tak u dna. Velkoploutví samci i samice dokáží vyvinout dost velikou rychlost. Mám vodní sloupec 50 cm a nemají s tím žádný problém, prostě se jim to líbí. Odvděčí se velikou vitalitou a zdravím.
0 03.02.2008 18:18 datura [104] co se týče bett, tak určující je spíš hloubka vodního sloupce v nádrži, než její celková velikost. je rozhodně vhodnější ji mít v akváriu, které je vysoké 40 než 80 cm. a vzhledem k tomu, že v ČR se vyrábí většinou standartní rozměry, které k sobě "sedí", nádrže s nižším sloupcem mají i menší objem, takže neseženete nádrž se 100l a 35 cm vysokou.
myslím si, že dostatečně zarostlá nádrž, která bettě poskytne odpočinek na listech nějaké rostliny je to nejlepší, co jí můžete nabídnout, bez ohledu na hloubku
Starší reakce
Děkuji vám všem za rady, hlavně dík WAYNu.
Dám tam tedy 1 + 2(samice) a doplním rostliny.
Ještě si rozmyslím jestli tam budu potom přidávat nějaké ryby (danie tedy ne), nechcu to přerybnit.
(počítám zhruba 1cm ryby na 1litr)
Čichavec zakrslý a modrý jsou dost odlišné ryby co do velikosti i chování...
Myslím,že to není problém...ve své 100vce mám 3 čichavce zakrslé,2samičky a samečka a další ryby
PS:těch ryb do toho akva máš podle mě tak akorát
Zas tak jednoznačné to není. Nepořizoval bych pár, ale nejmíň tři, samce a dvě samičky. Měly by tam být plovoucí rostliny a i jiné možnosti úkrytu. Také by stálo za to přehodnotit plány s dánii. Takto budeš mít sumce dole, dánia, bojovnice a čichavce nahoře a co mezi tím? Navrhoval bych místo nich nějaké klidnější parmičky, třeba purpurové.
Myslím že určitě
0 15.01.2008 21:22 ondras – Můžu dát čichavce modrého do 97l akva?
Jsem úplný začátečník v akvaristice, tak vás zkušenější chci poprosit o radu. Můžu si pořídit Čichavce modrého (Trichogaster trichopterus sumatranus) do 97l (90l)akva, není to pro něj malé?
Momentálně tam mám 2Ks krunýřovce sp. , 5Ks Pancéřníček skvrnitý , 3Ks bojovnice pestrá (ještě chci dokoupit 5 Ks Danio pruhované)
Děkuji za jakoukoli radu.
Edit: Zapomněl sem napsat, že bych chtěl 1pár Čichavce modrého.
Starší reakce
Mám Rájovce rudoploutvého - můj název
. Samička chodila kontrolovat samečka pravidelně každých 10 minut, jestli hlídá. Když ji odehnal bylo to v pořádku, ale pak ho to přestalo už po týdnu bavit. Ta mu dala až běda. Sama sbírá plůdek, který uteče na její půlku akvárka a vrací ho na území samečka. Když si začali plést odrostlejší rájovce s čerstvýma gupkama pro zpestření jídelničku, přestali gupky raději žrát a žebrali sušené a mražené žrádlo.
když jsem rájovce odchovával, tak jsem dával ty malý špunty růst ke gupkám. no to byly přírůstky..
mě orvaly i ty dospělý gupky-do druhýho dne jich olovina neměla ocas.šli mě i o skalárách-ze začátku
Rájovce dlouhoploutvého nebo jiný druh?Dlouhoploutvý je nejrozšířenější a zrovna ten agresivnější.Taky sem je měl ve 20 l ,ale sólo.Pár akva džungle, úspěšně se vytřeli a pak samec jak mu velí příroda začal bránit hnízdo, samice se neschovala a já to nestih :(
Rájovce sem měl s gupkama ve 20-ti litrovém
a chovali se k sobě nanejvýš pěkně. Ani větších gupek než centimetr si už nevšímali. Ti moji jsou totiž slušně vychovaní.
rajovce fakt ne, tuhle osadku ti vypleni možná ne hned záleží na velikosti, ale jak porostou...Do tohodle složení bych volil čichavce zakrslého nebo pyskatého (osobně vyzkoušeno, jen u gupek nebudeš mít tak početné odchovy).
p.s. koukal jsem na tvou prezentaci akva a já už bych tam víc ryb nedával.
Zdarec ve spolek, mám 54l akva a mám v něm neonky, gupky, platy a chtěl bych k nim přidat nějakého rájovce. Jen mám obavy asi z těch mojich rybek neudělal krmení. Máte někdo s tímto chovem nějaké zkušenosti??? Předem všem děkuji..
Starší reakce
Právě koukám na hejnko "Gertrudek". Prohánějí se vzájemně po akvišku, ale naprosto nekontaktní aktivita. (Krev neteče!
Jsou to mladé rybky, ale už se začínají vybarvovat. Sleduji je už nějakých 14 dní, proces "rozsvěcování" barev je parádní, ale nebudu vás jeho popisem unavovat.
Vřele doporučuji tyhle rybky pořídit a užít si to.
A co axelrodia riesei? Vubec nabidka vivaria v sekci pro miniakva je pekna inspirace.
CO byste s tím udělal vy, když ne čichavce perleťové?
Co bych já dal do 50 l nádržky?
Třeba hodně barevných kytek a 10-12 gavúnků Pseudomugil gertrudae. To by se mi líbilo.
Minulou sobotu koupil kolega v Blavě na výstavě miniakvišek rasbory galaxy - Celestichthys margaritatus. Nádherné rybky... ano
Podle mého názoru je čichavec/modrý/ dost lekavá ryba.A při rychlosti,kterou dokáže vyvinout Ti tu padesátku prorazí
/a stejně bude mít málo prostoru/.Mám zkušenost,že nemůžu přejít těsně kolem akva,když mě předtím nevidí-to se pak "vyvalí vlny zdola".Jinak se i mazlí a "tykadly"dokáže ovinout prst...
CO byste s tím udělal vy, když ne čichavce perleťové?Já bych dal 2 čichavce perleťový a razbory, nebo bych zkusil spíš nějaký živorodky!!!
0 12.12.2007 20:54 Sidonius –
Re: mat Do 50 l několik čichavců perleťových...
Máte představu, Mate, jak vypadá dospělý čichavec perleťový?
0 12.12.2007 20:04 Alofok –
Re: mat Já myslím,že dania a rájovci jsou naprosto nevhodní spolu.
ja si myslím že čichavci nejsou špatný nápad několik perleťových a zbytek něco jiného ale ať to není přerybněné
Do 50 litrů bych čichavce dohromady s rájovcema nedával. Myslím, že by bylo vhodné zkombinovat spíše malé čichavce zakrslé nebo medové s třeba 8-10 ks dania.
0 12.12.2007 19:18 levaP – Čichavci a jiné ryby, prosím o pomoc
Chtěl bych se zeptat, jestli v 50l akváriu mohou být 1+1 čichavec modrý(nebo perleťový), 1+1 rájovec dlouhoploutvý a nějaký hejnový ryby, případně jaký (danio pruhované,razbora klínoskvrnná, nebo nějaký jiný)?Nebo nedávat rajovce s čichavcema dohromady, nebo mi poraďte jestli mám koupit spíš 2 rájovce + hejnový ryby nebo 2 čichavce + hejnový ryby? ?Jsem začátečník, tak mi poraďte prosím.Předem díky
Starší reakce
Hejnové nejsou, ale musím říct, že v počtu asi 5 ks v hustě zarostlé nádrži vypadají perfektně.
Trichopsis pumilus česky Vrčivka trpasličí. Kdysi jsem jí měl. Chce vodu naprosto bez dusíkatých látek a teplou 25-28 stupňů, jinak je na chov v pohodě a snášenlivá. Jen bude asi problém jí běžně sehnat. Já už je bohužel nemám.
A nejsou to hejnové rybky?
EDIT: máte někdo zkušenosti s Trichopsis Pumilus (
www.topweb.szm.sk/… )?
Třeba Čichavec medový ten má cca 5cm, Čichavec zakrslý 6cm a neměl by být velký problém je sehnat
Existuje nějaká labyrintka, která má tak max. 4cm a není moc velký problém ji sehnat?
Starší reakce
moji také , mám toto složení ryb už 9 roku ( čichavce a betty )a v pohodě.
Díky to jsem ráda,nebyla jsem si jistá.
Moji čichavci se mi občas proháněj.
Tak s tohoto fóra nejsem moc moudrá.
Prosím poradíte mi ,jestli můžu dát do 264l akva kde mám čichavce modré,perleťové a zlaté,(a taky ještě chci zakrslé,) samce bojovnice?
Díky.
Starší reakce
malem mi zabily samici cicgavce tak sem je prelovil
Mám čichavce perleťové, měla jsem i zlaté a betty, žádný problém nebyl.
jj, mám již 9 roků 160L akva ve kterém mám betty splendens spolu s čichavci zlatými a perletovými a žádný větší problém nebyl.
modraci a betty se mi snesou mam i maly betty
Přidat reakci
1 ...... ...... [5] 6
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5716x