Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pravidelná údržba akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Pravidelná údržba akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   03.04.2014 10:59 Žena Raviolka [2148] Re: Lind
Lind napsal:
Jinak bublátko určitě časem bude, aby mi ubyla práce...
Práce bublátkem neubyde - jestli vás to baví a máte chuť se tomu věnovat, jakože asi ano, jinak byste nepřišla sem mezi akvaristy, tak věnujte trochu víc času studiu toho, jak akvárium funguje a na co to bublátko vlastně je. Jinak žijete v iluzi.
Gupky mohou určitě "žít vesele a růst" - ony už jsou takové a mají to v povaze - ale že jim nic nechybí není bohužel pravda. Chybí jim prostor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2014 10:39 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Lind
Holka holka, ještě nikdy jsem nikomu nedala záporný palec, ale teď mě úplně svrbí prsty. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.04.2014 10:32 Muž georg [112] - AfrikaRe: Lind
smich bych chtěl vidět ty zkušené akvaristy, co ti to poradili. Ono ty gupky vydrží hodně rozzureny A ještě jeden dotaz, ty rybičky umí mluvit, že ti řekli že netrpí a jinam by nechtěli???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 27   03.04.2014 10:25 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Lind
Jednou za čas odlovím, umyju akvárium a propláchnu/spařím kamínky :) Tenhle návod na "údržbu" jsem dostala od zkušených akvaristů, takže žádný experiment. Prosím všechny ostatní, kdo by o něčem podobném uvažovali: "Nedělejte to tak." To je ten nejhorší možný způsob údržby. Horší už je snad jen měnit vodu po té, co jí ryby vypijí.

rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -12   03.04.2014 10:21 Lind – kulaté akv. a bez techniky
tak já přidám čerstvý postřeh na téma - je nutná technika do akvárka? Ne není ;)

3 paví očka v 10 litrovém kulatém akváriu (no dostali jsme ho, tak máme prostě kulaté), bez jakékoli techniky jen s oblázky na dně a různými rostlinkami a výměnou 1/3 vody 2x týdně a žijí vesele, rostou, nic jim nechybí ;) Jednou za čas odlovím, umyju akvárium a propláchnu/spařím kamínky :) Tenhle návod na "údržbu" jsem dostala od zkušených akvaristů, takže žádný experiment.
Jinak bublátko určitě časem bude, aby mi ubyla práce a bylo to víc na dceři, ale jen chci říct, že to fakt jde a rybičky evidentně netrpí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 18:30 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: romant
právě proto jsem dával odkazy a ne návod, spousta lidí si přečte konkrétní radu a nemá znalosti základů, když něco nefunguje, tak se zase zeptají atd. atd. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 18:23 R Muž romant [27982] Re: Martina
Tak jak to dno vypadá to akvo fungovat nebude, je to kamenolom, jediný do je pozitivnější je, že ty kameny nejsou ostrý, ale tím to končí. Doporučuji dno vyměnit za klasický křemičitý štěrk frakce 2-4mm, nasadit živý rostliny, žádný umělý hrůzy, pravidelně týdně měnit vodu(min. 1/3 akva). Rozhodně přečíst alespoň nějaký z těch odkazů, co dával kolega, bez toho to nepůjde. Jako praktické bych viděl se zaregistrovat a zřídit prezentaci předmětnýho akvária, aby bylo z čeho vycházet při případných dalších radách. :-) P.S. Ty rezatý kameny neřešit, nikdy nezůstanou stejně čistý jako při založení a pokud na tom trváš, tak se s akvaristikou netrap, řasy jsou přirozenou součástí našich nádrží. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 18:08 Martina – 14 dní a můžu znova
Fotka k příspěvku Dobrý večer, kolem konce roku jsem čistila akváruim, a teď můžu znova, na dně mám kamínky (z moře z chorvatska-před danímdo akvária jsem je vařila a pak i "pekla" takže by měli být čisté) mám tam dvě umělé rostliny(obě koupené v akvaristice, ne na tržnici) a asi tři větší kameny. a teď začínají mýt kamínky na dně narezlou barvu co by to mohlo být?? a případně jak tomu zamezit? děkuju moc Martina
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2013 20:15 R Muž romant [27982] Re: Lucajz
Moderní doba, dostatek osvětlení, dávky hnojiva z venku dodávaný, to jsou ty faktory, jenž se nevyplatí podceňovat právě při té výměně vody a činit tak co nejčastěji, ale to co popisuješ je trochu retro akvaristika(taky jí pamatuju) a probíhalo to úplně stejně jak píšeš, nějaká ta kryptokoryna, čistění filtr společně s odkalením dna a podstatná výměny vody jednou za čas a fungovalo to a zase je to taky o světle, prostě když ho nebude moc, tak to akvo bude velmi oproti současným trendům zpomalený a prostě to jde.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 20:06 Žena Lucajz [3] - CichlidyRe: romant
Dlouhé roky tam byla jen jedna rostlina - kryptokoryna kalatkolistá .... jen mi to přijde zvláštní, když tu neustále čtu striktní rady ohledně obměny vody atd. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 20:01 R Muž romant [27982] Re: Lucajz
Odstávat vodu v dnešních dobách již netřeba tak jako v minulosti, kdy bylo hojně chlorováno. Pokud se ono čištění filtru provede ledabyle a odkalení se nečiní nějakou hloubkovou orbou a v akváriu je dostatek rostlinstva, tak proč by to nemělo fungovat, no a ta sůl když se dá pol. lžíce na 50 litrů vody, tak je to pro rybí osádku jenom dobře, takže já bych v tom zase až takovej zázrak neviděl. X-)
Edit: No a ta výměna vody jednou za čas, taky možný, jsou tam zřejmě rostliny jimž to nevadí a akvo není asi moc přerybněný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 19:56 Žena Lucajz [3] - Cichlidy – Starost o akvárium
Máme doma dvě akvária, jedno pod mým velením a druhé je zase rodičů. Ty se o něj starají tak, že se o něj nestarají. Vodu mění max. 1x za 3 měsíce a to tak, že se prakticky 75% vymění (žádné odstátí vody)a filtr je čištěn společně s výměnou vody a odkalením dna, skla se vyčistí od řas houbou se solí.

Tak a teď mi řekněte, jak je možné, že všechno šlape jak má? :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 11:35 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Jupí
Tak to určitě. K mečovkám se krevetky taky moc nedoporučují, přesto jsem to jednou risknul a párkrát měly mečovky snahu ochutnat, ale pak se na to vykašlaly a krevetky byly v klidu. Jinde tohle složení nemusí dělat dobrotu a mečovky se budou krmit. Tím jenom chci říct, že když to takto bylo u tebe, neznamená to, že to tak musí být i jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 11:08 Žena Jupí [125] - AsieRe: Zoidik
Vim že si občas zobli , ale jak říkám na krevetí populaci to nebylo absolutně poznat ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Zoidik
Tak tim bych si byl celkem jisty ja. Betka jak neco ochutna a jede ji to, neni uz k zastaveni. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:10 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Jupí
Betta v soužití s krevetka je většinou risk drahého kamení jak bylo napsáno. To že jsi je měla v klidu bych spíše přirovnal ke štěstí. Ale na druhou stranu, jsi si na 120% jistá, že si betta někdy nesezobla nějakou mladou čerstvou krevetku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jupí
Hodne zalezi na povaze kazde Betky, a asi i na tom, na cem vyrostla. Jak uz jsem nekde ve foru psal, nemam v akvarku s Betkama nic co se podoba snekovi a je vetsi nez 3mm, me Betyny je proste zerou. Ale jakmile nekomu doporucim k regulaci populace sneku Betku, klidne se vsadim, ze te jeho sneci vubec nebudou chutnat. Mam samce z jineho chovu nez samice, a i tam je videt rozdil. Samec sice sezere cokoli dostane, ale k ledascemu je vahavejsi. Samice sezerou uplne cokoli bez debat, a pekne rychle.

A asi to bude stejne i s krevatkama. Mozna to bude i o zvycich ryby. Tercovci mi nezrali Platy ve velikosti, kdy by je slupli jak malinu, asi proto, ze na ne byli zvykli jako na sousedy. Dat ty Platy k Tercovcum, kteri byli krmeni k prilepseni i malymi rybkami, bylo by to v akvarku nejspis jak v mixeru :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2013 19:13 Žena Jupí [125] - AsieRe: Designer
mela sem betty a krevetky absolutní nezájem :-D a krevetky mám přemnožený , zkusit to můžem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   11.08.2013 18:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jupí
Jupí napsala: ...betty a cherryny ...

Tim myslis Betty a krevetky? Zbytecne drahe krmeni, Betky veznou klidne i neco levnejsiho ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2013 18:40 Žena Jupí [125] - AsieRe: Designer
Děkuji , tyto rostlinky doma mám a mě to světlo taky bude štvát a stejně se o to budu starat spíše já než on , topítko nějaké má a filtr taky myslím ,že fluval a ryby tam chce : razborky skvrnoocasé , betty a cherryny ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.08.2013 13:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jupí
Tak rekneme, ze investuje aspon tisicovku, aspon nejake drobne to chtit bude, pokud uz neni k dispozici veskere vybaveni.

Pouzil bych kus cerpadla, Atmany jsou slusne, k tomu kostku biomolitanu a dale topitko.
Urcite by mel mit kybl primo pro akvarium a hadici, coz jsou sice drobne, ale kacka ke kacce a neco to holt stoji.

Svetlo zatim neres, ona ta jedna zarivka 30W je opravdu malo, ale kdyz se vezmou opravdu jen na svetlo nenarocene rostliny, mohlo by to jit i tak (i kdyz mne by takove svetlo neuveritelne stvalo). Z rostlin muzes zkusit (casto Ti je nekdo da ze svych prebytku, nejsou nijak vzacne):
rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus
rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_var_barteri a nebo jine Anubias
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis nebo jine kryptokoryny
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_gigantea
a najdes i dalsi, ktere rostou i pri malo svetle (treba pomalu, ale rostou).

Co se tyce dekoraci, pokud nejsou uz nejake k mani, asi to zdarma dopadne nasbiranim nejakeho hezkeho kameni. U kamenu je hezke, kdyz jsou vsechny stejneho slozeni, osobne se mi moc nelibi, kdyz je kazdy kamen jiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2013 13:36 Žena Jupí [125] - Asie
Dobrý de , mám takový problém . Budu strejdovi zakládat akvárko ( 160l - 100x40x40) je to přivezené akvárium z bytu ,kde ho původní majitelé nechali , je k němu kryt s 30w zářivkou (přijde mi to hrozně málo) , ale problém je následující , strejda nechce nic investovat pouze ryby . A já se ptám , jak to mám udělat . Minimální údržba a bez peněz , dno bude liapor a rostlinky takové asi hodně nenáročné na světlo . Poraďte jak to mám udělat .... Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 16:03 orry – Re: hr
Nejsem si jsistý jestli pocty rybek jsou důležité. Nyní mám 4 pancéřníčky skvrnité, 4 parmičky černopruhé, 2 skaláry, 2 ancistry a 10 neonek. A pokud jde o měření látek mám trochu obavu, že kdybych měřil, tak něco naměřím, vyděsím se, začnu řešit chemií a dostanu se do kolotoče zásahů. Mám dojem, že důkazem pohody ryb není jen voda a rostliny, ale i jejich chování a to je opravdu kouzelné. Ano některé ryby jsou houževnatější, ale mi nepripadá, že bych v mém AQ zkoušel co ryby snesou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2012 14:56 orry – Trocha do mlýna
Mám třetí AQ. První bylo v 80tých létech 60ka. Valisnerie a pár neonek a mečovky. Po založení pohoda. Asi po půl roce jsem musel na osm měsíců mimo republiku. Po příjezdu jsem se manželky ptal co s AQ dělala. Nic jen jsem prala filtr a krmila. Přišel jsem k nádrži a nestačil se divit. Valisnerie ve tvaru kvádru nádrže voda jako křišťál a rybky všechny spokojené a barevně pěkné se prodiraly houštinama rostlin. Zkrátka jsem nevěřil svým očím. AQ po létech odešlo do historie a já dlouho byl bez rybiček. Až po létech se mi poštěstilo pořidit si 300ku. Paráda. Je ještě v archivu nádrží. Velikostí, dá se říct bezůdržbové. Jen čištění filtru a při tom trocha vody. Bylo to v Neratovicích a tam je abnormálně tvrdá voda, ale dalo se. Pak přišla nutnost stěhování a AQ muselo zůstat. Teď jsem si pořídil 80ti litrové a snažím se do něj nezasahovat. A jde to. Momentálně nemám řasu, voda je čistá a rybičky jsou zdravé a zdá se i spokojené. A musim napsat (i když je to tady podle někoho proti přírodě) do AQ jsem asi tak pět týdnu ani nesáh. Jen si ho užívǎm. Po zkušenostech se 60kou si myslím, že všeho moc škodí a tak trochu nechápu jedince, kteří se snaží skoro denně a nebo aspoň dvakrat týdne "zvelebovat" AQ. Chce to trochu trpělivosti a taky trochu štěstí. Foto zatím nemám, trochu jsem lenivý, ale brzy dám ze začátků a nynější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2012 11:26 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: meleri
:) Spínací hodiny jsou v poho, a když budeš mít nějake nenaročné krevetky myslím že to pujde palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 11:21 meleri Re: LiborSprysl
dekuji, zkusim to schvalne nemenit dva tydny a uvidim :) ale ne hned...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 11:20 meleri Re: hr
to je dobry napad! vyzkousim, ale ne ted, teprve ho mam dva tydny :). chtela jsem odjet v unoru.
akvarko ma myslim tak 80 procent rostlin, do toho jen krevetky a par sneku.
nevim ani jestli krevetky tak dlouho vydrzi......je mozne ze pojedeme vsichni a bude to tady samo
jak moc verite tem spinacim hodinam? desi me, ze tam neco podela a budou furt svitit nebo naopak vypnou a dva tydny to bude takhle.... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 08:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: meleri
Pokud jen ti plži a krevetky...a bude dobře zarostlé, tak vydrží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 07:41 meleri – akvarium 2-3 tydny bez udrzby
hDobry den,

ziju v cizine a jednou zacas jezdim do ceska za rodinou. S vetsim 60l akva nebyl nikdy problem, cca i mesic pryc, vratila jsem se domu, odsala kal, protrhala kytky a bylo to zas fajn.

ale co takove male nano akvarium, s bidou 17 litru? muzu ho jen tak nechat dva tri tydny bez vymeny vody, atd? jake mate zkusenosti? nechci zanedbavat akva, ale za rodinou obas musim ....budou tam jen krevetky a sneci...
dekuji....
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 14:14 Žena Beastie [314]
Zdravím, mám dotaz, jak řešíte odkalování v tanganice? pokud tedy někdo má. Mám v plánu šnekáče, tzn přerývají si písek sami, plus pokud budou malé můžu je tím vlastně zničit, neboť se zdržují hlavně v písku.

Nahoru bych chtěla cichlidu žlutoocasou, nemá moc ráda narušování prostředí, takže bude pro mě údržba vypadat pouze odpouštěním 1/5 1x týdně z hladiny a zpět napouštění (hadící z kohoutku, na kýble kašlu do 360tky !). Vidí v tom někdo problém? Jak případně řešit jinak?

je to teprve vše v plánu a ve výstavbě, takže se dá leccos připravit :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2012 17:09 R Muž romant [27982] Re: strelec
To barvení kořenu ničemu nevadí, ba právě naopak, rybám žijícím v takovým prostředí se bude dařit lépe. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2012 16:56 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: HaDaS
díky a ješte jednu blbost sem udelal koupil sem si koren do akvarka a nechal sem ho málo dní louhovat jen tri dny,každej den sem vymenil vodu byla do hneda od toho korenu šoup sem ho do akvárka a ješte mi stále pouští barvu tak po týdnu pri odkalení dopustím trošku vody a časem to doufám prestane pouštet X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2012 16:51 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: fido16
díky a ješte neco je lepší mechanickej odkalovač.hadička zvon,a nebo se mi líbí vzduchovej od sera.. :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 19:23 Muž fido16 [631] Re: strelec
Podle toho jak to máš pos.... od ryb. V dobře zajeté nádrži (pokud je dostatek rostlin není přerybněno) prakticky nemusíš odkalovat protože není co. Já odkaluji tak jednou za 2 týdny jelikož není velice co tak jen podráždím dno a je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 18:46 HaDaS Re: strelec
Případ od případu. Pravidelností nic nezkazíš. V běžném akva to odkalení může být součástí té výměny vody, nebo ob jednu výměnu. Ale jak jsem napsal, je to různé, tvoje akva neznám, nemáš prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 18:42 Muž strelec [1] - Miniakvária
ahoj te lidičky jak by se melo často odkalovat akvarko podle potreby když je tam nasr... :-D a nebo jednou týdne a pritom vymenit trochu vody v akvárku díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 17:57 Muž fido16 [631] Re: Nympheas
hop A co odpouštět vodu zrovna z toho kotle? Tam už bude několikrát i převařená :-D (OT) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 11:37 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: HaDaS
to je dobrej nápad z kotle..byla pěkně předehřátá smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 11:35 Žena Nympheas [111] - Labyrintky
technickáá místnost..se zjevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 11:35 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: HaDaS
ježiš a joo..je to kotelna i koupelna zároveň.Prostě rechnická místnost.Je fakt,že v paneláku by takovej barel asi dost překážel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 11:26 HaDaS Re: Nympheas
Tak v kotelně nebo koupelně? smich
Edit : Také by šlo brát vodu z kotle, ne? Takový uzavřený okruh. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 11:18 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: fido16
Ne super,mám tu nádrž vedle kuchyně v kotelně a tam nijak nepřekáží.Mám v ní puštěnej nepřetržitě bublifuk,aby se voda nekazila. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2012 08:58 Muž fido16 [631] Re: Nympheas
To musí ta nádrž trochu zavazet ne? To bych místo ní postavil další akva :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 07:34 Žena Nympheas [111] - Labyrintky
jestli mohu..tak já to dělám takto..v koupelně mám zahradní nádrž na vodu na 500litrů,kde nejdřív upravím PH.Mám v ní ponořenou čerpací hlavu na kterou nasadím hadici a čerpá odstátou vodu přímo do akvária.Je to pohodlné.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:46 Muž fido16 [631] Re: OP
Jo i tak se to dá hop . Já to dělám takto a pak akorát hadici připojím a napouštím. Než odpustím vodu z jednoho akva mám vyčistěné druhé a celá operace mi nezabere víc jak 45 minut a to ještě při napouštění stihnu kafé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:38 Muž Shrimpman [36] Re: fido16
Není třeba do hadice napouštět vodu, stačí trošku nacucnout a už to poteče. Pak stačí jen konec vytáhnout z akva a tečení přestane. Pak ji píchnout do kohoutku a napustit zpátky do akva vodu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:36 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: scorpion075
Jasná a stručná odpvěď je nejlepší a napsal jsi to pěkně. Ono je rozdíl, jestli měnit kýblama vodu v 250+litrech nebo ve 112 co mam já. Ty dva kýble týdně, teda 4 i s tím co vysaju mě nezabijou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:30 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Zoidik
Jasný, taky jsem míval AQ ve kterém byl prales kytek, pár ryb a údržba spočívala v tom, že když jsem do akva neviděl, tak jsem sundal řasy ze skla a vše šlapalo perfektně :-D . V odpovědi jsem, ale regoval na to, že Cosmogagy se ptal, která výměna je lepší a tak jsem stručně, věcně odpověděl ;-) . Ač chodim několikrát v týdnu do posilky, představa víkendových dnů ztrávených nošením kýblů neni moc lákavá ne . Sám jsem přešel na systém s hadicí, tam i zpět. Kýblování jsem mněl velice rychle dost! A to mám vodu cca 5m od akva :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2012 14:19 Muž Cosmogagy [592] - Amerika
O hadici nemůže být řeč, potřeboval bych tak dvacetimetrovou hadici :-) nevadí, bude se teda jednou za 1-2 týdny (průměrně to vidím 10 dní) nosit třetina vody v kýblech. Co bych pro ty rybky neudělal ;-)
Díky za rady palec

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] 7 8

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 12053x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11296?od=201