Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pravidelná údržba akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Pravidelná údržba akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:07 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: scorpion075
Příbuzní mají akvárko skoro 400 litrů, externí filtr, CO2 já nevim co ještě a vodu mění jednou měsíčně. Když jsem v úterý to akvárko viděl, tak nádhéra. Krásné rostliny, ryby, bez řas. Žádná extra péče. Pravda je, že z počátku je lepší měnit pravidelně.

Proč bohužel? Jednou týdně menší posilovna neni na škodu. Cestou nahoru kybl v levé ruce, cestou dolů v druhé ruce a další týden opačně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:07 Muž fido16 [631] Re: Cosmogagy
Nebo popřemýšlet o hadici. Já to mám taky tak udělané ale já mám narozdíl od tebe koupelnu od akva 6 metrů. Ale je to pohodlnější než kýblovat :-). dam hadici do akva ponořím ji cca 20 cm do akva pustim do ní vodu až je hadice naplňená zastavím vodu a odpouštím pomocí této hadice i vodu. Protože nemám co odkalovat tak neodkaluji. Zkus popřemýšlet o tomhle řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 14:00 R Muž romant [27987] Re: Cosmogagy
Výměna vody, to je vlastně takový vyvětrání. Takže je daleko prospěšnější vyvětrat krátce a intenzivně, než to jenom tak šolíchat a denně trošku přicmrndávat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 13:54 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Cosmogagy
Bohužel pro tebe je lepší měnit větší množství
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 13:52 Muž Cosmogagy [592] - Amerika – Výměna vody
Je lepší vyměnit jednou za den kýbl (12 litrů) vody, a nebo jednou za týden 5-6 kýblů (třetina akvária)? A nebo je to jedno?? Vím že většina lidí mění po týdnu nebo po dvou, ale mně by pasovalo to měnit každý den - mám akva v patře kde není voda a tahám kýble po schodech nahoru. Jeden kýbl nahoru a jeden denně je pěkná rozcvička, ale tahat 6 kýblů nahoru a 6 dolů v jeden den se mi nechce, nehledě na to že nemám ani tolik kýblů abych v nich nechal aspoň hodinku tu vodu odstát.
Pokud ovšem něčemu každodenní kýbl vadí, tak raději budu měnit po větších částech.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.06.2011 23:05 R Muž romant [27987] Re: Matafous
Tak, že paní prodavačku pozdravuju. hmm A Tobě poradím následující. Filtr čisti až tehdy, když klesne viditelně jeho výkon, což může být klidně po několika měsících a výměnu vody v akváriu prováděj pradidelně jednou týdně 30% a klidně i více. Odstátí postačí jenom několik hodin, ale obvykle nebývá vůbec nutný. ;-) P.S. Včera jsem se ptal, co je to za ten filtr? Tak kdyžtak se pochlub.
EDIT: Něco málo akvaristický osvěty
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2011 23:02 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Matafous
Těch lidí kterým v akvaristice špatně poradili je tolik, že bys to ani nezvládl spočítat, ani já bych to nespočítala. Jestli si chytrý tak nevěř jen jednomu člověku, jestli nevěříš ani nám tak si najdi na internetu víc informací. Prodávajícím v akvaristikách se většinou nedá věřit ani nos mezi očima, aď už klamou úmyslně nebo z nevědomosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2011 22:56 Matafous
Dneska jsem byl v akvaristice a detaině jsem popsal své akvárko prodavačce a ta mi řekla, že stačí jednou za týden umýt filtr a jednou za 4-6 týdnů vyměnit třetinu vody kterou odsaju odkalovacím zvonem...Vyděl bych to tak, že jednou za týden odleju z akvárka 5-10l vody, v té vodě vymyju filtr a pak naleju zpátky 5-10l vody odstáté zhruba 3 dny...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2011 19:04 PAVEL311
Dobry,
poprosil by som o radu:
momentalne mam sladkovodne akvarko(cca 170 L cisteho objemu, spolocenske, 9 mesiacov), ale uz by som sa pomaly chcel odstahovat od rodicov a akva by som si chcel zobrat so sebou.
po prestahovani by som si toto chcel prerobit na brakicke akvarko a po urcitom case, by som si chel este dokupit jedno morske(300L).(mimo to mam alergiu a ta morska voda robi s mojimi prieduskami zazraki:)
A ci by mi to brakicke dalo aspon aku taku predstavu o vyssej narocnosti co sa tyka udrzby a prevadzky morskeho.

Dakujem

p.s.:sorry za preklepy pisem so zlomenou rukou

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.03.2011 14:11 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: katterinecka
...názorů na měnění nebo neměnění vody před vypustěním ryb je víc, a je to skoro jedno když tam nejsou živočichové kterým by vysoké N látky vadily. Ale zas na druhou stranu se může stát že rostliny vyčerpají nějaký prvek, který potřebují, a zastaví růst, proto je lepší jim tu vodu vyměnit...

Nejde jen o ryby a hypotetické vyčerpání nějakého prvku/živiny pro kytky - jde i o prevenci řas. Proto je vhodné měnit část vody "tak často, jak to jen jde"... :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 08:57 Muž oniiicek [10] - Rostliny
Tak pridám niečo do tejto témy aj ja. Donedávna som kadečo skúšal s akva, kadečo prilieval a nedarilo sa mi. Až som sa raz nahneval, urobil akva od základu nové s novými rastlinkami a tak. Zapol bublifuk a nehal ísť. Pravidelne som zapínal a vypínal svetlo. Po troch týždňoch som prvýkrat vymenil 30% vody a kúpil si 10 neoniek. Vôbe ich neprekrmujem, skôr ich udržujem v takom dravom stave :-D Keď uvidie jedlo neexistuje, že dopadne na dno :-D Každé dva týždne odoberem 30% a dolejem vodu odstátu o izbovej teplote. Doteraz ide akvárium ako má. Pri výmene vody pridám trocha hnojiva, ale menej ako píšu v návode! Myslím, že najhoršie čo môže byť je mať akvárium pri okne, nepravidelne zapínať osvetlenie a ´tendenciu stále niečo v akváriu meniť!!! Proste v kalendári mám vyznačené dni kedy urobiť záklanú údržbu, ale robím to každú druhú sobotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 08:42 Muž Masoxik [12] - Cichlidy – Dekuji za rady
Dik za rady, dnes si dam odstat vodu a vecer ji cast vymenim.
od vcera je tam nova osadka 11 ryb cichlid, NO2 je stale bez zbarveni. mno uvidime jak se to bude dale vyvijet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 08:36 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Masoxik
názorů na měnění nebo neměnění vody před vypustěním ryb je víc, a je to skoro jedno když tam nejsou živočichové kterým by vysoké N látky vadily. Ale zas na druhou stranu se může stát že rostliny vyčerpají nějaký prvek, který potřebují, a zastaví růst, proto je lepší jim tu vodu vyměnit.
Nejhorší změny NO2 podle mě přichází až s vypuštěním ryb, i když do dobře zaběhlého akvárka najednou vypustíš moc ryb, tak se ti klidně otráví i když už vrchol NO2 máš za sebou, proto je dobré vypouštět je postupně aby si nádrž a fungující bakterie v ní zvykly na novou zátěž ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 08:35 R Muž romant [27987] Re: Masoxik
Tím, že se mění voda v nově založeném akváriu, tak se ten proces záběhu akvária lehce prodlužuje, protože tím, že se odebírají z vody ty škodliviny, tak přeměna dusíkatých látek neprobíhá tak intenzivně a tvorba nitrifikačních bakterií je pomalejší. Ovšem pro budoucí zdárné fungování akvária je tato metoda dle mého mínění lepším způsobem založení nové nádrže, protože tím pomalejším startem se ten systém tzv. pevněji stabilizuje a v průběhu zabíhání akvária nedochází ke skokovým reakcím a větším výkyvům s hodnotami dusíkatých látek. Tak jsem to pochopil já a na svých akváriích otestoval jak pomalý start s intenzivní výměnou vody, tak start rychlejší s výměnou vody až po 14 dnech od založení nádrže a kloním se k té variante pomalejšího startu podporovaného intenzivní výměnou vody. Cca po měsíci se přechází na pravidelný týdenní režim výměny 30% vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 08:23 Muž Masoxik [12] - CichlidyRe: Sid
To jiste, ale me spise slo o to, co je zdrojem techto odpadnich latek v uplne nove zalozene nadrzi, bez ryb a rostlin. Tak jak ukazuje tento graf: www.akvarijni.cz/…

prave, ze jsem cetl na nekolika strankach, ze kdyz je nove akvarium teprve v zabehu, tak vodu nemenit, aby se nenarusila prave to nove vznikajici mikroklima. Ted je otazka kdy tento cas pomiji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 23:35 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Masoxik
...kdyz se zalozi nove akva, tak prudce stoupne cpavek, ktery se premeni na dusitany a az po nejakem case se premeni na dusicnany. Ale co je zdrojem techto jedovatych sloucenin?...
Zdrojem je veškerá rozkládající se organická hmota a odpadní produkty metabolismu ryb. Takže nejen odumřelé části rostlin, rozkládající se dřevo nebo uhynulé mikroorganismy ap., ale i moč, výkaly a zejména dusík uvolňovaný z žáber ryb. (Přes 90% odpadního dusíku vyloučí ryby ve formě amoniaku žábrami.)
Doporučení měnit pravidelně v nově založeném akva část vody i při neměřitelné koncentraci NO2 je správné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 22:46 R Muž romant [27987] Re: Tris
Bohužel nejsi jediná, kdo se při podcenění údržby akva s živorodkama setkal s problémy. hmm Ovšem četba takových klasiků akvaristiky jakýmu se věnuješ je velmi osvěžující činností. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 22:38 Žena Tris [21] Re: romant
Ano je to přesně tak a to mám vstupní vodu s NO3 10, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 22:11 R Muž romant [27987] Re: Masoxik
Tak to se tý výměny vody vůbec nemusíš obávat. Tvoje úvaha nad hodnotami vody je naprosto správná. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 22:09 Muž Masoxik [12] - Cichlidy – vstupni voda
Vstupni voda ma 25-30mg/l No3. jedinym vysvetelenim ze za ty 3 tydny klesla je, predpokladam, spotreba rostlinami. zitra provedu prvni vymenu vody s odkalenim. na dne precejenom neco je, z rostlin ktere uhnily. Dik za rady.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:49 R Muž romant [27987] Re: Tris
O.K. Ten problém který u Tebe nastal byl zapříčiněn nedostaečnou údržbou v podobě odkalování? Nebo se pletu? Vycházím z toho, že máš v oblibě živorodky a ty jak známo jsou zdatnými producenty dusíkatých látek. Nebo jsem to netrefil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:44 Žena Tris [21] Re: romant
Já si musím taky trvat na tom na čem trváš ty.Důležitá je výměna vody!To ostatní je jen úvaha.Tak nějak mi nechceš porozumět.Naprosto stebou souhlasím.Píšu z vlastní zkušenosti(bohužel). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:25 R Muž romant [27987] Re: Tris
Pokud je NO3 v akvárku bez výměn vody 15mg/l, tak až budeme znát tu hodnotu vstupní vody tak budeme moci dělat nějaké závěry, ale musím si trvat na svém, že ta výměna vody je daleko důležitější, než obava z vyšších hodnot NO3, které případně ta vstupní voda má. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:15 Žena Tris [21] Re: romant
Určitě pravidelná údržba,měnit vodu atd.Jen mít na paměti - podle fota - že to osázení s NO3 moc nehne,tak nepřekrmovat budoucí osádku a nepřerybnit.Pak nespoléhat na výměnu vody pokud by měla vyšší NO3. Při zásadité reakci hrozí otrava NH3/4 a NO2 ke spokojenosti naměříme nízké.Tak jsem to pochopila z knihy p.Franka. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 20:04 R Muž romant [27987] Re: Masoxik
Daleko důležitější než NO3 je hodnota NO2 teď v začátku. S těma dusičnanama si poradí rostliny, tím že je spotřebují při svém růstu. Takže pokud bude mít vstupní vody vyšší hodnoty NO3, tak bych se tím vůbec netrápil a tu výměnu bych aplikoval, tak jak jsem již popsal. Měnit vodu byť tzv. s vyšším obsahem dusičnanů za tu vydejchanou z akva mě příjde pro akva daleko prospěšnější než neměnit vůbec. Před vpuštěním rybek bych se zaměřil pouze na to NO2 a ostaním hodnotám bych se věnoval až po nějakým čase, když si akvárium tzv. sedne a bude fungovat biologická rovnováha. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 19:18 Žena Tris [21] Re: Masoxik
Obsah dusitanů a amoniů záleží taky na pH.Vaše úvaha nad zdrojem je dobrá,tak si změřte vodu,kterou tam lijete.Jinak byl zdrojem kořen a rostliny(tím co měly na sobě a uhnívajícími kořeny a starými listy).Pokud vaše vstupní voda má 25 no3,tak se bude při výměně 1/3 akva.,v naléhavých případech,málo ředit jejich obsah.A sledujte rostliny jestli ledky jsou pro ně dostatečné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 19:08 Muž Masoxik [12] - CichlidyRe: romant
takze nehledet na parametry vody a vymenu provest?
jeste bych chtel poradit. kdyz se zalozi nove akva, tak prudce stoupne cpavek, ktery se premeni na dusitany a az po nejakem case se premeni na dusicnany. Ale co je zdrojem techto jedovatych sloucenin? Bojim se ze kdyz takto cerstve akva nahradim 1/4litru vody, tak se zase zvedne cpavek a dusitany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 19:02 R Muž romant [27987] Re: Masoxik
Pradidelně jednou týdně měnit 30% vody. Teď v začátku klidně i častěji. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 18:56 Muž Masoxik [12] - Cichlidy – první výměna vody
Fotka k příspěvku Ahoj, mam 3 tydny zalozene akva, nyni je No2 na 0mg/l No3 na 13-15mg/l. jsou tam nyni nasazene 11ks cichlid. Ale nevim kdy mam zacit menit vodu. Nechci to uspechat. da se rict ze zacit vodu menit dle potreby az se zacne zvysovat no3? nebo nedej boze kdyby se zacalo zvedat No2. Uskodi tomu kdyz uz ted vymenim 1/4vody? stve me ze je akva dost zahnedle od korenu a to tam mam ledky o teplote 5kK-6kK.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:37 R Muž romant [27987] – Re: uchoLV
Já, používám taky vodu ze studně, kvůli vyššímu obsahu dusičnanů. Jednou týdně měmím ve svým 24O litrovým akva 80 litrů, tím způsobem, že je večer natočím do kanystrů a druhý den po vytemperování na pokojovou teplotu je měním. Nedělám to pokaždý, když se mi nechce, nebo kdyý není tolik času, tak to tam leju přímo z toho vodovodu, kde má voda jiný parametry, je kvalitnější a nemá tolik dusičnanů, ale akvárku to nevadí. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:32 Muž uchoLV [7] – Re: romant
Mal som v pláne používať vodu zo studne ako doteraz, ale ak v tom nieje problém tak asi prejdem na vodovodku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:14 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: uchoLV
V 1200 l bych to řešil tak, že bych rovnou do vanové baterie zapojil ventil a hadici, a mrskal to tam, rukou zkusil od oka či citu telotu a hovotka, ikdyž 400L bych určitě neměnil stačilo by klidně i 200L nebo tak nějak, neni nikde dáno kolik máš měnit aby ryby byly spokojené.
Osobně ve svých 380L měním 50L tak 1x za 2-3 týdny a ryby i kytky si netěžují, krásně to roste, i voda je normálně čistá a čirá. Hodnoty vody jsou v normálu., dno je i bez odkalení po měsíci vpohodě, nejsou tam žádné hromady, jednoduše řečeno čím méně se narušuje bio rovnováha různými zásahy do akva, tím stabilnější a soběstačnější podmínky v něm panují, po vytvoření naprosté bio rovnováhy, nerostou řas, nědrží se detrit ve dně, kde jsou nitri bakterie, které se o všechen ten maras starají, stačí mít kvalitní bio filtr, a nutnost údržby akva se značně omezí, kdy i přesto akva krásně prosperuje. Dokonce ani nemusím příliš zastřihávat kytky, kdy do vody již nepřidávám CO2 ani hnojiva, kytky i přesto rostou zdravě a hezky pomalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 17:46 R Muž Silent [5949] – Re: uchoLV
Já měním v třístovce týdně 60 litrů. Vodu leju přímo bez odstátí i bez použití chemie a teplotu řeším tak, že namíchám přibližně shodnou jako mám v nádrži rovnou ve vanové baterii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 17:46 R Muž romant [27987] – Re: uchoLV
Napustí se teplotně sladěná voda přímo z vodovodu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 17:41 Muž uchoLV [7] – ako meniť vodu v 225l akváriu?
Neviem si celkom predstaviť ako do akvária pridám 80l vody s teplotou 10stupňov.. ani to ako sa mi niekde v izbe bude zohrievať 80l súdok... tak sa pýtam či sa to nedá riešiť tak, že raz za povedzme 3 dni vymením 20-30l? Ako to robíte pri tak veľkých akváriách (ako sa dá vymeniť 400l vody v 1200l akva?)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 22:24 Žena sivon [1694] - Plži – Re: kofola
Určitě nebudeš chtít držet při odkalování kýbl ve vzduchu a pak - voda do kopce neteče ani nasátá ;-) . Mám připomínku k té žiletce na sklo. Lepší je normální houbička na nádobí. Pokud si nenabereš kaminky ze dna, nikdy ti sklo nepoškrabe a vyčistí ho dokonale.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:47 Acinonyx – Re: kofola
Tak si daj kludne 1.5 m hadicu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:31 kofola – Re: Deathbull
Ok, zítra to nějak skusím udělat. Jinak akvárko mám 54 l. a Rozměry 60*30*30 a je to na cca 1m. vysoké skříňce. Jinak ryby tam jeste nemam jelikoz je to nove akva a rostlin taky moc ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:29 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: kofola
Dej si odkalovač s připevněnou hadicí do akva k zadní stěně ke straně (třeba dozadu a doleva) a druhý konec do kýble který bude na zemi na opačné straně akvária (vpravo vepředu). Nevím jak máš akvárko vysoko, ale tohle mi přijde jako metoda kdy tu délku zjistíš nejĺépe, asi si nebudeš chtít přenášet kýbl zasebou počítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:21 kofola – Re: Deathbull
Myslíte že hadice o délce 30 - 40 cm by mohla stačit ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:16 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
No pokud na tu krátkou hadici neplánuješ nasadit ještě jednu delší co povede do kýble tak bych k tomuto řešení měl zásadní technickou připomínku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:10 Acinonyx – Re: kofola
Skor kratku, nie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 21:08 kofola – Re: NASREDDIN
Fotka k příspěvku Tak tady je teda moje verze odkalovače. Ještě to nemám úplně do detailů hotové, ale to udělám během zítřka. Myslíte že je to takhle dobře ? Možná mám trochu delší hadici, ale to kdyžtak odřežu :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 18:52 Muž Landvir [57] – Re:kofola
kofola napsal: Jo tak už to chápu ! Díky moc. Mě se to zdálo dívné, no doufám že to za včasu stihnu vylét a že to nespolknu :-)

Kdyztak se zeptat tatínka nebo nějakýho kamaráda, ti už ti poradí jak nasát vodu do hadice. Takhle se odjakživa krade benzín smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 18:03 kofola – Re: romant
Alespoň nebudu první ! Jinak dneska si to skusím vyrobit a potom vám pošlu fotku ať mi to můžete skontrolovat jestli to mám dobře, i když si myslím že se na tom nedá nic skazit jelikož je to jasné... ale pro jistotu vám to ukážu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2010 17:11 R Muž romant [27987] – Re: kofola
Neznám akvaristu který by si nelok. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 17:09 kofola – Re: romant
Jo tak už to chápu ! Díky moc. Mě se to zdálo dívné, no doufám že to za včasu stihnu vylét a že to nespolknu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.09.2010 16:44 R Muž romant [27987] – Re: kofola
No řekl bych, že jsi to pochopil trošku jinak. Tu uříznutou flašku s přidělanou hadicí, tzv. odkalovací zvon tvořící, stršíš do akva ke dnu a nasaješ tím koncem hadice a za včasu ten obsah pustíš do kýble co máš někde pod akvárkem. Podle velikosti akva se zvolí patřičnej průměr uříznutý láhve. Výběr je velkej. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 16:17 kofola – Re: NASREDDIN
Aha. Máš pravdu je to levné a za chvíli. No a jak se s tím teda pracuje ? No dám pusu tam kde je odříznuté to dno a budu to jako kdyby vdechovat a ten bordel se mi tou trubkou přeteče až do te lávhve ? Dík za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.09.2010 21:15 Muž NASREDDIN [1383] – Re: kofola
Fotka k příspěvku Jasně, že jsem, je jednoduchý, vyrobený během chvilky, prakticky zadarmo a délku láhve si měním podle odkalovaného akvária.
Co víc si můžu přát. :-)
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [6] 7 8

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 12053x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11296-pravidelna-udrzba-akvaria?od=251