Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lov živého krmení

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 10 Žádná další stránka   1  
Lov živého krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 18:15 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: FranzFritz
Zatím ještě neuspokojil. :-D
Musím odejít, takže pokračování příště. :-)
(Jde mi o tohle: Blízká vodní plocha je kontaminovaná. Plankton nehyne ihned. Nic netušící akvarista se síťkou vyloví kontaminovaný plankton.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.06.2009 18:09 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: Sid
Nevím, v čem vidíte problém. Vše jsem již napsal, ale pro Vás to přeložím polopaticky :-D
1. Zemědělci pohnojí nebo ošetří pole.
2. Blízká vodní plocha je kontaminovaná. Plankton nehyne ihned.
3. Nic netušící akvarista se síťkou vyloví kontaminovaný plankton.
4. Akvarista nakrmí rybky. Zbytek planktonu nechá v nádobě.
5. Ouvej. Zbylý plankton do rána v nádobě uhynul. Jak je to možné? coze (Pak se tu člověk dočte, že se musí plankton co nejrychleji spotřebovat nebo jinak stejně uhyne. Zdravý plnkton nehyne a vydrží dlouho.)
6. Rybičky dostaly první dávku otráveného žrádla. Možná se nic nestane, možná pojde jedna. Z dětství si pamatuji vytrávené akvárko kamaráda. Krmil čerstvým planktonem. Většina rybek nakonec přežila, ale docela dlouho se v akváriu bulaly. Tehdy se ještě ošetřovalo DDT. Od té doby vím, že nemám krmit čerstým planktonem, ale až za den či dva. Plankton v pohodě přežije. Když ne, tak nebyl v pořádku. Hown!
Doufám, že jsem uspokojil Vaši šťouravou duši smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:36 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: FranzFritz
...V sudech na vodu je normálně velice živo. Do dvou, tří dnů po aplikaci různých postřiků, které otec používá na ošetření ovocných stromů, je v sudech mrtvo. Po nějaké době, během které je voda v sudech měněna na zalévání, se do sudů život zase vrátí. I když plankton uhyne, v době po aplikaci postřiku je plankton živý, ale určitě kontaminovaný. Nechtěl bych takto napajcovaným planktonem živit rybky. Některé organizmy neuhynout ani při vyšších koncentracích škodlivých látek, které shromažďují v těle. Například nitěnky...
Předně - nemontujte dohromady jablka s hruškami, takže - neargumentujte s nítěnkami. ;-)
Nemám nic proti domácímu chovu planktonu (v "laboratorních" podmíkách), když "na to máte", naopak!
Jen bych uvítal bližší informace o možném riziku nalovení kontaminovaného planktonu, např. vámi uváděných buchanek a perlooček, které chováte v domácích podmínkách.
Viz. "...Zařídil jsem si chov planktonu. Nalovený plankton (buchanky, perloočky) jsem vypustil do vody do 5-ti litrového kbelíku... Důvodů proč plankton chovat je mnoho. 1. Dostupnost... 2. Čistota.... 3. Množství... 4. Snadnost chovu.".
Já vnímám např. perloočky jako spolehlivé a hojně využívané indikátory čistoty vod. Vy jako možné "zdroje škodlivých látek"... A to je, oč mi jde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.06.2009 11:26 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: Sid
Tohle pravidelně vídám v menším měřítku u mého otce na zahradě :) V sudech na vodu je normálně velice živo. Do dvou, tří dnů po aplikaci různých postřiků, které otec používá na ošetření ovocných stromů, je v sudech mrtvo. Po nějaké době, během které je voda v sudech měněna na zalévání, se do sudů život zase vrátí. I když plankton uhyne, v době po aplikaci postřiku je plankton živý, ale určitě kontaminovaný. Nechtěl bych takto napajcovaným planktonem živit rybky.
Některé organizmy neuhynout ani při vyšších koncentracích škodlivých látek, které shromažďují v těle. Například nitěnky. Někdo se zmiňoval, že žijí v čistých vodách. To zcela jistě není pravda. Najdete je i v bahně potoků, kde už nic jiného nežije. V těle nitěnek se kumulují látky, predevším v trávícím traktu. Proto by se neměly dávat rybkám ihned, ale až po několika dnech, kdy se pročistí.
Jednou podané závadné krmivo nemusí znamenat smrt rybek, ale pravidelně nebo často podávané může už životy rybek ohrozit. Zvláště když rybí těla mají tendenci škodlivé látky hromadit.
Proto se z rybích těl zjišťuje stupeň znečištění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 23:49 MShanti – Re: FranzFritz
Dobrej nápad...vyzkouším. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.06.2009 20:18 Muž FranzFritz [207] - Tetry
Důvodů proč plankton chovat je mnoho.
1. Dostupnost. Mám plankton čerstvý, čistý, ihned. V zimě, v létě. Nemusím absolvovat pravidelně několikrát za týden výlety na lov planktonu.
2. Čistota. Takto odchovaný plankton mám jistotu nezávadnosti. Ne každý má za domem čistou vodní plochu. Problémem je používání hnojiv, pesticidů, herbicidů atd. Tyto látky se dostávají do rybníků, jezírek, potoků a je těžké zjistit, zda je zemědělci zrovna nedávno v okolí nepoužili. Ve volné přírodě vodní živočichové nízké koncetrace přežijí, ale akvarijní ryby nebo krevety se mohou otrávit.
3. Množství. Planktonu si mohu vyprodukovat tolik, kolik potřebuji. Zvětším nádoby nebo zvýším jejich množství.
4. Snadnost chovu. Chov tohoto planktonu je daleko snazší než chov artémií. Pro drobný potěr je stejně výživný a hlavně nehyne, když jej potěr hned nesežere, takže se nekazí voda.
Důvodů proč chovat vlastní plankton by se našlo více. Nikoho však nepřesvědčuji. Každý se může rozhodnout sám. Jen tu dávám pár mých zkušeností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 19:32 Muž Diego [72] – Re: vaclav
Díky. ;-) Tak pokud žádná nemoc nehrozí,tak to je dobrý,s množstvím to musím teda vymyslet,ještěže v té místnosti s akvárkem nespím. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 19:10 dodmo – Re: FranzFritz
nevím proč chovat plankton diž si ho můžu nachytat živej? KDyž má nekdo jedno akva tak jo ale chovat plankton pro x ryb je blbost:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2009 19:01 Usine – Re: FranzFritz
Živé nítěnky určitě nedoporučuji 100x se nic nestane a po 101 to ryby odnesou. Udržet je na živu je také trochu problém hlavně v bytě. Mražené už vůbec ne hlavně ty kupované, je z nich většinou jen krvavá kaše. Poměrně dlouho vydrží ale ve dně akvária. Po té co jsem s nimi přestal krmit byly ve dně ještě několik let a až z výměnou dna jsem se jich zbavil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 18:55 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: Emmik
Dej si do GOOGLE a ten ti najde fotky planktonu. Zadej perloočka(daphnia), buchanka, pakomáří larvy....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.06.2009 18:52 Muž FranzFritz [207] - Tetry
Nachytaný plankton není třeba mrazit. Nevím proč by měl do pár hodin uhynout.
Moje zkušenost: Zařídil jsem si chov planktonu. Nalovený plankton (buchanky, perloočky) jsem vypustil do vody do 5-ti litrového kbelíku, přihodil trochu sena (pár stébel svázaných do otýpky) a umístil v bytě na světlé místo, kde pravidelně dopoledne svítí slunko. Potvory se krásně množí :-D Vždy po pár dnech část vody stáhnu hadící přes sítko na artémie a do kbelíku doliju čistou vodu. Sítko s planktonem propláchnu a plankton nasypu přímo do akvária. Ryby se po nich mohou utlouct.
Na rozdíl od artémií tento plankton nepomře, když ho ryby hned nesežerou.
Teď používám systém dvou kbelíků, tak abych mohl krmit živou stravou častěji. Plankton se velice dobře množí. Dokonce ho mám i v láhvi od okurek, do které dávám přebytečné šneky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 18:37 Muž dajos [10]
takže jak je to jasně červené je to pakomár?? tak to je super ale zas moc jich tam nebylo..zkusím zítra i ostatní nádrže kolem baráku jakože jich tu máme dost díky palec snad nic neotrávím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 18:35 Žena Emmik [1] – plankton
a jak ten plankton vypadá? nemáte nějakou fotku? abych měla představu ajk to vypadá když se to vlastně chytá tou síťkou..? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2009 18:32 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: dodmo
Taky znám pár dodavatelů nitěnek. Vím jakou práci si dají s čištěním nitěnek. Většina z nich ale nitěky neloví z bahna, ale používají nějaké lapací zařízení. Nitěnky se i tak musí čistit a nechat několik dní v čisté vodě než se jim vyprázdní trávicí systém. Teprve potom se mohou mrazit. Nevím kolik kdo má ryb, ale pro pár rybek na přilepšenou by se mi nechtělo riskovat. Zatím nevím o nikom, kdo by si zamořil akvárko koupenými nitěnkami. Zato znám několik případů, tak jako i jiní tady, kdo si zamořil akvárko díky vlastnoručně ulovenými nitěnkami :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 18:20 gargamis – Re: Landvir
přesně tak larvi sou v akva moc špatný kámošovi požrala všechny rybky když jí tam zanes a nevšim si toho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.06.2009 18:15 Muž Landvir [57]
Dej si hlavne pozor, aby sis nedotahl larvu vážky, mohla by ti sežrat rybičky, kdyby sis ji vcas nevsiml. Ale v sudu u baraku asi nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 17:55 dodmo – Re: Pavel
rozhodně hned nebo zamrazit v naký misce nebo tak ti přežije jen pár hodin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 17:43 Pavel
Ten plankton se da na nejakou dobu skladovat treba v lednicce a nebo se musi spotrebovat hned?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.06.2009 17:38 dodmo – Re: FranzFritz
No nitenka to určitě nebyla ty žijou v opravdových sračkách a v bahně,většinou tekoucí vodě. Jinak to cos říkal o tom že je lepší si to koupit tak co myslíš od kud se berou ty nitenky co koupíš? Kámoš má svoji lokalitu a dodává nitenky po litrech do akvaristik, takže riziko nákazy máš vždycky stejný ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.06.2009 17:04 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: dajos
Když chytáš síťkou venku plankton, snaž se nerozvířit vodu, neotírej se síťkou dno, rostliny, klacky, kameny, stěny sudu... Na těchto místo jsou často přichycení nezmaři a tím, že je strhneš, si je doneseš domů a hrozí zamoření kavária. Na nezmary žádné proplachování neplatí. Správně by jsi měl nachytaný plankton vypustit do nádoby. Po chvíli se nezmaři přichytí na stěny nádoby, usadí se případný kal a vodu i s planktonem opatrně slij přes síťku. Osobně vodu stahuji hadicí přes sítko a zbytek na dně raději vyliju.
Nitěnky z bahna raději nelov. Tady hrozí největší nebezpečí zavlečení nezvaných návštěvníků :-D Za těch pár korun se to vyplatí raději koupit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2009 16:34 Kubis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 16:12 Muž dajos [10]
no moc jich tam nebylo a na dne je trochu bahna a špáral jsem i u dna jinak jako břečka to je no..ještě se zkusím pohrabat v karbovně tam je zase na dně mraky rzi..jo a jak poznám nitěnku od patentky??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.06.2009 15:58 Muž jajaapaja [174] – Re: prikpa
Pokud v tom sudu je čístá voda a ne břečka tak klidně můžeš krmit.Ale jak píšeme nahoře nalovyt jen tolik larev kolik rybky stačí sníst.Může se ti stát že se larvy líhnou a budeš mít plnej byt komrců. :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 15:55 Usine – Re: prikpa
Riziko je jen to že když jich tam dáš moc a ryby je všechny nesežerou, tak se v teplé vodě vylíhnou a v noci poznáš žač je toho loket. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 15:09 Muž Diego [72] – Re: Kubis
Máme za barákem taky pár sudů a komary,proto bych se chtěl zeptat,je to nějaké riziko pro ryby?Myslím tím např. paraziti apod. ;-) Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2009 14:21 Kubis
Nitěnky to rozhodně nejsou, ty žijí v bahně na dně. To co ti uvízlo v síťce jsou larvy pakomárů nebo komárů (neboli patentky, takže s nimi bez problémů lze krmit). Avšak doporučuji nalovit jich jen tolik kolik se dá zkrmit na jedno nakrmení, jinak můžou tyto larvy uhynout a jejich rozklad v akváriu není rozhodně žádoucí. Jinak taky doporučuji zajet na rybník a nejlépe pomocí teleskopické uhlíkové tyče brouzdit síťkou úplně ponořenou těsně pod hladinou a po krátké chvíli ti v síťce uvíznou mraky planktonu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.06.2009 14:14 Muž jajaapaja [174]
V tom sudu můžeš chytit tak akorát larvy komárů.Nítěnky těžko.Jinak si zajdi někam na rybník na blechy.Pokud to síto není na motýly. :) Ty larvy klidně rybám dej.Ale jen tolik aby se ti nelíhly v místnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2009 13:39 Muž dajos [10] – lov živého krmení
Zdravím našel jsem na půdě starou síťku na lov živého krmení když s tím projedu nějaký sud s vodou co máme před barákem chytnu pát asi nitěnek..je to bezpečné hodit to do akvárka?? nebo kde mám co lovit?? děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2008 13:47 Muž jursat [7] Re: mch.sokolov
Staci to bahno namiesto lampy posolit a okamzite nitenky prejdu do spodnej nadrze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 20:51 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: mch.sokolov
no já sem tohle skušel ale na slunku nak se to ale nepovedlo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 19:55 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
pokud mohu jednu malou radu,jak odstranit nitěnky z bahna,tak já to dělal...velký sito,třeba na těstoviny,do něj to bláto,posadit ho nad kýbl s vodou a nad sitem rozsvitit žárovku,klasickou co pořádně hřeje,ideálni je lampička :-) a jak schne to bláto,tak nitěnky,patentky prolezou sitem do připravené vody a tam vytvoři chomáč masa... pak už je jen propirat a propirat tone smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 15:09 oldkiwinka Re: iblik
Jinak to snad ani nejde, větší kusy bahna vyber pinzetou nebo prsty, hnědý blivajs z toho odteče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 14:04 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: oldkiwinka
no to sem skoušel ale oni tam jsou i tokoví vetší kusy a nak mi to nejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 13:54 oldkiwinka Re: iblik
Vem je i s bahnem do nějaké jemné síťky, a pod tekoucí vodou vypláchni bahno. Měly by ti zůstat jen patentky. Já to takhle provádím s nitěnkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2008 13:47 Muž iblik [4] - Labyrintky – vím že se ptám na neco jineho
chtěl sem se zeptat jak mám vylovit patentky z bahna máme je v sudu a proto se ptám na nákou tu fintu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2008 20:59 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: navik
sitku na plankton udělá každej zámečnik:)i kutil tedy:-Dale pokud pancéřníček mysli ''sitě'' sita,tak já použivám z akvarista.cz tu sadičku,pro hobby ideálni,jen misku č.1 nepouživám,páč do toho už přes č.2 neprojde žádnej prach planktonu...naopak jsem tam dal větši oka a přes to cedim všechno nejdřive,tak zbude jen bordel(listi) a larvy vážek X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2008 12:34 Muž navik [908] - SumciRe: pavel
Souhlasím s mnohými zde, s náklady do 200,-Kč a 2 hoďkami práce si můžeš vyrobit pěknou síťku na teleskopické tyči sám.
Jinak pokud Ti stačí obyčejná, v prodejně Robimaus (v Rudné u Prahy, hned vedle dálnice Plzeň- Praha) jsem taky viděl obyčejnou síťku na bambusové tyči a byla učitě taky do 200,-.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 19:36 Muž DonJuanKarlos [30] Re: pavel
ehm, ale ta cena :-D to si radši vyrobím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 19:28 pavel Re: pancernicek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 15:58 Mikky Re: irza
Ja jsem si upravil stary nepouzivany podberak (teleskopickej) a upravil jsem si to tak ze jsem si udelal ze silneho dratu oko a pridelal jsem to k tomu. sitka byla puncocha ale jak tak ctu dam tam ten dederon :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 15:10 irza Re: Criple Fishx
Ja mam sitku z dederonu da se koupit v kazde svadlene a tyč mam z maliřske nasady a super je teleskopicka potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 14:24 Muž DonJuanKarlos [30] Re: Criple Fishx
To musím někdy zkusit :-D A jak to má vypadat to co chytnu? Něco jako artemie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 13:52 Muž Criple Fishx [5] Re: DonJuanKarlos
ano Staci, ale taky tam neco musi bejt. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 13:50 Muž DonJuanKarlos [30] Re: Criple Fishx
Pak už stím jen stačí jezdit ve vodě(rybníku) a něco chytnu? :-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 13:47 Muž Criple Fishx [5] Re: pancernicek
Tata pouzival asi 3m tyc(uz si nepamatuju z ceho) :-O , na konci bylo oko s prumerem 15cm a jako sitku mel stary puncochy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2008 13:02 pancernicek – kde se dají koupi sítě na živé krmení??
Zdravim, nevíte náhodou někdo kde se dají koupit sítě na živé krmení v plzeňském kraji (plzni)??

Děkuji danio123

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [10]

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11207?od=451