Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidky - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Cichlidky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 20:39 Muž dome [6] - RostlinyRe: romant
ryba žije,čilá,oko je více méně zahojeno.předpokládám,že nefunguje,ale otevřená ranka jak před tím to není. je zatáhle,ucelené.snad to vydrží

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.08.2015 07:12 R Muž romant [27982] Re: dome
Z té ryby už nikdy nic nebude, dříve či později půjde kukat, je to trápení na druhou, jak té ryby, tak tebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 22:42 Muž dome [6] - RostlinyRe: radim
s čím jsem čekal tak dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 22:41 Muž dome [6] - RostlinyRe: romant
ta ryba byla od samého počátku v karanténě a léčena,bez efektu.nová nádrž je pouze rescape.tedy stejné dno,část vody,stejný filtr,některé rostliny původní.pouze 50%vody je nové a přisypaný substrat.každý den měněno 30%vody
teď je dva dny v nové nádrži,protože do menší nádrže se musel dát pandíky(aby nerozrily dno) a je furt čilý.v karanténě byl čilý.takže bych nehrotil,že je v nové nádrži s pár neonkama.
spíš jsem chtěl slyšet jestli je to parazit,defekt,plíseň nebo co?na té rybě nic jiného není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2015 19:07 R Muž romant [27982] Re: dome
Rozjetá bakteriální infekce, u ramiréz v podstatě neřešitelné, leda bactopur direct, ale velmi pozorně přečíst návod a spíš provádět v separé nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2015 17:13 radim Re: dome
jinak teda 26.7. máš nádrž podle všeho čerstvě napuštěnou a hned na to tam dáš ryby. Tím jsi té už tak nemocné ramirezce řekl měj se byla si fajn hmm pořád dokola se to tady řeší...první akva to v tvém případě taky není. Nechápu... taky píšeš že už to má dýl, tak proč jsi čekal, až to zajde takto daleko, kdy už je rybu dost těžké vyléčit... ani esha (předpokládám 2000) není zázračná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2015 17:06 radim Re: dome
nová nevyvážená nádrž má právě moc společného s načatou rybou, kterou tam dáš...Obvzlášť s háklivkou ramirezkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 14:54 Muž dome [6] - RostlinyRe: NHKG
oko bylo špatné už ve staré nádrži,nová nadž s tím nemá nic společného
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2015 13:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: dome
Jak stará je ta nádrž a jak dlouho už běží filtr v nádrži s rybami? A jak dlouho poté byla přidána ta Ramirezka?
Ramirezky jsou citlivé na kvalitu vody, pokud máš slušnou vodovodní vodu, začni s vodoléčbou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 13:21 Muž dome [6] - Rostliny – Ramirez -oko
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím.mam nemocného ramireze var.Electric blue.má natekle, vypoukle oko.je to asi měsíc, pomalu se to zvetsovalo,teď už je to celkem dost.pochopil jsme ze příznak nafoukle oko,může být u více nemocí. Léčím Esha bez valného efektů
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 11:29 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: slajdr
Ano, vysadit krmivo, ten den nekrmit. V akváriu se mají ryby nad poměry, bývají mnohdy překrmovány, přidej nevhodné krmení a průšvih je na světě. Ryby se v přírodě za potravou více nahoní, než jedí ;-) Hlavně tam nejedí srdce, nitěnky. Ale i přesto, že mohou být masožravci, lovci zooplanktonu, pouštějí se i do rostlinek a řas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 11:17 slajdr Re: pavelbartek
Ok diky, zkusím to dát nějak dohromady, to krmení, než pořídim dalšího samce.

Tím půstem myslíš na den vysadit úplně krmivo, nebo jen snížit dávku na nějaký minimum?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 11:09 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: slajdr
Ta by už padla, pokud by šlo o infekční nemoc, nebo by měla příznaky, kdyby šlo o parazity… Srdce nedávej, nitěnky nedávej. Krm střídavě v malých dávkách krmivy, které ti budou žrát bez váhání, nějaké ty granulky pro ramirezky, živé, nebo mražené jako ciklops, dafnie, artemie a vločkami, nebo granulemi, které obsahují i nějakou rostlinnou složku, vlákninu. U granulek pozor, aby ve vodě nebobtnaly. Klidně jim dopřej jednou týdně půst. Nevhodná potrava u ryb způsobuje rozhození trávicího traktu, jeho poškození, devastaci, kdy příznaky bývají podobné, jako u infekcí, parazitů, které v podstatě také mají stejný dopad na trávicí trakt…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 10:43 slajdr Re: pavelbartek
Klasické vločkové krmivo sera nebo dajana, dále jsou to někdy granule pro betty. Jak jsem dále psal, mražené nítěnky 1x max 2x týdně, hovězí srdce taktéž 1x max 2x týdně a přes léto ty komáří larvy. Krmím 2x denně, ráno v půl deváté a pak večer po 6. hodině. Nepřekrmuji, snažím se, aby to krmení, které podám, aby bylo během chvilky pryč a nejedli to třeba 5 minut a více. To hovězí asi možná bude chyba, ale řada dalších lidí s tímto krmením nikdy problémy neměla, když jsem se ptal před pořízením akvárka, čím se dá krmit.

Samici mám pořád od nákupu tu samou. Ta s hovězím ani s přejídáním nemá žádné problémy. je pořád čilá a svěží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 09:05 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: slajdr
Ahoj, já bych hned nemyslel na nejhorší... Dle mě doplatili samečci na dietní chybu, jistě jsou při krmení aktivnější a nacpou se, co to jenom jde, že? Jsem odpůrce krmení ryb hovězím srdcem a podobných metod. Nevím, co znamená to suché? Předpokládám, že komerční vločkové, ne nějaké lyofilizované, třeba nítěnky? Rozveď prosím přesněji čím a jak často, v jakém množství krmíš. Co ty původní samičky, ty jsou stále v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2015 21:37 slajdr – pomoc
Dobrý den, potřeboval bych od zkušenějších poradit, pokud to tu již neproběhlo. Před třemi měsicí jsem si poprvé pořídil pár ramirézek zlatých. Měsíc a půl až dva v poho lítali po akvárku, dokonce dvakrát nakladli jikry ikdyž to vždy požrali, takže z toho nic nebylo. Ale náhle před měsícem mi samec zničeho nic přestal žrát, nebyl vůbec akční, jen stál na místě a rychle dýchal. Přišlo mi i že měl dost vypouklé obě oči a odešla mu barva. Když pak asi po 14 dnech umřel, tak jsem v tom samém zverimexu pořídil dalšího k samici, a ted poslední 3-4 dny zpět vidím ty samé příznaky. Vypouklé obě oči, není aktivní a nežere.

Vodu v akvárku po odkalení dna každý víkend doplňuji tak ze 30 až 40%. ROstlin mám v akva také dost, ryby krmím suchým krmením, mražené patentky, občas přes léto larvy komárů a i hovězí srdce na drobounko nakrájené až namleté.

PS: samice je aktivní pořád a tak nějak je na ní vidět, že jí chybí funkční sameček :/

Víte co to může být?

Edit: na netu se mi podařilo najít toto:

"zvětšená břišní dutina většinou znamená bakteriální nákazu pokročilého stupně"
"zvětšené břicho, nateklé, vyboulené oči, odstávající šupiny (všechny příznaky se nemusí projevit najednou) = břišní vodnatelnost nebo infekce ledvin, voda kontaminovaná organickými nečistotami - vesměs neléčitelná, s velmi nejistým výsledkem se lze o léčbu pokusit pomocí antibiotik (tetracyklin, chloramfenikol) v koncentraci 250mg na 10 litrů vody"
Sera uvádí toto:
"Delší období stresu oslabí imunitní systém ryby natolik, že umožní bakteriím proniknout do organismu. Často jsou ve společenstvu napadeny jen jednotlivé ryby. Nemoc začíná bakt. infekcí střeva, která se projevuje výkaly potaženými slizem. Ryby zčínají přijímat méně potravy. V důsledku nemoci odumírají střevní sliznice. Z řitního otvoru visí dlouhé, opalizující, vláknité výkaly. I když se ryby snaží příjímat potravu, nemohou jí strávit. Vnitřní orgány se zmenšují a neplní svou funkci. V tomto stádiu ryby pravděpodobně značně trpí.
V konečném stádiu nemoci se tělní dutina naplní vodou v důsledku nefunkčnosti ledvin, infekce močových cest i ostatních orgánů.
Přebytečné tekutiny nashromážděné v tělní dutině rybu nafouknou, šupiny odstávaqjí od těla a ryba má nafouklé oči.
Při zjištění prvního příznaku okamžitě začněte léčbu přípravkem Baktopur direct, v počátečním stadiu mohou být ryby vyléčeny.
Ryby, které již mají nafouklé břicho, musí být přemístěny do odděleného akvária, kde mohou být léčeny dvojnásobnou dávkou sera baktopur direct.
Pozor, tato vysoce účinná antibakteriální léčba zničí také užitečné bakterie ve filtru. Je nutné vyndat filtr z aq a během léčby jej ponechat v chodu v náhr. nádrži (např. v kýblu naplněném vodou)!

Podle popisu to vystihuje můj problém se samci, tak pro ty, kteří jsou na tom podobně, může tohle trochu pomoct.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 17:02 Žena Katchi [13] - betta splendens, živorodky, krevetkyRe: romant
Díky, už je v karanténně. Snad to zabere...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 16:08 R Muž romant [27982] Re: Katchi
Mysle bych si, že už se tam rozjíždí bakteriální nezdoba. Pokud nezabere eSHa 2000 volil bych bactopur direct, ale v separé nádrži. Ovšem nepředbíhejme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 16:05 Žena Katchi [13] - betta splendens, živorodky, krevetky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Samička ramirézky je poraněná na vrchní části těla. Vypadá to na kousanec, možná odřeninu, netuším. Bohužel rána se rozšiřuje, možná začíná chytat plíseň. Aplikovala jsem ihned po zjištění Eshu, co dál by jí mohlo pomoct? Plave a žere normálně, s chutí. Ještě jsem si všimla, že na stejné straně v jiném místě má malou červenou tečku, která by tam být neměla. Možná parazit, ale netuším, jaký? Měl by někdo radu? K dispozici momentálně Esha 2000 a Exit, Anti-ichtin, Preventin a torben. Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:12 R Muž romant [27982] Re: Doog
Tak potom jí musíš začít léčit, hele. rybicky.net/forum/2223
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:11 Doog Re: romant
Vypadá to jak ta krupička hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:04 R Muž romant [27982] Re: Doog
Mrkni se jak vypadá krupička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:01 Doog Re: romant
vypada to jak kdy by měli bublinky nasebe hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:00 R Muž romant [27982] Re: Doog
Vyfotit a dát sem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 17:59 Doog – Robin
Dobry večer potřebuji poradit mam ryby co mají na sebe nějaky fličky tak co mam udelat? palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 18:01 Žena baletka [624]
Prosím vás, pozoroval někdo u cichlidek sadu těchto příznaků? :ryba je normálně zbarvená, aktivní, žere, pak začne jakoby mít stále rozevřenější tlamku, ale barva normální, žraní taky, pak se jednoho dne zašije někam do temna, tlamka se doširoka rozevře a zůstane tak, pár dní tak setrvá, pak se zježí a .. dál jsem to dojít nenechala. Jakmile odstály první šupiny, dostala sodovku. Průběh je několikatýdenní až měsíční, od širokého rozevření tlamky do zježení několik dní. O co jde? Kdyby to byla jedna ryba, neřešila bych to, ale jde už o třetí rybu během několika měsíců. PS: Vždy Apistogramma Macmasteri.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 15:19 Muž dome [6] - RostlinyRe: romant
jj já vím.sice potom byla několik hodin v bytě,v akvariu a ten klasický postup,ale ta cesta(a to venku nejsou zimy) ji asi poslala na druhý břeh :( dneska ji už donesla v batohu zabalenou v ručníku :) ak snad to bude ok.

Ps:mírně OT.je lze dát dvě samičky na jednoho samce? mě by se to třeba líbilo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 15:12 R Muž romant [27982] Re: dome
Fajn, tak pro příště, ať si přítelkyně pamatuje jednoduchej recept a to je strčit ten pytlík s rybou pod bundu a jde se a donese v pohodě. Ta ryba asi opravdu namrzla, jde to rychle, velký rozdíly teplot, změna vody a už to jede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 15:09 Muž dome [6] - RostlinyRe: Vája
no jak lze zjistit nádrž běží 2měsíce.frekvenze výměn vody je ted dost častá.skoro 2x40% vody týdně.a N okolo 20-30.no je to rostliné akvárium :) ale ostatním rybám se relativně daří.třeba po pankrácké burze umželo 5z6neonek,ale zase dalších 6jsem poté koupil v zoo branik a delší dobu adaptoval než je dal dovnitř a žijí všechny.dále tam žijí otící což jsou citlivky a taky vpoho.Je pravda,že s rybkama se mi zase tak moc nedaří,ale ted se to srovnalo...až na tu ramirezku :(

říkal jsem si že lapá po vduchu kvůli Co2 na které jistě zvyklá nebyla,ale ostatní ryby jsou vpoho a Co2 hlídám DropChcekrem a vpoho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 14:29 Vája Re: dome
Možnosti je opravdu více. Jak koukám na prezentace - nevidím tam žádné akva o větším objemu než 54 litrů. To si přece u cichlidek a malér přímo říká. I když ty nádrže vypadají čistě...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 13:44 R Muž romant [27982] Re: dome
Tak možností je jistě více. Ramky jsou citlivější cichlidky a podle toho popisu by to mohlo ukazovat na vyšší N látky. Jak běží údržba v tom akvu, jaký jsou frekvence výměn vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 13:33 Muž dome [6] - Rostliny
ahoj.prosím o radu.v neděli přítelkyně koupila ramirezku a ačkoli nebyly uplně mrazy donesla ji jen v nakupni látkové tašce domů(tedy asi 5min.venku v chladu),dali jsme ji o akvárka a vše bylo vpořádku. den na to již "plavala" spíš u hladiny,jako by lapal po dechu,ale byla skoro ocasní ploutví dolů.dne ráno byla "mtva".Mohlo ty být tím,že se "nachladila"?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2014 10:23 R Muž romant [27982] Re: Lulito
Dneska ordinuj půst pro všechny, jenom jim to prospěje, taky musí bejt po těch svátcích přecpaný, jako my. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2014 10:21 Žena Lulito [15] - CichlidyRe: romant
Tak cichlidka je zatím oka, teda podle toho co vidím v zhasnutym akvarku. Bříško se zmenšilo, takže se asi nacpala skoro k prasknutí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 18:55 R Muž romant [27982] Re: Lulito
Tak mohlo by se jednat o vnitřní parazity, ale to by ta ryba nežrala, když už by byla takhle načatá, vyčkal bych.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 18:46 Žena Lulito [15] - CichlidyRe: romant
Přemýšlím, že jsem to pozorovala i u těch předtim. Tak sem zvědavá co dělám špatně. Neonky to jedí a nic a cichlidky odcházejí jak papír
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 18:45 R Muž romant [27982] Re: Lulito
Pokud přijímala potravu, tak by to mohlo bejt, vyčkal bych do rána, neb bejvá moudřejší večera.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 18:43 Žena Lulito [15] - Cichlidy – Poslední Kakaďačka
Fotka k příspěvku Tak jsem zvědavá co to je. Krmila jsem mraženýma patentkama a ona vypadá takhle je jen přežraná?? Na neonky jsem u toho zvyklá ty se přežírají furt. sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 12:43 Žena baletka [624] Re: LiborSprysl
Ano, souhlasím. Vědu v tom hledat nebudu. Chtěla jsem si hlavně ověřit, zda jsem schopna přibližně odhadnout zdraví ryby. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 11:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: baletka
Tak to jo, do dvou let jí bylo...ale vědu bych v tom fakt nehledal, pokud vše ostatní je v pořádku. Prostě to sklapla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 11:39 Žena baletka [624] Re: Mislow
Ne, určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 11:18 Žena baletka [624] Re: LiborSprysl
Protože jsem ji měla "od mala"... jak to mám vysvětlit - když koupíte rybu 2cm, asi jí není už rok nebo dva, ne? Takže to stáří rok je přibližně, možná rok a půl. Více ne, tipuji. Vy byste to tipnul jinak? Pořízená před rokem ve velikosti 2cm, takže kolik jí může být teď?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 09:20 Muž LiborSprysl [9015] Re: baletka
Jak jste poznala, že jí byl rok? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2013 01:17 Muž Mislow [304] Re: baletka
Nevystrelil nekdo blizko mistnosti, kde jsou ryby, rachejtli? Je ted takove obdobi a zrovna jsme se toho dotkli na chatu, jednomu pochcipali pirane po ohnostroji na strese baraku, mistnost s akvarkem je zrovna pod tou strechou....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 17:15 Žena baletka [624] Re: Deathbull
Hele, asi ne. V tom samém akvu jsou dvě Ramky. Ty by asi zakukaly jako první, kdyby to byla otrava. Pěkně vybarvená... ano, je mi to fakt líto :-(
PS: Ale mimochodem mě to napadlo jako první - otrava. Nic mi do akva nespadlo, krmím pořád tím samým, všechno je zaběhnuté. Fakt nevím. A mimoto tam mám ty dvě Ramirezi, takže myslím, že ty by daly najevo nejdříve, že není něco OK. Ale stále je bedlivě pozoruji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 17:04 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: baletka
Takhle pěkně vybarvená ryba, to vypadá na otravu co nepřišla z akvárka, koukni jestli ti něco nekáplo do krmení, do vody apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 15:33 Žena baletka [624] Re: romant
Jojo, můj oblíbený ústav :-D Fakt to nebudu řešit. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.12.2013 15:27 R Muž romant [27982] Re: baletka
Mě se taky zdá, jako že vodplave. Beru to jako u lidí, dneska je, zejtra bej nemusí, prostě jí trefí a hotovo, svíčka dohořela, poslední list je dopsanej právě dnes, jiný vysvětlení nemám a co dělat, když by jsi chtěla znát tu příčinu, to Ty dobře víš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 10:49 Muž Mislow [304] Re: Lulito
Souhlasim s romanem a baletkou, NO2 je driak a v akvarku by nemel byt vubec, pro citlivejsi ryby, coz treba ramirezky a i kakadu jsou to casto znamena smrt. Lepe si i skontrolovat hladinu NO3, jestli nedosahuje prilis vysokych hodnot, i toto je pro tyto ryby v prilisne mire nebezpecne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 10:21 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak přidávám další ze svých zkušeností - zdá se někomu něco v nepořádku s touto rybou? Včera normální chování, plavba, žraní, čepýření před samičkou, dneska kaput...
Ještě foto s bleskem. Podotýkám, že rybě byl asi rok, smrt stářím se mi nezdá.
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 3547x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11149-cichlidky-nemoc?od=51