Dobrý den objevil se mi na skle bílí husty rosol který se každou cca.hodinu pohne a nevím co to je ani jak se toho zbavit děkuji za všechny odpovědi.
Ahoj, prosím o radu, na rostlinách se mi udělaly bílé štětinky, vodu jsem měnila před třemi dny, včera jsem si nevšimla, že by tam byly a zničehonic toto. Akvárko 60l, osadníci 3 kančíci a jedna ampulárie. Děkuji.

Ahoj rybyčkáři, máme přes půl roku založené akvarko, po 2 měsících jsme měnily za 25 litrove, poslední 2 měsíce nejdřív začalo plesnivet víko v zahybech, když tam zůstalo krmení co navlhlo. Vždycky jsem to vyčistila. Poslední měsíc se mi dělá ale bílý potah nad vodou a na víku, včetně toho, že odcházejí kytky. Prosím poradíte? Máme tam 4 pancernicky kropenate. Měním vodu 2 a 3 týdny poctivě odstatou, používám podpůrné přípravky. Hodně bordelu zůstává v kaminkach, tak si říkám zda s pískem by to nebylo horší to čištění. Na čištění používám klasický odkalovač
Dobrý den mám dotaz. Na listech se mi začal vitvářet tento povlak, jako pisek.Rostliny chřadnóu a odumiraj.

Prosím o pomoc, od té doby co jsem si do akvária přinesla jednu rostlinu, zjistila jsem, že jsem s ní přinesla i šneky a od té doby absolutní hrůza, už jednou jsem akvarko udělala úplně znovu a vydrželo to tak týden. Teď uz co den až dva čistím a už nemůžu, přiložím fotky. Mohl byste mi někdo poradit prosím?

Dobrý den, na rostlinách mám již pár dni tento povlak. Akvárium mám skoro 2 měsíce založené, 32l, pár krevetek a razbory trpasličí. Nevíte někdo co to je? Na dotyk to nějak nereaguje. Děkuji za rady
Ahojte, pridám ďalší príspevok sem keďže sa problém opakuje. V nedeľu po príchode domov po celom víkende som v akváriu našiel medzi kameňmi takýto biely povlak. Voda nebola pár dní menená tak som si povedal že to bude tým, všetko som odsal a vymenil tretinu vody. Dnes ráno sa to tam začalo objavovať znovu, pomaly a v malých množstvách no na tom istom mieste ako predtým. Neviete niekto poradiť o čo by mohlo ísť, čo je príčina a ako sa toho zbaviť? Ďakujem 

Krásný den, chtěla bych se zeptat, co to je a jestli s tím nemáte zkušenosti. Objevilo se mi to na vsem v mém akvariu v práci, ucpalo filtry a moje dvě závojnatky umřely o(.Akvarium běželo bez problému aspon rok. Můj přítel tvrdí, že je to z kořene, ale to není pravda ten jsem tam měla už předtím. Vsechno jsme vyměnili a je to tam znovu, podle mne se to přeneslo s rostlinami. jak se toho mám zbavit, funguje na to nějaká dezinfekce? Víte někdo , co to je? Předem moc děkuji za rady.
Zdravím,
Po pár hodinách to vyzerá takto... asi to obyvatelia objedli... ale aj tak...radšej by som bola keby to tam nebolo 

Ahojte, už som sem raz písala a dobre ste mi poradili, tak to skúsim ešte raz 
Název nevím, ale oba koreny jsou z faunatrhu v Ove od pana, ktery je hned po vstupu vlevo. Videl jsem ho tam pokazde... Prikladam foto, ktere mam. Koreny jsou v ruce vyrazne tezsi, nez vypadaji a po dvou dnech ve vode uz samy drzi u dna. (Prvni foto je to ten vlevo), ten vsak nejevi znamky problemu. Druheho korenu lepsi foto nesezenu, dokud ho nevytahnu. Kazdopadne ze by mohl byt problemovy jsem zjistil tak, ze jsem jej sprchoval pres 3 trysky(nejvetsi proud) ve sprse a kdyz jsem prejel pres ty diry(ktere jsem do te doby ani neevidoval), tak z nich vystrikla hmota podobna te, kdyz drevem proleza cervotoc nebo podobna potvora a za sebou zanechava to "ztrouchnivele". Myslel jsem, ze tim jsem objevil jadro pudla... A mozna i nasel a tohle je pouze nutna aklimatizace korenu...[1] ...... 7
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 10990x