Bílý povlak
0 28.01.2015 20:51 Fisherman – Bilý povlak na dně na písku
Starší reakce
Vyzerá to na sliz, mal si to v ruke?
Nějaká plíseň, akvo bude čerstváček, že? Měň vodu a rozloučí se to s tebou samo, ať je to co je to... Některé ryby, nebo krevetky to dokonce požírají...
objavil som na liste tieto biele guličky . neviem čo to je.
Starší reakce
Rybky prežijú len výnimočne, to ale neznamená, že netrpeli a neskrátilo im život
Ahoj,ale každé akvárium si tím projít nemusí...u mě tomu tak nebylo
Sú to procesy zábehu, skrátiť dobu svietenia na 5-6 hodín. Chudák rybky
bolo treba počkať aspoň 4 týždne
a aby som nezabudol svietim dvoma led pasikmi dlhymi 70cm 5630 14,5w/m studena biela
0 20.11.2014 15:25 chovi Prosim o radu, zacal sa mi na rastlinach a koreni tvorit biely (mierne do zelena) povlak.. Pred cca 10dnami som zalozil akvarium...vysadil rastliny pustil filter zacal svietit...rastliny rastu sem tam odumrie nejaky listok alebo stonka...akvarium je 80d x 35v a svietim od 8 do 11 a od 14 do 22...pri zakladani som nehnojil, dno mam z jbl manado prekryty kremicitym pieskom. v akvarku uz su tri rybky (betty samec samice) tak prosim o radu..ci znizit dobu svietenia, alebo je to este procesom v zabehnuti a vsetky procesy neprebehli do stavu zabehnutia, alebo?
Starší reakce
Někdy je čas nejlepší pomocník.
(Ale opravdu jen někdy.
)
Starší reakce
prekvapilo ma to, pretoze som myslel, ze je to rastlinneho povodu a nie zivocisneho..
ale diky.. budem cakat..
Nech tomu volný průběh, jak již tu je nesčetněkrát konstatováno. A že tam jsou živé mikroorganismy je logické. Kdyby tam nebyly, tak by se to nevyskytlo.
Jistě, co sis myslel předtím že je ten sliz? V akváriu je tolik živých orgasnimů, že o nich ani nevíme a některé tam mají své pro akvárium absolutně nezbytné místo, i když chápu, že tihle na kořeni nejsou moc dekorativní. Jak psal Roman, dej tomu čas
A pokud ti to stále vadí tak vzít, vydrhnout, vyvařit ve vodě se solí a několikrát zopakovat.
vcera som zobral vzorku "bieleho slizu" na veterinarnu kliniku a pod mikroskopom kamarat objavil niekolko foriem zivota.. od jednobunkovcov az po nieco zlozitejsie..
je v poriadku, ze v tom "slize" ziju mikroorganizmy..?
je to stale pre akvarium neskodne..?
Pánové, neví někdo proč se mi dělá nějaký kekel asi plíseň v Aquario drop-checker.
Toto se dělá až po založení nové nádrže.
Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Stále to samý, čekat. Chápu, že je to vopruz, ale dej tomu čas.
vcera vecer som koren vycistil.. a dnes sa ten povlak uz na nom objavuje zas..
co mam robit..?
nejak to nemizne..
Starší reakce
dakujem za radu..
Krevetky určitě ne!!! Potřebují více zaběhlé akvárium než ryby a jsou citlivější k těmhle čerstváčkům. Přidej okružáky, levatky, piskořky, atd. plžům nevadí čerstvé akvárium a pomohou zkvalitnit záběh, produkují odpadní látky (i dusíkaté) a bakterie, které jsou žádoucí pro budoucí správné fungování akvária mají dostatek substrátu pro svůj metabolismus a mohou se množit
mne to nevadi.. len som sa zlakol, ze mi teraz vsetko "splesnivie" a vsetka snaha vyjde navnivoc..
zajtra chcem zapojit vonkajsi bio filter (teraz tam je maly vnutorny, len aby cirkulovala voda) a CO2..
cize mam cim skor kupit slimakov alebo krevetky..?
To se občas stává
Přijde plže a oni to sežerou někdy to po čase zmizí i samo. Pokud ti to fakt vadí můžeš to manuálně odstanit, ale akváriu to nevadí
Ja som si to zo zaciatku cistil zubnou kefkou
.
v novozalozenom akvariu sa mi po 2 dnoch na koreni objavil biely priesvitny povlak (vyzera ako rosol).. este v nom nie su rybky.. spominalo sa tu, ze to po par dnoch zmizne.. mam to nechat tak alebo to mam nejako riesit..?
dakujem..
Starší reakce
Asi to bude on no. V rostlinkách se moc nevyznám. Pryč s ním?
Nechat jak to je, zmizí to samo. Ostatně až tam budou krevetky, tak to velmi rychle zpucují.
Zdravím,
4 dny po založení 20L krevetária se na dně objevil nějaký bílý povlak.Stonky rostlin a listy už se tím pokrývají taky. Co to může být,případně co stím jde dělat? Děkuji za odpovědi.
To neřeš. To časem zmizí. Kdybys měl okružáky, tak je to za pár dní pryč.
krásně to potáhlo celý kořen
Myslím že moje fotky budou ok. Je to týden založená 60litrová nádrž s jednou bojovnicí. Víte co to je ?
Starší reakce
Ahoj mám dotaz: Od doby kdy jsem dala hromadu šneků na namnožení do společenského akvária se mi na kořeni začal dělat táhnoucí se skoro bych řekla hlenovitý povlak.Před šneky to tam nebylo. Nevíte, co by to mohlo být a zda to zmizí nebo to mám vydrhnout kartáčem???Díky
Starší reakce
Do akvária jsem jako dekoraci použil čepičky žaludu. ( převařil jsem je ) a postupem dní se začal šířit bílý povlak. někdy se uchytil na dekoraci někdy na kořenu. Po mém bádání jsem došel k závěru, že nejvíce ho je právě na těch čepičkách tak jsem je vyhodil. Ryby si ho nevšímaly, tak jsem zbytky natočil na špejli a povlak je pryč. Od té doby už jsou 2 měsíce a v pohodě. Jediné kde se ,,něco,, drží jsou plovoucí rostliny. Nevím jestli je to onen povlak nebo něco jiného ( např. sinice ) viz. foto. Ještě přetrvávají problémy se slepou hladinou. Nemohl by mi někdo zkušenější říci svůj názor o co by mohlo jít ? Ten sliz jakoby spojuje kytky a chová se jako pavučina.
Starší reakce
Je to normální jev,pokud se kořen pořádně nevydesinfikuje.Ryby se o to postarají a do měsíce je to pryč.
Taky mám povlak na kořenu. Akva je zatím bez ryb, jen se šnekama a rostlinkama. Když jsem z tama vyháněl rozsivky špejlí tak jsem schávlně rýpnul i do toho povlaku. Ten povlak je tenký jako igelitový pytlík a hned uletěl do filtru. To asi taková hrůza nebude, když jde tak snadno pryč.
Já jsem na Tvojí poznámku reagoval proto, že jsem se za svojí ne možná tak dlouhou praxi s žádným problémem u různých plísní nesetkal. Rukama mě prošlo bezpočet akvárií, více či méně postižených zaplísněnejma kořenama, tak proto mě Tvoje spekulativní doměnka nepříjde jako relevantní, ale třeba mě někdo přesvědčí o opaku.
no ve větším množství bych si toteda v akva nenechával, kdo ví, co to může udělat za bordel a jaká to je plíseň
Jasně, já jsem reagoval na kolegovu poznámku o těch toxinech.
Na kořenu od řeky se to stává. Ale někde jsem četl, že to dotyčnému ochotně sjeli ancíci. Ale teď nevím jestli to byl příspěvek ve fóru nebo nějaký článek na internetu.
S těma plísněma a různejma houbama bych to neviděl až zase tak tragicky, jak píšeš o těch toxinech. To by potom ty krevetky a šneci co je s oblibou sjíždějí byli buď velmi odolní jedinci a nebo je to jinak.
řekl bych, že se jedná o nějaký druh plísně, kterou bych určitě mechanicky odstranil. Pokud kořen nebyl opravdu dobře pro akva, tak se to často stává. Nicméně bych se to opravdu snažil dostat z akva. Plísně by mohly třeba do vody vypouštět toxiny a to by nebylo dobrý
Pokud je pravdou popisované, povlak už měl být pryč.
Starší reakce
Tak to se mi udělalo v akvarium, mám to na některých rostlinách a částečně i na kořenu. Žádné rybky to nejí co s tím? Všude píšete nechat, ale přijde mi, že se to zvětšuje
Starší reakce
ahoj, s povlakem mam take problem, nikde jsem nenasel co by to mohlo byt, ancistrus si toho nevsima (mam 4). V realu je to svetle bily povlak, ktery kazdym dnem roste a kdyz ho chvili pozoruji , jde videt skubavy pohyb, neverim ze plisen by se nejak skubave hybala, nevite nekdo co by to mohlo byt???
Starší reakce
Akvárium startuje, setřete povlak a nechte to být...ono to časem zmizí. S rybami ještě počkejte.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 7
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 10937x